Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

מילא מרצ, אבל אתה ממציא לגבי העבודה ועוד יותר לגבי יש עתיד.

הבא נא דוגמאות למשהו אחד שהם עשו לטובת ה"יהודית" לכל מפלגה.

לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

כן כי פשוט זו אלטרנטיבה ממשית שקיימת.

יש מפלגה כזו, עם ח"כים מכהנים.

אחד מהם הוא אפילו יו"ר של רשימה שמכילה מפלגות אחרות.

לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

לגבי השאר - אתה באמת חושב שאם יהיה כתוב ״מדינה יהודית״ אבל יהיה כאן רוב ערבי מנוכר זה ישנה למשהו? או שאתה חושב שאתה גם יכול לשלוט בדמוגרפיה כאן שלא דרך מימון ילודה של חרדים בהרבה כסף? ובלי תוצאה אחת מאוד ברורה?

מדינה יהודית, עם רוב ערבי, זה אוקסימורון.

לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

אין מה לעשות. או שאתה הולך לימין הקיצוני עד הסוף - משהו שאפילו אתה לא רוצה לעשות. או שאתה מתחיל לחפש מה כן אפשר לבנות גם עם הערבים ואיך. וזה לא אומר להצביע לחדש

כדי לבנות משהו גם עם הערבים, זה אומר Ground rules, המינימום בלקסיקון שלי זה לבנות משהו עם מי שמקבל את הבסיס של "בית לאומי לעם היהודי".

עם מי שלא מקבל את זה, אין לי שום דבר לבנות, שום דרך לבנות, ושום עתיד משותף בשום קונסטלציה. זה לשבת ולחכות עד שהם יחליטו שנגמר להם הפיוז והגיע הזמן להרוג יהודים.

אגב שאלת רק לגבי הערבים, לדידי זה נכון גם לגבי כל מגזר אחר.

יכול להיות ששכחתי, אבל למיטב זכרוני גם אתה אמרת משהו דומה לגבי חרדים לא?

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

תמיכה בארגונים שזוהי מטרתם (חמאס, אפילו אש"פ), נאומים של טיבי ובשארה למשל וכו'.

תוכניות של מדינה פלשתינית יודן-ריין ומדינת כל אזרחיה שעליה ישתלטו בעתיד. תמיכה וייעוץ לערפאת.

אבל אחלה, אולי אתה חושב שחנין זועבי, עזמי בשארה, באסל גטאס ואחמד טיבי מקבלים את הרעיון של בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל 🤣

אבל במקרה כזה, אני ממש רוצה מהחומר הזה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 9 דקות, m3x7r3m3 כתב:

תמיכה בארגונים שזוהי מטרתם (חמאס, אפילו אש"פ), נאומים של טיבי ובשארה למשל וכו'.

תוכניות של מדינה פלשתינית יודן-ריין ומדינת כל אזרחיה שעליה ישתלטו בעתיד. תמיכה וייעוץ לערפאת.

אבל אחלה, אולי אתה חושב שחנין זועבי, עזמי בשארה, באסל גטאס ואחמד טיבי מקבלים את הרעיון של בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל 🤣

אבל במקרה כזה, אני ממש רוצה מהחומר הזה

אז אין לך מקור שבו:

לפני 37 דקות, m3x7r3m3 כתב:

וישנם חברי כנסת שבאופן מפורש אומרים שיזרקו אותך לים כשתהיה להם ההזדמנות.

הפתעה גדולה..

• מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

פספסת את הכתוב "נאומים של טיבי ובשארה"? רצוי אגב בערבית.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הבא נא דוגמאות למשהו אחד שהם עשו לטובת ה"יהודית" לכל מפלגה.

מי זה ״הם״? מה זה גם אומר בכלל ״עשו לטובת היהודית״? נראה לך שיאיר לפיד שמזכיר שואה ואת זה שהוא ממשפחה של ניצולי שואה בכל משפט שני בערך אדיש ליהדותה של המדינה? 

יש מפלגה כזו, עם ח"כים מכהנים.

אה אם יש מפלגה אז זה לחלוטין סביר, כן. שוב, לא הצעתי לך להצביע חדש. ההצעה לנסות לבנות לאומיות ישראלית לא שקולה להצעה להצביע למפלגה ערבית. 

יכול להיות ששכחתי, אבל למיטב זכרוני גם אתה אמרת משהו דומה לגבי חרדים לא?

בהחלט אמרתי שצריך מכנה משותף ואני לא חושב שהוא רחב מספיק עם החרדים. 

שוב, אנחנו מדברים ברמות שונות או על רעיונות שונים. אני לא חושב שבלונג טרם יש הרבה סיכוי למדינה עם רוב יהודי שתהייה מספיק טובה אפילו בשבילך, כמי שמוטרד מה״יהודי״ יותר מהדמוקרטי ולא מתחבר לחרדים בערך כמו שאני לא מתחבר אליהם. אתה יכול לא להסכים עם זה או לנסות להסביר איכשהו איך זה יפתר. ואם אתה לא עושה את זה - אתה צריך לחשוב על אלטרנטיבה, לא? אני חושב שהאלטרנטיבה הסבירה היחידה חוזרת לצורך לייצר לאומיות על ישראלית על חשבון זו היהודית. כמובן אני לא אשקר ולא אספר שיש לי מתכון בטוח איך לעשות את זה. אבל אני בטוח שהדרך היחידה שלנו להבטיח את עתידנו כאן היא עוברת בהתרחקות מלאומיות דתית וחיבור רחב יותר לערבים בעלי דעות דומות.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

פספסת את הכתוב "נאומים של טיבי ובשארה"? רצוי אגב בערבית.

בבקשה תביא נאום כזה. אני מבין קצת ערבית.

עדיף של טיבי, שהוא ח״כ מכהן.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 40 דקות, m3x7r3m3 כתב:

יש הבדל?

ברור שיש הבדל במיוחד כשמדובר במפלגה שמתיימרת להיות דמוקרטית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
Just now, יבגניפ כתב:

מי זה ״הם״? מה זה גם אומר בכלל ״עשו לטובת היהודית״? נראה לך שיאיר לפיד שמזכיר שואה ואת זה שהוא ממשפחה של ניצולי שואה בכל משפט שני בערך אדיש ליהדותה של המדינה? 

חוק, החלטת ממשלה, תקציבים.

מה זה אומר לטובת היהודית - לטובת החלק היהודי ב"יהודית ודמוקרטית".

אני חושב שאתה יודע יפה מאוד להצביע על ההיפוך מול סמוטריץ' או בן גביר, אני טועה?

וכן נראה לי שיאיר לפיד אדיש ליהדותה של המדינה. אבל אני חושב שהדעה האישית שלי פחות רלוונטית.

לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

אה אם יש מפלגה אז זה לחלוטין סביר, כן. שוב, לא הצעתי לך להצביע חדש. ההצעה לנסות לבנות לאומיות ישראלית לא שקולה להצעה להצביע למפלגה ערבית. 

אני לגמרי בעד לבנות לאומיות ישראלית, כשה-Ground rule הבסיסי הוא אותו ציינתי.

אם אני זוכר נכון סביב זה גם התגבשה בעבר ההסכמה שלנו לא?

לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

בהחלט אמרתי שצריך מכנה משותף ואני לא חושב שהוא רחב מספיק עם החרדים. 

עם המפלגות החרדיות או עם החרדים ככלל? כי בטוח שכמו שיש ערבים שיקבלו את ה"מכנה המשותף" או "Ground rule", יהיו גם חרדים כאלו.

לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

שוב, אנחנו מדברים ברמות שונות או על רעיונות שונים. אני לא חושב שבלונג טרם יש הרבה סיכוי למדינה עם רוב יהודי שתהייה מספיק טובה אפילו בשבילך, כמי שמוטרד מה״יהודי״ יותר מהדמוקרטי ולא מתחבר לחרדים בערך כמו שאני לא מתחבר אליהם. אתה יכול לא להסכים עם זה או לנסות להסביר איכשהו איך זה יפתר. ואם אתה לא עושה את זה - אתה צריך לחשוב על אלטרנטיבה, לא? אני חושב שהאלטרנטיבה הסבירה היחידה חוזרת לצורך לייצר לאומיות על ישראלית על חשבון זו היהודית. כמובן אני לא אשקר ולא אספר שיש לי מתכון בטוח איך לעשות את זה.

אני רואה את המטרה כ"בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל", ולכן לדעתי צריך לייצר את הלאומיות הזו סביב המטרה הזו - בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל.

ולכן בלונג טרם אני חושב שצריך לבנות משהו סביב זה, כולל כל מי שרוצה להיות שותף לזה. חרדים, ערבים, דרוזים, אמריקאים, וואטאבר.

לפני 4 דקות, פינדר כתב:

בבקשה תביא נאום כזה. אני מבין קצת ערבית.

עדיף של טיבי, שהוא ח״כ מכהן.

לאיזה כיבוש אתה חושב שהוא מתכוון כשהוא אומר ש"הוא צריך להיעלם"?

למשל על מה הוא מתגאה להיות חבר של ערפאת?

ציטוט

"אני גאה להיות חבר של יאסר ערפאת." ~ בדיון בוועדת הפנים של הכנסת, 4 בנובמבר 2013

מה זה אומר תגבר על הכיבוש? מזכיר שבאותה אינתיפאדה, היו פיגועים גם בתל אביב ופתח תקווה.

אז הוא מתייחס אפילו לא לכיבוש של 48, אלא ל-1878.

ציטוט

"אני אומר שהאינתיפאדה תנצח ושרון ייפול, אני מתכוון לכך ברצינות. אני מאמין בכך שהאינתיפאדה נגד הכיבוש בסופו של דבר תגבר על הכיבוש ואגב, זאת ההיסטוריה הטבעית של כל כיבוש. זה הכיבוש האחרון במאה ה־20, אבל מעולם לא שמעת אותי קורא לאנשים להשתמש בנשק. תמיד קראתי לאינתיפאדה שממזגת אלמנטים של מרי אזרחי כנגד כיבוש ושל פעילות הפגנתית נגד הכיבוש... על כל פנים, ההתנגדות שלי לפגיעה באזרחים היא ברורה וחד משמעית. זה לא בגלל שאתה שואל אלא בגלל שזה שכנוע פנימי עמוק שלי. אני חושב שהפיגועים בתוך מדינת ישראל, בתוך ערים כנגד אזרחים ראויים לדחייה ולהוקעה. אמרתי את זה לא פה בוועדה אלא גם באבו דאבי, באלג'זירה וגם בטלוויזיה הפלשתינית." ~ ישיבת ועדת הכנסת מיום 14 במאי 2002[1]

מה עושים אותם שהידים שהערך שלהם נעלה כל כך?

ציטוט

"בהיסטוריה של העמים ומאבקיהם תופס השהיד את פסגת התפארת. אין ערך נעלה יותר מהשהאדה. השהיד הוא אשר פורץ את הדרך ומשרטט בדמו את הדרך לחירות... ברכות לאלפי השהידים במולדת ובניכר וברכות לשהידים שלנו ושלכם בתוך הקו הירוק."[3]

איך קוראים לזה שרוצה לשחרר רוצחים של סמל המדינה (חייל)?

ציטוט

"סובחייה חיכתה לשחרור בנה מרגע לרגע, ולא זכתה לראות אותו משוחרר לחופש. יהי זכרה ברוך של האישה הסבלנית, האמיצה והאוהבת הזו, ויהי זכרו ברוך אבו כרים שנפטר לפניה בכמה שנים. תנחומינו לכל עמנו. חופש לאסירים." ~ פוסט בפייסבוק בערבית על הוריו של כרים יונס, מחבל בכלא שרצח חייל, מאי 2022 (מקור)

=============================

לפני 50 דקות, Night Driver כתב:

ברור שיש הבדל במיוחד כשמדובר במפלגה שמתיימרת להיות דמוקרטית.

במקרה כזה עמדת המפלגה היא עמדת היו"ר בד"כ, והציפייה היא דווקא ממי שאינו יו"ר לתגובה.

ככה זה היה עם בנט והקמת הממשלה הקודמת לא? זה בעצם הבסיס להפרשת שיקלי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

וכן נראה לי שיאיר לפיד אדיש ליהדותה של המדינה. אבל אני חושב שהדעה האישית שלי פחות רלוונטית.

למה לא? הדיון הוא עליה. ולגבי השאלות שלך - אני לא מבין את התכלית שלהן. הם צריכים לעשות משהו אקטיבי ספציפי במדינה יהודית קיימת כדי להוכיח שהם בעדה? מה?

ההבדל בינם לבין מפלגות דת הוא בזה שבמפלגות דת חושבים שהמדינה לא מספיק יהודית. 

לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

עם המפלגות החרדיות או עם החרדים ככלל? כי בטוח שכמו שיש ערבים שיקבלו את ה"מכנה המשותף" או "Ground rule", יהיו גם חרדים כאלו.

בוודאי שיהיו. 

לפני 7 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ולכן בלונג טרם אני חושב שצריך לבנות משהו סביב זה, כולל כל מי שרוצה להיות שותף לזה. חרדים, ערבים, דרוזים, אמריקאים, וואטאבר.

סבבה אז אני חושב שאם אתה מסתמך על זה שתוכל לנהל את זה בכפיה צבאית או דרך רוב פרלמנטרי - תכשל בעוד דור וחצי בערך, כי הרוב היהודי פה יהיה הרבה פחות ציוני ממך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 16 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לאיזה כיבוש אתה חושב שהוא מתכוון

טוב, אני מבין שמאז שסיימתי בי״ס עממי שינו את המשמעות של הביטוי ״אומר במפורש״.

לפני 37 דקות, m3x7r3m3 כתב:

וישנם חברי כנסת שבאופן מפורש אומרים שיזרקו אותך לים כשתהיה להם ההזדמנות.

• מצחיק 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

במקרה כזה עמדת המפלגה היא עמדת היו"ר בד"כ, והציפייה היא דווקא ממי שאינו יו"ר לתגובה.

ככה זה היה עם בנט והקמת הממשלה הקודמת לא? זה בעצם הבסיס להפרשת שיקלי

לא. במפלגה דמוקרטית כל אחד הוא אינגיבידואל (כמו מרץ או העבודה שהראשים מוציאים הודעות בשמם בנוסף לעמדת המפלגה).

ימינה לא היתה מפלגה שנבנתה באופן דמוקרטי ושיקלי הופרש לא בגלל שהביע דיעות שונות אלא כי הצביע נגד הממשלה ובחר לפרוש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

אם אתה קובר את הראש בחול לפחות תעצום עיניים שלא ייכנסו לך כמה גרגירים ואז תתחיל דלקת ואז בלאגן...

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

למה לא? הדיון הוא עליה. ולגבי השאלות שלך - אני לא מבין את התכלית שלהן. הם צריכים לעשות משהו אקטיבי ספציפי במדינה יהודית קיימת כדי להוכיח שהם בעדה? מה?

ההבדל בינם לבין מפלגות דת הוא בזה שבמפלגות דת חושבים שהמדינה לא מספיק יהודית. 

דיון על דעה? זה עניין של... דעה.

וכן צריכים לעשות משהו אקטיבי (לא ספציפי), כיוון שהשותפים שלהם עושים אקטיבית פעולות נגד מדינה יהודית. אז לכל הפחות שזה יתאזן.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

בוודאי שיהיו. 

אחלה, אז למה לא לבנות משהו סביב זה? זה ה-Common Ground הכי בסיסי שיכול להיות מבלי להפוך את המקום שמיועד להיות מקלט לכל היהודים, למחנה ריכוז.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

סבבה אז אני חושב שאם אתה מסתמך על זה שתוכל לנהל את זה בכפיה צבאית או דרך רוב פרלמנטרי - תכשל בעוד דור וחצי בערך, כי הרוב היהודי פה יהיה הרבה פחות ציוני ממך.

אני מסתמך על זה שכל עוד אנחנו הרוב, ננהל את זה עכשיו ע"י בעיטה של מי שהוא לא נמצא ב-Common Ground, בדיוק כדי שלא יהיה רוב שהוא אינו ציוני (במובן של בית לאומי וגו').

ואתה גם תגלה (וגם אני) ש-When push comes to shove, רוב הערבים והחרדים דווקא יעדיפו להצהיר שהם ציונים בני ציונים ולהתיישר בהתאם.

ואז אתה מרוויח פעמיים, אלה שנוח להם להיות אנטי-ציוניים כי זה מתאפשר להם, יתהפכו כמו סטייק. ואלה שלא אתה נפטר מהם.

סביב זה אפשר לקבוע מחדש מכסות ללומדי תורה במספרים הגיוניים (כמו שדב"ג עשה עם ה-400 בקום המדינה), שירות צבאי במגזר הערבי-מוסלמי כבר לא יהיה משהו להתבייש בו, וכו' וכו'.

לפני כשעה, פינדר כתב:

זה מפורש, רק אתה עושה את עצמך ש"הכיבוש" זה מעבר לגבעות 67 😂, השהידים לא הורגים איתם אף אחד, ורוצחי חיילים של אותה מדינה שממנה הוא נהנה ממשכורת ח"כ זה "סכסוך אישי".

בסדר, יש כאלה שמתרצים למה ערבים שאונסים פעילות בהפגנות בילעין/נעלין ושות' זה באשמת היהודים בכלל.

בדיוק בגלל זה ביקשתי את החומר...

לפני כשעה, Night Driver כתב:

לא. במפלגה דמוקרטית כל אחד הוא אינגיבידואל (כמו מרץ או העבודה שהראשים מוציאים הודעות בשמם בנוסף לעמדת המפלגה).

ומהי עמדת "המפלגה"?

לא מכיר שישות בשם "מפלגה" מסוגלת לבצע חשיבה, ולהחזיק "עמדה".

לפני כשעה, Night Driver כתב:

ימינה לא היתה מפלגה שנבנתה באופן דמוקרטי ושיקלי הופרש לא בגלל שהביע דיעות שונות אלא כי הצביע נגד הממשלה ובחר לפרוש.

אכן לא דמוקרטית, אבל לא בגלל זה שיקלי הופרש.

הרי שאם זו הייתה הסיבה - לא היו צריכים להזעיק יועץ משפטי שיסביר למה עמידתו בהבטחות יו"ר המפלגה שלו, זה בעצם פרישה מהמפלגה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא לא קובר את הראש, פשוט אתה נותן לפחד לא רציונלי להכתיב לך את החיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...