Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית סקודה אוקטביה 2010, TSI 1.2, DSG

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני רוצה לקנות רכב חדש (יד שניה) והאוקטביה עלתה כאופציה מאחר ויש לה תא מטען ענק והרכב נחשב לטוב (אחרת נהגי מוניות בהמוניהם לא היו קונים).

בכל אופן, היום ראיתי אחת אצל סוחר רכב (טל קר נדמה לי), אולם צצו מספר בעיות:

1. אין ספר רכב (+הסטוריית טיפולים)
  2. הנהג שנסע לפני אמר שבהתנעה הראשונים היו קרקורים למשך כמה שניות. הסוחר אמר שזה קורה כשהרכב קר
  3. ההגה היה קשה בפניות

הקילומטראג' סביר (55K) ומצב הרכב (פנימי וחיצוני) גם. יד ראשונה.

לא פתחתי מכסה מנוע ובדקתי יותר מידי.

הסוחר אמר שאין לרכב תאונות.

הנהיגה היתה כיפית ושקטה.

כדאי? צריך לבדוק משהו ספציפי?

ראיתי המון פוסטים לגבי ה-TSI וה-DSG (7 הילוכים) ואני עדיין לא בטוח אם זה שווה את הסיכון, מה גם שאני לא יודע מי נהג ברכב לפני ואיך / אם הוא "פתח" את המנוע.

יש מקום שיודע לבדוק את המנוע / הילוכים בצורה יסודית וטובה באזור השרון (נתניה)?

הארות?

תודה!

פורסם

לא קונים סקודה TSI+DSG מסוחר. הרכב הזה סחיר ומבוקש מאוד בשוק, אם הרכב הגיע לסוחר בנתניה זה אומר שרוב הסיכויים שזה רכב דפוק. תעבור הלאה בדילוגים קלילים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זה גם מה שאני חשבתי - למה שמישהו ירצה למכור רכב כזה לסוחר.

אבל אולי בכל זאת? הרכב עצמו בהחלט נראה טוב... לא שווה לקחת אותו לבדיקה?

פורסם

אם אני מסכם עם הסוחר תקינות מכלולים שונים בבדיקה (ואם לא הוא משלם) - עדיין לא שווה?

אם כן, אילו מכלולים לבדוק?

אני לא רואה רהבה כאלו ביד 2 בכלל.....

פורסם

תקשיב, ותקשיב טוב:

רכב בן ששנתיים- שלוש, יד ראשונה ללא ספר רכב=דרשני (מסוחר-אין מה לדרוש). אני רואה שנדלקת על האוטו ואין כמעט שום דבר שיזיז אותך ממנו, אז לפני שאתה ניגש לבדיקה וומבזבז כסף לשווא, לפחות תבצע את הפעולות הבאות:

1. קח את רישיון הרכב וגש למשרד הרישוי (קומה 2 בקניון הדרים) ושם יתנו לך היסטוריית רכב מלאה מבחינת בעלות ורישוי.

2. תמשיך עם הרישיון למוסך העוגן (בא.ת. הישן ברח' הקדר)מאתיים מטר מקניון הדרים, ותבקש שידפיסו לך הסטוריית טיפולים.

3. וודא שלרכב יש 2 זוגות מפתחות ולא אחד.

4. תבדוק באתר רשם המשכונות אם הרכב לא ממושכן (לא חופף לדואר!)https://nesach.justice.gov.il/mashkonot/forms/fMashIyunMishkun.aspx

5. בדיקה פשוטה של החלונות ברכב תגיד לך הרבה: וודא שכל החלונות מקוריים עם סימן "הכרבולת" של סקודה, במידה ואחד מהם שונה, אתה כבר יודע שהרכב נפרץ או עבר תאונה. יתכן שרכב תוקן והוחלפו לו חלונות מקוריים אך בד"כ כאלו לא ילכו לסוחר.

כל רישום קודם במשרד הרישוי פרט ל"רכב פרטי, בעלים קודמים 00 " = קומבינה, אם אין הסטוריית טיפולים 15,30,45 אלף, הרכב כמעט בוודאות מליסינג או חברה או כל קומבינה אחרת (אדם פרטי שטיפל במורשה ולא בחברה, יחזיק ספר רכב מתוקטק), אם יש רק זוג מפתחות אחד - קום ולך, זה לא רכב פרטי. אם הוא ממושכן - אפילו אל תנסה בצחוק.

אם מכל סיבה שהיא אין בידיו של הסוחר רישיון רכב מקורי ובתוקף, או שהוא מסרב לתת לך אותו ע"מ לבצע את הבדיקות, אזיי בוודאות משהו ממש לא בסדר ושומר נפשו ירחק.

אני מצטרף לדברי קודמי ומזכיר לך:

1. אין ארוחות חינם, הרכב אצל סוחר מסיבה מאוד מסויימת וזו כנראה לא הסיבה שהוא אומר.

2. בנתניה, כמו שבנתניה, כשיש ספק אז אין ספק.

3. מגרשי רכב שמחזיקים רכבים שכורים\מוחכרים שעושים 70-50 אלף ק"מ בשנה, מטפלים בהם בחצר, ובסוף כל שנה לפני הטסט מבצעים תספורת למד-אוץ, שיחזור ל 15 אלף. כך לאחר 3 שנים הוא מגיע בקושי לחמישים אלף. בנתניה זה דיי נפוץ. גם אנשים פרטיים עושים את זה בשביל שכשירצו למכור יהיה מד אץ נורמאלי.

בהצלחה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

תודה רבה רבה על התגובה המפורטת

תקשיב, ותקשיב טוב:

רכב בן ששנתיים- שלוש, יד ראשונה ללא ספר רכב=דרשני (מסוחר-אין מה לדרוש). אני רואה שנדלקת על האוטו ואין כמעט שום דבר שיזיז אותך ממנו, אז לפני שאתה ניגש לבדיקה וומבזבז כסף לשווא, לפחות תבצע את הפעולות הבאות:

1. קח את רישיון הרכב וגש למשרד הרישוי (קומה 2 בקניון הדרים) ושם יתנו לך היסטוריית רכב מלאה מבחינת בעלות ורישוי.

2. תמשיך עם הרישיון למוסך העוגן (בא.ת. הישן ברח' הקדר)מאתיים מטר מקניון הדרים, ותבקש שידפיסו לך הסטוריית טיפולים.

4. תבדוק באתר רשם המשכונות אם הרכב לא ממושכן (לא חופף לדואר!)https://nesach.justice.gov.il/mashkonot/forms/fMashIyunMishkun.aspx

5. בדיקה פשוטה של החלונות ברכב תגיד לך הרבה: וודא שכל החלונות מקוריים עם סימן "הכרבולת" של סקודה, במידה ואחד מהם שונה, אתה כבר יודע שהרכב נפרץ או עבר תאונה. יתכן שרכב תוקן והוחלפו לו חלונות מקוריים אך בד"כ כאלו לא ילכו לסוחר.

כל רישום קודם במשרד הרישוי פרט ל"רכב פרטי, בעלים קודמים 00 " = קומבינה, אם אין הסטוריית טיפולים 15,30,45 אלף, הרכב כמעט בוודאות מליסינג או חברה או כל קומבינה אחרת (אדם פרטי שטיפל במורשה ולא בחברה, יחזיק ספר רכב מתוקטק), אם יש רק זוג מפתחות אחד - קום ולך, זה לא רכב פרטי. אם הוא ממושכן - אפילו אל תנסה בצחוק.

אם מכל סיבה שהיא אין בידיו של הסוחר רישיון רכב מקורי ובתוקף, או שהוא מסרב לתת לך אותו ע"מ לבצע את הבדיקות, אזיי בוודאות משהו ממש לא בסדר ושומר נפשו ירחק.

1. אין ארוחות חינם, הרכב אצל סוחר מסיבה מאוד מסויימת וזו כנראה לא הסיבה שהוא אומר.

3. מגרשי רכב שמחזיקים רכבים שכורים\מוחכרים שעושים 70-50 אלף ק"מ בשנה, מטפלים בהם בחצר, ובסוף כל שנה לפני הטסט מבצעים תספורת למד-אוץ, שיחזור ל 15 אלף. כך לאחר 3 שנים הוא מגיע בקושי לחמישים אלף. בנתניה זה דיי נפוץ. גם אנשים פרטיים עושים את זה בשביל שכשירצו למכור יהיה מד אץ נורמאלי.

בהצלחה

פורסם

מהשירשור פה אפשר לצאת מנקודת הנחה שכל הסוחרים נוכלים/רמאים/שקרנים

אני יכול להגיד לכם בפה מלא רחוק מלהיות נכון, אני לא אומר שאין שקרנים אבל בכל תחום יש שקרנים, בא לך על הרכב?

תעשה את כל הבדיקות שאמרו לך ותיקח את הרכב לבדיקה במוסך מורשה ולא במכון בדיקות יעלה כמה שיעלה הם מכירים את הרכב הכי טוב שאפשר ואם הכל תקין תתחדש אם לא תמשיך לרכב הבא,אל תישלול כי הוא סוחר, כמו שכתבו לפניי גם פרטיים יכולים לעשות קומבינות

בהצלחה

פורסם
תקשיב, ותקשיב טוב:

בהצלחה

תשובה מצוינת. מאמין שכבר באחד הסעיפים הראשונים משהו יצוץ. לדעתי מאוד חשוד הסיפור (סוחר, נתניה, רכב סחיר, אין היסטוריית טיפולים). בכל מקרה מה המחירון ומה המחיר המבוקש?

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

ונזכרתי בדבר:

הצמיגים המקוריים שלי היו קונטיננטל עם ספייר מתאים שהחזיקו 98 אלף ק"מ. אם יש צמיגים אחרים\חדשים זה אומר דרשני, כי אלו צמיגים מאוד חזקים שאם הוחלפו כבר ב 55 אלף זה משונה מאוד. שלי גם נסעו חצי שנה כל יום בכורכר, דרכים לא סלולות, שלוליות בשטח, אספלט טרי ומה לא, והחזיקו כמו בובה. אז שלא יספרו לך סיפורים.

אם עברת את כל מסכת הבדיקות והכל עבר פיקס, כנראה שקנית אוקטביה מהסוכנות בקצה איזור התעשייה ולא מסוחר בנתניה:lol:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

איזה אנשים יש פה :)

לפי מה שאני זוכר הצמיגים היו של good year. כמובן שהמוכר אמר שהם מקוריים

ונזכרתי בדבר:

הצמיגים המקוריים שלי היו קונטיננטל עם ספייר מתאים שהחזיקו 98 אלף ק"מ. אם יש צמיגים אחרים\חדשים זה אומר דרשני, כי אלו צמיגים מאוד חזקים שאם הוחלפו כבר ב 55 אלף זה משונה מאוד. שלי גם נסעו חצי שנה כל יום בכורכר, דרכים לא סלולות, שלוליות בשטח, אספלט טרי ומה לא, והחזיקו כמו בובה. אז שלא יספרו לך סיפורים.

אם עברת את כל מסכת הבדיקות והכל עבר פיקס, כנראה שקנית אוקטביה מהסוכנות בקצה איזור התעשייה ולא מסוחר בנתניה:lol:

• תוכן חדש...