Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משתדל לנסוע על סל"ד נמוך, אבל רציתי לדעת, מה יותר בריא למנוע: כשאני יוצא מהמקום לנסוע על 1000 סל"ד או לנסוע קצת יותר מהר ולהתקדם בין 2000 סל"ד ל3000 סל"ד, בלי קיק דאונים ותאוצות כמובן. שמתי לב שכשאני עושה את זה, המד דלק קצת יורד והאוטו זריז יותר,. מה יותר טוב?הבנתי שסל"ד נמוך דווקא לא בריא למנוע, להבדיל ממה שחשבתי?אבל סל"ד גבוה יותר וקצב התקדמות יותר גורמת לדלק קצת לרדת, אז מה עשיתי בזה?

שאלה שניה היא, החלפתי מגבים לפני חודש ומשהו והיום חשבתי על זה ואני רואה שהמגב הגדול בצד של הנוסע והקטן בצד של הנהג, האם זה תקין?זה משתנה מרכב לרכב?20\18 המידות שלי אם זה משנה. תודה רבה לעוזרים.

פורסם

עניין המגבים תקין.

בנושא ההאצות, תלוי בתנאי הדרך. אתה רוצה להאיץ מהר, תאיץ מהר.

ככלל, יותר בריא למנוע לעבוד בסל"ד היעיל שלו ובעומס נורמלי. כלומר לדוגמה לא בריא לעלות עליה בהילוך רביעי עם דוושה גז לחוצה עד הסוף כשניתן לעשות את זה בהילוך שלישי עם פחות גז וסל"ד קצת יותר גבוה.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

אתה צריך להיות במצב של ההילוך הכי גבוהה עם הכי פחות גז.

לדוגמה אני רואה הרבה אנשים שנוסעים בעליות עם לחיצה מכובדת על הגז אבל תקועים על 2000 סל"ד, מה שלוקח המון דלק.

אפילו שאני עם אוטומט אם אני רואה שאני עם המון גז ותקוע על 2000 סל"ד, אני לוחץ לשניה אחת פול גז, הרכב מוריד הילוך ואז אני בהילוך שלישי עם נגיעונת בגז.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

בגדול כמה שתלחץ יותר על דוושה כך תצרוך יותר דלק, בלי שום קשר לסל״ד.

מלהאיץ סביב 3000 סל״ד לא ״ילך״ לך מנוע, אז אני פונה כנהג אל נהג, כשצריך להאיץ, תאיץ, להאיץ עד 2000 סל״ד זה לא להאיץ, זה מרגיז, זה מעכב, זה גורם לסביבה לעשות תמרונים מסוכנים.

סע לשלום.

פורסם

האמת, אם אני לא קיק דאון בכוונה ואני מגיע לסל"ד 3, יש לי תחושה כאילו זה "מסוכן" למנוע, לכן אני שומר ומשתדל לא לעבור את הסוף של ה2000 סל"ד, אבל אם אתם אומרים אולי באמת הגיע הזמן "לזוז" יותר. בכל אופן אני לא עובר את ה100 קמ"ש ובקורולה 100 קמ"ש = 2200 סל"ד בערך,100 פחות 100 יותר, לא כתוב:-D. לגבי המגבים, זה תקין בטוח?

פורסם

המגבים תקין, ברכבים חדשים זה גם מגיע ככה מהחברה, כדי שהמגב של הנהג ינקה שטח יותר רחב.

בקש לסל"ד, מה שעומר כתב (כל המשפט עם ה"בגדול" נכון, כלומר שעדיף (הן למנוע, והן לצריכת הדלק) שתהיה על 3 סל"ד עם ליטוף על דוושת הדלק, מאשר 1500 סל"ד עם לחיצה בריאה על דוושת הדלק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אני משתדל לנסוע על סל"ד נמוך, אבל רציתי לדעת, מה יותר בריא למנוע: כשאני יוצא מהמקום לנסוע על 1000 סל"ד או לנסוע קצת יותר מהר ולהתקדם בין 2000 סל"ד ל3000 סל"ד, בלי קיק דאונים ותאוצות כמובן.

תהרוג אותי אבל לא הבנתי מה כתבת כאן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נראה לי שהוא התכוון לכך: האם להאיץ לאט מאוד? (כל כך לאט שהרכב לא יעבור את ה-1000 סל"ד), או שזה בסדר להגיע עד 2000-3000 סל"ד בזמן ההאצה ועד למהירות הרצויה?

אבל רק נראה לי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני מנסה להסביר, אבל זה לא התחום שלי(משרד ההסברה:wink:).

השאלה שלי היא, אם אני נותן קצת גז והסל"ד על 1000, באמת שהאוטו לא ממש זז, אז אני שואל כשאני נותן יותר גז (לדוגמה ביציאה מרמזור) והסל"ד מטפס לכיוון 3000 אפילו, האם זה בסדר למנוע?זה לא נחשב סל"ד גבוה ומשיכה מדי?חשוב לציין שאני עדיין לא מדבר על הורדת הילוך ודהירה קדימה, אלא על קצת יותר גז אבל הסל"ד מטפס.

ובקשר למגבים, לפני שאני אוציא את המגבים ונחליף מקום, באוטו הזה המידות הן 18 ו20, הגדול מול הנהג?

וכשהמנוע קר מאוד מאוד ואני מתחיל נסיעה, אני מקפיד לא לעבור את ה1000 סל"ד, תקין?

פורסם

באופן חד משמעי, זה לא מזיק למנוע.

אתה בכלל לא משתמש בתחום היעיל של המנוע.

ברכב כמו שלך שיא המומנט מגיע רק באיזור 4000 סל״ד ושיך הספק רק לקראת 6000 סל״ד.

תרגיש בנוח ללחוץ קצת יותר, ושיתקן אותי מישהו אם אני טועה, אבל נסיעה בטורים נמוכים מדי לא מביא להצטברות פיח על השסתומים?

פורסם

כמו שאמרו קודמי, השאיפה שלך כמה שפחות לגעת בגז, עדיף להיות ב 3000 סלד (וזה לא פוגם בכלום) מאשר להיות ב 1000 סלד וללחוץ הרבה על הגז כדי שהרכב יזוז.

בנוגע לצריכת דלק, אני הייתי נוסע דומה אליך ברכב הפרטי, מחליף הילוכים מוקדם, צריכת הדלק שלי הייתה על הפנים, התחלתי לסוע נורמלי ולמשוך הילוכים עד לאזור ה 2500-3000 ועכשיו הצריכה השתפרה. לעיתים כשצריך אני גם יורד הילוך כדי לקבל תאוצה גדולה יותר, ואני לא מרגיש שינוי משמעותי בתדירות התדלוק.

כעיקרון, לכל הילוך יש את הטווח האופטימלי שלו, נע בערך בין 2000-3000, פחות גורם למנוע להתאמץ יותר (כי הוא מקבל גלגל שיניים גדול במהירות לא מתאימה) ובקושי לזוז.

לדעתי, ואני נסעתי על המון רכבי ליסינג עשרות אלפי אם לא מאות אלפי קילומטרים עם המון המון קיקים ומשיכות הילוכים ל 6000 סלד ולא קרה להם כלום. הנזק (אם קיים) זה שחיקה גדולה יותר של המכלולים שיגרמו למנוע להתפגר בגיל מוקדם יותר - אז זה יהיה כנראה הבעלים הבא של הרכב שלך.

פורסם

בלי קשר לצריכת הדלק,נסיעה טורים נמוכים גורמת לפיח על השתומים ובמנוע.לכן רצוי ועדיף בכדאי לשמור על המנוע לנסוע בטורים בראיים יותר שזה 3000-3500 סל"ד ובך למנוע את התופעה וכך גם המנוע יהיה נקי יותר ויצרוך פחות דלק.

אם אתה נוהג בצורה זו הרבה זמן אז רצוי להשתמש בתוסף דלק וכדאי לנקות את הפיח.

• תוכן חדש...