Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער אם אני מעלה את הנושא הזה שוב ממעמקי האדמה, אבל לאחר ש"קיבלתי" לידי 10 ליטר מתאנול טהור... רציתי לשתף אתכם בחוויות הראשוניות :wink::

בכל מקרה, חילקתי את הג'ריקן הגדול (10 ליטר) ל-5 ג'ריקנים של 2 ליטר ע"מ שישמשו אותי ביתר קלות בתדלוקים, משפך כבר היה, אז לעבודה.

2 ליטר מתאנול בימכל של 40 ליטר באיביזה שלי = מהילה של 5% בדיוק

הגעתי לתחנת דלק עם רבע מיכל... ראשית הוספתי את המתאנול, ולאחר מכן תדלקתי מיכל מלא (כדי שהעסק יתערבב יותר טוב).

החלטתי לתת לעסק להתחיל לעבוד, אז יצאתי לי לנסיעה בת 50 ק"מ לכיוון צומת בית קמה וחזרה (25 ק"מ לכל כיוון)

תחילה לא הורגש הבדל ממשי... אבל לאחר ה-15-10 ק"מ הראשונים מרגישים בבירור שהמנוע עובד יותר עגול וחלק... ברמזור בצומת בית קמה ניתן היה כבר להבחין שהטורים בסרק יציבים יותר, המנוע שקט יותר, וכל הרכב נטול ויברציות....

בצומת בית קמה עצרתי בצד כדי לוודא שהפילטר דלק "נושם" כראוי - וזאת עקב ההזהרות החוזרות ונשנות על הסיכוי הגבוה שהוא יסתם לאחר השימוש במתאנול

מפרססים, חוזרים הבייתה במהירות שיוט גבוהה מהרגיל (הרגיל אצלי זה 110 קמ"ש :smile:)

לבעלי נסיון: מתי בערך הפילטר דלק מראה אותות שצריך להחליפו?

בכל מקרה יש לי 2 פילטרים ב"היכון" ברכב :wink:

והאם בטוח להשאיר את ה-8 ליטר שנותרו לי בתא המטען? או שהחום מעמיד את הרכב בסכנת התפוצצות ספונטנית? :shock:

ותודה רבה על הטיפים לפותח השרשור המקורי ומשתתפיו!

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

לפי דעתי השימוש במתאנול במנוע קטן כמו שלך יעשה יותר נזק מאשר טועלת , מה שאתה עושה זה משנה את האוקטן של הבנזין מה שגורם לו להדלק בנקודה יותר מוקדמת לדעתי צריך גם לעשות שינוי בתזמון של השסטומים .

פורסם
מצטער אם אני מעלה את הנושא הזה שוב ממעמקי האדמה, אבל לאחר ש"קיבלתי" לידי 10 ליטר מתאנול טהור... רציתי לשתף אתכם בחוויות הראשוניות :wink::

בכל מקרה, חילקתי את הג'ריקן הגדול (10 ליטר) ל-5 ג'ריקנים של 2 ליטר ע"מ שישמשו אותי ביתר קלות בתדלוקים, משפך כבר היה, אז לעבודה.

2 ליטר מתאנול בימכל של 40 ליטר באיביזה שלי = מהילה של 5% בדיוק

הגעתי לתחנת דלק עם רבע מיכל... ראשית הוספתי את המתאנול, ולאחר מכן תדלקתי מיכל מלא (כדי שהעסק יתערבב יותר טוב).

החלטתי לתת לעסק להתחיל לעבוד, אז יצאתי לי לנסיעה בת 50 ק"מ לכיוון צומת בית קמה וחזרה (25 ק"מ לכל כיוון)

תחילה לא הורגש הבדל ממשי... אבל לאחר ה-15-10 ק"מ הראשונים מרגישים בבירור שהמנוע עובד יותר עגול וחלק... ברמזור בצומת בית קמה ניתן היה כבר להבחין שהטורים בסרק יציבים יותר, המנוע שקט יותר, וכל הרכב נטול ויברציות....

בצומת בית קמה עצרתי בצד כדי לוודא שהפילטר דלק "נושם" כראוי - וזאת עקב ההזהרות החוזרות ונשנות על הסיכוי הגבוה שהוא יסתם לאחר השימוש במתאנול

מפרססים, חוזרים הבייתה במהירות שיוט גבוהה מהרגיל (הרגיל אצלי זה 110 קמ"ש :smile:)

לבעלי נסיון: מתי בערך הפילטר דלק מראה אותות שצריך להחליפו?

בכל מקרה יש לי 2 פילטרים ב"היכון" ברכב :wink:

והאם בטוח להשאיר את ה-8 ליטר שנותרו לי בתא המטען? או שהחום מעמיד את הרכב בסכנת התפוצצות ספונטנית? :shock:

ותודה רבה על הטיפים לפותח השרשור המקורי ומשתתפיו!

שלום, שמח שאתה מרוצה מהמתאנול ! (אני פותח השירשור האחרון לגבי מתאנול :) )

לגבי החלפת הפילטר, ברגע שאתה מרגיש שהרכב צריך החלפה תבצע החלפה של הפילטר, אין לזה מדד מסויים, באיביזה שלי לקח לזה חודש ובאונו שלי לקח לזה 3 ימים...

הכל תלוי בכמות הליכלוך שיש לך ברכב.

לגבי ה-8 ליטר הנוספים לא הייתי ממליץ, זה חומר מאוד מאוד דליק ומאוד מסוכן (בריאותית) הייתי משאיר אותו במקום נגיש אבל לא בתא מטען.

מה רע לשים את הג'ריקנים במקום מסויים, וכשיש לך רבע מיכל להוריד אחד ולשים אותו בתא מטען ?

נ.ב. איזה איביזה יש לך ?

איתי.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

מניסיון ה 8 ליטר לא יחזיקו לך הרבה זמן ו..אתה יכול למהול גם 10%

אל תשמור בבגאג את המתאנול כי החום והתנודות - לא רצוי בכלל , למה אתה צריך לסחוב איתך 8 ליטר?

כל חצי מיכל תשים בקבוק 2 ליטר, שמור בבית בארון את כל הבקבוקים וכל תדלוק או כל פעם שאתה מעוניין לתדלק,קח איתך בקבוק או שניים ותוסיף.

לגבי הפילטר , אצלי החלפתי את הפילטר כשראיתי שהוא היה כבר שחור אחרי 5 תידלוקים לערך....

פורסם

עדיין לא הבנתי למה הוא הורס את המנוע או משהוא? ומה הקשר לפילטר של המנוע?

מה ההבדל בינו לבין תוסף רגיל? WD 44

מה היתרונות שלו?

בכול מקרה תנו עוד פרטים על הנושא

ובעיקר אם זה מתאים לסולר??

פורסם

נ.ב. איזה איביזה יש לך ?

סיאט איביזה דור ראשון, שנת 89, מנוע 1.5L

שמורה בקנאות :wink:

בקשר למהילה ב-10%... נראה לי שאני אקח את זה לאט לאט ואשאר עם ה-5%... כי גם ככה היה קשה לי להשיג את ה-10 ליטר הנוכחיים, ואני לא רוצה לגמור אותם ב-2 תדלוקים

הייתם צריכים לראות את הפרצוף של המתדלק שחשב שאני שופך מים למיכל דלק...

כששאל מה זה, התחמקתי באלגנטיות... למרות שהיה ריח חריף של וודקה באוויר :shock:

ומחר על הבוקר, אני אעיף את החומר נפץ הזה מהתא מטען שלי...

פורסם

למה אתה חושב שמעניין מישהו איך חילקת את הנוזל שלך ולכמה בקבוקים ?!

זה עדיין לא פורום פתרון בעיות חשבוניות ... ככה שממש לא מעניין כמה זה 10 ליטר לחלק ל 5 בקבוקים .

את עניין המתאנול , כבר נכתב בפורום כבר הרבה על החומר הזה , במקום להצטער תעשה חיפוש .

תקרא את כל מה שנכתב ואז תחליט אם אתה רוצה לעשות את זה לעצמך ולאוטו שלך .

פילטר דלק לא נושם .

ועוד משהו ... אל תשחק באש .

ואתה משחק באש ... זה חומר דליק מאוד ודיי מסוכן .

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם
למה אתה חושב שמעניין מישהו איך חילקת את הנוזל שלך ולכמה בקבוקים ?!

זה עדיין לא פורום פתרון בעיות חשבוניות ... ככה שממש לא מעניין כמה זה 10 ליטר לחלק ל 5 בקבוקים .

את עניין המתאנול , כבר נכתב בפורום כבר הרבה על החומר הזה , במקום להצטער תעשה חיפוש .

תקרא את כל מה שנכתב ואז תחליט אם אתה רוצה לעשות את זה לעצמך ולאוטו שלך .

פילטר דלק לא נושם .

ועוד משהו ... אל תשחק באש .

ואתה משחק באש ... זה חומר דליק מאוד ודיי מסוכן .

1. לא מעניין אותך - אל תקרא... זה עדיין פורום, ולא כל מה שכתוב מעניין את כל אחד ממשתתפיו

2. אני יודע שנכתב המון בדבר המתנול... בזכות השרשורים הקודמים החלטתי בעצמי לנסות את העניין, וחזרתי לספר חוויות סובייקטיביות בשביל אנשים שעדין מתעניינים ורוצים אולי לשמוע מה ההשפעות ברכב קצת יותר ישן מהסיאט איביזה של הבחור הקודם שניסה את זה

3. כבר עשיתי את זה

4. שים לב שכתבתי "נושם" במרכאות... ומי שהיה צריך להבין למה התכוונתי הבין (ואני מניח שכולם, וגם אתה!)... .

5. לא משחק באש... הג'ריקנים יצאו מהרכב ונמצאים בארון....

ו.... זהו בעצם!

יום טוב

• תוכן חדש...