Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 5 שעות, עדי-אל כתב:

בתוכנית החלוקה כל הנגב לא כלול בשטח המדינה היהודית.

במלחמת השחרור מדינות ערב הכריזו נדגנו מלחמה.  כבשנו, החלנו ריבונות ועכשיו זה שלנו 

יש מישהו שטוען שזה נגד החוק הבינלאומי 

אצל איזה מדינה כבשת שטח? אחד שעדיין לא קמה?

לפני 3 שעות, Shmulik_Miata כתב:

סתם שאלתי את GPT וזו תשובתו

החוק הבינלאומי מתייחס לכיבוש שטח בהקשר של עקרונות המשפט ההומניטרי הבינלאומי ואמנות שונות, כגון אמנת ז'נבה הרביעית ואמנת האומות המאוחדות. להלן עיקרי הדברים בנושא זה:

1. זכות להגנה עצמית

על פי סעיף 51 של אמנת האומות המאוחדות, למדינה שמותקפת יש זכות להגנה עצמית, כולל שימוש בכוח צבאי כדי להדוף את התוקף. עם זאת, הזכות הזו נועדה להגן על המדינה ולא להוות הצדקה להשתלטות על שטחים.

2. כיבוש שטחים בעת עימות מזוין

בעת מלחמה, ייתכן ששטח של מדינה תוקפת ייכבש על ידי מדינה מגינה. אולם:

• כיבוש כזה נחשב זמני בלבד, והוא כפוף לכללי המשפט ההומניטרי.
  • האמנות הבינלאומיות (כגון אמנת האג מ-1907 ואמנות ז'נבה) מחייבות את המדינה הכובשת לנהל את השטח באופן שמגן על זכויות האזרחים ולא לשלב את השטח בשטחה באופן קבוע.

3. סיפוח שטחים

לפי המשפט הבינלאומי, סיפוח שטח בעקבות עימות מזוין נחשב לא חוקי. עקרון אי-השגת רווח טריטוריאלי בכוח הוא עיקרון מרכזי בחוק הבינלאומי, המעוגן בהחלטות מועצת הביטחון של האו"ם.

4. דוגמאות היסטוריות

במקרים מסוימים, מדינות כבשו שטחים במהלך מלחמות:

• חלק מהכיבושים הובילו למשא ומתן והסדרים מדיניים (כגון החזרת שטחים או הסכמים).
  • במקרים אחרים, הכיבוש הוביל לסכסוכים ממושכים ולהתנגדות בינלאומית.

סיכום

למרות שמדינה מותקפת עשויה לכבוש שטחים של המדינה התוקפת במהלך מלחמה כהגנה עצמית, החזקת השטח או סיפוחו לטווח ארוך אינם חוקיים על פי החוק הבינלאומי. תוקף הכיבוש תלוי במשא ומתן מדיני ובתנאים שנקבעו לאחר העימות.

סוף סוף מישהו ענה לשאלה.

לפני 3 שעות, taranta כתב:

CHATGPT? ברצינות?

לך יש תשובה יותר טובה? "בהגדרה"? (((

לפני שעה, omerkot כתב:

אני טוען שאתה מדבר שטויות.

https://he.wikipedia.org/wiki/אבו_ג'יהאד

למדת על אש"ף מוויקיפדיה? אתה לפחות קורה את מה שאתה מפרסם? הוא למד טקטיקות גרילה בסין. אתה יודע מה יחסה של סין למוסלמים ואסלאם? שמים אותם במחנות מעצר.

לפני 23 דקות, om2 כתב:

לא מדויק לקרוא לו ארגון חילוני

כי אז אנשים מדמיינים חילוני כמו חילוני בחברה הישראלית

אש"ף לא ארגון דתי

אבל הוא מכבד את הדת והאסלם בהחלט בא לידי ביטוי החלטות ובדרך חשיבה שלו

גם אני מכבד את הדת כל עוד לא מנסים לדחוף לי אותה בגרון. ואני כן חילוני. 

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 9 שעות, mikyl כתב:

שטויות. אש"ף היה ארגון חילוני לחלוטין שנתמך על ידי ברה"מ הקומוניסטית. גם ערבים בארץ הצביעו למפלגה הקומוניסטית. דת זה כלי שאנחנו בעצמינו פיטמנו כאשר תמכנו בחמאס כאלטרנטיבה לאש"ף החילוני. בערך כמו משיחיים אצלינו.

לא מדוייק. חצי מאירגוני הטרור היו איסלאמים, חצי חילונים (ומהחילונים, חצי מרקסיסטים). בריה״מ תמכה במי שמבחינה גיאופוליטית תמך באינטרסים שלה. אש״ף שיתף פעולה עם אירגוני טרור שונים ומשונים, חלקם דתיים וחלקם לא.
החמאס זה לא המצאה שלנו. הוא נוסד ב-1987 כפלג של האחים המוסלמים, הרבה לפני ההתנתקות, או הסכמי אוסלו. האחים המוסלמים פועלים בארצות מסויימות כתנועה חברתית בעיקר, ובאחרות כשילוב של תנועה חברתית ואירגון טרור. זה טבעי כי צדקה היא אחד מחמשת עמודי האיסלאם, וצדקה וחינוך מאפשרים לחנך את הדורות הבאים. ש״ס גם עשתה בדיוק את זה (ללא הטרור, כמובן).

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 דקות, PinkDolphin כתב:

לא מדוייק. חצי מאירגוני הטרור היו איסלאמים, חצי חילונים (ומהחילונים, חצי מרקסיסטים). בריה״מ תמכה במי שמבחינה גיאופוליטית תמך באינטרסים שלה. אש״ף שיתף פעולה עם אירגוני טרור שונים ומשונים, חלקם דתיים וחלקם לא.

אש"ף היה הגדול והוא כן היה ארגון חילוני. גם אנחנו שיתפנו פעולה עם מיליציות נוצריות מה שלא הופך אותנו לנוצרים.

לפני 18 דקות, PinkDolphin כתב:

החמאס זה לא המצאה שלנו. הוא נוסד ב-1987 כפלג של האחים המוסלמים, הרבה לפני ההתנתקות, או הסכמי אוסלו.

לא אמרתי שהמצאנו את החמאס אבל תמכנו בו באותם שנים.

ציטוט

חמאס הוקמה בגדה המערבית על ידי אנשי המוג'מע האיסלאמי (אנ') (השלוחה של האחים המוסלמים ברצועת עזה) בראשות שייח' אחמד יאסין[50] סביבות שנת 1987, אחרי שצברו כוח במשך שנות ה-80, בעידוד השלטון הצבאי הישראלי[51][52] שראה באנשי האחים המוסלמים שעסקו בצדקה חלופה לאש"ף, שנחשב אז לאויב המרכזי של ישראל מהצד הפלסטיני וערך פעולות אלימות נגדה.

https://he.wikipedia.org/wiki/חמאס

פורסם (נערך)

מקרה המוות של "החוקר" בלבנון הזוי ברמות על וגם עלה בחיים של חייל. מישהו חייב לתת את הדין על זה. 

אבל אם יש משהו יותר הזוי, עוד אחד לאוסף הרב של ממשלת הדמים הזו, זו ההצעה הזו, להפוך את ועדת החקירה לפוליטית כך שיהיו בה אנשים שיציעו מציאות אלטרנטיבית כי "במקרה של ויכוח יהיה ניתן לפרסם שתי חוות דעת". אין גבול לממשלה הזו, אחד אחד שם בוגד במדינה, אלו שמדברים וגם אלו ששותקים. 

יש לי תחושה שבגיוס המילואים הבא, יתקשו לגרד 50%. 

עריכה אחרונה על ידי ch28566
  • אהבתי 1
פורסם

במלחמת יום הכיפורים נהרג עיתונאי בנגמש של מפקד האוגדה מנדלר.

אצל שרון הפריעו עיתונאים(בגלל הצפיפות!) למגד התמסחים להגיע אליו, לפני חציית התעלה.

אף אחד לא פצה פה.  אלה היו מפקדי החזית, למגדים של אז לא היה זמן לארח, הם נלחמו.

אבל כנראה שהזמנים השתנו,  גם המשמעת.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 5 שעות, PinkDolphin כתב:

ש״ס גם עשתה בדיוק את זה (ללא הטרור, כמובן).

תלוי את מי שואלים..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, רוןS כתב:

אבל כנראה שהזמנים השתנו,  גם המשמעת.

לפי מה שאומרים עכשיו, זה היה ממש סוג של טיול פרטי כי אותו "חוקר משיחי" חיפש באותו מבצר משהו שאמור להיות ממצאים של איזה קבר של איזה יהודי. אם זה אכן היה זה, מישהו שם צריך להיכנס על זה להמון שנים לכלא.

פורסם

לא תהיה חקירה ל 7/10 ולא נעליים.

מקסימום האחראים יחקרו את עצמם.

וכדי שלא יהיה ספק גם נחוקק כנגד זה חוק.

עכשיו אני עוד יותר בטוח שנתניהו מסתיר משהו שהוא לא רוצה שהציבור ידע.

בדיוק כמו המשפט שלו - שלא היה כלום כי אין כלום ומחפש כל דרך לעכב ולדחות את המשפט.

והעדר שלו......עוד מעט נשמע ברחובות למה חייבים לחוקק חוק נגד ועדות חקירה ממלכתיות.

Screenshot_20241121_064631_ynet.jpg

גם עדות לא תהיה....

Screenshot_20241121_070403_N12.jpg

• אהבתי 3
  • מבאס 1
פורסם

כן ברור. שני דברים לא יקרו בישראל כל עוד ביבי בעמדת כוח: הוא לא יעיד במשפט (אגב, הוא אמור להופיע בעוד אחד שהוא יזם סביב הטענות על מצבו הרפואוי). הוא לא יתן לאף אחד לפרסם את המסקנות הטריוויאליות על תפקידו ביצירת המצאות שאיפשרה את ה7.10. וזו בדיוק ה"דמוקרטיה" שמפנטזים עליה בליכוד ובציונות הדתית לידם.

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, ch28566 כתב:

לפי מה שאומרים עכשיו, זה היה ממש סוג של טיול פרטי כי אותו "חוקר משיחי" חיפש באותו מבצר משהו שאמור להיות ממצאים של איזה קבר של איזה יהודי. אם זה אכן היה זה, מישהו שם צריך להיכנס על זה להמון שנים לכלא.

זה לא היה "טיול פרטי", הוא נכנס לתוך שטח שכבר נכבש וטוהר (מסתבר שלא עד הסוף) על ידי כוחות צה"ל שהתפרסו בהרבה עמדות באותו מרחב. לא שאני מצדיק את זה, אבל אם זה לא היה הוא זה היה כנראה חייל אחר שהיה נכנס למבנה הזה בתום לב, או שהמחבלים היו יוצאים ממנו בלילה ופוגעים בחיילים שמסביבם.

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
פורסם
לפני 4 דקות, MiniMiz3r כתב:

זה לא היה "טיול פרטי", הוא נכנס לתוך שטח שכבר נכבש וטוהר (מסתבר שלא עד הסוף) על ידי כוחות צה"ל שהתפרסו בהרבה עמדות באותו מרחב. לא שאני מצדיק את זה, אבל אם זה לא היה הוא זה היה כנראה חייל אחר שהיה נכנס למבנה הזה בתום לב, או שהמחבלים היו יוצאים ממנו בלילה ופוגעים בחיילים שמסביבם.

זה לא סותר. פשוט לא מצליח להבין איך מכניסים לא לוחמים לתמרון. ולפי הדיבור הוא בכלל היה אזרח אז עוד יותר הזוי.

כעסנו על כל הליצנים של דובר צה"ל, הרל"שיות של המאו"ג וגם קצת על כוחות הרפואה שהיו איתנו שעשו לנו בלאגן באמצע הלחימה. אז הסיפור הזה עוד יותר הזוי.

פורסם
לפני 26 דקות, MiniMiz3r כתב:

זה לא היה "טיול פרטי"

הכי פרטי שיכול להיות. איש משיחי שפונה למפקד משיחי ואומר לו שמע יש שם מקום שאני שכבר הרבה זמן אני רוצה לבדוק, המשיחי השני אומר לו בוא, עלי. זה היה משהו נחוץ לפעילות באותה גזרה? ברור שלו ולכן זה טיול פרטי לא נחוץ שעלה בחיים של אנשים. מי שהכניס אותו צריך לא רק לעוף מהצבא אלא לשבת שנים בכלא. קוראים לזה גרימת מוות בקלות דעת או רשלנות. 

לפני כשעה, asix כתב:

לא תהיה חקירה ל 7/10 ולא נעליים.

מקסימום האחראים יחקרו את עצמם.

בצעד הזה שהנבלה עושה זה כבר לא משנה אם זה מה שיהיה או ועדת חקירה ממלכתית כסדרה, את הזרעים לערעור אמינות הועדה הוא כבר זרע בצעד הזה, חלאות הרק ביבי כבר מהדהדים את זה בכל מקום אפשרי. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 27 דקות, MiniMiz3r כתב:

אבל אם זה לא היה הוא זה היה כנראה חייל אחר שהיה נכנס למבנה הזה בתום לב

ממה שאני מבין זה לא איזה מבנה אסטרטגי שהיו חייבים להיכנס אליו. לא הכרתי את הבחור, אבל מסתבר שהוא היה מסתובב בליווי חיילים כבר שנים בגדה, כדי להכריז על כל מבנה או אתר ארכיאולוגי כמשהו ששייך להיסטוריה היהודית ושדורש התנחלות.

הוא כבר אמר בעבר שכל מקום שהיה בו ישוב יהודי קדום צריך להקים בו ישוב חדש.

גם ללבנון הוא נכנס בשם הפנטזיה הזו. האם זה באישור של קצינים שכנראה גם הם מפנטזים על התנחלויות בליטאני?

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...