Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, יובל .מ. כתב:

אבל כן יודע להגיד שאם ב1948 מנהיגי היהודים בארץ ישראל היו בגישה שלך היינו עדיין מפוזרים בעולם ועוברים פרעות, כי אין חשיבה קדימה בהקמת מדינה של 600 אלף איש מול 5 צבאות ערב והנאצים שהיו בארץ ישראל.

איך התאהבתם בלתאר את הערבים כ"נאצים", זה משהו.

זה בצד, לא ככ בטוח שהאנלוגיה המוקצנת שלך עובדת. לא הצעתי לישראל לא לנהל מלחמה. אני גם לא בטוח שהאפשרויןת שהיו להנהגה ב1948 זה משהו שאתה יכול להקביל לאפשרויות שיש היום.

סתם, בשביל הפלצנות: אני לא עוקב אחרי פירסומים ומחקרים בנושא, אבל אני חושש שהמיתוס של דוד מול גולית בהקשר של מלחמת העצמאות הופרך בערך בשנות ה90 כבר. מודה שאין לי מושג אם בן גוריון ושות ידעו את זה. אבל די בטוח שהדרך הנכונה לקבלת החלטות גורליות לא אמורה לעבור באנקדוטות היסטוריות מלאות פתוס.עע ביבי וצרציל וכו.

עריכה: לול דוד הקדמת אותי. זה מדהים איך תמיד אנשים עם תפיסת עולם קיצונית מכורים לתיאורים בומבסטיים. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 24 דקות, יובל .מ. כתב:

אבל כן יודע להגיד שאם ב1948 מנהיגי היהודים בארץ ישראל היו בגישה שלך היינו עדיין מפוזרים בעולם ועוברים פרעות, כי אין חשיבה קדימה בהקמת מדינה של 600 אלף איש מול 5 צבאות ערב והנאצים שהיו בארץ ישראל.

ובפינת הסימטריה - אני גם די בטוח שב 1948 אם מנהיגי היהודים בארץ ישראל היו בגישה של ביבי עדיין היינו מפוזרים בעולם כי מה היה יוצא להם מזה? מדינה עניה ללא מטוס, אזרחים עניים שאי אפשר להעמיס עליהם את שגעונות המלך וללא מצביעים פוטנציליים שאפשר לעשות להם סיבוב על הקיפוח העדתי ובכך לגרום לשנאה ושיסוי ביהודים?

עכשיו ברצינות - בינתיים אנחנו חוזרים לעשות שוב את מה שאנו עושים במשך 50 שנה ולא עובד חוץ מלתת לנו גאווה רגעית. כרגע, המלחמה משרתת 2 מטרות - למשוך את השלטון הנוכחי כמה שאפשר כי הם יודעים שממשלה כזאת לא תהיה עוד פעם ( וגם בזה אני כבר לא בטוח עם עדר הכבשים שיש במדינה הזאת), מלחמת נקמה ללא מטרות מוגדרות ויעדים מוגדרים כי הכבשים בארץ רק צריכים סיסמאות.

אני כן חושב שסיקולים ממוקדים הוא כלי מצויין, אבל כשהיה צריך להשתמש בזה בכדי להפסיק את הטילים בדרום העדיפו לא להשתמש בכלי הזה ( ולא חושב שלא היו אפשרויות. אני פשוט חושב שזה לא השתלם למישהו פוליטית או אינטרסנטית).

אני חושב שזה נכון לעשות סיקול ממוקד לכל אחד שחושב שטרור זה פתרון. המקרים האחרונים הוכיחו כשרוצים אפשר להגיע לכל אחד ואם לא הגיעו עד היום זה רק משיקולים אישיים/פוליטיים/ אינטרסים.

אני בטוח שאם הכלי הזה היה פעיל בעשור האחרון לא היו צומחות לנו מפלצות כאלה מסביבנו. אבל כבר הוכח - ניסו לקנות שקט בכסף וזה התפוצץ לנו בפנים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

זה לא עובד לך כבר כמה? 50 שנה? למה שזה יתחיל לעבוד עכשיו?

גרוע מזה, בחלק מהמקרים, קיבלנו אנשים יותר דומיננטים וכריזמטים וכאלו שדווקא חיזקו את הארגונים הרלוונטים.

כח חיסלנו אחד ונחנו עד שהמחליף התבסס, שכלל את השיטות והכניס לנו. 

אני לא מדבר על ראש ב 10 שנים אלא שלושת הבכירים כל הזמן וללא הפסקה. אם יש הזדמנות אז אפילו שעה אחרי שהוכרז שהוא הולך להיכנס לתפקיד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 9 דקות, asix כתב:

ובפינת הסימטריה - אני גם די בטוח שב 1948 אם מנהיגי היהודים בארץ ישראל היו בגישה של ביבי עדיין היינו מפוזרים בעולם כי מה היה יוצא להם מזה? מדינה עניה ללא מטוס, אזרחים עניים שאי אפשר להעמיס עליהם את שגעונות המלך וללא מצביעים פוטנציליים שאפשר לעשות להם סיבוב על הקיפוח העדתי ובכך לגרום לשנאה ושיסוי ביהודים?

איזה מזל אז שלא ביבי ולא יבגני הנהיגו אותנו אהה?

פורסם

ממ לא יודע ראיתי היום סרטון שעלה אצל אלמוג בוקר (קישור)

הרגיש לי שההמון בעזה ב7 באוקטובר היה מאוד נאצי, ואני מאלה שנזהרים להשוות את ה7 באוקטובר לשואה (זה לא. אבל זה היה פוגרום רציני לעניות דעתי).

לא מבין מה ההתפסות שלכם על זה? שלא כולם שם נאצים? שהרוב לא נאצים? 

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם

אתה עכשיו מתחכם לשם ההתחכמות. אבל כן, לדעתי (המאודדדד צנועה) התעללות בגופה זה מעשה מאוד מזעזע עד כדי כך שאני מרגיש שהכינוי נאצי הוא הולם את המעשה. אתה יכול לקרוא לו גם מעשה שטני אם זה מרגיש לך יותר נוח.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 19 דקות, יובל .מ. כתב:

איזה מזל אז שלא ביבי ולא יבגני הנהיגו אותנו אהה?

ברור. מה שחבל רק, זה שהאליל שלך לא היה פה אז. רק תחשוב כמה קמח היינו חוסכים אם היינו מפסיקים לתת לערבים פיתות כבר ב1948, וצועקים עליהם שהם נאצים.

אגב גם בן גוריון זכה לביקורת על עצירת המלחמה בלי ניצחון מוחלט. אולי חבל שגם הוא הנהיג.

לפני 14 דקות, GaT כתב:

כי זה, סלח לי, אינפנטילי. כמו השימוש התדיר ב"על מלא" אצל אותו המחנה. כי זו רטוריקה פוטינסטית ברמה הכללית. וכי זה בא לרוב עם קורלציה לאמונה בזה שישראל יכולה לכבוש את כל הים התיכון, להקים מאחזים גם בדמשק וכמובן לעשות את כל זה בלי ארהב כי "משהו משהו מלחמת העצמאות" וגם כי אנחנו מתפללים הרבה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

חבל על הזמן. כן. נאצים.

רטוריקה של רוסיה, רק בלי משאבים או יכולת.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 35 דקות, GaT כתב:

ממ לא יודע ראיתי היום סרטון שעלה אצל אלמוג בוקר (קישור)

הרגיש לי שההמון בעזה ב7 באוקטובר היה מאוד נאצי, ואני מאלה שנזהרים להשוות את ה7 באוקטובר לשואה (זה לא. אבל זה היה פוגרום רציני לעניות דעתי).

מציע לך ללמוד קצת על הנאציזם.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 23 דקות, יבגניפ כתב:

כי זה, סלח לי, אינפנטילי. כמו השימוש התדיר ב"על מלא" אצל אותו המחנה. כי זו רטוריקה פוטינסטית ברמה הכללית. וכי זה בא לרוב עם קורלציה לאמונה בזה שישראל יכולה לכבוש את כל הים התיכון, להקים מאחזים גם בדמשק וכמובן לעשות את כל זה בלי ארהב כי "משהו משהו מלחמת העצמאות" וגם כי אנחנו מתפללים הרבה.

אבל מה לעשות שחלק מהמעשים שלהם הם מעשים נאצים? אני לא מתאים לאפילו לא אחד מהתיאורים שנתת, אבל אני בכל זאת חושב שיש שם לא מעט שככל הנראה, אם היה מתאפשר להם פיזיקאלית, היו חוזרים בזמן לשנות ה30-40 ומצטרפים לשורות הss (לא שלא היו מנהיגים ערביים ששתפו פעולה, לפחות חלקית).

לפני 13 דקות, David32 כתב:

אני לא מתחכם לשם ההתחכמות. 

ואני לא מתווכח שזה מעשה מזעזע.

אבל זה לא הופך אותו למעשה נאצי.

זה שהתרגלת לקרוא לדברים מסויימים נאצים, לא אומר שהם כאלה.

זה בערך כמו שכששיחקת כדורגל בשכונה וחבר שלך פיספסבעיטה קלילה לשער קראת לו הומו ואמרת שזאת הייתה בעיטה של נשנש. אבל עכשיו, כשאתה אמור להיות טיפה יותר בוגר, די ברור שלבעוט גרוע לא שווה ללהיות הומו נכון? 

יופי, אז ככה עם נאצים. 

גם פוגרום לא שווה ל"נאצים". הנאצים עשו משהו מיוחד. צריך להזכיר באמת או שאולי תקראו קצת שוב מה הנאצים עשו?

עם כול הכבוד לרצון של הפלסטינאים, אין להם את היכולות של גרמניה הנאצית, ואני בספק רב מאוד אם יש להם את היכולת האירגונית או ההבנה שבכלל צריך יכולת אירגונית וסדר כדי לבצע חלקיק ממה שהנאצים ביצעו. 

רטוריקה של רוסיה, רק בלי משאבים או יכולת.

לא התרגלתי לשום דבר.

ונראה לי שאתה חושב שאני ממעיט בנאצים או חושב שהפלסטינים הם נאצים ככלל. לא. אני לא חושב ככה. נראה לי שהייתי ברור כשציינתי שמבחינתי ה7 באוקטובר זה לא השואה. אבל אני כן חושב שחלקים מהם הם בעלי אידאולוגיה נאצית, שחלק מהמעשים שלהם הם נאצים (כן התעללות בגופה בתוך המון זועם זה נאצי), ואם לחלקים מהם היה את היכולת חשיבה וביצוע של הגרמנים תחת היטלר אז אבוי לנו.

נראה לי שהבהרתי את העמדה שלי מספיק.

לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

מציע לך ללמוד קצת על הנאציזם.

בסדר

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זה משנה נאצים או לא?

עשו מעשים נוראיים באופן שיטתי ומאורגן מתוך אידאולוגיה של שנאת יהודים. צריך להעניש בשיא החומרה. 

• רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 12 דקות, GaT כתב:

אבל מה לעשות שחלק מהמעשים שלהם הם מעשים נאצים? אני לא מתאים לאפילו לא אחד מהתיאורים שנתת, אבל אני בכל זאת חושב שיש שם לא מעט שככל הנראה, אם היה מתאפשר להם פיזיקאלית, היו חוזרים בזמן לשנות ה30-40 ומצטרפים לשורות הss (לא שלא היו מנהיגים ערביים ששתפו פעולה, לפחות חלקית).

עצם התגובה הזו מעידה שאין לך מושג מה זה נאציזם.

נאציזם לא אופיין בגלל האכזריות שלו (שנועדה להשיג את מטרתו ולא עמדה בפני עצמה) אלא בטיהר גזע, מה שממש לא היה ב 7.10

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

עשו מעשים נוראיים באופן שיטתי ומאורגן מתוך אידאולוגיה של שנאת יהודים

בלי שיטה (אונס וביזה זה לא שיטה), בלי אירגון. ולאור זה שהם עשו את אותו הדבר גם לתאילנדים ובדואים ישראלים, אז גם לא נטו נגד יהודים.

לעומת זאת גרמניה הנאצית ניהלה רשימות וחיפשו את הדרך היעילה ביותר להשמיד יהודים (וצוענים ונכים, אבל זה קצת אחרת)

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

בנאציזם הזוועות היו הכלי הזול והמהיר להשיג את המטרה. פה ההתעללות היתה פורקן סאדיסטי.

• תוכן חדש...