Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה ללמד נהג חדש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

גיסי עבר טסט נהיגה. כידוע, בד"כ לומדים רק כדי לעבור טסט,

כעת עליו ללמוד איך באמת לנהוג.

אני אמור לצאת איתו לכמה סיבובים באוטו שלי, ללמד אותו כמה דברים חשובים.

כעת אני עורך רשימה של הנושאים שאני חושב לעבור איתו עליהם, ורציתי לשמוע מהחברים כאן אם יש דברים חשובים שהשמטתי.

הנה הרשימה לבינתיים:

מיקום העמדת ג'ק להחלפת גלגל

אימון רוורס ארוך

ידיעת שיטת זינוק בעלייה בעזרת בלם יד

ידיעת צורת סיבוב הגה בשיטה האירופאית

מצבים המצריכים סיבוב ראש לשטח המת, אחרת להרגיש שאי אפשר לעבור ימינה. גם אופנוען יכול להיות.

לא להחזיק הגה כח בסוף המהלך, למניעת נזק למערכת הידראולית

להניע באורות כבויים (ברכבים שבהם זה לא תלוי בסוויץ') ובקלאץ' לחוץ

ללמוד תגובת ABS, ולדעת לפני נהיגה אם הרכב עם או בלי

ידיעת סכנת בלימה בסיבוב -היגוי חסר, אלא בלימה לפני הסיבוב

שיטת גז ביניים (דאבל קלאץ') להורדת הילוכים בתיבה ידנית עם סינכרונים שחוקים (אחד הרכבים שלי..)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שימוש נכון במראות- מרכזית ומראות צד

ישיבה נכונה

עבודת הגה

לנסות להבין מה כל רכב מסביבך יעשה בשניות הקרובות

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

למה לך ללמד נהג חדש? אתה מטעם משרד התחבורה?

אתה יכול לציין לו מה טוב ומה לא טוב, ולמה לשים לב מהניסיון שלך,

אבל עקרונית אין לך שום זכות/חובה או משהו כזה להעביר לו שיעורים במיוחד לא בנהיגה ולא ברכב בנסיעה.

(עכשיו תגיד שאתם לוקחים משטח או חניה ריקה ועושים תרגולים).

לא לזה נועדו החניות והמגרשים הריקים בארץ.

פורסם
למה לך ללמד נהג חדש? אתה מטעם משרד התחבורה?

אתה יכול לציין לו מה טוב ומה לא טוב, ולמה לשים לב מהניסיון שלך,

אבל עקרונית אין לך שום זכות/חובה או משהו כזה להעביר לו שיעורים במיוחד לא בנהיגה ולא ברכב בנסיעה.

(עכשיו תגיד שאתם לוקחים משטח או חניה ריקה ועושים תרגולים).

לא לזה נועדו החניות והמגרשים הריקים בארץ.

לדעתי זה מה שהוא התכוון,

הוא לא באמת הולך ללמד אותו מא' עד ת'

רק דגשים,

שאגב לדעתי זה יעזור לו אולי 10% הפרקטיקה חשובה, שפשוט ינהג לבד ואתה כבר תראה מה הוא עושה טוב או לא

וכמו שאמרו כבר עדיף להעיר רק כשנהג עצר ולא בנהיגה עצמה.

404

פורסם

עמדתי במצב זה עם שני בנים (ועוד אחד כעת בלימודי הנהיגה).

לקחתי אותם למגרש חניה בשעות שהוא נטוש, נתתי להם לעשות שמיניות, למנות בין קוים ולקבל את תחושת הרכב - ואז הדרכתי אותם בנסיעה הביתה.

בהמשך - נתתי להם לנהוג בכל פעם שיכלו להצטרף לנסיעה - בעיר ומחוצה לה - ואפשרתי להם להתנסות בנהיגה בתנאים שונים.

הדבר היחיד שהייתי באמת מתאמץ לעשות הוא ללמד אותו את כל הבקרות של הרכב וכיצד להכין אותו לנסיעה - בדיקת הרכב במבט מסביב, כוונון המושב והמראות, הקפדה על הדלקת אורות בכל נסיעה. את השאר הוא ילמד תוך נהיגה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עקרונית זו יוזמה מבורכת, אבל הרשימה שלך נראית לי כמו overkill רציני בהתחשב במסגרת. מכל הרשימה שלך הייתי מראה לו איך מחליפים גלגל. כל השאר הם נושאים שראוי ללכת בשבילם להדרכת נהיגה מתקדמת שמועברת (no offense כמובן) ע"י מדריכים מקצועיים ובתנאים מבוקרים. ויש נושאים שלדעתי בכלל לא מעניינים או שחלף זמנם, כמו למשל זינוק בעליה עם בלם יד (זה נטו עניין של העדפה. אפשר באותה מידה של הצלחה לזנק בעליה בלי זה), הנעה באורות כבויים (seriously?) וגז ביניים (כשיהיה לו רכב עם סינכרונים דפוקים, נראה לי שאפשר לסמוך עליו שהוא ילמד לבד...). סיבוב הגה בשיטה האירופאית (אני מניח שאתה מתכוון לתנועת ה"חליבה") - בתור מישהו שמשתמש בה באופן קבוע, נחמד, אבל לא הכרחי בכלל. עם כל הכבוד, הוא לא נוהג על מסלול מירוצים.

באופן כללי, הדברים החשובים ביותר בנהיגה - תשומת לב ויכולת לחזות דברים - הם לא משהו שאפשר ללמד, אלא משהו שנרכש נטו עם ניסיון. אז הדבר הטוב ביותר הוא לתת לו לנהוג. ולהזהר לא לשבת לו על הראש, כי בסופו של דבר כשהבחור ירגיש שיש איזה מישהו מעצבן שכל הזמן מנסה ללמד אותו, הוא יפתח אנטי ויעשה בדיוק ההיפך ממה שאתה אומר לו, גם אם זה נכון לחלוטין.

פורסם

איזה מגניב כמות המגיבים בתוך כמה דקות! תודה על ההתעניינות.

אז ככה:

רוב הדברים שברשימה שלי הם דברים שכן נכון לדעת, ולפי הסטטיסטיקה הוא לא ישמע מאחרים.

הוא מעוניין לשמוע מה יש לי לומר, אני נחשב בעיניו לגיס הגדול והמנוסה. נסעתי כ-200K ק"מ שזה מספיק, ואני מבוגר ממנו בכ-8 שנים.

ואני לא צריך להגן על עצמי, אבל אני אסביר כמה דוגמאות למה זה חשוב: זינוק בעזרת בלם יד זה מאוד חשוב לנהג חדש שנצמד לו מישהו מאחור בעלייה תלולה. ובכלל, לדעת רבים זו הדרך התקינה לכל נהג. פחות בלאי בקלאץ'. אני נוהג כך לפעמים.

בנהיגה מתקדמת מלמדים אותך גם שתנסה את ה-ABS שלך, ותדע איך זה, כדי שזה לא יפתיע אותך. לא צריך לשלם בשביל זה אם זה דבר שאפשר לנסות בכל שכונה במקום מתאים. לא צריך בשביל זה מקום מיוחד כל כך.

יש לי חבר שנסעתי איתו פעם, והחמאתי לו שהוא עושה הרבה דברים כפי שהייתי מצפה שהוא יעשה. הוא ענה לי, שאני לא זוכר, שאת הדברים האלה הוא למד ממני כשהסברתי לו אותם כשהוא רק קיבל רשיון.

פורסם

כל מה שנראה לך חשוב.

חשוב גם שילמד לדעת איך לקחת החלטות נכונות, אבל לא להיות פזיז או איטי מדי.

שלא ייתן לדברים מפגרים להשפיע עליו, כמו אנשים שצופרים אם בטעות נכבה הרכב או שהזינוק שלו איטי. שילמד לסנן את הנהגים הישראלים חסרי התרבות והסבלנות.

צריך בתכלס להקנות לו גם בטחון על הכביש שירגיש בטוח, זה גם מאוד חשוב.

מעבר לכל מה שאתה רוצה ללמד אותו, גם כדאי שילמד שאפשר לעמוד ברמזור בלי קלאץ' לחוץ ולא בהילוך, זה לא שיעור נהיגה ולא טסט, חבל על הקלאץ'. (זה לא משהו מסובך כמובן)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם אתה מתכוון ללוות אותו יותר מנסיעה קצרה:

ודא שהוא נוהג בצורה משוחררת.

תן לו לנהוג בלי הערות אבל שים לב לדברים שלא נעשים נכון והער עליהם.

קח אותו למגרש ריק ותרגל איתו בלימת חירום...בלי רחמים.

למד אותו שהמבט שלו זה הדבר הכי חשוב בנהיגה - להיכן שמביט לשם יגיע, גם במצב חירום. שלא יתקע מבט במכשול אלא יחפש את נתיב המילוט ממנו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בינתיים אני לא יודע אם יהיה זמן ליותר מעבודה מרוכזת על הנושאים החשובים, אמור להיות לנו מפגש או שתיים שבהם נתמקד במה שיש לי ללמד אותו.

אכן בהמשך אם יזדמן הזדמנות, אז נוכל נסיעה רגועה כזו, של תיקון טעויות באופן כללי. כעת זה רק השלמת ידע בסיסי.

נסיעה עם הערות עדינות אני יכול לעשות טוב, יש לי הרבה נסיון עם קרובי משפחה הצעירים האחרים. אבל להם היה רקע הרבה יותר, וכעת זה מישהו שאין לו מושגים, לא היה רכב לאף אחד מהמשפחה ואולי גם לחברים. ככה שאולי אני צריך גם ללמד אותו תרבות נהיגה.. אני לא צוחק, אבל אני לא יודע אם את זה אפשר לעשות. אולי אם הוא יצטרף איתי לנסיעות ארוכות שלי.

פורסם

נהג חדש עדיין לא מסוגל להטמיע הרבה נושאים ולכן רצוי ללמד אותו מספר נושאים מרכזיים, פשוטים ומרוכזים, אחד אחרי השני ובסדר מהקל אל הקשה. נהיגה היא פעולה שנעשית במספר מישורים: ברמת הנהג, ברמת הרכב, ברמת הכביש וברמת התנועה. עם הנהג החדש יש להתמקד ברמת הנהג מול עצמו, ובנהג מול התנועה, ופחות בקשר בין הנהג לבין הרכב או בהתמודדות עם תנאי הדרך עצמה.

עם זאת, לשם יצירת בסיס טוב, כן הייתי מתחיל עם תנוחת נהיגה נכונה כנושא בסיסי ופשוט, ובתוך כך ללמד גם כיוון מראות, שימוש נכון בסביבת הנהג ואחיזת הגה. אין צורך ללמד טכניקה כלשהי לסיבוב ההגה, כל עוד הנהג עובד עם ההגה בצורה יעילה העושה שימוש בשתי הידיים. רצוי גם ללמד להקפיד לבדוק את הצמיגים ולחץ האויר.

השלב השני הוא ללמוד לבצע בלימת חירום. כך, הנהג החדש יילמד לבצע בלימה חזקה ללא היסוס, ובנוסף תרגול זה ייאפשר לו לקיים הערכה נכונה יותר של מרחקי עצירה, ולהבין טוב יותר כיצד צריך להתאים את מהירות הנסיעה לתנאים, את הרווח מהרכב ממול וכך הלאה.

אחר כך, הייתי מתמקד בשמירת רווח נכון מהרכב ממול, מהצד ומאחור. בתוך כך יש ללמד את הנהג למעשה כיצד לבדוק מראות בזמן נסיעה (ולא רק בזמן מעבר נתיב), כיצד לשמור ימין וכיצד לעקוף. בתחילה יש לתרגל בכבישים פנויים יחסית ואטיים, ואחר כך במהירויות גבוהות יותר ובתנועה צפופה יותר.

אחר כך אפשר להתקדם לטיפול בנושאים מורכבים יותר של נהיגת לילה (רוב הנסיעות של נהגים חדשים וצעירים הן ליליות), נהיגה בתנאים חורפיים, נהיגה בעומסי תנועה, נהיגה בדרך חד מסלולית וכך הלאה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

וואו איך אנשים עפו פה. הוא סה"כ מלווה של נהג חדש, ורוצה לדעת אילו דגשים לתת לו. איך כבר יש פה תגובות על נהיגה מתקדמת כאילו שהוא מכין אותו למסלול.

פותח השרשור, מניסיון עם אחות קטנה, כדאי שילמד לבלום חזק, ויתרגל לכך. אחרי כמה נסיונות מפוחדים, לומדים לעשות את זה טוב (מומלץ לפני טיפול :) ).

בנוסף, חשוב שיתרגלו לראות קדימה, ולצדדים. אני לא מתכוון לראייה מרחבית של 180 מעלות, אלא להסתכל קדימה, לא רק 10 מטרים קדימה. כאשר מסתכלים קדימה, שידעו לזרוק מבט לכיוון המדרכות בעיר, או לכיוונים שונים בצומת שחוצים, תמיד קיימת הסכנה שמישהו עבר באדום. אלה הם דברים עיקריים, שלדעתי ימנעו הרבה תאונות בקרב נהגים חדשים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא, אין לי את הזמן להיות מלווה לנהג חדש.

אבל כל מי שמבין כאן בנהיגה, יודע שיש הרבה דברים חשובים לדעת לנהיגה, שלא לומדים בשיעורי נהיגה.

ממש תודה על התגובות, העתקתי לעצמי את עיקרי 2 התגובות האחרונות גם כן.

הוא לא צעיר פזיז, אלא בן איזה 22 מיושב בדעתו. ועובדה, שהוא מעוניין לצאת איתי ללמוד ממני מה שאפשר.

הוא נשוי לאחותי, ואוטוטו תינוק, ובעתיד אחרי הנהג חדש הוא כנראה יצטרף לשאר בני המשפחה ששואלים ממני אחד הרכבים שלי כשיוצאים לסופ"ש... ככה שגם כדאי לי שהוא יהיה נהג טוב :lol:

פורסם

הערת אגב חשובה. למד אותו לפני מעברי חציה להסתכל מתחת לגלגלים של הרכבים החונים, ולנסות לזהות רגליים קטנות. יכול להציל חיים.

.Your average Notepad

• תוכן חדש...