Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קטנוע או רכב כרכב שני ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי דייהטסו שרייד 97 במצב מעולה שמשמשת אותי לנסיעה לעבודה וחזרה בלבד (כ 8 ק"מ לכיון).

שאלתי היא האם יש טעם להחליף / למכור את הרכב תמורת קטנוע על מנת לצמצם עליות אחזקה , יש לציין שאני עובד בעבודת לילה כך שתחבורה ציבורית לא עומדת על הפרק , כמו כן , מדובר בקטנוע בנפחים קטנים 50-125 .

האם המעבר ישתלם בתודה לעונים .

אלנטרה 2002

שרייד 1997

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי (וגם ביחס למחיר של הדייהטסו שלך) לא משתלם.

לקטנוע תשלם ביטוח גבוה יותר, צריך ציוד מיגון לגוף+ ציוד מיגון לקטנוע עצמו, אין גג לחורף ויש יותר סיכון להיפגע.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

מבחינת מחירי ביטוח: דייהטסו: חובה +ג 2500 שקל לזה מתווסף אגרת רישוי 996 ש"ח.

קטנוע 125 : חובה :2500 בתוספת 350 צד ג ובתוספת אגרת רישוי 200.

כמו כן יש לרכב טסט לשנה .

אלנטרה 2002

שרייד 1997

פורסם

ובכמה אתה חושב שתצליח למכור את המכונית?

בנוסף, קח בחשבון הוצאה חד-פעמית של רכישת ציוד מגן (קסדה, מעיל וכפפות, ושלא תעז אפילו לחשוב על לוותר על משהו מהשלישיה הזאת) במחיר 1,000-1,500 שקל.

מעיל אפשר גם יד שניה. אם תחליט שאתה רוצה קטנוע, יש לי מעיל שאשמח למכור לך אותו במחיר סמלי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
מבחינת מחירי ביטוח: דייהטסו: חובה +ג 2500 שקל לזה מתווסף אגרת רישוי 996 ש"ח.

קטנוע 125 : חובה :2500 בתוספת 350 צד ג ובתוספת אגרת רישוי 200.

כמו כן יש לרכב טסט לשנה .

סליחה שאני נשמע כזה המום, 2500 שקל על חובה וצד ג' לכזה רכב זול וישן? יידידי, לא יודע מה איתך אבל אני משלם על פיאסטה 96 משהו כמו 1900 שקלים ואולי אפילו פחות. אולי מחייבים אותך באופציית ביטול השתתפות עצמית שהיא עולה 500 שקל וחלילה במקרה תאונה אתה לא משלם שקל השתתפות עצמית. היה לי פעם את זה וביטלתי.

בקיצור, גיסי (שנוהג באחת הפיאסטות שלי) גם העלה שאלה כמו שלך. אנחנו יודעים כמה בדיוק הוא עושה בשנה(15 ק"מ לכל כיוון), אנחנו יודעים מהי הצריכת דלק מחוץ לעיר. שיכלול של כל הנתונים העלה שמעבר מרכב לקטנוע יחסוך לו בשנה רק 700 שקל. בשביל כזה סכום, בחורף כאשר יש בחוץ קור כלבים וגשום עדיף רכב. אין יותר ז*ן מלצאת מהבית ב 5:30 בבוקר לעבודה בגשם ובקור על דו גלגלי. ברכב, אתה מפעיל חימום, שם לך מוזיקה ולוגם את הקפה בדרך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

גם אני הייתי המום מהמחיר בגלל שגם על הרכב של אישתי אלנטרה 2002 זה מחיר זהה , אבל בגלל שרכב ישן הוא פחות ביטיחותי (ABS וכריות אויר) וכמו כן הביטוח הוא על שמי (בן 30 ו 12 שנה וותק) ועל אישתי (26 ו5 וותק) כמו כן ההשתתפות עצמית 1100 ש"ח ולשני הרכבים מסתיים הביטוח בסוף החודש .

אם יש לכם המלצות על סוכן זול ואמין מאיזור נתניה והסביבה , אשמח לקבל פרטים .

אלעד , בשנת 2010 היה לי JOY MAX 250 , כך שקסדה ומעיל חדשים לגמרי נמצאים אצלי בבית .

אלנטרה 2002

שרייד 1997

פורסם

נתוני הביטוח שלך לקטנוע הם לא נכונים.

המחיר הוא 3000 פלוס, תלוי בגיל וותק

צד ג 500

ל50 סמק הם כמו שאמרת אבל עדיף אופניים חשמליות על 50 סמק

צריכת דלק של קטנוע מתקרבת ל 30קמ לליטר שהדייהטסו שלך עושה 10

טיפולים,צמיגים וכול השאר בדוג בארץ הם מאוד יקרים

יש ביטוח מוזל אבל הוא לא מכסה הרבה ובתור רוכב חדש לא מומלץ לעשות

בתור רוכב חדש בכלל מומלץ ביטוח מקיף ואז רק הביטוח השנתי יעלה יותר מהדייהטסו

אם אתה גר בתל אביב והסביבה שווה להוציא יותר כסף בשביל קטנוע בגלל הפקקים והחניות

אבל אל תחשוב שזה זול

אייל

פורסם
גם אני הייתי המום מהמחיר בגלל שגם על הרכב של אישתי אלנטרה 2002 זה מחיר זהה , אבל בגלל שרכב ישן הוא פחות ביטיחותי (ABS וכריות אויר) וכמו כן הביטוח הוא על שמי (בן 30 ו 12 שנה וותק) ועל אישתי (26 ו5 וותק) כמו כן ההשתתפות עצמית 1100 ש"ח ולשני הרכבים מסתיים הביטוח בסוף החודש .

אם יש לכם המלצות על סוכן זול ואמין מאיזור נתניה והסביבה , אשמח לקבל פרטים .

אלעד , בשנת 2010 היה לי JOY MAX 250 , כך שקסדה ומעיל חדשים לגמרי נמצאים אצלי בבית .

שוב פעם משהו לא מסתדר כאן. על פיאסטה 96 ללא כריות אויר, ללא ABS וללא שום אבזר בטיחות אחר גבו ממני 1300 ומשהו שקלים עבור החובה ועוד צד ג שלא יותר גבוהה ממקסימום 600 שקל. זה גם כולל ביטוח שמשות וגם גרירה. כמו שאמרתי, בעבר הייתי משלם עוד תוספת של 500 שקל וזה בעבור ביטול השתתפות עצמית במידה והיתי צריך לשלם היה מגיע ל 900 שקלים על כל תביעה. בקיצור תתקשר לכמה סוכנים באזור שלך ותברר.

לגבי עלות הביטוח אתה יכול לבדוק כאן. קח בחשבון שהנחה בביטוח באה על חשבון הפיצויים במקרה תאונה. כלומר, נהג שרכש פוליסה בהנחה מתחייב לכך שבמידה וקרתה תאונה אז הביטוח יינכה 20-25 אלף שקל מהסכום הכולל מהפיצויים שיקבעו לו. כלומר, במקרה תאונה, אותו רוכב יצטרך 20-25 שנים בביטוח מוזל על מנת להחזיר את מה שהוא הפסיד. המטרה של הביטוח עם ההשתתפות היא למנוע מצב בו אנשים תובעים על כל פיפס. יש אנשים שזה בדרך הטבע שלהם לעשות תאונה פעם בשנה ולתבוע בכדי להוציא את הכסף שהם שילמו עבור הביטוח.

הנה, התבונן כאן בעמוד 4. אתה מקבל הנחה ככל שאתה עולה בגיל וככל שיש לך וותק נהיגה.

http://www.pool-act.org.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/tharif_02.13.pdf

כלומר, אם אתה בן 30 ויש לך וותק על אופנוע מעל ל 8 שנים אתה תקבל 11 אחוזי הנחה בפוליסה. זה בהנחה שהיו לך אפס תאונות בשלוש שנים האחרונות ואפס הרשעות בבית משפט ב 3 שנים האחרונות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

האתר עם מחירי הביטוח לא עבד בזמן האחרון.

עכשיו הוא חזר לעבוד.

אם אתה עכשיו מוציא רשיון וקונה 125 סמ"ק אז ביטוח החובה שלך הוא 4,234 ש"ח.

יש גם את הביטוח המוזל אבל הוא יעזור לך רק אם אתה מת, כל דבר אחר הוא לא מכסה.

http://car.mof.gov.il/Parameters/ReCalc

אייל

פורסם

תודה רבה לעוזרים נראה שהתגבשה פה החלטה להשאר עם הרכב , חבל שבמדינה שלנו יותר כלכלי להחזיק רכב נוסף מאשר קטנוע 50 או 125 סמ"ק .

אלנטרה 2002

שרייד 1997

פורסם
האתר עם מחירי הביטוח לא עבד בזמן האחרון.

עכשיו הוא חזר לעבוד.

אם אתה עכשיו מוציא רשיון וקונה 125 סמ"ק אז ביטוח החובה שלך הוא 4,234 ש"ח.

יש גם את הביטוח המוזל אבל הוא יעזור לך רק אם אתה מת, כל דבר אחר הוא לא מכסה.

http://car.mof.gov.il/Parameters/ReCalc

ממש, ממש לא נכון. אתה טועה ומטעה. הביטוח המוזל עם ההשתתפות לא גורע במאומה ולא בשקל שחוק אחד מרמת הטיפול הרפואי שאדם יקבל בעקבות תאונת דרכים.

במה הוא כן גורע? אם בן אדם שבר את הרגל וקיבל פיצועים של 50 אלף שקל אז 20-25 אלף שקל ינוכו מהם. כלומר, על מנת למנוע מצב שאנשים תובעים סתם את הביטוח הם נותנים לך הנחה ומתנים אותה שאתה מוותר על 20-25 אלף שקל הראשונים במקרה תביעה על סבל וכאב. לגבי תשלום הוצאות רפואיות, את זה הם משלמים במלוא הסכום לבתי החולים ומוסדות אחרים אם יש.

אפרופו, מבחינת טיפולים רפואיים, הביטוח בארץ הוא חבל על הזמן. הביטוח בישראל הוא כמעט ולא מוגבל או שלא מוגבל בכלל. בארה"ב למשל אתה יכול להשיג ביטוח בזיל הזול לאופנוע. אבל מצד שני הוא גם מוגבל בסכום לפיצויים ולטיפולים רפואיים. אז נגיד שאדם עשה תאונה וזהו זה, הסכום שהוקצב לו לטיפולים על פי הפוליסה נגמרו? מה הוא יעשה אז? מאיפה הוא יביא את הכסף? נשמע מפחיד נכון? זה באמת ככה. לכן בישראל רצו למנוע את המצב הזה. על מנת שהפצוע לא יהיה במצב שבו אין לו כסף לשלם על המשך הטיפולים שלו מכריחים אותו לקחת ביטוח חובה עם פרמיית ביטוח גבוהה מאוד. ככה הוא מוגן. אם חלילה אדם הופך נכה בעקבות תאונת אופנוע לכל החיים אז בגלל שהוא קנה פוליסת ביטוח גבוהה הוא יטופל לכל חייו. כאשר חושבים על זה לעומק ובצורה היגיונית אז זה שווה.

אני מפציר בכל רוכב דו גלגלי, לא להעיז לרכוב ללא ביטוח. זה מעשה טיפשי, מפגר ומסכן את הרוכב ואת בני משפחתו.

פורסם
תודה רבה לעוזרים נראה שהתגבשה פה החלטה להשאר עם הרכב , חבל שבמדינה שלנו יותר כלכלי להחזיק רכב נוסף מאשר קטנוע 50 או 125 סמ"ק .

א. מה לעשות, עם כל הכבוד רכב פרטי יותר בטוח מבחינת רמת סיכון לביטוח לכן ביטוח רכב פרטי יהיה הרבה יותר זול מאופנוע.

ב. לגבי כל השאר, אם אין לך ילדים שאתה צריך לאסוף מחוגים כאלה ואחרים שאתה חוזר מהעבודה, אם אתה אדם הארד קור שגשם וקור ב 5:30 בבוקר לא מפריעים לו אז אני ממליץ לך ללכת על אופנוע. זול לאחזקה, לא עומדים בפקקים וברמזורים אתה מלך. ובכלל, בסוף השבוע אתה יכול לצאת ולטייל עם האופנוע. בסופו של דבר, בסוף השנה אתה תחסוך מקסימום 1000 שקל לעומת רכב. אבל מצד שני אתה תקבל הרבה פאן. פאן לפעמים שווה הרבה יותר מכסף. פעם שהיה לי רק אופנוע הייתי נוסע לעבודה בבוקר בגשם. פעם בשנות ה 20 שלי זה נראה כיף. היום שאני נושק לגיל ה 40 בקרוב, יש רכב, יש חימום בבוקר הקר והמקפיא, אז שאני רואה חברה על קטנועים נוסעים בבוקר לעבודה אני שואל את עצמי WTF?

פורסם

חד משמעית להישאר עם הרכב. גם אם הוא יתקלקל ותגרוט אותו עדיין עדיף לקנות רכב אחר ולא לעבור לקטנוע.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

רוכב חדש מחליק מדי פעם ועוד כול מני שטויות.

עם הביטוח המוזל הוא לא יקבל שקל.

גם לא כסף על ימים שהוא לא הלך לעבוד

יש סוכני ביטוח שמוכרים את הביטוח המוזל ובנוסף ביטוח פציעות אישיות (איך שלא קוראים לזה)

בקשר שזה שאתם אומרים שדייהטסו משנות ה 90 יותר בטוחה מקטנוע - חחחח.

אבל לפני שאתה מוותר על זה תחשוב שאתה חוסך שעה פקקים ביום ועוד שעה של חיפוש חניה ותשלום על חניה

אייל

• תוכן חדש...