Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

"לצערי" כי אולי היה עדיף לתפוס אותו חי ולהשיג מידע על נסיונות נוספים שמתוכננים?

"לצערי" כי אולי מעדיף שאירוע כזה לא יתרחש בכלל אבל הוא קרה בכל זאת?

אה לא, הוא בטוח מצטער שהפלסטיני חטף כדור ורק על זה. הרי הכי הגיוני בעולם שלבן אדם שמצטער על מחבלים שחוטפים כדורים תהיה קריירה צבאית של רמטכ"ל בצבא שיורה במחבלים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ברור שנכון להיום, הנבואה ניתנה לשוטים.

אני ממש לא מצביע היום מחשש מה יהיה בעוד 20 שנה.

אתה לא?

לפני 20 שעות, m3x7r3m3 כתב:

אמרתי כבר בהתחלה - כל עוד אנחנו משחקים בתוך ארגז החול - כנראה ששעון החול פועל נגדנו, בשלב מסוים המצב כאן יהיה: אנטי ציוניים + לא ציוניים + פוסט ציוניים > ציוניים.

כשכמובן הציונות שאני מתייחס אליה היא בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל.

ובנקודת הזמן הזו, הטיימר מתחיל לפעול נגדנו. אם הם ישתפו ביניהם פעולה, הרי שהסוף של המדינה יהיה מהיר, אם לא, אז נצטרך לחכות לראות מי מהם יגיע ראשון לשלטון - ולפי זה נדע מה יהיה דיננו. הגלייה, סבל או מוות.

כולנו מצביעים כי אנחנו חושבים גם קדימה על עוד 20 שנה.
אתה כמובן גם עושה את זה, רק שאתה מסתכל על הפנטזיה שלך (ומתיז לדבריך) בלי להבין שהיא תגיע עם מחיר (תקרא לזה מחלות מין).

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

פעולות של מרצ ורעמ בקואליציה האחרונה.

אלא אם תטען שהם היו שנה בקואליציה ולא השיגו שום דבר מהאג'נדה שלהם (שהיא במובהק, נגד מדינה יהודית)

קשה לתת דוגמאות אני מבין.

לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

"לצערי" כי אולי מעדיף שאירוע כזה לא יתרחש בכלל אבל הוא קרה בכל זאת?

אולי גם "לצערי" כי זאת מילת פתיחה גנרית לכול מיני מצבים.

אני לא מבין, לא יצא לנסח מיילים או הודעות? מקבלים "לצערי"/"לצערינו" כשאין שום צער. אלא אם כן נראה לכם באמת שהמתווך מצטער שלא אני זה ששכרתי/רכשתי את הדירה? או שאולי החברה מביאה צער אמיתי שאני לא מתאים לתפקיד?

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

אתה לא?

לא

לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

כולנו מצביעים כי אנחנו חושבים גם קדימה על עוד 20 שנה.
אתה כמובן גם עושה את זה, רק שאתה מסתכל על הפנטזיה שלך בלי להבין שהיא תגיע עם מחיר.

רק שאף אחד שעומד לבחירה לא מציע את זה - ולכן אני לא בוחר לפי זה.

זו הצעה שלי, הייתי רוצה שבעוד 20 שנה זה ייראה ככה, אבל אני לא מצביע לפי זה, כי אין אופציה כזו.

לפני 1 דקה, David32 כתב:

קשה לתת דוגמאות אני מבין.

לא, אבל לא ביקשתם דוגמאות.

למשל כמה ציוני זה לתת כספי מיסים לגורמים לא ציוניים בלי שום בקרה שהם משמשים למטרה שלשמה הם "נצבעו"? (כי הבקרה שיש על תקציבים כאלה בחברה היהודית זה לא מספיק) וכמה ציוני זה להסיר את הבקרות שיש?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

רק שאף אחד שעומד לבחירה לא מציע את זה - ולכן אני לא בוחר לפי זה.

תבחר איך שאתה רוצה.
אני חושב שא' ב' בלבחור מועמד זה להבין אם אני יכול לחיות איתו ועם מה שהוא מייצג היום, מחר, בעוד 10 שנים ובעוד 20 שנה.
אם לא - לא בוחר בו. אני יודע מתי הסתובב לו משהו בשכל? אני יודע מתי הוא יקיים את כל הפנטזיות שלו? לא, לכן לא בוחר בו.

לך תגדל טיגריס, עד גיל ארבע הוא כנראה לא יעשה לך כלום.

פורסם

אתה חושב שמישהו שבחר ב-2001 באריק שרון, חשב שהוא יעשה את ההתנתקות?

ומי שבחר בבנט (חוץ מסלואי משום מה) - אתה חושב שהוא חשב שיקים ממשלה עם מרצ ורע"מ? הרי רגע לפני הבחירות הבטיח שלא.

זה רק מראה לך עד כמה החשיבה שלך מנותקת מהפוליטיקה הישראלית.

אתה לא יודע אם מי שאתה בוחר בו היום ייתפלפ מחר. אז אתה חושב על מה הוא יעשה עוד 10/20 שנה?!

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

למשל כמה ציוני זה לתת כספי מיסים לגורמים לא ציוניים

מה ציוני? אמרת פחות יהודית. איך המדינה הפכה לפחות יהודית מאשר לפני שנה.

אגב "מה השתנה" == "תפרט מה השתנה" == "תן דוגמא"

- By lifting money bags

פורסם
לפני 13 דקות, m3x7r3m3 כתב:

א, אבל לא ביקשתם דוגמאות.

למשל כמה ציוני זה לתת כספי מיסים לגורמים לא ציוניים בלי שום בקרה שהם משמשים למטרה שלשמה הם "נצבעו"? (כי הבקרה שיש על תקציבים כאלה בחברה היהודית זה לא מספיק) וכמה ציוני זה להסיר את הבקרות שיש?

מה יש לך נגד העברת כספים לחרדים?

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אתה חושב שמישהו שבחר ב-2001 באריק שרון, חשב שהוא יעשה את ההתנתקות?

לא, אבל הוא ידע שהוא אימפולסיבי ולא רואה בעיניים.
מצד אחד הוא קיבל את חומת מגן.
מצד שני את הפינוי מעזה (רוב ממפוני גוש קטיף כנראה מאוד מבסוטים מהמצב שלהם היום...).

מי שבחר בבנט (חוץ מסלואי משום מה) - אתה חושב שהוא חשב שיקים ממשלה עם מרצ ורע"מ?

נו באמת. מי שלא הבין שהסיכוי שזה יקרה הוא שליש/שליש/שליש הוא בת יענה מצטער. הוא הבטיח לא לשבת איתם, לא לשבת עם ביבי ושלא יהיו בחירות.

עכשיו או שמדובר בבעיה אי כריעה וכולנו היינו מחכים פה נצח כי בנט לא יפתור אותה בחיים או שהוא פשוט משקר למישהו.

פורסם
לפני 3 דקות, David32 כתב:

מה ציוני? אמרת פחות יהודית. איך המדינה הפכה לפחות יהודית מאשר לפני שנה.

נכון, כי דיגלת על ההקדמה שמבחינתי ציונית = בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל, שבקונסטלציה הנוכחית זה מדינה יהודית, הידועה בשמה "מדינת ישראל".

אני כמובן לא מתייחס לזה כאל מדינה יהודית במובן הדתי אלא מדינה יהודית במובן הלאום (תזכור שיהודי זה גם דת וגם לאום).

אין לי בעיה עם מדינה שהיא פחות יהודית במובן הדתי.

ו"השקעה" בגורמים לא ציוניים, בלי בקרה מספיקה היא לא ציונית, זה במקום להשקיע בגורמים כן ציוניים.

קל וחומר אם את הבקרה הקיימת רוצים להסיר (ח"כ רינאווי-זועבי).

הרי אם הקרן הקיימת הייתה קונה אדמות, במקום ליישוב של יהודים, לטובת יישוב של ערבים, לא היינו אומרים שזה מעשה שמגשים את הציונות נכון?

לפני 9 דקות, David32 כתב:

אגב "מה השתנה" == "תפרט מה השתנה" == "תן דוגמא"

אתה אולי חשבת ככה כשכתבת, אני לא הבנתי ככה כשקראתי.

"מה השתנה" - הסבר

"תפרט מה השתנה" - תן פירוט

"תן דוגמא" - תן דוגמא.

היה לי פעם מורה להבעה, שהסביר שהוא כותב בשאלות "הסבר, פרט, נמק, ותן דוגמאות", וציפה לקרוא טקסט שונה, במבנה שונה, על כל אחת מהבקשות.

ואז היה נותן שאלות, שמבקש רק הסבר, ואם נתת דוגמאות, הוריד ניקוד.

לא יודע כמה זה טוב או רע, אבל ככה חינכו אותי.

לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

מה יש לך נגד העברת כספים לחרדים?

זה מסביר את עצמו, והסבר נוסף יש 2 שורות למעלה בתגובה לדויד.

זה כמובן חמור פי כמה כשגורמים שלטוניים מנסים להסיר את הבקרה הקיימת (וגם נסיונות כאלה היו מצד החרדים).

אני כמובן מתייחס רק לחרדים שאינם ציוניים.

לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

לא, אבל הוא ידע שהוא אימפולסיבי ולא רואה בעיניים.
מצד אחד הוא קיבל את חומת מגן.
מצד שני את הפינוי מעזה (רוב ממפוני גוש קטיף כנראה מאוד מבסוטים מהמצב שלהם היום...).

זה לא משנה, זה שם בפרספקטיבה את הדרישה שלך להצביע לפי עוד 10 או 20 שנה, במצב פוליטי שבו נבחר ציבור יכול להבטיח משהו וחודשיים אחרי כן לעשות בדיוק הפוך.

זה לא שווה את הביטים על עמוס בכלל.

אגב לגבי מפוני גוש קטיף - האינטואיציה שלי אומרת אחרת, אבל אני לא מכיר או שמעתי על סקר כזה, ולפי המילה "כנראה" אני מניח שגם אתה לא.

לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

נו באמת. מי שלא הבין שהסיכוי שזה יקרה הוא שליש/שליש/שליש הוא בת יענה מצטער. הוא הבטיח לא לשבת איתם, לא לשבת עם ביבי ושלא יהיו בחירות.

עכשיו או שמדובר בבעיה אי כריעה וכולנו היינו מחכים פה נצח כי בנט לא יפתור אותה בחיים או שהוא פשוט משקר למישהו.

לא הייתה לו הבטחה לא לשבת עם ביבי.

הייתה הבטחה לא לשבת עם מרצ ורע"מ (עד כדי בקשה של ימינה לפסול את רע"מ מהשתתפות בבחירות! מה שהליכוד לא עשה).

הייתה הבטחה שלא יהיו בחירות נוספות.

אבל בהחלט היה ברור שיש שם יותר מ-2 הבטחות מתנגשות, עכשיו תספר לי, מה מהן היא השקר?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ו"השקעה" בגורמים לא ציוניים, בלי בקרה מספיקה היא לא ציונית, זה במקום להשקיע בגורמים כן ציוניים.

זה לא אומר שהיא הפכה לפחות יהודית.

לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הרי אם הקרן הקיימת הייתה קונה אדמות, במקום ליישוב של יהודים, לטובת יישוב של ערבים, לא היינו אומרים שזה מעשה שמגשים את הציונות נכון?

What-If

מה קרה בפועל שהיא הפכה לפחות יהודית (לאום). ערבים שמקבלים כסף זה לא אומר שהיא פחות יהודית. 

- By lifting money bags

פורסם
Just now, m3x7r3m3 כתב:

יכול להבטיח משהו וחודשיים אחרי כן לעשות בדיוק הפוך

זה בקטנה. זה עושים כולם. מדבר בראיה יותר רחבה ועל דברים יותר בסיסיים. כנראה ששרון לא יכניס אותי מחר בבוקר לכלא כי הדלקתי מנגל בשבת.
כנראה שסמוטריץ' לא השתתפך במצעד הגאווה מחר נכון?
יש יותר סיכוי שבעוד 10 שנים הוא יכריח טיפולי המרה או לאסור אנשים שנוסעים בשבת.
יפה, אז גם אם הוא יכול להיות אחלה שר תחבורה או שר אוצר או ווטאבר אני לא בוחר בו.

לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אגב לגבי מפוני גוש קטיף - האינטואיציה שלי אומרת אחרת, אבל אני לא מכיר או שמעתי על סקר כזה, ולפי המילה "כנראה" אני מניח שגם אתה לא

גדלתי באזור. מכיר אישית אנשים שגרו שם. עדיין זוכר מה אחד מהם פעם אמר לי "אנחנו מחכים לרגע שיפנו אותנו בשביל הפיצויים". מדובר בילדים בני 10 כן? אז אתה מבין שהוא שמע את זה בבית.
כמובן זה משפחה אחת, אבל תבדוק איפה הם גרים היום... לא מקומות רעים בכלל כנראה שיותר טוב מלנסוע לבית ספר באוטובוסים ממוגנים (נסעתי פעם אחת לישון שם אצל חבר, לא הבנתי למה ההורים שלי דאגו).

פורסם
לפני 21 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה מסיק לגבי הפילטר (יהודי או ערבי) - עפ"י הח"כים הקיימים, ולא עפ"י החוקיות.

קודם כל, תן לי שוב לצטט אדם שאני מעריך מאוד 

ציטוט

תשמע, בסופו של דבר העובדה היא שכשחשבו להכניס ח"כ ערבי (אני לא זוכר אם זה היה טיבי או לא) לוועדת חו"ב, איימו לרוקן את הוועדה מתוכן ולהעביר את הכל לוועדות המשנה, לעומת זאת את סמוטריץ' גייסו לתפקיד באגף מבצעים בבור.

אבל אנחנו מנהלים פה כמה  דיונים במקביל, כרגיל. וזה גורם לכל מה שיכול להראות פואנטה ללכת לאיבוד, כרגיל. אם להתרכז במה שמעניין אותי כרגע יותר, אז, שוב, לבן גביר ודומיו יש יותר פוטנציאל ממשי לעשות נזק, כי, שוב, יש להם סיכוי גבוהה הרבה יותר להגיע לעמדה עם חשיפה למידע מסווג והשפעה וקבלת החלטות אמיתית. הציטוט שלך בסך הכל מדגים את זה. 

לפני 18 דקות, m3x7r3m3 כתב:

היה לי פעם מורה להבעה, שהסביר שהוא כותב בשאלות "הסבר, פרט, נמק, ותן דוגמאות", וציפה לקרוא טקסט שונה, במבנה שונה, על כל אחת מהבקשות.

אם זה מורה אמיתי זה כנראה אחד המורים הכי מטומטמים ששמעתי עליהם. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני כשעה, David32 כתב:

זה לא אומר שהיא הפכה לפחות יהודית.

במובן של בית לאומי לעם היהודי? בוודאי שכן.

לפני כשעה, David32 כתב:

What-If

ה-What-If היחיד במשפט הזה הוא הקרן הקיימת, כי היו ויש עדיין גורמים שרוכשים אדמות לטובת יישוב ערבים. פשוט לא קוראים להם הקרן הקיימת.

לפני כשעה, David32 כתב:

מה קרה בפועל שהיא הפכה לפחות יהודית (לאום). ערבים שמקבלים כסף זה לא אומר שהיא פחות יהודית. 

שוב, מה הקשר לערבים?

היא הפכה לפחות יהודית (לאום) בגלל שמעבירים כסף לגורמים לא ציוניים (לאום יהודי).

העברת כסף למשל לארגון ערבי שהוא ציוני, לא הופך את המדינה לפחות יהודית אלא ליותר יהודית במובן הלאומי.

לפני כשעה, farkash7 כתב:

זה בקטנה. זה עושים כולם. מדבר בראיה יותר רחבה ועל דברים יותר בסיסיים. כנראה ששרון לא יכניס אותי מחר בבוקר לכלא כי הדלקתי מנגל בשבת.
כנראה שסמוטריץ' לא השתתפך במצעד הגאווה מחר נכון?
יש יותר סיכוי שבעוד 10 שנים הוא יכריח טיפולי המרה או לאסור אנשים שנוסעים בשבת.
יפה, אז גם אם הוא יכול להיות אחלה שר תחבורה או שר אוצר או ווטאבר אני לא בוחר בו.

זה רחב בשבילך ובסיסי בעיניך, זה אינדיבידואלי.

אותי לא מעניין מה הסיכוי שסמוטריץ' ישתתף במצעד הגאווה, לא לכאן ולא לכאן.

אתה מנסה להחיל את מה שחשוב לך, כאילו זה מה שחשוב לי.

ואז לפי זה אתה קובע מה "בקטנה" כשזה בעצם בקטנה בשבילך.

לפני כשעה, farkash7 כתב:

גדלתי באזור. מכיר אישית אנשים שגרו שם. עדיין זוכר מה אחד מהם פעם אמר לי "אנחנו מחכים לרגע שיפנו אותנו בשביל הפיצויים". מדובר בילדים בני 10 כן? אז אתה מבין שהוא שמע את זה בבית.
כמובן זה משפחה אחת, אבל תבדוק איפה הם גרים היום... לא מקומות רעים בכלל כנראה שיותר טוב מלנסוע לבית ספר באוטובוסים ממוגנים (נסעתי פעם אחת לישון שם אצל חבר, לא הבנתי למה ההורים שלי דאגו).

בדקת כמה הם מרוצים היום? כמה הם היו מרוצים מזה שחלקם עשור אחרי הפינוי עוד גרו בקראווילות?

זה אנקדוטה, לא יותר.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

קודם כל, תן לי שוב לצטט אדם שאני מעריך מאוד 

ציטוט

תשמע, בסופו של דבר העובדה היא שכשחשבו להכניס ח"כ ערבי (אני לא זוכר אם זה היה טיבי או לא) לוועדת חו"ב, איימו לרוקן את הוועדה מתוכן ולהעביר את הכל לוועדות המשנה, לעומת זאת את סמוטריץ' גייסו לתפקיד באגף מבצעים בבור.

אבל אנחנו מנהלים פה כמה  דיונים במקביל, כרגיל. וזה גורם לכל מה שיכול להראות פואנטה ללכת לאיבוד, כרגיל. אם להתרכז במה שמעניין אותי כרגע יותר, אז, שוב, לבן גביר ודומיו יש יותר פוטנציאל ממשי לעשות נזק, כי, שוב, יש להם סיכוי גבוהה הרבה יותר להגיע לעמדה עם חשיפה למידע מסווג והשפעה וקבלת החלטות אמיתית. הציטוט שלך בסך הכל מדגים את זה. 

אתה צודק לגבי הדיונים במקביל, אני כן אציין בנוגע לציטוט, שלצערי זה נכון לגבי כל חברי הכנסת הערביים בכנסות האחרונות, זה לא אומר שזה יהיה נכון גם בעתיד.

לגבי הנזק הפוטנציאלי - להערכתי אתה טועה, כי עובדתית בן גביר הגיע בסה"כ להיות ח"כ מן המניין, אפילו לא יו"ר וועדה. לעומת זאת רע"מ קיבלה ראשות וועדה או שתיים, מרצ קיבלה 3 תפקידי שרים, אחד מהם ערבי - פריג'.

אז לגבי בן גביר גופא - אתה טוען שהפוטנציאל שלו להגיע יותר גבוה משר לשיתוף פעולה אזורי.

לגבי דומיו - השאלה מה זה דומיו? סמוטריץ'?

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אם זה מורה אמיתי זה כנראה אחד המורים הכי מטומטמים ששמעתי עליהם. 

אמיתי אמיתי, אם כי בהתחשב בגילי ובגילו אז, כנראה שהוא בפנסיה.

אבל את ה"נזק" הוא כבר עשה, זה מה יש.

לפני 58 דקות, farkash7 כתב:

לצטט המורה לא ביקש? אז מאיפה זה בא?

לשמחתי לא, זה "נזק" של פורומים אחרים באינטרנט של סוף שנות ה-90.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...