Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

אבל זה לא מוריד אשמה מהדרג הצבאי הבכיר.

אני בטוח שאלו ימסרו את המפתחות עוד לפני כל ודעת חקירה, הדרג הפוליטי לעומת זאת? מהשעות הראשונות, עוד לפני שהבנו בכלל את גודל הזוועה, הוא לא חושב שהוא טועה ואתה רואה גם תגובות של ביביסטים ומכונת הרעל, הם עדיין מאשימים את כולם חוץ מאת הממשלה, זו שכאסטרטגיה בחרה לשמור ואף לחזק את חמאס. אנחנו שבויים של אפסים שבלי ביבי היו שוליים זניחים חסרי משמעות. האיש שכבר 30 שנה עוסק בהפרד ומשול, ימשיך בזה עד יום מותו, בטוח שבנים הזבל שלו גם עומדים מאחורי זה. 

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 20 דקות, stx כתב:

לא נערכו לתרחיש כזה, זה נכון.

אבל, וכסמ"ר לא קרבי ששוחרר כבר ממילואים אני מרכין את הראש שלי עד עפר לפני שאני כותב את זה, אני לא מסכים עם זה שאי אפשר להתמודד עם הגבול הזה כבעיה צבאית. גם עם מתקפת פתע, כמו שהייתה שם.

הכוונה שלי הייתה שבמצב שאליו נקלעו הכוחות, הסיכויים לא היו לטובתם.

גם כח של 10-20 לוחמי קומנדו ברמת כשירות הכי גבוהה, לא יוכל להתמודד עם עשרות או מאות חמושים מאומנים ומצוידים, כאשר הכח מגיע לנקודה ללא שום מודיעין, ללא הכנה מוקדמת ונכנס למעשה ללחימה כשהמחבלים כבר שולטים בשטח.

כל שאר הדברים שאמרת הם נכונים, אך מכיוון שהמשאבים מוגבלים, הצבא לא יכול להיערך לכל תרחיש, במיוחד אם התרחיש נראה לא סביר. וכאן נכנס לתמונה המודיעין.

למשל, הסיבה ששמו רק 20 מצלמות ולא 200 (המספר סתם לדוגמה), זה כי 20 מצלמות נתנו כיסוי ומענה מספיק טובים ביחס לאיומים הרלוונטיים, או לפחות כך חשבנו.

פורסם (נערך)

מה שאומר שיכול להיות שזו תהיה מלחמה ארוכה.

זה כבר תלוי בכמה צינית השקפת העולם שלך.

לפני 19 דקות, gadik6 כתב:

הכוונה שלי הייתה שבמצב שאליו נקלעו הכוחות, הסיכויים לא היו לטובתם.

גם כח של 10-20 לוחמי קומנדו ברמת כשירות הכי גבוהה, לא יוכל להתמודד עם עשרות או מאות חמושים מאומנים ומצוידים, כאשר הכח מגיע לנקודה ללא שום מודיעין, ללא הכנה מוקדמת ונכנס למעשה ללחימה כשהמחבלים כבר שולטים בשטח

ברור לגמרי.

גם עם מודיעין, 20 איש לא מנצחים אלף איש בקרב יריות.

לפני 19 דקות, gadik6 כתב:

כל שאר הדברים שאמרת הם נכונים, אך מכיוון שהמשאבים מוגבלים, הצבא לא יכול להיערך לכל תרחיש, במיוחד אם התרחיש נראה לא סביר. וכאן נכנס לתמונה המודיעין.

למשל, הסיבה ששמו רק 20 מצלמות ולא 200 (המספר סתם לדוגמה), זה כי 20 מצלמות נתנו כיסוי ומענה מספיק טובים ביחס לאיומים הרלוונטיים, או לפחות כך חשבנו.

המודיעין מצמיד הסתברות לתרחישים.

זה עדיין התפקיד של הדרג המדיני להקצות משאבים.

אם היו אומרים לך שבוע שעבר מה ההסתברות שחמאס ינסה לתקוף עם אלף איש, סירות ומצנחי רחיפה, אני משוכנע שלא היית אומר שהסיכוי הוא אפסי, אז היו צריכים להתכונן לזה.

כנראה שהיית חושב שהסיכוי שלהם להצליח בהתקפה כזו הוא אפסי אבל זה לא אותו דבר.

כלומר המסקנה היא שלא התכוננו מספיק טוב.

זה כשל צבאי ומדיני ביחד. אין אפס.

עריכה אחרונה על ידי stx
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 5 דקות, stx כתב:

אם היו אומרים לך שבוע שעבר מה ההסתברות שחמאס ינסה לתקוף עם אלף איש, סירות ומצנחי רחיפה, אני משוכנע שלא היית אומר שהסיכוי הוא אפסי, אז היו צריכים להתכונן לזה

אתה לא יכול להתכונן לכל תרחיש אפשרי במקביל. 

תמונת המצב הייתה פחות או יותר: 

איו"ש - הסתברות גבוהה להסלמה

לבנון - הסתברות בינונית להסלמה

עזה - הסתברות נמוכה להסלמה

אין לצבא משאבים בלתי מוגבלים והוא לא יכול לשים אלף טנקים בכל גזרה בכל רגע נתון. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 25 דקות, עדי-אל כתב:

לפי דעתי אתה טועה. מסיום המלחמה אני לא נותן להם יותר מחודש.

לממשלה? נתניהו לא יתפטר בחיים. הליכוד והחרדים וכנראה גם הציונןת הדתית ישארו איתו לנצח. לא רואה שום סיכוי לבחירות באופק.

• אהבתי 5
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Gavrik כתב:

טוב אחרי צפיה בסרטוני הפלישה של חמאס, אני חושב שגיבשתי תמונה של איך הם הצליחו לפרוץ את הגבול.

*אני לא מומחה צבאי, ולכן קחו את הנ"ל בתור קונספירציה*

1. מבחינת הצבא תרחיש פריצה של אלפי מחבלים היה אמור להימנע על ידי טנקים וצריחים של רואה יורה שממוגנים מפני ירי ונ"ט

- הם אלו שהיו אמורים להמתיר אש תופת על התוקפים, ולעכב אותם שעות עד להתארגנות הצבא.

2. המחבלים השתמשו ברחפנים שנטרלו את כל הטנקים, מצלמות, קשר ומערכות הרואה-יורה בבת אחת.

3. תוך כדי הם הפציצו את הבסיסים מה שלא אפשר לכוחות הכוננות לתמרן וסגר אותם במגננה בבסיסים.

4. אלפי מחבלים הפתיעו את החיילים שהיו בסד"כ מקוצר בקרבות מטווח קרוב, כאשר הם פורצים מכל הכיוונים ויודעים איפה החיילים נמצאים, לכן אלמנט ההפתעה היה לצידם.

5. מהנקודה הזאת הגבול בעצם נפרץ, לא היה קשר עם השטח והמחבלים יכלו להכנס ולצאת חופשי כאשר הדבר היחיד שיכול עוד היה לעכב אותם היה חייל האוויר שכוחותיו שהיו בכוננות פשוט לא הספיקו.

6. המחבלים התפזרו על שטח ישראלי גדול מאוד ויצרו תוהו וובוהו, מה שלא אפשר לצבא לתכנן, לתמרן ולתפקד בצורה מהירה.

- מסכנות

א. מיותר לציין שהמודיעין כשל לגמרי.

ב.רשלנות.פושעת של הדרג הצבאי הבכיר -

נחשפנו לשימוש ברחפנים במלחמת אוקראינה עוד לפני שנתיים, כולנו ראינו את הסרטונים של השימוש בהם ולדרג הצבאי הבכיר היו שנתיים להתכונן ולהסתגל לאיום הזה ולבנות תרחישים לתקיפה על ידי רחפנים.

מבחינתי אם זה באמת המצב כל הצמרת של צה"ל צריכה להיות מפוטרת לאלתר ללא שום זכויות.

ג. כשלון אסטרטגי של הדרג המדיני - הדרג המדיני מתוך דחיינות בחר באסטרטגיה של מגננה, וכאשר אתה במגננה אתה תמיד on the back foot, האויב במשך שנים ניסה שיטות שונות לפרוץ את הגבול וזה היה רק עניין של זמן עד שהוא ימצא שיטה שעובדת.

הדרג המדיני דחה את הטיפול בבעיה לבאים אחריו ואפשר לארגון טרורו רצחני לגדול ולהתחמש מתחת לעף שלנו.

יתירה מכך, לישראל יש מערכת להתמודד עם רחפנים ובכלל עם כלים בלתי מאוישים

אבל לא הביאו אותה לגדר הגבול

הזיה

וזה עוד אחרי שזלנסקי אמר כמה פעמים שאוקראינה היא הניסוי של איראן

והיא תממש את זה בישראל...

עריכה אחרונה על ידי avi 1234
פורסם
לפני שעתיים, EliC25 כתב:

אני מכיר טוב איזה ספר פה בעיר, שבמקור הוא מהדרום והוא ביביסט מושבע.

דיברתי איתו הבוקר והוא אמר כמה שביבי אפס והוא צריך ללכת הביתה.

הרבה אנשים התפכחו.

הלוואי ואתה צודק כי לא משנה מה, אחרי אסון כזה כל נושא תפקיד בכיר צריך ללכת הביתה, מתוך מוסר בסיסי, יושרה. הבעיה שלי היא שלא מעט מהם זה מהסוג של אוהדי קבוצת כדור רגל, יום אחד קללה ויום אחר מישהו מלך. 

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, MiniMiz3r כתב:

אתה לא יכול להתכונן לכל תרחיש אפשרי במקביל. 

תמונת המצב הייתה פחות או יותר: 

לבנון - הסתברות בינונית להסלמה

עזה - הסתברות נמוכה להסלמה

אין לצבא משאבים בלתי מוגבלים והוא לא יכול לשים אלף טנקים בכל גזרה בכל רגע נתון. 

בדיוק.

פה נכנסים לחלוקת משאבים. לסדר עדיפויות.

זו הטריטוריה של הדרג המדיני.

מחר יכולה להיות פה רעידת אדמה עם עשרים אלף הרוגים. ואם לא מחר אז בעוד עשר שנים.

אני יודע את זה ואתה יודע את זה.

במדינה מתוקנת צריך להתנהל דיון של סיכונים, עלויות ומשאבים, פשוט עבודת מטה של הרשות המבצעת, שאומר אם תהיה רעידת של 5.0 יהיו כך וכך הרוגים, פצועים ונזקים.

אם תהיה רעידה של 6.0 המספרים יהיו כך וכך. העלות להתכונן לתרחיש א׳ ולתרחיש ב׳ הוא כך וכך וזה ימזער את הנזקים לרמה כך וכך.

ואז לקבל החלטה.

מושכלת.

ולהציג אותה לציבור.

אני די משוכנע שזה לא נעשה עם הממשלה הנוכחית.

עריכה: עכשיו כשאני חושב על זה, הסיכוי לאירוע חירום בשבת הוא נגיד 15%.

הסיכוי לאירוע חירום בין 12 בלילה ל6 בבוקר הוא בערך רבע.

אין לרכבת נוהל מסודר ומתורגל לעניין הזה?

לא הייתה כבר מלחמה שהתחילה בשבת בצהריים?

עריכה אחרונה על ידי stx
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 24 דקות, MiniMiz3r כתב:

פה נעוצה הבעיה שלנו כבר שנים. אין מדיניות ובשנה האחרונה עם ממשלה של משיחיים הם גם זכו לתוספת משמעותית של כוח לוחם למילוי הגחמות המטרפות שלהם. לא יעזור, יש בסופו של דבר עניין של קשב ואם כל הדרג המדיני מדבר עם הצבא (שלא לדבר על מזלזל בו כמו במפקד פיקוד מרכז) רק על יהודה ושומרון, אז שם גם נמצא הקשב של הצבא. אני גם לא אתפלא אם הידיעה מהמודיעין המצרי הגיע ללשכת ראש הממשלה, אל לשכה בה התפקיד הוא לפי המ ששרה קובעת ולא לפי כישורים, אז לך תדע באיזה צינור זה נפל. 

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, Supertigre כתב:

פה נעוצה הבעיה שלנו כבר שנים. אין מדיניות ובשנה האחרונה עם ממשלה של משיחיים הם גם זכו לתוספת משמעותית של כוח לוחם למילוי הגחמות המטרפות שלהם. לא יעזור, יש בסופו של דבר עניין של קשב ואם כל הדרג המדיני מדבר עם הצבא (שלא לדבר על מזלזל בו כמו במפקד פיקוד מרכז) רק על יהודה ושומרון, אז שם גם נמצא הקשב של הצבא. אני גם לא אתפלא אם הידיעה מהמודיעין המצרי הגיע ללשכת ראש הממשלה, אל לשכה בה התפקיד הוא לפי המ ששרה קובעת ולא לפי כישורים, אז לך תדע באיזה צינור זה נפל. 

המצרים כבר מכחישים את זה.

האוגדות שהיו ביוש לא היו מצילות את המצב לאור כמות המחבלים והנשק הרב שהיה איתם

חיים ילין אמר אתמול שלאוגדת עזה אין את כמות הנשק שהיה על המחבלים

הם השתלטו על האוגדה מהאוויר בהפתעה גמורה והשתלטו על כל הצירים והישובים

אתה רואה שלקח ליחידות הכי מובחרות של צהל יומיים להשתלט עליהם.

עריכה אחרונה על ידי avi 1234
פורסם
לפני 1 דקה, yohai71 כתב:

אבל זה דורש מנהיגות אמיתית

הצחקת את יאיר, שרה ועבדם הנרצע בנימין

אני ואפסי עוד

לפני 2 דקות, yohai71 כתב:

כתבתי מקודם שאני מיואש, ואתם לא מבינים עד כמה. היום נפל לי עוד אסימון; אנחנו, אזרחי ישראל- לבד.

כמו שאמר האלוף בריק - הדיסקט צריך לבצע אתחול למצב של 1947 - כולם עם נשק, כולם מיומנים, כולם משרתים, כולם נושאים את הנשק וכולם יודעים מתי להפעילו

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני 10 דקות, yohai71 כתב:

האיש שלא יבחל בשום דבר כדי לשמר את עצמו על חשבון עמו שלו.

כבר עכשיו אנחנו עדים לכך שהעם גדול יותר מהמדינה (או לכל הפחות מהרשויות הלא מתפקדות שלה). עם המצב הרפואי שלו, לא בטוח בכלל שיצטרכו להראות לו את הדלת החוצה. 

לפני 10 דקות, yohai71 כתב:

הם יותר מדי עסוקים בהישרדות עצמית או חסרי מוח בשביל להיות שווים משהו.

איך אמר החבוב בראיון אתמול בערוץ 14 (ההדגשה חשובה), העם יבוא בחשבון עם כל הנציגים, בדגש על הממשלה ומי שבראשה.

בנתיים, צריך לקוות, שכוחות הביטחון והעם כולו יעמדו באתגר הנוכחי.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

סליחה ארדואן על התקיפות שלנו, סליחה שאנו נאלצים להגן על עצמנו.

בעצם, FUCK U. 

ארדואן זועם על התקיפות בעזה: "ישראל לא מתנהגת כמו מדינה"

ארדואן זועם על התקיפות בעזה: "ישראל לא מתנהגת כמו מדינה" (ynet.co.il)

• מצחיק 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...