Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, Morningstar כתב:

כן. במקרה אני כן חוויתי את מה שהוא מתאר.

בעוונותי עד גיל 11 הייתי דתי, וגם כשחזרתי בשאלה - שאר המשפחה עוד היו דתיים, כלומר פרקטית שליש מהילדות שלי (תרום סמארטפונים) הייתי מבודד (כי גם גרתי מחוץ לעיר כמובן). שנים קריטיות מבחינה חברתית. לילד בן 12 אין כסף למונית ספיישל פעמיים בשבוע וגם לא היה סביר ללכת כ 10 ק"מ ברגל להתכנס עם שאר החברים.

אכן חוויה לא נעימה, 
אבל אתה מבין שהבעיה נבעה מזה שגרתם במקום מרוחק וכל הסביבה נהגה לפני מנהגים מסויימת שאתה מאסת בהם?
 גילאי 12 -18 בשכונות או ביישובים של דתיים יש מלא פעילויות לאורך כל השבת. 
ובלי קשר לדת יש מספיק ילדים שיש להם בעיות חברתיות, אז אחת כמה וכמה לילד שחוזר בשאלה בשכונה דתית.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, korola כתב:

אכן חוויה לא נעימה, 
אבל אתה מבין שהבעיה נבעה מזה שגרתם במקום מרוחק וכל הסביבה נהגה לפני מנהגים מסויימת שאתה מאסת בהם?
 גילאי 12 -18 בשכונות או ביישובים של דתיים יש מלא פעילויות לאורך כל השבת. 
ובלי קשר לדת יש מספיק ילדים שיש להם בעיות חברתיות, אז אחת כמה וכמה לילד שחוזר בשאלה בשכונה דתית.

דווקא לא, היישוב היה לגמרי מעורב, וכל הילדים הלא דתיים ביישוב הוסעו (על ידי ההורים) לעיר

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, nev כתב:

עושים את זה - קוראים לזה מהדרין.

מדברים על כשרות רבנות.

לפני 3 שעות, korola כתב:

המקרה עם הגבינה לא היה ייחודי רק שלי ושל רמי לוי, זאת הייתה תופעה שבסוף סגרו את הפינה.
אני לא טוען שמערך הכשרות של הרבנות תקין ,  אתם יודעים שלמסעדות יש עוד גופי ביקורת נכון?
עוד איזה גוף ממשלתי כזה של משרד הבריאות

אתה משווה את השקר בפרצוף הזה לעסק שכותב שהמוצרים כשרים אך אין תעודה?

מי שחשובה לו התעודה לא ישב שם.

מי שלא אכפת לו מתעודות אבל חשוב לו שלא יגישו לו בשר עם חלב או שרצים כן ישב.

ומה קשור להשוואה בין רמות של כשרויות משרד הבריאות? זה כמו להשוות בין מוסכים למכון טסטים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

SLOWRIDE -  באמת שעדיף שלא לדבר כשלא מבינים (ועוד יותר כשלא אכפת)

לרבנות יש 2 רמות - רגילה ומהדרין. במהדרין יש משגיח קבוע.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 29 דקות, SlowRide כתב:

אתה משווה את השקר בפרצוף הזה לעסק שכותב שהמוצרים כשרים אך אין תעודה?

מי שחשובה לו התעודה לא ישב שם.

מי שלא אכפת לו מתעודות אבל חשוב לו שלא יגישו לו בשר עם חלב או שרצים כן ישב.

ומה קשור להשוואה בין רמות של כשרויות משרד הבריאות? זה כמו להשוות בין מוסכים למכון טסטים.

אין קשר בין השניים, אבל החוק היה מאוד פשוט.
רוצה למכור אוכל כשר, תשלם ותהיה חשוף לביקורת או למשגיח.
לא רוצה למכור אוכל כשר או רוצה למכור אוכל כשר אבל לא רוצה ביקרות כלשהי.
אסור לך לכתוב או להצהיר בצורה כלשהי שהאוכל שלך כשר אבל.

לרכב על זה שההשגחה של הרבנות היא לא משהו.. המשגיח עובד 5 שעות בשבוע,
יש למשגיחים דרישות וכדומה ואז להתחכם מול הלקוחות  "אנחנו כשרים אבל בלי תעודה"
"כל חומרי הגלם כשרים" ...  בסדר היינו בסרט הזה מספיק פעמים  

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה אסור לך להצהיר שאתה משתמש במוצרים כשרים גם אם זה נכון? כי לא שילמת. כלומר, זה הכל עניין של כסף.

לפני 46 דקות, nev כתב:

באמת שעדיף שלא לדבר כשלא מבינים (ועוד יותר כשלא אכפת)

לרבנות יש 2 רמות - רגילה ומהדרין. במהדרין יש משגיח קבוע

א. בטעות חשבתי שאתה מדבר על בדצ"ים.

ב. כדי לקבל כשרות מהדרין אתה חייב שתהיה לך כשרות רגילה, כלומר שתשלם למישהו שישב אצלך ויגרבץ ובמקביל תשלם לעוד מישהו שעובד.

תגיד לי שאני לא יודע ולא מבין אבל את זה אמר לי חבר שעובד כמשגיח כשרות ברבנות מקומית. כמו שאתה בטח יודע אין באמת סטנדרט אחיד וכל רבנות מקומית עושה מה שבא לה, מהדרין או לא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 8 שעות, yd b-4 כתב:

אז פרוטקשין ודאי שאין כאן

זה השרשור השלישי שבו אתה מעלה טענה כזו, ואני מספר על המעדניה הרוסית שנשרפה באישון לילה במשרד העמק אחרי "ביקור" של המאפיה החרדית באיזור, ועל השנה וקצת שעבדתי במקומות שונים בארץ- כולל על ציר ז'בוטינסקי (בצד של ר"ג! לא בני ברק) שם אם אין לך כשרות בפתיחת העסק, באורח פלא מופיעים קבוצת חרדים שישכנעו אותך שכדאי לך לשים כשרות, אחרת? הם פתאום מוצאים שהדלת שלך היא מקום נהדר להתאסף בו, לא לזוז משם, ולא ממש לתת לאנשים אחרים להיכנס.

וזו רק אחת הצורות שהרבנות ו/או גורמים מקומיים בעלי אינטרס דורשים "פרוטקשן". הסיבות לכך רבות. (טוב, על מי אנחנו עובדים, כסף כסף כסף.)

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

למה אסור לך להצהיר שאתה משתמש במוצרים כשרים גם אם זה נכון? כי לא שילמת. כלומר, זה הכל עניין של כסף.

ואיך אתה מוכיח שזה נכון?  
ואם התקנתי את כל הציוד של כיבוי האש ואני לא רוצה להזמין את מכבי האש לבדוק.. כי צריך לשלם להם רק כדי שהם יבדקו.
אז זה בסדר שאני אצהיר שאני עומד בכל התקנים של כיבוי אש , רק אני לא רוצה לשלם להם על הביקורת ועל התעודה.
ומה לגבי לוח החשמל, הבאתי חשמלאי א א א , הוא הגדיל לי את החשמל לתלת פאזי 40 אמפר במקום תלת פאזי 25 אמפר והכל עובד ותקין,
אבל לא בא לי לשלם לחברת חשמל לביקורת , הם לוקחים 7,000 רק בשביל להחליף את הפקקים, 5 דקות עבודה.
אז זה בסדר שאני רק אצהיר שהכל תקין מבחינת החשמל?  הכל כסף?  

כן,  כמעט בכל התחומים צריך לשלם למישהו שיעשה ביקרות ויחתום שהכל תקין, מה לעשות לא מאמין לבעל העסק שהכל תקין, לצערנו יש לו יותר מידי פיתויים (כן כסף) כך שכמעט בכל התחומים צריך רואה חשבון / עו"ד / מהנדס שיחתום שהכל תקין. 
אבל , לפעמים גם זה לא עוזר.. ראה ענבל אור. עם כל הביקורת ועדיין נעלמו שם מיליונים 
ואם תשאל אותה.. אז הכל היה תקין. הכל היה כשר .
לך תאמין לבעל עסק שרק רוצה להגדיל את הרווחים שלו (כן הכל כסף)

• אהבתי 2
פורסם

אם אין לך אמונה בבעל עסק שאתה אוכל אצלו שום דבר לא יעזור לך.

לא כשרות לא מכבי אש לא חברת חשמל.

בעל עסק כיום יכול לקנות מוצרים מוברחים מהשטחים (במיוחד בשר). שאינם עומדים בסטנדרט לא של משרד הבריאות ולא של הרבנות בנוגע למתן כשרות.

זה עולה לא מעט לכותרות שמסעדות ובעלי עסקים נתפסים על דברים כאלו כאשר הם השתמשו במוצרים האלו שנים ובמשך כל הזמן הזה הייתה להם כשרות בתוקף.

תעודת כשרות היא דף נייר ריק מתוכן אין בינה לבין כשרות אמיתית שום קשר. הדבר היחיד שהנייר הזה נותן הוא אישור על כך שאתה משלם דמי פרוטקשן.

אז מה אכפת לך אם בעל העסק מצהיר עצמאית או שמגיע מישהו בחליפה שבעל העסק מצהיר לו בתוספת 7000 שקל ואז הוא מקבל דף נייר שהוא מראה לך? 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, SlowRide כתב:

ב. כדי לקבל כשרות מהדרין אתה חייב שתהיה לך כשרות רגילה, כלומר שתשלם למישהו שישב אצלך ויגרבץ ובמקביל תשלם לעוד מישהו שעובד.

לא. נכון. 

אתה שוב מערבב עם בדצ. 

פורסם

אני לא יודע באילו מסעדות כשרות המגיבים פה אכלו, אבל אני עבדתי בלא מעט (2 מתוכן מהדרין), ולא זכורה לי איזו רמת הקפדה שמצדיקה את התשלום או את ההילה סביב. למעשה, במהדרין, המשגיח היה מגיע פעם ביומיים (לא פעם ביום, ולי זה לא כל כך משנה מה הוא אמור לעשות; יותר מעניין מה נעשה בפועל), אוכל טוסט,  צוחק עם הטבח והברמן (אנוכי) והולך. פעם ב היה עושה עצמו בוחן את האורז והקמח. הוא ידע שלפעמים העובד הסודני מדליק את הגז כשאין ברירה, ואם העובד חימם במקרה את האוכל שלו מהבית במיקרוגל, אז לא נורא, לא קרה כלום.

במקום נוסף, לא מהדרין, אבל היי, גם הוא שילם כל חודש סכום יפה, זאת הייתה בדיחה בכלל טובה, כי את האוכל היו מכינים בעיקר עובדים זרים, ואת האש לא היה מדליק יהודי והולך (וגם על זה יש ויכוח בענייני כשרות, האם הדלקת האש מספיקה כדי שזה לא יחשב בישול גויים).

הייתה מסעדה אחרת שעבדתי בה, היה איזה ערב שבעל המסעדה, המנהל והמשגיח דפקו מגש פיצה, על שולחנות המסעדה, אבל המסעדה היא בכלל בשרית. עכשיו, לפי מה שאני יודע, אסור להגיש דבר מאכל חלבי על שולחן מסעדה שמוגש בו אוכל בשרי, אבל יתכן ופה לא נעשה דבר עבירה, אני לא בטוח.

גם הכשרות לפסח לא תמיד היו 100 אחוז, וזכור לי לא מעט חפיפניקיות כדי לזרז את התהליך, כי מי רוצה להיות ער כל הלילה ולהטביל כלים...

באופן כללי, אף פעם לא התרשמתי מעניין הכשרות, למרות שאני כל חיי מקפיד עליה. אתה רוצה כשר על מלא מלא? תאכל בבית. לחשוב שמשגיחי הכשרות הם התשובה זה תמים, או חוסר ידע במה הולך בעולם המסעדות. אף תעודה על הקיר לא תבטיח לך סטנדרט כשרות כמו שאתה חושב. יותר מדי מקרים שזה פשוט לא ככה. 

ככל הנראה שבבני ברק זה לא ככה, ואם אתה נכנס למסעדה כשרה אז היא כשרה by the book. אבל, כל מסעדה כשרה אחרת בעיר שהיא לא עיר חרדית, הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי חש ביטחון שהכל נעשה כמו שאני מצפה.

קצת כמו מוסך מורשה.

יכול להיות שלחלק מהמגיבים פה יש חוויה אחרת. לא מתווכח. אני רק מציין שאי אפשר לצאת בצהרה שתעודת כשרות של הרבנות היא באמת שווה משהו בכל המקרים. 

ושלא נדבר על צער בעלי חיים וענייני שחיטה, כי גם שם הייתי חושב פעמיים ותוהה עד כמה הבשר נשחט בצורה כשרה, למרות שקיבל את חותמת הרבנות.

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 2

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם

הנה ראיון מעניין עם איילת שקד. שם רגע בצד את האנטגוניזם הרגיל שהיא מעוררת אצלי, כמו רוב האנשים שהחליפו את היכולת הבסיסית להרגיש באידאולוגיה רובוטית וקידומה לפני החיים עצמם. חלק מהראיון הוא סביב זה שהיא רוצה להקים 10 ישובים חדשים בנגב (לפחות אחד גם לחרדים), כי זו "ציונות".

אפשר כבר מעכשיו לנחש שהישובים האלו יתחלקו לשני סוגים: מושבים סגורים למעט העשירים שיש בנגב, ועיירות פיתוח עניות עם אחוזי אבטלה גבוהים לכל השאר. כמובן, התכנית הזו גם תפגע בישובים הקיימים, מכיוון שהיא תעלה עוד הרבה כסף, תקשה על יצירת תחבורה ציבורית סבירה באזור וכו'. ואני מבין לחלוטין את הפחד של שקד מאובדן האחיזה והשליטה על הנגב. הבעיה היא שישוב המדבר באנשים עניים שהלכה למעשה אמורים לשמש את המדינה בתפקיד דומה לשומרים בכניסה לאיזה חניון זה לא הפתרון. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 9 שעות, Gavrik כתב:

אם אין לך אמונה בבעל עסק שאתה אוכל אצלו שום דבר לא יעזור לך.

לא כשרות לא מכבי אש לא חברת חשמל.

בעל עסק כיום יכול לקנות מוצרים מוברחים מהשטחים (במיוחד בשר). שאינם עומדים בסטנדרט לא של משרד הבריאות ולא של הרבנות בנוגע למתן כשרות.

זה עולה לא מעט לכותרות שמסעדות ובעלי עסקים נתפסים על דברים כאלו כאשר הם השתמשו במוצרים האלו שנים ובמשך כל הזמן הזה הייתה להם כשרות בתוקף.

תעודת כשרות היא דף נייר ריק מתוכן אין בינה לבין כשרות אמיתית שום קשר. הדבר היחיד שהנייר הזה נותן הוא אישור על כך שאתה משלם דמי פרוטקשן.

אז מה אכפת לך אם בעל העסק מצהיר עצמאית או שמגיע מישהו בחליפה שבעל העסק מצהיר לו בתוספת 7000 שקל ואז הוא מקבל דף נייר שהוא מראה לך? 

כשאתה הולך למגרש רכבים וקונה רכב אתה לוקח את הרכב לבדיקה או שאתה סומך על הסוחר?

אין היום אמונה באף אחד, כל אחד מנסה להגדיל את הרווח שלו ואם אין לך הכרות אישית עם הבן אדם תמיד הולכים לפי "כבדהו וחשדהו".

כשרות זה אחד הדברים הכי חשובים לדתיים ואם תעודת השגחה זה מה שהם צריכים אז שמקום שרוצה אותם שישיג, בין אם זה צהר רו הרבנות.

אם לא שיוותר על קהל לקוחות מאוד גדול.

אם יש אנשים שמגיעים להפריע לבעל העסק כמו שרשמו פה על מחאות החרדים זה כבר עניין לטיפול המשטרה, והחרדים לא בשלטון כבר שנה אז אין מניעה של ממשלת השמאל בארץ להגיד לה לטפל בזה.

אגב - הם תוקפים גם מוכרים חרדים בחנויות סלולר 'לא כשרות", זה ממש לא רק נגד מסעדות עם בשר חלב.

עבריינים שנהנים מפחד של המשטרה שלנו מעימותים, כמו הבדואים בכבישי הדרום או הערבים בצפון שגובים פרוטקשן.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...