Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, m3x7r3m3 כתב:

לגבי הנזק הפוטנציאלי - להערכתי אתה טועה, כי עובדתית בן גביר הגיע בסה"כ להיות ח"כ מן המניין, אפילו לא יו"ר וועדה. לעומת זאת רע"מ קיבלה ראשות וועדה או שתיים, מרצ קיבלה 3 תפקידי שרים, אחד מהם ערבי - פריג'.

אני מניח שנגלה בעוד כמה חודשים כי אני מנחש שהוא יהיה בממשלה הבאה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 58 דקות, farkash7 כתב:

לצטט המורה לא ביקש? אז מאיפה זה בא?

אמר רבי אלעזר א"ר חנינא כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם שנאמר "ותאמר אסתר למלך בשם מרדכי"

מגילה טו ע"א

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

במובן של בית לאומי לעם היהודי? בוודאי שכן.
....
היא הפכה לפחות יהודית (לאום) בגלל שמעבירים כסף לגורמים לא ציוניים (לאום יהודי).

איך בדיוק? איך המדינה נהפכה פחות בית לאומי לעם היהודי? 

זאת הדוגמא היחידה שלך? נשמע שכן.

לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ה-What-If היחיד במשפט הזה הוא הקרן הקיימת

🤦‍♂️

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

אני מניח שנגלה בעוד כמה חודשים כי אני מנחש שהוא יהיה בממשלה הבאה.

יש לך פה ניחוש משולש:

1. בן גביר (עצמאית או עם הציונות הדתית) עובר אחוז חסימה

2. לביבי יש 61

3. ביבי יעדיף את הציונות הדתית על פני גנץ

לגבי 1, אני נוטה להסכים

לגבי 2, אני כבר לא בטוח

לגבי 3, זה לדעתי חתיכת הימור, ביבי תמיד העדיף מפלגה של מרכז-שמאל על פני ממשלת "ימין מלא" כדבריו.

לפני 7 דקות, RK כתב:

אמר רבי אלעזר א"ר חנינא כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם שנאמר "ותאמר אסתר למלך בשם מרדכי"

מגילה טו ע"א

כמעט ולא למדתי תלמוד בחיי

לפני 7 דקות, David32 כתב:

איך בדיוק? איך המדינה נהפכה פחות בית לאומי לעם היהודי? 

כן, זה תקציבים לגופים שבאופן מובהק במקרה הטוב בעד "מדינת כל אזרחיה" (בניגוד לבית לאומי לעם היהודי), במקרה הרע הם בעד "בית לאומי לעם הפלשתיני" במקום היהודי.

זאת הדוגמא היחידה שלך? נשמע שכן.

ממש לא היחידה.

רוצה עוד אחת ישר מהזיכרון?

הפסקת נטיעות בנגב (מזכיר שנטיעות זה חלק ממימוש החזון הציוני, וגם הפרחת השממה בנגב)

🤦‍♂️

אני אסביר יותר - יש גוף שאוסף תרומות מחו"ל, ומטרתו לקנות אדמה בשטח ארץ ישראל, כדי ליישב בו ערבים.

הגוף הזה - הוא ציוני או לא ציוני? כמובן בהתעלמות מאונס מוחלט של מושגים, במסגרתם אתה יכול להיות בו זמנית גם ציוני וגם אנטי ציוני, גם גבר וגם אישה וכו'.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 13 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כמעט ולא למדתי תלמוד בחיי

הספיק לך הציטוט של הציטוטים?

• מצחיק 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מה הספיק? אהבתי מאוד

גם לך מגיע פרס

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 15 דקות, m3x7r3m3 כתב:

1. בן גביר (עצמאית או עם הציונות הדתית) עובר אחוז חסימה

כן זה יהיה מאוד מפתיע אם לא. התערבתי על זה לאחרונה. הצד השני טוען שלא ושאנשים סתם נהנים להקצין בסקרים. נראה

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

לדעתי שניכם צודקים בטיעונים.

לטובתו יש את מקרה "זהות", לטובתך יש תנועה לכיוון בן גביר (מכל מיני מגזרים ומכל מיני סיבות - כולל תנועת המטוטלת).

מעניין מי יהיה צודק גם במסקנה.

אני אגב נוטה לומר שכרגע בן גביר יעבור אחוז חסימה, אבל לא הייתי מתערב על זה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 28 דקות, m3x7r3m3 כתב:

"מדינת כל אזרחיה" (בניגוד לבית לאומי לעם היהודי)

זה דרוש הוכחה ולא בא לי להיכנס לזה.

מעבר לכך, גם עצם זה שאיזשהם גופים קיבלו תקציב -> לא אומר שהמדינה פחות בית לאומי לעם היהודי.

אותו הדבר לגבי העצים. אפילו יותר. נגיד והעצים מעלים את זה שישראל היא בית לאומי לעם היהודי (אם כי אני לא חושב, זה לא שאני חושב שהיו צריכים להפסיק את הנטיעות - אבל זה לא הנושא כרגע).

אז אם שתילת עצים = חיזוק "בית לאומי לעם היהודי". חוסר שתילת עצים =\= החלשת "בית לאומי לעם היהודי".

מבחינת כמה המדינה היא בית לאומי לעם היהודי - שום דבר לא השתנה. ממש כלום. 

אתה רוצה להגיד שאין משילות וזה לא טוב - צודק היעדר משילות זה בהחלט פגיעה בקונספט של בית לאומי לעם היהודי. אבל זה לא התחיל השנה, וגם לא שנה שעברה.

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, David32 כתב:

זה דרוש הוכחה ולא בא לי להיכנס לזה.

כאמור, אונס מוחלט של מושגים, מה הבעיה להיות גם בית לאומי לעם היהודי וגם מדינת כל אזרחיה?

מעבר לכך, גם עצם זה שאיזשהם גופים קיבלו תקציב -> לא אומר שהמדינה פחות בית לאומי לעם היהודי.

בהינתן תקציב מדינה מוגבל, זה כן, זה אומר שהיה אפשר להפנות את הכסף למטרה ציונית (השפעה חיובית).

אבל לא רק שזה לא למטרה ציונית (ללא השפעה, ניטרלי), זה הולך למטרה לא ציונית (השפעה שלילית).

אותו הדבר לגבי העצים. אפילו יותר. נגיד והעצים מעלים את זה שישראל היא בית לאומי לעם היהודי (אם כי אני לא חושב, זה לא שאני חושב שהיו צריכים להפסיק את הנטיעות - אבל זה לא הנושא כרגע).

התנועה הציונית ככלל ב-150 שנה האחרונות בערך לא מסכימה עם דעתך.

אז אם שתילת עצים = חיזוק "בית לאומי לעם היהודי". חוסר שתילת עצים =\= החלשת "בית לאומי לעם היהודי".

לא הבנת, מה שמחליש את הבית הלאומי זה שהיו נטיעות, וגורמים לא ציוניים דרשו להפסיק אותן, כי הן סממן ציוני, ואז קיבלו את הדרישה הזו.

וזה אומר שהגורם הלא ציוני שולט, וקובע. וזה בהכרח מחליש את הבית הלאומי לעם היהודי.

כפי שאתה בעצמך קבעת כמה שורות למטה לגבי המשילות.

מבחינת כמה המדינה היא בית לאומי לעם היהודי - שום דבר לא השתנה. ממש כלום. 

אז זהו, שכן.

קבעו רף חדש, שבמסגרתו איפה שקובעת הפזורה הבדואית שאסור לשתול, כי זה ציוני לשתול עצים, לא ישתלו עצים, כי זה ציוני.

אז האם זה ציוני שאסור לשתול עצים, כי גורם לא ציוני קבע ששתילת עצים זה סממן ציוני ולכן זה אסור? ברור שלא. זה לא ציוני במהותו.

אתה רוצה להגיד שאין משילות וזה לא טוב - צודק היעדר משילות זה בהחלט פגיעה בקונספט של בית לאומי לעם היהודי. אבל זה לא התחיל השנה, וגם לא שנה שעברה.

לא, זו בעיה אחרת, גם חוסר משילות זה לא ציוני בהגדרתו, אבל לא על זה אני מדבר.

שהרי ההחלטה על הפסקת הנטיעות התקבלה בממשלה, מזכיר שהייתה איזה שיחה ממש מוזרה במסגרתה זאב אלקין דרש לא להפסיק את הנטיעות, ואיילת שקד הציעה לקרוא לזה "שתילה" או משהו כזה.

אם זו החלטה ברמת הממשלה, אז זה ממש לא בעיית משילות (ספציפית במקרה הזה).

===================================

כמה ציוני זה להעלות את מחירי המים לאזרחים בבית הלאומי לעם היהודי בין היתר בגלל השקעה במתקני התפלת מים (מקור), בו בזמן שהיא מספקת הרבה יותר מים דווקא לרשות הפלשתינית ולירדן?

כנראה מאוד ציוני שיהודים צריכים הרבה מתקנים להתפלת מים, כי את מי הירדן והכינרת מספקים לפלשתינים ולירדנים (שהם גם, פלשתינים)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

קבעו רף חדש, שבמסגרתו איפה שקובעת הפזורה הבדואית שאסור לשתול, כי זה ציוני לשתול עצים, לא ישתלו עצים, כי זה ציוני.

אז האם זה ציוני שאסור לשתול עצים, כי גורם לא ציוני קבע ששתילת עצים זה סממן ציוני ולכן זה אסור? ברור שלא. זה לא ציוני במהותו.

בחיי שהדיונים פה מאתגרים את המוח המוגבל שלי.

בא נראה אם אני מצליח לעקוב אחרי ההגיון שלך.

נטיעות בארץ זו מצווה יהודית מהתורה.

אבל אתה אמרת שלא מעניין אותך מדינה יהודית דתית, אלא אתה מגדיר מדינה יהודית כבית לאומי לעם היהודי, שזו למיטב ידיעתי הגדרה יחודית לך. לא מכיר עוד מישהו שזו ההגדרה שלו למדינה יהודית.

עכשיו באים הבדואים ולא רוצים נטיעות בשטח שלהם (שלהם לפחות לטענתם).

האם הם מתנגדים לנטיעות כי הן פוגעות בתביעה שלהם לאדמה, או כי הן מצווה יהודית או כי זה אקט ציוני?

אני לא יודע. אתה החלטת שהם מתנגדים כי זו פעולה ציונית. למה? ככה.

עכשיו, בהתבסס על הספקולציה שלך, אתה מסיק שבגלל שהופסקו הנטיעות, המדינה פחות ציונית ולכן לפי ההגדרה שלך היא גם פחות יהודית.

הבנתי נכון?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 13 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אם זו החלטה ברמת הממשלה, אז זה ממש לא בעיית משילות (ספציפית במקרה הזה).

יעני אם בממשלה יחליטו שלא צריך לאכוף חוקים בישובים ערביים - זה לא בעיית משילות?

איזה מצחיק אתה.

לא נוטעים עצים אז פחות בית לאומי לעם היהודי. אבל זאת לא בעיה של משילות....

לפני 18 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כמה ציוני זה להעלות את מחירי המים לאזרחים בבית הלאומי לעם היהודי בין היתר בגלל השקעה במתקני התפלת מים (מקור), בו בזמן שהיא מספקת הרבה יותר מים דווקא לרשות הפלשתינית ולירדן?

אההה הסתכלת על התאריכים? יש הבדל של שנה בין שני המקורות שלך (אגב שניהם גלובס והחדש יותר מאחורי פייוול)...

חוץ מזה שבשני רשום " השינוי נובע ממחסור מים כבד בירדן. כתוצאה מהסכמי אברהם תשלש ישראל את האספקה לממלכה ההאשמית"

אתה לא אמיתי ליאור. קצת אובייקטיביות. באמת. לא יודע מה להגיד לך.

לפני 2 דקות, פינדר כתב:

הבנתי נכון?

פיספסת את זה שזה לא עיניין של משילות בנגב - הבעיה לא בזה. למרות שהתקפלו בפני הבדואים כי הם עשו בלאגן (כמו כול דבר שקורה בנגב, כי אין משילות). אבל לא משנה....

- By lifting money bags

פורסם
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

נטיעות בארץ זו מצווה יהודית מהתורה.

לא מעניין אותי

לפני 4 דקות, פינדר כתב:

אבל אתה אמרת שלא מעניין אותך מדינה יהודית דתית, אלא אתה מגדיר מדינה יהודית כבית לאומי לעם היהודי, שזו למיטב ידיעתי הגדרה יחודית לך. לא מכיר עוד מישהו שזו ההגדרה שלו למדינה יהודית.

מדינת הלאום של העם היהודי זה הגדרה חדשה רק שלי?! שמישהו יספר לקונגרסים הציוניים לדורותיהם! יוריקה!

לפני 5 דקות, פינדר כתב:

עכשיו באים הבדואים ולא רוצים נטיעות בשטח שלהם (שלהם לפחות לטענתם).

האם הם מתנגדים לנטיעות כי הן פוגעות בתביעה שלהם לאדמה, או כי הן מצווה יהודית או כי זה אקט ציוני?

אין להם טענות לבעלות על הקרקע, מעבר ל"זה שלי כי זה שלי ואני לא מכיר בבעלות שלכם על האדמה"

יותר מזה, אין חולק על כך שעד שהופסקה ע"י הממשלה הזו, זו הוגדרה כאדמת מדינה ובוצעו בה נטיעות.

שזה אומר, שהם מתנגדים לבעלות של המדינה, על שטח מסוים, כי הם לא מכירים בסמכות של המדינה, היינו, התנגדות כי זה אקט ציוני של מימוש הבעלות על השטח.

אין לזה קשר למצווה, אלא לתפיסה הציונית:

ציטוט

"במקום בו תחרוש המחרשה היהודית את התלם האחרון שם יעבור גבולנו."

זה לא המצאה שלי, וגם לא ציטוט שלי

לפני 7 דקות, פינדר כתב:

אני לא יודע. אתה החלטת שהם מתנגדים כי זו פעולה ציונית. למה? ככה.

עכשיו, בהתבסס על הספקולציה שלך, אתה מסיק שבגלל שהופסקו הנטיעות, המדינה פחות ציונית ולכן לפי ההגדרה שלך היא גם פחות יהודית.

הבנתי נכון?

אצלם תמיד הכל לאומני אבל מכוסה בכסות של "מחלוקת" או "בעלות" שאין לה שום בסיס.

צא ולמד איך בפזורה הם תובעים בעלות על שטחים שתצלומי אוויר רק כמה שנים קודם הוכיחו שלא היה בהם אפילו סנה.

לפני 11 דקות, David32 כתב:

יעני אם בממשלה יחליטו שלא צריך לאכוף חוקים בישובים ערביים - זה לא בעיית משילות?

בוודאי שלא בעיית משילות - בעיית ממשלה!

בעיית משילות היא כשהרשות המחוקקת או המבצעת (ברמת הדרג הנבחר) קובעות חוקים, אבל לא מצליחות לאכוף אותם.

אם הרשות המחוקקת מחליטה שמגזר מסוים פטור מחובה חוקית (גיוס? ערבים? חרדים?) - מה יש לאכוף? לא מרוצה מזה? תבחר מפלגות שיצביעו נגד הפטור הזה.

אם הרשות המבצעת ברמת הדרג הנבחר מחליטה לא לאכוף עבירות מסוימות - מה יש לאכוף? לא מרוצה מזה? תבחר מפלגות אחרות שיעלו לקואליציה וכן יאכפו את העבירה הזו.

לפני 11 דקות, David32 כתב:

איזה מצחיק אתה.

לא נוטעים עצים אז פחות בית לאומי לעם היהודי. אבל זאת לא בעיה של משילות....

נכון, כי זו החלטה שהתקבלה בממשלה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הדיונים  שלכם מורכבים מדי לתגובות מהבית...
קחו את זה בינתיים, יאיר לפיד לא מפספס שום הזדמנות לסתור את מה שאמר בעבר:
image.jpeg.8f48690cb75dcd40d1097f5f83d14b08.jpeg
שיהיה שבוע טוב נתראה בראשון ✌️

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 דקות, m3x7r3m3 כתב:

שהם מתנגדים לבעלות של המדינה, על שטח מסוים, כי הם לא מכירים בסמכות של המדינה, היינו, התנגדות כי זה אקט ציוני של מימוש הבעלות על השטח.

משילות לא? זה כול הקטע לא?

אבל לא. בגלל שנוח לך לשים את נקודת הזמן שם, זאת פגיעה בבית לאומי לעם היהודי ולא בעיית משילות. כי בעיית המשילות הייתה גם לפני זה. בקיצור, אם זה מה שמצביע על פגיעה במדינה יהודית, אז ביבי פגע רצח ואתה שתקת.

- By lifting money bags

• תוכן חדש...