Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

אין באמת הרבה הבדל בין המקרה הזה לקבלנים אזרחיים שנכנסים ללבנון ולעזה לאזורים בשליטת צה"ל, חוץ מזה שהפעם זה נעשה בלי אישורים מתאימים ולתא שטח קדמי בקצה הרחוק של, התמרון. 

קבלנים הם אזרחים בשירות צה"ל ומבצעים עבודות הנדרשות אשר צה"ל מעדיף להעביר לקבלני חוץ. ממתי צה"ל עוסק בארכיאולוגיה ועוד בזמן ששטח עדיין "חם"? 

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

הבעיה היא בכניסה. הבעיה היא בהקרבה של חייל בן 20 כדי שאיזה משיחי הזוי יוכל לחפש הוכחות למה צריך להקים התנחלויות בלבנון. הבעיה היא שבלי לקרוא בכלל, הייתי יכול לנחש לאיזה מגזר שייך מחט גולני. יש עוד הרבה בעיות. 

• אהבתי 4
  • רעיון גרוע 1
  • מבאס 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

שוב, אני נגד דעותיו הפוליטיות באופן מוחלט ולא רוצה שנתיישב בלבנון.

אבל אם הוא מוצא ראיות אקדמיות להתיישבות וכותב על זה מאמרים, זה דבר נדרש והכרחי בחברה שיש בה ריבוי דעות וחופש מחקרי.

כל כתב או חוקר מדי פעם מעקם את הכללים לקבל סקופ או לגשת למקום שנמצא מחוץ להישג ידו של אדם רגיל. זו מהות העבודה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 2 דקות, MiniMiz3r כתב:

בפעם האחרונה שבדקתי הוא שייך למגזר שהולך להלחם בלבנון כדי שחיזבאללה לא יפשוט לגליל וישחוט בביתם אנשים שיושבים בבית וכותבים בפורום באינטרנט שהם יכולים לנחש לאיזה מגזר שייך מחט גולני.

אתה מוזמן לתלות פוסטר שלו בסלון או בחדר השינה. ובכלליות, אותו ההגיון השבור שאתה מציג כאן הוא זה שמאפשר לסמוטריצ׳ים לבכות דמעות תנין ולדרוש הקמה של התנחלויות בעזה (ואולי גם בלבנון עכשיו). אני מניח שאתה יכול להבין לבד למה זה מפגר. ואם לא - חבל.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

אתה מוזמן לתלות פוסטר שלו בסלון או בחדר השינה. ובכלליות, אותו ההגיון השבור שאתה מציג כאן הוא זה שמאפשר לסמוטריצ׳ים לבכות דמעות תנין ולדרוש הקמה של התנחלויות בעזה (ואולי גם בלבנון עכשיו). אני מניח שאתה יכול להבין לבד למה זה מפגר. ואם לא - חבל.

אין לי מושג איך קוראים לו או איך הוא נראה. אני לא יודע על איזה הגיון שבור אתה מדבר, כל מה שאני טוען זה שרוב הביקורת מגיעה מפוזיציה, ואם היה מדובר באזרח שנכנס בשביל צורך פחות, איך נקרא לזה, שנוי במחלוקת, ספק שהיינו מדברים על זה בכלל.

ולמען מי שצריך לאיית את זה בשבילו באותיות דפוס - ברור שהוא לא היה צריך להכנס לשם ושמדובר במחדל.

פורסם
לפני 6 דקות, פריג'י כתב:

אבל אם הוא מוצא ראיות אקדמיות להתיישבות וכותב על זה מאמרים, זה דבר נדרש והכרחי בחברה שיש בה ריבוי דעות וחופש מחקרי.

זה לא סיור אקדמי. זה סיור פוליטי.

לפני 33 דקות, Night Driver כתב:

הבעיה לא בעצם הכניסה אלא על הדרך.

ועוד איך הבעיה בעצם הכניסה.

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

סמוטריצים יכולים לבכות עד מחר, אין קשר בין זה לבין התנחלויות בלבנון. צה''ל נמצא בלבנון כדי להסיר איום על המדינה.

צריך שתהיה חציצה בין זה לבין מה שמדברים כל מיני פוליטיקאים אפסים שמנסים לקנות בחזרה את התמיכה הציבורית שאיבדו. זה באותה קטגוריה של דיבורים על פצצות אטום וטילי יריחו.

לומר שבגלל שמפקד הכניס איזה חוקר בקומבינה לשטח אויב זה חלק מהתכנית של המדינה להתיישב בלבנון נשמע תלוש מהמציאות. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 דקות, MiniMiz3r כתב:

אין לי מושג איך קוראים לו או איך הוא נראה. אני לא יודע על איזה הגיון שבור אתה מדבר, כל מה שאני טוען זה שרוב הביקורת מגיעה מפוזיציה, ואם היה מדובר באזרח שנכנס בשביל צורך פחות, איך נקרא לזה, שנוי במחלוקת, ספק שהיינו מדברים על זה בכלל.

ולמען מי שצריך לאיית את זה בשבילו באותיות דפוס - ברור שהוא לא היה צריך להכנס לשם ושמדובר במחדל.

לחלוטין הכל מגיע מפוזיציה.

קראתי הבוקר כל מיני פוסטים וציוצים שצריך להבין בדיוק מה קרה שם ולמה נכנס וכו׳. ואני בטוח בטריליון אחוז שאם היה מדובר בפעיל שלום עכשיו, רוב ממי שכתב את זה היה חוגג עכשיו את מותו. ואני בטוח שרוב ממי שכתב את זה מבין, בדיוק כמוני, שלא מדובר באדם אנונימי, אלא תומך התנחלויות נלהב ושהוא לא הגיע ללבנון לנהל איזה מחקר ארכיאולוגי נדרש לנצחון במלחמה או משהו. ואני לא רואה שום סיבה לנתק את האירוע מהקונטקסט, מעבר לזה שהשייכים למחנה הפוליטי של האיש צריכים להאחז במשהו במקום להודות שיש כאן בעיה.

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

לומר שבגלל שמפקד הכניס איזה חוקר בקומבינה לשטח אויב זה חלק מהתכנית של המדינה להתיישב בלבנון נשמע תלוש מהמציאות.

נכון. אני גם לא אומר את זה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, פריג'י כתב:

אף אחד לא צריך להיכנס לאזור מלחמה ללא צורך, זה כל כך פשוט וברור ובטח שלא לסכן חיים של חיילים בשביל מטרה כל כך מטופשת בעת מלחמה. נראה לך הגיוני שלצורך מחקר ולא משנה איזה צריך לסכן חיילים? 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 20 דקות, יבגניפ כתב:

הבעיה היא בכניסה. הבעיה היא בהקרבה של חייל בן 20 כדי שאיזה משיחי הזוי יוכל לחפש הוכחות למה צריך להקים התנחלויות בלבנון. הבעיה היא שבלי לקרוא בכלל, הייתי יכול לנחש לאיזה מגזר שייך מחט גולני. יש עוד הרבה בעיות. 

זה שהוא רוצה לחקור  את ההסטוריה של עמו שחי בעבר גם באיזור לבנון. לא אומר שרוצים ליישב את המקום הזה.

למה נכנס?

כי זה אולי ההזדמנות היחידה לחקור את המקום הזה. 

שלום עם לבנון לא נראה שיושג בזמן הקרוב.

האם זה נכון? זה כבר דיון בטחוני-אקדמי.

במקרה הספציפי הזה הניסיון נכשל.

היו מקרים שזה היה מצליח 

.

פורסם
לפני 1 דקה, om2 כתב:

ה שהוא רוצה לחקור  את ההסטוריה של עמו שחי בעבר גם באיזור לבנון. לא אומר שרוצים ליישב את המקום הזה.

אני מבין שזה שהבאתי פה ציטוטים שלו עצמו, מתוך עלון שפאקינג קורא להתנחל בלבנון, לא שכנע אותך ברצון שלו ליישב את המקום.

אני תוהה אם קיים משהו שכן ישכנע אותך?

לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

חלק מהתכנית של המדינה להתיישב בלבנון נשמע תלוש מהמציאות. 

נכון. גם אף אחד פה לא טוען שזו תוכנית של המדינה.

זו תוכנית של פלג משיחי, שיש לו אחיזה בראש הממשלה ויש לו נציגים בקצונה הבכירה.

לא יהיו ישובים בלבנון. אבל ההתנהלות ההזויה הזו תימשך. וחוסר המשמעת יימשך. וזה מתחיל מפאצ׳ים של משיח, ממשיך בחיילים מתנחלים ששורפים בתים בשביל האוירה ומגיע גם לאירועים כאלו. הכל חלק מאותו אירוע.

• אהבתי 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, om2 כתב:

כי זה אולי ההזדמנות היחידה לחקור את המקום הזה. 

זה עלה בחיים של חייל שעכשיו המשפחה שלו צריכה לחיות עם זה שהוא מת כי לאיזה מישהו פריבילג מגיע לווי אישי למקום מאוד מסוכן כי "בא לו לבדוק משהו". 

עריכה אחרונה על ידי ch28566
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 3 דקות, ch28566 כתב:

אף אחד לא צריך להיכנס לאזור מלחמה ללא צורך, זה כל כך פשוט וברור ובטח שלא לסכן חיים של חיילים בשביל מטרה כל כך מטופשת בעת מלחמה. נראה לך הגיוני שלצורך מחקר ולא משנה איזה צריך לסכן חיילים? 

זה בהחלט דיון.

המציאות הזאת קיימת גם ביו"ש

ולאו דווקא רק מהצד הדתי של המפה.

יש גם לא מעט חוקרים חילונים לגמרי 

לדוג' במסגרת טיול שערכנו לפני כמה שנים.

הגענו לארמונות החשמונאים בפאתי יריחו. 

ההדרכה ורוב המחקר במקום היה של חוקרים חילוניים (וחלקם הגדול בכלל נוצרים )

וכן הם היו בליווי צבאי 

גם אנחנו נכנסנו לשם בליווי צבאי.

גם אחד מגדולי הארכיאולוגים בארץ היה במקרה (או לא) הרמטכ"ל השני של צה"ל אף אחד לא חושד בו כמשיחיסט

• רעיון טוב! 1

.

פורסם
לפני 3 דקות, ch28566 כתב:

זה עלה בחיים של חייל שעכשיו המשפחה שלו צריכה לחיות עם זה שהוא מת כי לאיזה מישהו פריבילג מגיע לווי אישי למקום מאוד מסוכן כי "בא לו לבדוק משהו". 

הוא לא מת כי לאיזה מישהו פריבילג מגיע ליווי אישי. הוא מת כי הוא נמצא בתא שטח שכבר נכבש וחשבו שהוא מטוהר, היו מחבלים. אם זה לא היה קורה אתמול בשעה 15:00, זה היה קורה בשעה 16:00 או בשעה 02:00.

• רעיון גרוע 4
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...