Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איבוד כ"ס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם באמת כעבור כמה שנים כל רכב מאבד כ"ס? ואם כן אז בכמה אחוז לכל שנה?

זה משמעותי?

זה משפיע על צריכת הדלק והסחיבה של הרכב?

תודה לכל העונים ומצטער על הבורות,פשוט פעם ראשונה שגיליתי שרכב מאבד כ"ס כעבור זמן מה..

פורסם

אני לא יודע במדוייק, לדעתי זה גם קשור לאחזקה השוטפת של הרכב,

אם טיפולים מבוצעים בזמן, אם המערכת דלק למשל נקייה, מערכת יניקת אוויר תקינה (פילטר אוויר נקי)

מערכת הזרקה נקייה ובמצב טוב וכו'.

פורסם

זה משפיע על צריכת דלק ועל הסחיבה של הרכב.

דוגמא קיצונית -נניח מנוע איבד 50% הספק.

בשביל להגיע לאותם ביצועים שהיו במנוע חדש נהג לוחץ על הגז הרבה יותר וצריכת הדלק עולה.

אם נחזור רגע למציאות - נראה לי שלקחת את זה קשה מידי.

מנוע ברכב לא מאוד ישן, בן כמה שנים, שמטופל ולא הוזנח קרוב מאוד בהספק למנוע חדש, ואין לייחס יותר מידי חשיבות לנושא זה.

ברכבים בני 10 שנה ומעלה נניח, עם קילומטרזים גבוהים, מזרקים סתומים, שסתומים שלא אוטמים 100%, פילטרים ופלגים לא מוחלפים בזמן וכו' - כן יכולה להיות ירידת הספק גדולה ומורגשת.

פורסם

נדהמתי לגלות היום בבדיקה מאזדה 3 2006 מנוע 100אחוז תקין 100 אחוז הספק עשה 150 אלף ק''מ הגיוני?

"נהג שמח פעמיים פעם כאשר קונה מכונית ופעם כאשר מוכר אותה".

פורסם

100 אחוז הספק?

אל תדאג בקשר לאיבוד ההספק, לרוב אינך מגיע לסל״ד הרצוי לקבלת ההספק היעיל המקסימלי.

ברכב חדש עד 3% איבוד דחיסה נחשב לתקין, ברכבים ישנים או עם מס׳ קילומטרים גבוה נהוג עד כ17% מקסימום איבוד דחיסה.

פורסם
100 אחוז הספק?

אל תדאג בקשר לאיבוד ההספק, לרוב אינך מגיע לסל״ד הרצוי לקבלת ההספק היעיל המקסימלי.

ברכב חדש עד 3% איבוד דחיסה נחשב לתקין, ברכבים ישנים או עם מס׳ קילומטרים גבוה נהוג עד כ17% מקסימום איבוד דחיסה.

כן 100אחוז אני יכול גם להעלות תוצאות אני לא מאמין אבל בסוף לא קניתי כל הרכב תיקוני פחחות וצבע שהמוכר אמר שהרכב מקורי החליפו פגושים הכל

"נהג שמח פעמיים פעם כאשר קונה מכונית ופעם כאשר מוכר אותה".

פורסם
100 אחוז הספק? ועוד שמודדים את הכוח דרך הגלגלים? (משמע איבוד כוח).

דינאמומטר במכון בדיקה מבצע שקלול לנתון שהוא מודד בגלגלים, כלומר מוסיף לערך הנמדד אחוזים מסויימים, כך שהנתון המתקבל אמור לשקף הספק במנוע.

דינאמומור יכול גם לבדוק הפסדים בתמסורת.

• תוכן חדש...