Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות על כולכם.

סיטרואן C3 דיזל ידנית 1.4 שנת 2003.

רכב נוסע נהדר בד"כ.

בהנעה בבוקר לפני כשבועיים נדלקה נורת מנוע והרכב לא הסכים להאיץ מעבר ל 2500-3000 סל"ד. לאחר כדקה הנורה כבתה והכל כרגיל.

שלשום הנורה נדלקה שוב לאחר 5 דקות של נסיעה מהתנעה קרה הפעם בערב, ולא נכבתה כל הנסיעה (שעה וחצי בינעירוני).

למחרת בבוקר הנעתי בדרכי למוסך ואחרי חצי דקה היא נכבתה.

להלן הקודים שהועלו בדיאגנוסטיקה : OBD II:

P04042 משהו עם ה EGR

P0226 - חיישן TP או משהו כזה

P0571 - משהו שקשור לדוושת הבלם עם הבקרת שיוט (שאין לי כמובן)

P1198 - שכתוב שם לגבי לחץ דלק או משאבת דלק.

לא כ"כ הבנתי את הכתוב שם אז מצ"ב קישור לפירוט הקודים שמצאתי. לא מצאתי פירוט על הקודים של סיטרואן גם לא באתר OBD.

הנהלת הפורומים לא מאשרת לי לפרסם קישור בגלל כמות קטנה של פירסומים אז אתכם הסליחה

אציין שבשבועות האחרונים בתחילת נסיעה וגם בהמשך, כשאני מאיץ ביציאה מרמזור וכד' בהילוכים שני ושלישי יש תחושה לפעמים כמו שנוסעים על הטיפות האחרונות של הדלק והאוטו כאילו לא סוחב לחצי שניה ואז ממשיך. חוצמיזה הוא לא מעשן (קצת שותה יותר מהרגיל, ירד ל 1 ל 18-17 במקום 1 ל 20 בד"כ) ולא משחק סנוקר.

חיישן כמות אויר הוחלף לפני כחודשיים - מקורי.

נא חוות דעתכם המפורטת?

המוסכניק שלי אמר שהוא יעשה שיעורי בית על הממצאים של המחשב וידבר איתי.

פורסם

להלן הקודים שמצאתי באינטרנט

P0226:

Throttle/Pedal Position Sensor/Switch "C" Circuit Range/Performance

P0402:

Exhaust Gas Recirculation Flow Excessive Detected

P0571:

Brake Switch "A" Circuit

P1198:

P1198 Pump Rotor Control Underfueling למרות שלפי זכרוני היה כתוב במחשב pressure או משהו כזה.

פורסם

יש מצב שיש כמה תקלות ויש מצב שהכל קשור ביחד.

למנועים האלה יש בעיה עם EGR שאופייני לסימפטום שאתה מתאר.

יש גם בעיות עם מתג בלם בדוושה שעונה על ה PCODE P0571.

מניסיון, הייתי בודק שאין קורוזיה על צמת המנוע שהגיעה מהמצבר. קורוזיה בצמה מובילה להרבה תקלות לא הגיוניות ולסימפטומים מוזרים ברכב.

אם הצמה תקינה הייתי מתחיל בהחלפה של EGR ומתג בלם, ורואה איך ממשיכים משם. יש מצב ששאר התקלות קשורות למצב חירום שהמחשב נמצא בו כתוצאה מתקלת EGR במחשב מנוע.

אסי

פורסם

מתי בפעם האחרונה סרקת את מחשב הרכב לתקלות ? האם כולם הופיעו כתקלות חדשות או חלקן שמורות כישנות ?

רצף גדול של תקלות שבמבט חטוף לא נראות קשורות אחת לשניה יכול באמת להעיד על בעיה בצמה או משהו מרכזי אחר שגורם למחשב הרכב להשתגע.

לפעמים עצם התקלה במחשב גורמת למנוע להגיב שונה ולא מכיוון שרכיב כזה או אחר נהרס.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

במקרה שלך הייתי מציע למחוק את כל התקלות ולבדוק מחדש מייד עם הופעת התקלה מחדש, נתקלנו בהרבה מקרים בהם תקלות ישנות לא נמחקו והן מופיעות יחד עם התקלה הרלוונטית עכשו.

התקלה החדשה היתה שהרכב לא עלה מעל 3000 סלד ולכן הייתי בודק את מערכת הדלק וחיישן הלחץ על המשאבה.

בדוק אם אין שבבי מתכת בתוך בית מסנן הסולר ותתפלל לטוב.

הייתי בודק גם את בית הפיוזים בבית המנוע( בגלל ריבוי התקלות שאינן קשורות זו לזו)

פורסם

רוב תודות לכולכם.

כל התקלות הופיעו יחד אולם זו פעם ראשונה שחיברתי אותו לסקנר.

משיטוט ברשת בעיקר באתרים בחו"ל ראיתי נמלתות לשים תוסף ניקוי לסולר ולהחליף פילטר סולר.

אתחיל בזה. את התקלות איפסתי באותו ביקור במוסך ועד עכשיו הנורה לא נדלקה שנית כך שאני מחכה למנורה, אבל בכל זאת אבדוק מגעים ונקיון צמה.

יש מצב שיהיו תקלות חדשות והנורה לא תידלק? מה אומרים לי שבבים בבית המסנן?

אוריאל

פורסם

חזרה הנורה - חזרנו למוסך.

בדיאגנוסטיקה חוזרת עלתה תקלת EGR, ותקלת לחץ דלק - P1198

לאחר בדיקת המוסכניך אין בית מסנן בדגם הזה אלא מסנן קומפלט עם צינור כניסה וצינור יציאה וצריך להחליף קומפלט - אי אפשר לראות מה קורה בפנים.

בנוסף הסתבר שלמרות הטיפול המקיף שהרכב עבר לאחר הקניה (ממוכר שהזניח את הרכב בלשון המעטה) לא הוחלף מסנן סולר..

נחליף ונראה, תחזיקו אצבעות...

פורסם

ובכן. לאחר החלפת פילטר סולר חזקה התקלה.

אין ברכב הזה משאבה במיכל.

התחושה של אי הסחיבה והגמגום גם קיימת בעיקר בסלד

גבוה בהילוכים 2 ו 3 ואז קופצת הנורה, מה שמבעא אותי להנחה שזו אכן בעיה מכנית ולא רק חיישנים או צמה.

רעיונות?

פורסם

ככל הנראה יש לך בעיה בלחץ דלק שיכול להגיע מ-2 כיוונים -- משאבת סולר שיושבת על המנוע או מזרקים סתומים.

כמה ק"מ האוטו עשה? כמה מהם אצלך ובכמה זמן?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

הכנסת את הרכב למוסך מתמחה בדגם שלך? מאיפה אתה בארץ ולאן אתה מוכן להגיע כדי לאבן ולתקן בצורה מקצועית?

אלעד

פורסם

אני מבקעת הירדן. נמצא הרבה במרכז (ר"ג), יש לי מוסך בקיבוץ עם בעל מקצוע מצוין שמכיר ומתמצא בסיטרואן. אולי פחות בדגם הזה אבל יודע מה הוא עושה. אם הוא יגיע למצב שהוא לא מוצא פתרון הוא לא יתבייש לומר לי ולהפנות אותי למישהו אחר.

פורסם

ממליץ לך להיכנס לדיאגנוסטיקה עם מחשב ייעודי לרכב הזה. אם אתה מגיע לאיזור המרכז, אז תחפש מוסך גבע, שהוא מוסך מתמחה לצרפתיות. נמצא בתושיה 24 בת"א. עוד מוסך שאני מכיר ונמצא בחולון זה אורן שירותי רכב שהוא גם מתמחה בצרפתיות.

בכל אופן, אני חושב שתצטרך להכין את הכיס לתיקון הזה.

אלעד

• תוכן חדש...