Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק- להאיץ מהר או לאט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

נניח שאני עומד ברמזור ומעוניין להאיץ למהירות של 90 קמ"ש (והדרך מולי פתוחה לגמרי).

באיזה מקרה צריכת הדלק תהיה נמוכה יותר? האצה "חזקה" ולהגיע בזריזות למהירות של 90 קמ"ש או האצה מאוד איטית שבה אני רק מלטף את הדוושה ומחכה בסבלנות לרכב להאיץ ל- 90 קמ"ש?

תודה מראש.

פורסם

איפשהו באמצע.

האצה איטית מאוד תבזבז לך דלק, כי יקח לך המון זמן לטפס בהילוכים. האצה מהירה מאוד גם תבזבז לך דלק כי אתה מתחיל הרי בהילוך ראשון שבו ההספק ממילא נמוך. תאיץ בצורה נורמלית וזהו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

+1.

נסיעה מהירה - תגיע מהר יותר למהירות השיוט הנדרשת, אך סל"ד הרכב יטפס לגבהים שתיינים.

נסיעה איטית - תגיע לאט למהירות השיוט, הרכב ישאר בסל"ד החסכוני שלו, אך הרבה יותר זמן (יש אומרים שנהיגה בסל"ד נמוך [מידי] מפייחת את המנוע).

אני משער שהשאלה נובעת בהקשר לחסכון בכסף באמצעות צריכת דלק נמוכה...

לסיכום, אם מדובר בחסכון בכסף, התשובה אינה חד משמעית. יש לקחת את כל המשתנים מסביב.

פורסם

המידע הכי טוב יתקבל כאשר תבדק את הצריכה עם רכב שבו מחשב דרך שמרקאה צריכה ריגעית.

לדעתי התצוגה אינה הכי מדוייקת - רואים פער בינה לתנועה בשעון סל"ד וזמן תגובה בשינויי מהירות - אבל כאינדיקציה היא טובה.

בתנאים ממוצעים ההבדל בין האצה רגילה לחזקה יהיה בין פי 2 עד פי 4.

בהאצה פרועה ומוגזמת תוסיף עוד הרבה "פי".

ראיתי כבר מזדה 3 עם צריכה של 1:2.5 ואותו אדם (דווקא לא צעיר אבל הרכב ליסינג) עדיין רוצה לראות אם יגיע ל-50 ליטר ל-100 ק"מ. אל תנסוו - חבל להסתכן וחבל על הדלק וזיהום האויר, ומה כבר יצא לכם - להֵראות אידיוטים?

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

זה מספרים חרטה שהמחשב זורק, זה לא מדוייק.

כמו שבפאביה שלי הוא אומר לי כמה מרחק יש לי עד שאני צריך לתדלק, אבל הוא לא מדוייק (הוא נותן אינדיקציה נחמדה אבל לא יותר מזה).

לדעתי, כמו שאמרו, להאיץ איפשהו באמצע, ואז במהירות שיוט להחזיק מינימום גז.

אבל פה אין כל כך מה לחסוך.

חיסכון משמעותי יותר, נגיד רמזור מלפנייך מהבהב, אתה יכול לתת קיק או להאיץ קצת יותר ולעבור בבטחה, תעבור, זה יותר חסכוני, כי אתה חוסך האצה מ0.

בכללי כמה שפחות ברקסים וקיקים יותר טוב לצריכת דלק.

פורסם

ראיתי כבר מזדה 3 עם צריכה של 1:2.5 ואותו אדם (דווקא לא צעיר אבל הרכב ליסינג) עדיין רוצה לראות אם יגיע ל-50 ליטר ל-100 ק"מ. אל תנסוו - חבל להסתכן וחבל על הדלק וזיהום האויר, ומה כבר יצא לכם - להֵראות אידיוטים?

ראיתי כבר צריכה רגעית של למעלה מ-60 ליטר ל-100 ק"מ במזדה 3, ביציאה מחניה בבוקר. אבל זה היה במטרים הראשונים. כמבון שבאוםן מעשי צריכת הדלק יותר שפויה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הצורה לחסוך אנרגיה (בכל הצורות שלה) הינה לפי העיקרון של

"עבוד קשה לזמן הקצר ביותר ונוח כמה שניתן לזמן הארוך ביותר האפשרי".

ואם לפשט את המשפט (שאגב אינטל הוכיחו את נכונותו ) .

האץ הכי מהר שניתן (מבלי לבזבז אנרגיה על בהחלקה של הגלגלים) , עד למהירות שאתה רוצה ואז תן לרכב לשייט.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

לפי מחשב הרכב שלי הצריכה הנמוכה ביותר (במישור) מתרחשת כאשר מחליפים הילוך ב25 45 60 וחמישי ב-85, ז"א האצה לא מהירה מדי ולא איטית מדי.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

נסה למצוא את מצב הדוושה שבה לרכב הכי נח לזרום, אפשר להרגיש את זה במיוחד בהעברות הילוכים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
הצורה לחסוך אנרגיה (בכל הצורות שלה) הינה לפי העיקרון של

"עבוד קשה לזמן הקצר ביותר ונוח כמה שניתן לזמן הארוך ביותר האפשרי".

ואם לפשט את המשפט (שאגב אינטל הוכיחו את נכונותו ) .

האץ הכי מהר שניתן (מבלי לבזבז אנרגיה על בהחלקה של הגלגלים) , עד למהירות שאתה רוצה ואז תן לרכב לשייט.

נו באמת, איזו שטות.

האצה חזקה צורכת פי כמה יותר דלק מאשר האצה מתונה, על אף שהאצה מתונה לוקחת יותר זמן.

בעת האצה חזקה חלק מהדלק המוזרק למנוע אינו נשרף שכן הוא מיועד לקירור הצילינדר. בעת האצה מתונה (וחשוב מכך העברת הילוכים מוקדם ככל האפשר) צריכת הדלק היא הטובה והחסכונית ביותר גם אם ההאצה לוקחת יותר זמן. נסו והיווכחו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש אומרים שנהיגה בסל"ד נמוך [מידי] מפייחת את המנוע.

+1

אף אחד לא דיבר גם על הבלאי במנוע מהאצה חזקה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
נו באמת, איזו שטות.

האצה חזקה צורכת פי כמה יותר דלק מאשר האצה מתונה, על אף שהאצה מתונה לוקחת יותר זמן.

בעת האצה חזקה חלק מהדלק המוזרק למנוע אינו נשרף שכן הוא מיועד לקירור הצילינדר. בעת האצה מתונה (וחשוב מכך העברת הילוכים מוקדם ככל האפשר) צריכת הדלק היא הטובה והחסכונית ביותר גם אם ההאצה לוקחת יותר זמן. נסו והיווכחו.

איתמר.

לא נכון.

תלוי ביניקה.

אפשר להתקין שעון יניקה ולדעת או לחילופין להתחבר למחשב ולראות כמה מיליליטר הוא צורך.

• תוכן חדש...