Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

יובל אני מאחל לך מכל הלב שהמשכורת שלך תעלה כמה שיותר וכמה שיותר מהר.
מה שממיר הכי הרבה אנשים ל"שמאלנים" הם שני אנשים. אחד קוראים לו "מס בריאות" השני קוראים לו "מס הכנסה".

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 12 דקות, יובל .מ. כתב:

הוא לא מפספס הזדמנות לצאת טיפש.

עוד יגרום לי להצביע למירב מיכאלי.

זו לא טיפשות זו השרדות.

בלי החרדים הוא הולך הביתה וזו לא אופציה מבחינתו. בשום מחיר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני מת על זה שכל הביביז, החל מרוטמן ועד חברים בת'רד הזה - אחד לא מצליח לספק הסבר משכנע למה הרפורמה המשפטית שעל השולחן כרגע טובה. אחד!

ברגע שמעמתים אותם עם בקשה להסברים הם מיד עוברים לתקוף את הצד השני על כמה המצב הנוכחי לא טוב.

בזוי.

ראיתי ראיון עם לוין של 55 דק' - באמת שבאתי בראש פתוח, רציתי שישכנע אותי. הוא עו"ד ממולח, אמור להיות מסוגל לעשות את זה.

היית צריכים לשמוע אותו ב 20-30 דק' הראשונות כשדיבר למה המצב הנוכחי לא טוב ולא הגיוני - מסכים איתו בכל מילה. באמת.

ואז המראיין (שאול אמסטרדמסקי) התחיל לעמת אותו על הסעיפים שעל השולחן כרגע - התחיל להתבלבל, הפסיק להיות משכנע, אפסיק עם הטיעונים הרציונאלים - ופשוט עבר לתקוף את המצב הנוכחי וכמה הוא שבור. כל ניסיון של שאול להוציא הסברים הגיוניים על, לדוגמה, איזה מנגנון יגן על מיעוטים וכו' - עלו בתוהו.

• אהבתי 9
פורסם
לפני כשעה, Morningstar כתב:

אחד לא מצליח לספק הסבר משכנע למה הרפורמה המשפטית שעל השולחן כרגע טובה. אחד!

ברגע שמעמתים אותם עם בקשה להסברים הם מיד עוברים לתקוף את הצד השני על כמה המצב הנוכחי לא טוב.

שוב זה חוזר לעבודה ולאיך עובדים.

זה פשוט שיטות עבודה שלא מטמיעים באנשים מגיל קטן - נכון שדברים צריכים שינוי אבל צריך להוכיח שהשינוי הזה נכון וטוב.

נתקלתי במצב דומה עם איזה סטודנט שעשה פרוייקט גמר אצלי בעבודה, היה צריך למדל איזו מערכת קירור (כבר היה מודל פשוט יותר) ובתירגולים לקראת המצגת הסופית שלו כשהתחילו לשאול אותו שאלות הוא מהר מאוד חזר לתקוף את המודל הישן (שכאמור, כולם מסכימים שהוא לא טוב). אולי זה קטע מזרח תיכוני.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעה, Morningstar כתב:

that's the MO

ושים לב שזה די אותו דבר כשמדברים על נושאים אחרים.

כל הדיבורים האלו על ״שני הצדדים צריכים לשבת למו״מ״ פשוט מגוחכים, למי בדיוק הדברים מיועדים? יש בדיוק צד אחד עם כח ועם היכולת לשבת למו״מ, הצד הזה מצהיר מעל כל במה שאין על מה לדבר והרפורמה תעבור כמו שהיא, בחקיקת בזק.

התעלמות מוחלטת מההקשר, מהעובדה (לא דעה, עובדה) שביבי כבר שיקר יותר פעמים משיש למישהו כח לספור, בצורה בוטה. אבל במציאות של היום, אנשים מסוימים מעריצים מנהיגים שמשקרים, הרי מה שווה האמת אם אי אפשר לשנות אותה?

ואז, כשיוצאים אנשים לרחובות או פותרים עצמם ממחויבויות שלקחו - מאשימים את המוחים, שכן הם אמורים להמתין בסבלנות עד שהמו״מ הדמיוני יקרה, אותו מו״מ שלא יכול לקרות מול אנשים שמבצעים בליץ. לא להשתמש במטף כשהאש קטנה, מה פתאום, המתינו עד שהכל נשרף ורק אז תזרקו על זה איזה מטף ותקוו לטוב.

״דמוקרטיה זה שלטון הרוב״ הם אומרים, נו אם זה שלטון הרוב למה לא דורשים משאל עם על נושא כ״כ אקוטי עם גל מחאה כ״כ חוצה מחנות? למה לא דורשים מהשלטון בו בחרו בעצמם להתיישב למו״מ!?

הא, כי בתכלס אתם זורמים עם הבליץ? אז תגידו את זה. Own it.

**

חבר מישראל הופתע מהמעורבות שלי בפרטים הקטנים של הסיפור הזה, ״חשבתי שאתה כבר לא מחובר לחדשות״ הוא אמר. אמרתי לו שהוא צודק, אני באמת לא מחובר לטמקא ושות׳ בשוטף, אבל כל פעם שיש מלחמה (או בעגה של היום: מבצע) אז זה תופס אותך כי לא משנה שאתה כבר לא שם, עדיין אכפת לך מישראל ותושביה.

ככל שאני חושב על זה אני מסתקרן יותר - למי שגר בישראל, האם המצב הזה יותר מפחיד או פחות מפחיד ממלחמה?

בהקשר של שמירה על חסינותה של ישראל אני בכנות יותר מפחד מהסיטואציה הנוכחית מאשר מלבנון2, לדוגמא. 

• אהבתי 5

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 10 דקות, oryo כתב:

that's the MO

ושים לב שזה די אותו דבר כשמדברים על נושאים אחרים.

כל הדיבורים האלו על ״שני הצדדים צריכים לשבת למו״מ״ פשוט מגוחכים, למי בדיוק הדברים מיועדים? יש בדיוק צד אחד עם כח ועם היכולת לשבת למו״מ, הצד הזה מצהיר מעל כל במה שאין על מה לדבר והרפורמה תעבור כמו שהיא, בחקיקת בזק.

התעלמות מוחלטת מההקשר, מהעובדה (לא דעה, עובדה) שביבי כבר שיקר יותר פעמים משיש למישהו כח לספור, בצורה בוטה. אבל במציאות של היום, אנשים מסוימים מעריצים מנהיגים שמשקרים, הרי מה שווה האמת אם אי אפשר לשנות אותה?

ואז, כשיוצאים אנשים לרחובות או פותרים עצמם ממחויבויות שלקחו - מאשימים את המוחים, שכן הם אמורים להמתין בסבלנות עד שהמו״מ הדמיוני יקרה, אותו מו״מ שלא יכול לקרות מול אנשים שמבצעים בליץ. לא להשתמש במטף כשהאש קטנה, מה פתאום, המתינו עד שהכל נשרף ורק אז תזרקו על זה איזה מטף ותקוו לטוב.

״דמוקרטיה זה שלטון הרוב״ הם אומרים, נו אם זה שלטון הרוב למה לא דורשים משאל עם על נושא כ״כ אקוטי עם גל מחאה כ״כ חוצה מחנות? למה לא דורשים מהשלטון בו בחרו בעצמם להתיישב למו״מ!?

הא, כי בתכלס אתם זורמים עם הבליץ? אז תגידו את זה. Own it.

**

חבר מישראל הופתע מהמעורבות שלי בפרטים הקטנים של הסיפור הזה, ״חשבתי שאתה כבר לא מחובר לחדשות״ הוא אמר. אמרתי לו שהוא צודק, אני באמת לא מחובר לטמקא ושות׳ בשוטף, אבל כל פעם שיש מלחמה (או בעגה של היום: מבצע) אז זה תופס אותך כי לא משנה שאתה כבר לא שם, עדיין אכפת לך מישראל ותושביה.

ככל שאני חושב על זה אני מסתקרן יותר - למי שגר בישראל, האם המצב הזה יותר מפחיד או פחות מפחיד ממלחמה?

בהקשר של שמירה על חסינותה של ישראל אני בכנות יותר מפחד מהסיטואציה הנוכחית מאשר מלבנון2, לדוגמא. 

לא יודע אם מפחיד זה ההגדרה הנכונה, 

מיואש / הרגשה של אין עתיד.

במיני מלחמות האלו לא באמת פחדנו, זה לא היה קיומי, כאן זה מרגיש קיומי לטווח הרחוק

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
לפני 7 דקות, oryo כתב:

למי שגר בישראל, האם המצב הזה יותר מפחיד או פחות מפחיד ממלחמה?

לא חושב שיש מקום להשוואה. מלחמה בסד״ג כמו שאתה מתאר בעיקר תלכד את השורות כי כולם יתעסקו במלחמה.

אני יוצא מנקודת הנחה שלבנון2 תיהיה כנראה מלחמה בכמה זירות כאשר אולי עוד שחקנים עלולים לנסות את מזלם ותביא להרג והרס רבים.

מן הסתם שמבצע בעזה או התחממות של גזרה כזו או אחרת לא ברי השוואה.

הסיטואציה כרגע מפלגת בין אנשים, מייצרת ומעמיקה את המחנות ומציגה התנגשויות בהרבה נושאים בווליום מאוד גבוה. בנוסף, המציאות טופחת בפניהם של הרבה אנשים מה שיכול להביא בעתיד (קרוב עד רחוק) לתוצאה די עגומה מבחינת חסינות.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 3 דקות, Gosser1860 כתב:

אני יוצא מנקודת הנחה שלבנון2 תיהיה כנראה מלחמה

מה תהיה, היא היתה כבר..! :) 

במלחמות הקודמות לא באמת חששתי יותר מדי כי היה לי די ברור איך זה יסתיים, זה לא שאף אחד מהכוחות בזירה מהווה איום אלא בעיקר מטרד מעצבן עם סבירות סטטיסטית לפגיעה נמוך באזורי חיכוך ואפסי בשאר המדינה.

במלחמה הזו בכלל לא ברור לי איך זה יסתיים והאם ההשלכות בטווח הארוך יהיו חמורות או אפסיות, מה גם שבטווח הארוך אני מאמין שה״קבוצה שלי״ תפסיד (ישראלים משכילים חילוניים) אבל אם בעבר חשבתי שזה ייקח 2 דורות אני מתחיל לחשוב שזה יואץ וזה מבאס.

ומן הסתם שבגלל שאני לא תושב ישראל יותר החשש עבורי אישית הוא אפס אבל כאמור עדיין אכפת לי מתושבי המדינה, ולמען הסר ספק למלעיזים אני לא חושב שלדעה שלי יש איזשהו משקל או חשיבות, אני מאלו שחושבים שמי שלא תושב מאבד את זכותו להשתתף במשחק הדמוקרטי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 24 דקות, oryo כתב:

מה תהיה, היא היתה כבר..! :) 

אה, לולז. אני כנראה באמת עייף. חשבתי כתבת/התכוונת ללבנון3..

עם השאר אני כמובן מסכים.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 4 שעות, farkash7 כתב:

ככל שאני חושב על זה יותר אולי טוב שיצא המרצע מהשק. גם ראינו מה המטורפים האלה רוצים להנהיג פה וגם ה"פריבילגים" ה"אנרכיסטים" מבינים את הכוח שיש להם.
אולי עכשיו נתחיל לעשות את הבלאגן הזה גם על תקציב כמו שמועבר עכשיו או על החלטות כאלה שמורידות משעון החול של מדינת ישראל.

זו נקודת האור בכל העניין הזה. התעוררות של אנשים רבים מאוד, לראשונה מאבק אזרחי משמעותי שתופס תאוצה. ככל שיהיו לעניין הזה הישגים, המאבק יתפוס עוד מומנטום ואולי באמת יתרחב הלאה לתחומים שהביבז לא שיער שיגיע אליהם. 

בעתיד (אם יהיה כזה...) נכון יהיה לתעל את הפעילות הזו לתנועה חוץ-פרלמנטרית רחבה עם נוכחות קבועה, שתפקח עין מקרוב מאוד על מעשי השלטון.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)
לפני כשעה, oryo כתב:

ברור שזה יותר מפחיד.
מי שטיפה מוציא את הראש מהבור וחושב מבין שמדינה עם צבא של 70 מיליארד שקל ותקציב שממשיך לגדול, חיל אוויר של מעצמה, גיבוי של מעצמה (נכון ללפני חודשיים) אה וכמה מאות ראשי נפץ גרעיני וטרמו גרעיני לא ממש צריכה לדאוג.
יש פה שני איומים ושניהם קשורים לדמוגרפיה. הדמוגרפיה של הפלסטינאים שאנחנו שולטים עליהם ושל החרדים ה"אחים".
משתי הדמוגרפיות הללו אני חושש יותר מהשניה.
אז הגיע נתניהו, מנהיג שהוא פח אשפה. מצד אחד הוא דאג לתחזק את הדמוגרפיה של החרדים ואת הניתוק שלהם. מהצד השני הוא יצר איום נוסף, במשך 20 שנה דאג ליצור סדק בעם ואז להעמיק אותו ולהפוך אותו לקרע שבו יש קבוצה אחת שהיא "שמאל" ויש את ה"ימין".

נקבל פה חבית חומר נפץ שהייתה אמורה להתפוצץ בעוד שני עשורים נניח.
מה שקרה עכשיו זה שפשוט עשו לנו Fast forward למה שיקרה פה, רק שעדיין אין להם את הדמוגרפיה והם לא השכילו מספיק לכרסם לאט לאט במוסדות עד להשתלטות עליהם, אבל הנזק בגדול נעשה. הבנו מי הם ומה הם רוצים לעשות.
אני יודע שיש פה קבוצה ענקית של אנשים שהמילה דמוקרטיה זרה להם. אני יודע שיש פה קבוצה גדולה של אנשים שהם (תקראו לי מתנשא לא אכפת לי) חבורה של מטומטמים בלי מוח. אני יודע שיש פה קבוצה גדולה של אנשים שפוגרום/הפרדה מגדרית/סקילה של מי שלא הולך לפי דין תורה זה סבבה מבחינתם ואני יודע שהם ינסו להשליט את כל החולות שלהם ברגע שתהיה להם אופציה.

מה יש לפחד ממלחמה? אתה הולך, לובש מדים, נלחם. חוזר הביתה מת או חי, אבל לפחות אתה משאיר עתיד טוב לילדים.
עכשיו אתה יכול לשבת בבית בסבבה ולראות את העתיד של הילדים נשרף.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 3
  • רעיון גרוע 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

מפחיד כמו במלחמה? לפחות כרגע לא. בטווח הארוך - מייאש מאוד. כפי שנכתב.

אבל - אדם בעל תודעה היסטורית, מבין שאנחנו באמצע אירוע שקצב האסקלציה יכול להוביל אותו למקומות שלא שיערנו. רוב האנשים לא ממש תופסים את זה - הרי גם שבוע לפני שחומת ברלין נפלה, אף אחד לא ידע שהיא תיפול. אז אנחנו יושבים עכשיו באמצע התרחשות היסטורית שפוטנציאלית תתפוס מקום מכובד בספרים עוד שנים קדימה - וזה די מרתק, חבל רק שזה התחת שלנו הפעם על הגריל.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

image.thumb.png.cf53bb698f76728001092a67a899c3da.png

איך אפשר להאשים את אותם האנשים ? איך הם יכולים להיות בטוחים שבמצב כמו היום -מי שישלח אותם למשימה כמעט בלתי אפשרית כמו זו עושה זאת ב100% שיקול מקצועי ולא מערבב את המצב הפוליטי שהמנהיג ושות'  נתונים בו?

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • רעיון טוב! 2

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...