Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 39 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בשוק מחנה יהודה אפשר לשמוע דברים הרבה יותר גזעניים

ואתה ממשיך להסביר לנו למה אנחנו צריכים לפחד מבן גביר. יפה!

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 12 דקות, יבגניפ כתב:

לא יודע, אין לי דעה על כל חכ ערבי.

אז הפתרון הוא קודם כל לשתף אותם בקואליציה ואז להיות מופתעים מהתפיסות שלהם.

אתה ממציא. ועושה את זה יותר צולע מדרך כלל. זה לא מה שהוא אמר.אני חושב שאתה בחור מספיק נבון כדי להבין את זה. 

זה מה שהוא אמר בשם בן גביר, מה הבעיה? שבן גביר לא אמר דבר כזה.

לא, כמובן שהבעיה היא לא בפינדר. הבעיה היא בזה שאתה ממציא. כדי לחשוב שבן גביר חושב ש"ערבי = אויב" אני לא צריך לחשוב בעצמי ש"ערבי = אויב". 

לא, אבל אם אתה ממציא משהו שהוא לא נכון, אז יש מצב של "הפוסל במומו פוסל" ואתה כן חושב ככה, רק לא אומר זאת במפורש.

הדיון בבגצ היה בדיוק סביב זה. עלו בו גם טענות שכבר הזכרתי בתגובה הקודמת ואיכשהו השופטים אומנם השתכנעו שבן גביר השתנה, אבל בניגוד אליך הם לא טענו שמי שרוצה לפסול אותו הוא בעצם גזען בעצמו.

כי אתה לא מבין איך דיון בבג"צ הולך, זה לא שהשופט אומר "אה, טענת ככה אבל זה לא נכון, ולכן אתה גזען בעצמך", המבקשים לא נשפטים בכלל בדיון.

מכיוון שאני לא שופט בבג"צ, וכאן זה לא בית משפט, אנחנו גם לא כבולים לזה.

לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד. זה קהל המצביעים של בן גביר. מעניין למה הם מצביעים לו אם המרחק בינם לבינו כזה עצום. כאמור בטח גם קראו פה את פינדר.

מה שאני מנסה להגיד, זה שאין בהכרח קשר בין מה שחושב מצביע זה או אחר של בן גביר, למה שחושב בן גביר.

יש תשובה מאוד פשוטה למה הם מצביעים לו, כי מי שבאמת מייצג אותם לא יכול להתמודד בכלל.

כלומר כן, המרחק בינו לבינם קיים, והוא בוודאי לא קטן, אבל המרחק בינם ובין כל מתמודד אחר, גדול יותר.

לפני 5 דקות, פינדר כתב:

ואתה ממשיך להסביר לנו למה אנחנו צריכים לפחד מבן גביר. יפה!

משפט דבילי ולא אופייני לך.

אולי אם תנסה להסביר אני אבין למה התכוונת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 19 שעות, m3x7r3m3 כתב:

סלואי, תקרא לאטי.

לא כתוב טרור, לא כתוב ערבים. כתוב אויבים

אין הנחתום מעיד על עיסתו קלאסי.

בנגביר לא יגיד שהוא רוצה לגרש מפה ערבים כי הוא רוצה להיות לגיטימי ולהשתתף במשחק. אבל משום מה הפעילים שלו יודעים את זה ואומרים את זה, למרות שהוא צריך לבלום אותם לפעמים כדי לא לפגוע בתדמית החדשה, בדיוק כמו עם ההוראה לא ללכת להפגין במצעד הגאווה.

אז זה לא כתוב, יופי באמת.

לא כתוב באף כניסה למועדון שבשירותים יש מישהו שמוכר קוק, אבל כל כל המכורים יודעים בדיוק לאן ללכת.

לי אישית אין בעיה עם אמירות כאלה, אני מאמין בשקיפות מלאה ואין לי בעיה שמישהו יביע כאלה דעות כי ככה הוא חושף את עצמו וכולם רואים איזה זבל הוא ועדיף לתת לו לשרוף את עצמו לבד לפני שיצליח לרמות את כולם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 21 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אולי אם תנסה להסביר אני אבין למה התכוונת.

תחשוב מה היית אומר אם טיבי היה מבקר בשוק בעכו והמוכרים היו מעודדים אותו ב״איד׳בח אל יהוד״ ואני הייתי מפרט שהם גם אומרים דברים יותר חמורים, אבל אין לזה קשר לטיבי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

אין הנחתום מעיד על עיסתו קלאסי.

בנגביר לא יגיד שהוא רוצה לגרש מפה ערבים כי הוא רוצה להיות לגיטימי ולהשתתף במשחק. אבל משום מה הפעילים שלו יודעים את זה ואומרים את זה, למרות שהוא צריך לבלום אותם לפעמים כדי לא לפגוע בתדמית החדשה, בדיוק כמו עם ההוראה לא ללכת להפגין במצעד הגאווה.

אז זה לא כתוב, יופי באמת.

לא כתוב באף כניסה למועדון שבשירותים יש מישהו שמוכר קוק, אבל כל כל המכורים יודעים בדיוק לאן ללכת.

לי אישית אין בעיה עם אמירות כאלה, אני מאמין בשקיפות מלאה ואין לי בעיה שמישהו יביע כאלה דעות כי ככה הוא חושף את עצמו וכולם רואים איזה זבל הוא ועדיף לתת לו לשרוף את עצמו לבד לפני שיצליח לרמות את כולם.

לפי התפיסה הזו - למרות שטיבי לא אמר שהוא רוצה לרצוח את כל היהודים בזריקתם ממטוס אבל כולם יודעים שזה מה שהוא רוצה.

לפני 4 דקות, פינדר כתב:

תחשוב מה היית אומר אם טיבי היה מבקר בשוק בעכו והמוכרים היו מעודדים אותו ב״איד׳בח אל יהוד״ ואני הייתי מפרט שהם גם אומרים דברים יותר חמורים, אבל אין לזה קשר לטיבי.

הייתי מסתכל על זה שהם אומרים את זה לפני שטיבי מגיע, בעת שטיבי מגיע, וגם אחרי שהוא הולך.

לכן למשל אני לא מסתפק בפסילת טיבי מחברות בכנסת, כי זה רק להסתיר את הקיים.

באותה מידה שאתם לא מכירים בכלל את מאיר אטינגר וכל מה שמימין לבן גביר, הם פסולים מריצה לכנסת ולכן הם "שקופים", אבל הם עדיין קיימים, כולל הדעות שלהם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 28 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אז הפתרון הוא קודם כל לשתף אותם בקואליציה ואז להיות מופתעים מהתפיסות שלהם.

לא מבין מה אתה רוצה. בכלליות זכור לי שהעדת על עצמך כמי שהצביע למגוון מפלגות והתאכזב. אולי הבעיה היא אצלך איפשהו?

לפני 29 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה מה שהוא אמר בשם בן גביר, מה הבעיה? שבן גביר לא אמר דבר כזה.

היי.. אתה זה שטען על לא זוכר כבר מי שהם רוצים לזרוק אותנו לים וכשביקשו ממך עדויות ספציפיות שלחת את הקוראים לפרשן. אז אולי אתה רוצה לזרוק את כולנו לים?

לפני 30 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא, אבל אם אתה ממציא משהו שהוא לא נכון, אז יש מצב של "הפוסל במומו פוסל" ואתה כן חושב ככה, רק לא אומר זאת במפורש.

זה לא מה שקרה כאן.

לפני 30 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כי אתה לא מבין איך דיון בבג"צ הולך, זה לא שהשופט אומר "אה, טענת ככה אבל זה לא נכון, ולכן אתה גזען בעצמך", המבקשים לא נשפטים בכלל בדיון.

אנחנו לא כבולים לבגצ כאן, אבל אתה הבאת אותו כהוכחה שמכשירה את בן גביר.

מפסקי דין שקראתי, בין היתר בזכותך, שופטים לא מהססים להעיף עותרים מכל המדרגות או לבקר אותם כשהטענות שלהם מצוצות מהאצבע. אני חושש שלהסקה הלוגית "אתם גזענים בעצמכם" הם לא היו מגיעים. זה שוב הכשרון המיוחד שלך. אבל מה שהם כן עשו זה לקיים דיון אמיתי על בן גביר, על קרבתו לכהניסטים ולקו האדום שהגדיר היועמ"ש. אז בוא. גם אם אתה חושב שבן גביר השתנה והוא שכנע בזה בגצ זה לגיטימי. אבל להתנהל כאילו אין בכלל בסיס להניח שהוא גזען זה סתם מביך..

לפני 38 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מה שאני מנסה להגיד, זה שאין בהכרח קשר בין מה שחושב מצביע זה או אחר של בן גביר, למה שחושב בן גביר.

יש תשובה מאוד פשוטה למה הם מצביעים לו, כי מי שבאמת מייצג אותם לא יכול להתמודד בכלל.

כלומר כן, המרחק בינו לבינם קיים, והוא בוודאי לא קטן, אבל המרחק בינם ובין כל מתמודד אחר, גדול יותר.

ענית לעצמך מה הקשר. המרחק בינו לבינם הוא הכי קצר בין כל מי שהם יכולים להצביע לו. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לפי התפיסה הזו - למרות שטיבי לא אמר שהוא רוצה לרצוח את כל היהודים בזריקתם ממטוס אבל כולם יודעים שזה מה שהוא רוצה.

טיבי הולך לבקר את הפעילים שלו והם צועקים בשמחה איטבח אל יהוד? אז כן.

מצביעים לטיבי כי הם יודעים שהוא בעד לחסל יהודים? אז כן.

לא מבין למה זה שונה, הוא זבל ובנגביר זבל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

לא מבין מה אתה רוצה. בכלליות זכור לי שהעדת על עצמך כמי שהצביע למגוון מפלגות והתאכזב. אולי הבעיה היא אצלך איפשהו?

מצד שני אני לא הקמתי ממשלה ואז הופתעתי שהיא הופלה ע"י חברת כנסת ערבייה שלא הייתה מוכנה למכור את האג'נדה הלאומית שלה.

לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

היי.. אתה זה שטען על לא זוכר כבר מי שהם רוצים לזרוק אותנו לים וכשביקשו ממך עדויות ספציפיות שלחת את הקוראים לפרשן. אז אולי אתה רוצה לזרוק את כולנו לים?

בכמה הבדלים מהותיים:

1. כשבן גביר מדבר על "אויבים" הוא כולל בהם גם יהודים (כמו למשל נטורי קרתא), מה שלא באמת מסתדר עם תפיסה גזענית...

2. כולנו יודעים, מי יותר מקרוב ומי רק מהסתכלות, מה משמעות המושג "ג'יהאד".

הפרשנות היא דווקא ההפוכה, לפרשן ש"ג'יהאד" אינו כולל רצח יהודים כי הם... יהודים (או באופן כללי יותר, מי שאינו מוסלמי כי הוא... לא מוסלמי).

לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

זה לא מה שקרה כאן.

לדעתך.

לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

אנחנו לא כבולים לבגצ כאן, אבל אתה הבאת אותו כהוכחה שמכשירה את בן גביר.

נכון, כי הביאו בפניו בדיוק את הטענה הזו, ובגצ לא חשוד כתומך בן גביר (או עוצמה יהודית בכלל).

אז אם אפילו הוא קבע ככה, זה אומר שהטענה באמת באוויר.

לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

מפסקי דין שקראתי, בין היתר בזכותך, שופטים לא מהססים להעיף עותרים מכל המדרגות או לבקר אותם כשהטענות שלהם מצוצות מהאצבע. אני חושש שלהסקה הלוגית "אתם גזענים בעצמכם" הם לא היו מגיעים. זה שוב הכשרון המיוחד שלך. אבל מה שהם כן עשו זה לקיים דיון אמיתי על בן גביר, על קרבתו לכהניסטים ולקו האדום שהגדיר היועמ"ש. אז בוא. גם אם אתה חושב שבן גביר השתנה והוא שכנע בזה בגצ זה לגיטימי. אבל להתנהל כאילו אין בכלל בסיס להניח שהוא גזען זה סתם מביך..

לא בעתירות לפסילת מועמדים לכנסת / מפלגות.

אם אתה חושב שהוא גזען, אז בבקשה, לקראת הבחירות אתה מוזמן גם אתה לעתור לבג"צ עם המידע שברשותך, בבקשה לפסול את בן גביר, עכשיו זה הזמן להכין את החומרים לעתירה הזו.

אבל מה שקרה כאן זה שאתה מדבר על תחושות, ומנסה לגזור מזה בסיס עובדתי, ואם מדברים על דברים מביכים - אז זה מביך.

רק חסר לך להוסיף "אבל זה ידוע שבן גביר רוצה להרוג את כל הערבים".

לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

טיבי הולך לבקר את הפעילים שלו והם צועקים בשמחה איטבח אל יהוד? אז כן.

מצביעים לטיבי כי הם יודעים שהוא בעד לחסל יהודים? אז כן.

לא מבין למה זה שונה, הוא זבל ובנגביר זבל.

פספסת את הנקודה בקילומטר וחצי.

לפני 28 דקות, יבגניפ כתב:

ענית לעצמך מה הקשר. המרחק בינו לבינם הוא הכי קצר בין כל מי שהם יכולים להצביע לו. 

סבבה, מה זה אומר?

המרחק בין בל"ד למי שתומך בדעא"ש הוא הכי קצר, אז בל"ד הם דעא"ש?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם לצאת רגע מהויכוח הקטנוני, אני רוצה לציין שגם לימנים יש אינטרס שטיבי ועוזריהם יכהנו בכנסת.

הח״כים הערבים באופן קבוע יושבים באופוזיציה (לפחות עד עבאס) ולא עושים כלום חוץ מרעש. החוק היחידי שקרוי על שם טיבי, קשור בכלל לתעופה.

לעומת זאת מבחינת הסברה יש להם ערך רב, כי ככה יוסף חדאד ושאר פעילי ההסברה תמיד יכולים לטעון שישראל היא מדינה דמוקרטית, כי הנה אפילו אנטי ציונים כמו טיבי משמשים כמחוקקים.

למעשה שלא מרצונם הם משמשים כעלה התאנה של המדינה שהם כל-כך לא מחבבים.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ישנן הרבה מדינות דמוקרטיות בעולם שלא מאפשרות לאויבים שלהן להיות נבחרי ציבור.

ישנן הרבה מדינות דמוקרטיות בעולם שלא מאפשרות אפילו אזרחות לאויבים שלהן (מי שממש מעניין אותו יכול לבדוק מה קרה לאנשים שהלכו להלחם עבור דעא"ש והחזיקו באזרחות של מדינה דמוקרטית).

ישנן אפילו מדינות דמוקרטיות ששללו אזרחות לנשים שלא הלכו לדעא"ש כדי להלחם אפילו אלא להיות נשואות ללוחמי דעא"ש.

מתן תפקידים לאויבי המדינה, זה לא סממן של דמוקרטיה.

מה שכן סממן של דמוקרטיה זה אפשרות לאנשים ששייכים למיעוט כלשהו להיבחר, כל עוד הם אינם אויבים של המדינה.

מה שזה אומר, שגם אם מעיפים את טיבי ושות', אבל יוסף חדאד (או דומיו) יכולים להיבחר - זו דמוקרטיה.

מה שזה אומר - שגם אם מעיפים את נטורי קרתא - זו דמוקרטיה.

מה שחשוב זה הנייר לקמוס - פסילת ערבי כי הוא ערבי? פסילת מוסלמי כי הוא מוסלמי? נוצרי כי הוא נוצרי? יהודי כי הוא יהודי? זה לא דמוקרטיה.

פסילת ערבי במדינה הציונית בגלל שהוא אנטי ציוני, זה דמוקרטיה, כי נייר הלקמוס הוא פסילת האנטי ציוני, במקרה הוא גם ערבי, ובאותה מידה אתה צריך לפסול (וזו גם דעתי, וגם בן גביר אמר את זה במפורש) גם יהודי שהוא אנטי ציוני כמו נטורי קרתא, וגם נוצרי שהוא אנטי ציוני.

בשביל זה רק צריך להחליט, שאנטי ציונות היא אויבת של הציונות, ודמוקרטיה מתגוננת לא חייבת לאפשר לאויביה להשתמש בדמוקרטיה כדי להשמיד אותה.

• אהבתי 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 27 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ישנן הרבה מדינות דמוקרטיות בעולם שלא מאפשרות לאויבים שלהן להיות נבחרי ציבור.

ישנן הרבה מדינות דמוקרטיות בעולם שלא מאפשרות אפילו אזרחות לאויבים שלהן (מי שממש מעניין אותו יכול לבדוק מה קרה לאנשים שהלכו להלחם עבור דעא"ש והחזיקו באזרחות של מדינה דמוקרטית).

ישנן אפילו מדינות דמוקרטיות ששללו אזרחות לנשים שלא הלכו לדעא"ש כדי להלחם אפילו אלא להיות נשואות ללוחמי דעא"ש.

כמו שאתה אומר... דיבורים בעלמא.

תן 3 דוגמאות לכל אחת מהטענות שלמעלה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

גרמניה, אנגליה, צרפת.

גרמניה אנגליה צרפת.

גרמניה, אנגליה, אוסטרליה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

שזה מה שעשית בויכוח עם פינדר (החכים הערבים אמרו מפורשות...)

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לא...

כלומר, אתה יכול להניח שהמונחים "ג'יהאד" או "שהיד" לא כוללים פגיעה ביהודים.

אתה יכול להניח שסיום הכיבוש מתייחס ל-67 ולא ל-1878.

אתה יכול להניח שאינתיפאדה זה כמה פלשתינים שיושבים במעגל ושרים קומביה.

מה שאתה אומר "נתתי לו בעיטה בביצים, הוא אמר "חכה חכה שאני תופס אותך" ויש מצב שהוא רוצה להביא לי חיבוק". 😂

• לא הבנתי... 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

מצד שני אני לא הקמתי ממשלה ואז הופתעתי שהיא הופלה ע"י חברת כנסת ערבייה שלא הייתה מוכנה למכור את האג'נדה הלאומית שלה.

גם אני לא. מה אתה רוצה? :)

בכמה הבדלים מהותיים:

גם פה לא הבנתי מה אתה רוצה. נאלצתי להשאר בנקודה שבה אתה חושב שצריך לזורק את כולנו לים

אז אם אפילו הוא קבע ככה, זה אומר שהטענה באמת באוויר.

אני מנחש שלא קראת את פסק הדין. 

אבל מה שקרה כאן זה שאתה מדבר על תחושות, ומנסה לגזור מזה בסיס עובדתי, ואם מדברים על דברים מביכים - אז זה מביך.

כמעט כל המשפט הזה לא נכון. הבסיס העובדתי העסיק גם את השופטים בבגצ (שוב, "קו אדום", שוב "טקס אזכרה לכהנא" ועוד סיפורים מהעבר). עמדתם היא שהוא השתנה - אחלה. כמו שכתבתי כבר כמה פעמים - זו דעה לגיטימית. אבל אתה מנסה להוכיח ביותר מדי מאמץ כאילו הסיבה היחידה לחשוב שבן גביר גזען זה אם אתה גזען בעצמך. זה פשוט לא חכם. וגם לא נכון.

מזל שנגמר היום.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...