Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

איזו תיאוריה? שהוא לא ימין? כי הרגע אמרת את זה.
ימין זה לא רק ימין מדיני, מבחינתי הוא שמאלן בדיוק כמו ניצן הורוביץ.

יש במדינת ישראל הפרדה בין ימין מדיני לימין כלכלי.
כרגע - אנשי ימין מעדיפים להתמקד בפן המדיני, הכלכלי יחכה.

לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

בוא ננסח את זה אחרת, אחד שואף לגרש אותך ואם תתעקש להישאר אז להשמיד אותך.

השני רואה בך עבד, ומאמין שהסיבה היחידה שאתה קיים זה כדי לפרנס אותו.
מה עדיף, רילוקיישן למדינה חופשית או להיות עבד?

אתה מבין שאם הצד המוסלמי ישלוט הוא ימנע ממך לטוס כדי להשמיד אותך כן?
ברור שהשאיפה זה לחיות חיים של ג'ף בזוס על איזה אי ליד זנזיבר, אבל זה לא בדיוק האפשרות הראשונה לרוב אזרחי מדינת ישראל..

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

@SlowRide לא יודע אם אני רוצה להכנס לשרשור הזה, אבל נראה לי שאתה קצת נסחף עם ה"הצד השני רואה בך עבד" וכו. יותר מ 50% אחוז מהגברים החרדים עובדים (נכון, נמוך, אבל לא להסחף) וכמעט 80% מהנשים החרדיות (ממוצע OECD עומד על 62%). גם הגברים שלא עובדים מכניסים כסף למדינה מתרומות מחו"ל שמגיעות לכוללים שמשלמים להם בערך 3-4 אלף ש"ח בחודש. מכיון שלנשים כמעט אין מיסים במידה ויש לה מעל 5-6 ילדים, הם שניהם ביחד מגיעים למשכורת של 15K בחודש בערך. זה אולי נמוך למשפחה חילונית, אבל משפחה שלא מחזיקה רכב, שלא טסה לח"ול, גרה בשכונה לא יקרה, קונה רק מה שצריך וכו- זה די הותר. אל תשכח גם את הכנסות המדינה ממע"מ- שזה בערך חצי מהכסנות המדינה

חרדים שלא עובדים, עושים זאת מתוך אידיאולוגיה מסויימת בלי קשר לחילונים. וכן, גם בארה"ב יש אברכים שלא עובדים ויש להם פלאפון טיפש וכו. אולי תופעה פחות נפוצה, אבל זה כבר נושא לדיון אחר. 

נושא הצבא הוא גם נושא אידיאולוגי. בדיוק כמו פציפיזם, טבעונות, שמאל, ימין וכו.- לא כי מישהו חושב שהחילונים הם עבדים או משהו. נכון, אתה יכל להגיד שטובעונות פחות פוגע בך מאי שירות צבאי, אבל זה פשוט יוצא כך במקרה, לא כי מישהו רוצה לעשות דווקא משהוא רע לחילונים

אני מדבר בתור חרדי עובד (חוזר בתשובה) שעשה צבא ומילואים, שחי כבר 15 שנה בחברות החרדיות הכי אליטסטיות- אני קצת יודע מה קורה מאחורי הקלעים

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 דקות, laplug כתב:

אני מדבר בתור חרדי עובד (חוזר בתשובה) שעשה צבא ומילואים, שחי כבר 15 שנה בחברות החרדיות הכי אליטסטיות- אני קצת יודע מה קורה מאחורי הקלעים

איך תרומות לכוללים מכניסות משהו למדינה? יש עליהן מיסוי?

בכל מקרה, מבחינה סטטיסטית, העשירונים התחתונים (שלשם שייכים החרדים) בישראל לוקחים מהמדינה יותר ממה שהם נותנים. גם מכיוון אחר, המפלגות החרדיות עסוקות בעיקר בהעברת כסף מכלל הציבור לחרדים. זה לא עניין של דעה של סלואורייד או שלי. החברה החרדית לא יכולה להתקיים בלי שנממן אותה (כמובן יחד עם התורמים מחול). זה נאמר אפילו על ידי חברי כנסת חרדים בהזדמנויות שונות. 

האידיאולוגיה שלהם ברורה. זה לא אומר שאנחנו צריכים לקבל אותה או שהיא לא מזיקה. 

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, יבגניפ כתב:

זה כסף שהחרדים מבזבזים אותו בסופר וכו- אז המדינה מקבלת מע"מ

בכל מקרה, מבחינה סטטיסטית, העשירונים התחתונים (שלשם שייכים החרדים) בישראל לוקחים מהמדינה יותר ממה שהם נותנים.

אתה תמיד יכל להפסיק לעבוד ולחיות בעשירון התחתון- בא נראה אותך. אתה בחיים לא תעשה את זה כי אתה אוהב את החו"ל, המכוניות, וכל שאר הנאות החיים. זה כמו להגיד שהנכים מקבלים תקציבים. החרדים בחרו חיי עוני מאידיאולוגיה ואני לא מכיר אף אחד שיכל לחיות טוב (אני לא מדבר על אנשים ללא השכלה או יכולת להרויח טוב) שיבחר לרדת לעשירון התחתון מרצונו החופשי

זה הכל בעיני המתבונן. לא הכל קשור לכסף ישירות. למשל זה שבחברה החרדית אין פשיעה כמעט כלל, או זה שהם לא צורכים תרבות (כדורגל, כדורסל טלויזיה), זה שהם לא משתשמים ברכבים פרטיים ונסעים בעיקר באוטובוסים (הרבה פחות זיהום) וכו- יש לזה גם משקל כלכלי.

אני הולך להגיד פה משהו מעצבן, אבל אני חושב שהחינוך הלקוי שאני רואה אצל הדור הצעיר החילוני של כל תרבות הטיקטוק, אינסטגרם וכו, שילדים בגיל 10 כבר מסתובבים עם סמארטפונים ויש להם גישה לפורנו ללא הגבלה ולעוד כל מיני רעות חולות- הולך להזיק למדינה הרבה יותר בטווח הארוך.

בדיוק כמו שהלבירלים הפרוגרסיבים בארה"ב עם כל הפנטיות שלהם הולכים להשמיד את אמריקה כמו שאנחנו מכירים היום (שוב נושא לדיון אחר) 

עריכה אחרונה על ידי laplug
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 23 דקות, David32 כתב:

איך את המשכלל את החלוקה בין מדיני כלכלי וכו' כדי לקבוע אם ימין או לא? אינדיבידואלי?

כי אם כן, אז יגיד לך ליאור שאותו מעניין רק ימין מדיני (מה שזה לא אומר ב 2022, באמת שאין לי מושג מה זה).

אני לא משכלל חלוקות, אני קורא לזה בשמו - ימין מדיני עם שמאל כלכלי. זה לא "ימין". ובטח שזה אינדיבידואלי.

לפני 22 דקות, יובל .מ. כתב:

יש במדינת ישראל הפרדה בין ימין מדיני לימין כלכלי.
כרגע - אנשי ימין מעדיפים להתמקד בפן המדיני, הכלכלי יחכה.

איזה אנשי ימין? אנשי הימין הכלכלי או אנשי הימין המדיני?
יש גם "אנשי ימין" שמעדיפים להתמקד בפן הכלכלי, כי בלי צמיחה כלכלית אין מדינה מתפקדת.

לפני 20 דקות, laplug כתב:

לא יודע אם אני רוצה להכנס לשרשור הזה, אבל נראה לי שאתה קצת נסחף עם ה"הצד השני רואה בך עבד" וכו

אל תקח את זה אישית או משהו, זה נאמר בכוונה בגלל התבטאות של חבר פורום מלפני כמה חודשים, שבלעדי החרדים לחילונים אין זכות קיום. מבחינת נתונים יבשים, העשירון העשירי משלם בערך חצי מסך כל המיסים שהמדינה גובה. מי שמרוויח הכי הרבה מסבסד את מי שמרוויח הכי פחות. זה בגדול סבבה, אבל אם קבוצת אנשים מחליטה לבסס על הסבסוד הזה את כל הקיום שלה ולהיות רק בצד המקבל כאידאולוגיה, יש פה בעיה. מי שרוצה לחיות חיי צנע זה זכותו, אבל רק אם הוא מוכן לשלם את המחיר המלא. וזה לא לוותר על טיסות לחו"ל ומכוניות חדשות, זה לוותר על משפחה וילדים שאין לו יכולת עצמאית לפרנס.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 57 דקות, יבגניפ כתב:

ליאור: צריך רפורמה במערכת המשפט. יבגני: למה? היא מתפקדת מספיק אפילו בשביל מי שאתה מצביע לו שישנה אותה.

מה לא הגיוני לך פה בשאלה שלי? אני לא יודע איך לנסח את זה כדי שתענה. אפשר עוד כיוון: אומרים שאם משהו לא שבור לא צריך לתקן אותו. אני מניח מזה שבן גביר מצליח להיות עורך דין מוצלח מראה ש״זה לא שבור״. מה לא הגיוני לך בזה?

החלק המודגש הוא הלא נכון.

ולא, זה שמישהו מצליח גם כשהמערכת עקומה, לא הופך את המערכת לפחות עקומה.

לפני 57 דקות, יבגניפ כתב:

בוודאי שזו הדעה האישית שלי. אני מציע לך פרספקטיבה, זה הכל. 

הפרספקטיבה שלי יותר נפוצה בהרבה.

זה לא אומר שהיא בהכרח נכונה, אבל יש יותר סיכוי שהיא נכונה.

אגב באופן משעשע (ותומך בפרספקטיבה שלי) הפוליטיקאים עם השנים הופכים לשמאל יותר.

נאום בר-אילן של נתניהו (גם אם לא התכוון אליו, כאקט בפני עצמו) לא היה מתקיים בליכוד לפני.

מפא"י של פעם הייתה יותר ימנית מהליכוד של היום (וחרות של אז הייתה יותר ימנית ממפא"י של אז).

אז באופן טבעי אדם מסוים שאוחז בדעה מסוימת, "מזיזים לו את הגבינה", והוא נשאר בדעתו, אז לכאורה הוא "מצביע ימין יותר מפעם" אבל מעשית הוא מצביע לאותה אידיאולוגיה, אבל המשטח הפוליטי זז שמאלה, ואז מתקבלת תוצאה כאילו המצביעים זזו ימינה, כשלמעשה המפלגות זזו שמאלה.

לפני 48 דקות, SlowRide כתב:

איזו תיאוריה? שהוא לא ימין? כי הרגע אמרת את זה.
ימין זה לא רק ימין מדיני, מבחינתי הוא שמאלן בדיוק כמו ניצן הורוביץ.

תספר את זה לשניהם ולפלשתיני 🤣

בוא ננסח את זה אחרת, אחד שואף לגרש אותך ואם תתעקש להישאר אז להשמיד אותך.

אתה מניח דברים שלא קיימים.

ישנו ויכוח עומק באיסלאם שמיוצג ע"י בל"ד ותע"ל, האם לגרש את היהודים עם הבגדים שעל גבם ולרשת את כל רכושם, או להרוג אותם.

אז ההנחה שלך פשוט לא נכונה.

מה עדיף, רילוקיישן למדינה חופשית או להיות עבד?

פחחחח מי ייקח אותך תגיד לי? (ואותי לצורך העניין)?

לפני 36 דקות, David32 כתב:

אה רגע רגע, אתה רואה.

בגלל הזילות הימין שמאל, וההפשטה, יש לנו פה בעיה.

איך את המשכלל את החלוקה בין מדיני כלכלי וכו' כדי לקבוע אם ימין או לא? אינדיבידואלי?

כי אם כן, אז יגיד לך ליאור שאותו מעניין רק ימין מדיני (מה שזה לא אומר ב 2022, באמת שאין לי מושג מה זה).

ברור אינדיבידואלי!

וזה לא שמעניין אותי רק ימין מדיני, זה אפילו לא החלוקה הראשונית שמעניינת אותי.

אמרתי כבר קודם - עדיפות ראשונה זה רפורמה במערכת המשפט כולל משרד המשפטים, מוסד היועמ"ש, פרקליטות המדינה וכו'.

תן לי מפלגת שמאל מדיני, שמאל כלכלי, שתגיד את זה ותעשה את זה (ברק כהן אולי?) והיא עוברת את הסינון הראשוני שלי.

לפני 16 דקות, יבגניפ כתב:

לא ישיר, עקיף (מע"מ זה הדוגמה הכי ברורה, אבל גם בלו וכו').

לפני 17 דקות, יבגניפ כתב:

צודק, אבל יש פער בין זה ובין "הם רואים בי עבד".

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

אני לא משכלל חלוקות, אני קורא לזה בשמו - ימין מדיני עם שמאל כלכלי. זה לא "ימין". ובטח שזה אינדיבידואלי.

תלוי למי.

אצלי הדירוג הוא:

1. רפורמה במערכת המשפט "הגדולה" (כולל מוסדות היועמ"ש ופרקליטות המדינה ומשרד המשפטים וכו').

2. מדיני.

3. כלכלי.

אז בהינתן 2 מפלגות, ששתיהן מבטיחות בצורה אמינה רפורמה במערכת המשפט, אחת שמאל מדיני וימין כלכלי, והשנייה ימין מדיני ושמאל כלכלי, אני אעדיף את זו שהיא ימין מדיני.

זה כמובן תיאורטי לחלוטין, כי אני לא מכיר מפלגת שמאל מדיני שמבטיחה רפורמה במערכת המשפט.

לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

מי שרוצה לחיות חיי צנע זה זכותו, אבל רק אם הוא מוכן לשלם את המחיר המלא. וזה לא לוותר על טיסות לחו"ל ומכוניות חדשות, זה לוותר על משפחה וילדים שאין לו יכולת עצמאית לפרנס.

אבל זה נכון לרוב העניים, בין אם הם חרדים או לא.

נכון שאצל החרדים זה קורה במאסות ובצורה יותר "מאורגנת" (לא ממש אבל בכאילו), אבל אין חרדים שיש להם אופציה להיות יותר עשירים והם בוחרים לא.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

איזה אנשי ימין? אנשי הימין הכלכלי או אנשי הימין המדיני?
יש גם "אנשי ימין" שמעדיפים להתמקד בפן הכלכלי, כי בלי צמיחה כלכלית אין מדינה מתפקדת.

אנשי ימין - אנשים שהם בעד ימין כלכלי וימין מדיני.
עכשיו בוא נדבר דוגרי - אף אחד לא יעבור צד.
השינוי היחידי שיהיה בתחילת נובמבר הם מאוכזבי בנט, סער וליברמן שיצביעו לליכוד או לציונות הדתית, כל שאר השינויים אם יהיו הם בתוך הגושים עצמם. נראה לפי כמות המנדטים שיעברו אם רוב אנשי הימין בארץ מעדיפים את הפן הכלכלי או המדיני.

פורסם

או! תראה ליאור.

אתה פה מביא לי רשימות, אבל יובל טוען שימין זה גם כלכלי וגם מדיני.

אז בנגביר שמאל. וגם ביבי שמאל.

אהההה

מי ימין?

מי מייצג את אנשי הימין שלך יובל?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 11 דקות, יובל .מ. כתב:

אנשי ימין - אנשים שהם בעד ימין כלכלי וימין מדיני.
עכשיו בוא נדבר דוגרי - אף אחד לא יעבור צד.
השינוי היחידי שיהיה בתחילת נובמבר הם מאוכזבי בנט, סער וליברמן שיצביעו לליכוד או לציונות הדתית, כל שאר השינויים אם יהיו הם בתוך הגושים עצמם. נראה לפי כמות המנדטים שיעברו אם רוב אנשי הימין בארץ מעדיפים את הפן הכלכלי או המדיני.

זה ואחוז החסימה - אחוז החסימה יכול לשחק פה חתיכת תפקיד, להכתיר קואליציה או לשלוח אותנו לעוד סבב.

סתם לדוגמה איך ייראה הסבב אם בן גביר וסמוטריץ' לא מתאחדים ואחד מהם לא עובר?

איך ייראה הסבב אם מרצ לא עוברת?

לפני 7 דקות, David32 כתב:

או! תראה ליאור.

אתה פה מביא לי רשימות, אבל יובל טוען שימין זה גם כלכלי וגם מדיני.

אז בנגביר שמאל. וגם ביבי שמאל.

אהההה

מי ימין?

זה בדיוק משמעות המילה "אינדיבידואלי" 🤷‍♂️

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

למה אתם מאכילים את ההטרלה? 

בלד ורעם לא מנסים להשמיד את ישראל, זה הבוגימן שמסייע לאנשים כמו בן גביר לקושש מנדטים. 

גם נציגי הציבור החרדי לא מנסים להשמיד את ישראל בפן ההצהרתי, ההבדל הוא שבפן התפעולי הם (בשת"פ עם ה"שותפים הטבעיים") מסייעים להרוס את הפן המערבי/עולם1 של ישראל בצורה הרבה ויעילה מכל מפלגה אחרת. 

מבחינת מעשים בפועל, אין בכלל השוואה בין המפלגות החרדיות והערביות - הן לא משחקות באותה ליגה ככל שמדובר בנזק מצטבר. 

מעבר לכל זה, אני פשוט לא מבין מה גורם לאדם להכנס לעמוד של הצל ולנסות לנהל דיון עם המגיבים שם, מה באמת נראה שיצא מזה משהו פרודוקטיבי? אם כבר מבזבזים זמן עדיף עם השטוחיסטים, לפחות שם זה מצחיק 😅

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 28 דקות, laplug כתב:

אתה תמיד יכל להפסיק לעבוד ולחיות בעשירון התחתון- בא נראה אותך

למה זה הישג?

אני לא רוצה לחיות כמו בימי הביניים.

אבל עזוב, זה לא הולך לשום מקום. התרגלנו שאפשר לפתור הכל ב״זה אידיאולוגיה. כל אחד הוא מיוחד״. וזה פשוט לא עובד. אם זה היה עובד היינו חיים במדינת עולם. אבל אנחנו לא. ובגלל שחלקנו רוצים לחיות במדינה מערבית מתפקדת, הפער מול האידיאולוגיה החרדית הוא בעייתי. זה הכל. מבחינתי הם (אתם) מוזמנים להקים מדינה נפרדת מחר שבה שתשרדו בלעדינו ואנחנו נשרוד בלעדיכם.

לפני 20 דקות, m3x7r3m3 כתב:

החלק המודגש הוא הלא נכון.

מה לא נכון בזה? שואל שוב: איך זה שאסמולנים אנוראים לא חוסמים את בן גביר מלהצליח בתפקידו כעורך דין?

לפני 21 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הפרספקטיבה שלי יותר נפוצה בהרבה.

זה לא אומר שהיא בהכרח נכונה, אבל יש יותר סיכוי שהיא נכונה.

זה בטוח. אבל גם קשה שלא תהייה כזו. זה מאוד הגיוני שהדיפולט בכלל בארץ הוא להיות ימין. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה מניח דברים שלא קיימים.

ישנו ויכוח עומק באיסלאם שמיוצג ע"י בל"ד ותע"ל, האם לגרש את היהודים עם הבגדים שעל גבם ולרשת את כל רכושם, או להרוג אותם.

אז ההנחה שלך פשוט לא נכונה.

רוצה דברים לא קיימים? המשפט השני בהודעה שלך.
באף תסריט מציאותי, הכי שחור שיכול להיות, זה לא יקרה.
אבל מה כן קורה כל הזמן? המדינה שלך מגבילה אותך בגלל הדת שלך.

לפני 10 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אבל זה נכון לרוב העניים, בין אם הם חרדים או לא.

נכון שאצל החרדים זה קורה במאסות ובצורה יותר "מאורגנת" (לא ממש אבל בכאילו), אבל אין חרדים שיש להם אופציה להיות יותר עשירים והם בוחרים לא

אין להם אופציה כי בין היתר הם לא לומדים מתמטיקה ואנגלית.
ויש להם אופציה להיות פחות עניים, אף אחד לא מכריח אותם להקים משפחות מרובות ילדים חוץ מהאידאולוגיה שלהם.

לפני 31 דקות, laplug כתב:

אני הולך להגיד פה משהו מעצבן, אבל אני חושב שהחינוך הלקוי שאני רואה אצל הדור הצעיר החילוני של כל תרבות הטיקטוק, אינסטגרם וכו, שילדים בגיל 10 כבר מסתובבים עם סמארטפונים ויש להם גישה לפורנו ללא הגבלה ולעוד כל מיני רעות חולות- הולך להזיק למדינה הרבה יותר בטווח הארוך.

יכול להיות, אבל גם אבטלה ובחירה מושכלת בעוני וקיום על חשבון אחרים כבר מזיקה למדינה היום וכנראה תזיק יותר בעתיד.
טיקטוק ואינסטגרם זה טרנדים חולפים. האידאולוגיה החרדית זה לא טרנד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 דקות, oryo כתב:

למה אתם מאכילים את ההטרלה? 

בלד ורעם לא מנסים להשמיד את ישראל

אם כבר, על המפלגות הערביות אתה צריך להגיד don't hate the player...

הם אשכרה שם רק בשביל לשחק את המשחק ולגנוב קצת כסף. אם הם היו מתפקדים לפי האינטרסים של הבוחרים שלהם, מצב הערבים בארץ היה טוב פי כמה.

אבל הם לא, המהלך הכי מפתיע זה שרעמ נכנסו לקואליציה. אף אחד מהם לא באמת רוצה להיות *פעיל* בשלטון, כי זה לא המשחק. עוד תיהיה עליהן אחריות, השתגעת?

הם יכולים לספר איזה סיפורים שהם רוצים -אפילו שהם רוצים להשמיד את ישראל. זה פשוט רחוק מאוד מהאמת. 

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

פני השרשור כפני המדינה. חילונים שרבים מי הורס אותה יותר. בינתיים החרדים והערבים מתרבים.
בעוד 20 שנה נגיע למצב של לבנון. כאוס פוליטי. הנוצרים הראשונים שזה אני ויבגני נברח מפה.
ליאור ישאר כאן ויצביע לאיזה סוג של בן גביר שיבטיח לעשות טרנספר לחרדים ולערבים, כמובן ששוב יעבדו עליו, והוא יבין שהגיע הזמן ללכת. הוא ימכור את הבית אתה יודעים למי? לאלעד כמובן במחיר תחת.
יובל יראה את הנבואה שלו מגשימה את עצמה והתאסלם או יחזור בתשובה עוד לא ברור...

ממש נפלא.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 59 דקות, laplug כתב:

@SlowRide לא יודע אם אני רוצה להכנס לשרשור הזה, אבל נראה לי שאתה קצת נסחף עם ה"הצד השני רואה בך עבד" וכו. יותר מ 50% אחוז מהגברים החרדים עובדים (נכון, נמוך, אבל לא להסחף) וכמעט 80% מהנשים החרדיות (ממוצע OECD עומד על 62%).

למה לא להיסחף? זה בערך 50% פחות מהגברים החילוניים.

גם הגברים שלא עובדים מכניסים כסף למדינה מתרומות מחו"ל שמגיעות לכוללים שמשלמים להם בערך 3-4 אלף ש"ח בחודש. מכיון שלנשים כמעט אין מיסים במידה ויש לה מעל 5-6 ילדים, הם שניהם ביחד מגיעים למשכורת של 15K בחודש בערך. זה אולי נמוך למשפחה חילונית, אבל משפחה שלא מחזיקה רכב, שלא טסה לח"ול, גרה בשכונה לא יקרה, קונה רק מה שצריך וכו- זה די הותר. אל תשכח גם את הכנסות המדינה ממע"מ- שזה בערך חצי מהכסנות המדינה

נתחיל מהסוף, מה שכתבת לגבי המע"מ הוא לא נכון. הכנסות המדינה ממיסים ישירים הוא כ-50% מסך המיסים. הכנסות המדינה מע"מ? בערך 30%. זהו פער עצום.

קופת המדינה שברה את שיא ההכנסות - גלובס

הכנסות המדינה ממסים מזנקות בשעה שעסקים משוועים למענקים - גלובס

עכשיו מעבר לפער בהכנסה ממיסים ישירים (נכון להיום הפער הוא פי 3 בין משפחה חילונית למשפחה חרדית), החרדים צורכים הרבה יותר תשתיות (בריאות, תחבורה, כבישים וכו') פר משפחה (כי ילדים). איך אומר פה אחד החבובים? אין לזה סקייל.

חרדים שלא עובדים, עושים זאת מתוך אידיאולוגיה מסויימת בלי קשר לחילונים. וכן, גם בארה"ב יש אברכים שלא עובדים ויש להם פלאפון טיפש וכו. אולי תופעה פחות נפוצה, אבל זה כבר נושא לדיון אחר. 

כן, אבל שם הם מיעוט קטן מאוד, ביחס למצב בישראל שבה הם מיעוט גדול ביותר. שנית, חלק מהמערכות הציבוריות עובדות אחרת (למשל בריאות) ככה שזו לא בדיוק השוואה של תפוחים לתפוחים.

נושא הצבא הוא גם נושא אידיאולוגי. בדיוק כמו פציפיזם, טבעונות, שמאל, ימין וכו.- לא כי מישהו חושב שהחילונים הם עבדים או משהו. נכון, אתה יכל להגיד שטובעונות פחות פוגע בך מאי שירות צבאי, אבל זה פשוט יוצא כך במקרה, לא כי מישהו רוצה לעשות דווקא משהוא רע לחילונים

כבר היו לנו דיונים רבים בנושא שירות בצבא. ובגדול, אפשר להאשים בנושא הזה בעיקר את הדור שהקים את המדינה שהרשו למצב הנוכחי להתפתח למימדיו. בתחילת הדרך (של ישראל) חרדים שירתו בצבא/ארגונים צבאיים. אך עם הזמן אושרו והתרבו הפטורים (מקורות איפשהו במהלך השרשור).

לפני 21 דקות, oryo כתב:

לנהל דיון

לא שכחתי אותך 😧

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...