Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפי מס' תגובות קודמות של חיים שקראתי כאן, הוא מאלו שחושבים שהפתרון להכל הוא פשוט לנסוע הכי לאט שאתה יכול. כל מי שנוסע יותר מהר ממהירות X, שהיא המקסימלית שנראת הגיונית לחיים, הוא מתלהב שמחפש להרשים את הסביבה שלו ולא "נוהג דפנסיבי" (לא בטוח שאני מבין מה הביטוי הזה אומר בכביש, אני שמעתי אותו בהקשרים של נהיגת מסלול בעיקר).

יש לי מעט ענין להתווכח עם האבסורדים שאתה מייחס לי ("הכי לאט שאתה יכול "? אני כתבתי ? אז אמרת.), אבל נכון, אני חושב שהאויב העיקרי של הבטיחות בכביש היא המהירות. (שאין לה שום סיבה בארץ - לא המהירות המירבית קובעת את זמן ההגעה אלא המהירות הממוצעת של האוטו האיטי ביותר בין קבוצת המכוניות - ויש מעט טעם להגיע לקבוצה הקדמית יותר -,באותו קטע של נסיעה .כלל זה טוב כמעט לכל הכבישים בארץ,ואפילו לרוב האוטובאנים/דרכי האאוטבק חסרי מגבלת המהירות.) אני שמח, לפי מספר המצלמות שמציבים עכשיו, להיות עם עוד רבים וקובעים שחושבים כך.אין בארץ שום ארגומנט לטובת נסיעה מהירה מ 80. נגד יש הרבה.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באחד הימים יפרסמו סטטיסטיקה של הקשר שבין נהיגה איטית (ובארץ היא מעצבנת, חולמנית ומעכבת) כבדרך קבע לבין עברייני מהירות והתמודדותם במקרי חרום על הכביש.

פורסם
אין בארץ שום ארגומנט לטובת נסיעה מהירה מ 80. נגד יש הרבה.

אין לך שותפים לדעה הזו, שהגית על בסיס איזה "היגיון" פנימי לא ברור, והניסיון לדחוף את ה-"סע לאט" שלך לכל מקום, טרחני להחריד (ולא פלא שלא ענית לתגובה שלי להבלים שכתבת, כי הם באמת לא קשורים לדיון).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה יכול לנסות לפנות עם זה למשטרה ניראה לי.

לפי הסירטון אבל, גם אתה נסעת לא הכי לאט ודיי מהר, לפחות איך שזה ניראה.

הבעיה הכי גדולה בסרטון היא שאין קו הפרדה ואי אפשר להאשים את הנהג הזה כמעט בכלום. מקסימום מקסימום נהיגה שלא בימין הדרך או נהיגה בחוסר זהירות. שתי עבירות שהקנס עליהן זהה אגב (500 שקלים ועוד כמה נקודות). לא נראה לי שמישהו במשטרה יעשה עם זה משהו. אתה כן יכול לנסות להגיש תלונה נגד הנהג באשמת סיכון חיי אדם. תבוא למשטרה ותבקש להגיש תלונה. ישב איתך חוקר ותראה לו את הסרטון. הוא ירשום את התלונה. יברר במחלקת התביעות אם ניתן לעשות עם זה משהו. סביר להניח שתוך שבועים או חודשיים תקבל תשובה בסגנון "התיק נסגר מחוסר עניין לציבור" וזה אומר שהמשטרה או הפרקליטות לא יכולים להוכיח אשמה.

השאלה כמה אכפת לך לפעול כי אתה יכול לגשת עם זה לרשות המוניציפלית שבשטחה זה אירע ולהתריע על הסכנה וגם לשלוח את זה למע"צ. אין ספק שמדובר במקום מסוכן ללא שוליים יציבים, ללא מעקה בטיחות, ללא קו הפרדה ושדה ראיה מצומצם. עובדה שגם אתה (שאם אתה חבר כאן, אני מניח נהג מעל הממוצע) לא הספיק להבחין או אפילו להגיב. עוד כמה סנטימטרים והוא היה נכנס בכם. סטיה לשול כמו שהוא נראה שם עם כל הבורות, יכולה לגרום לפיצוץ צמיג והתהפכות. אם תפעל לתיקון המפגע זה תועיל לכולם הרבה יותר מתלונה במשטרה שכנראה לא יעשו איתה כלום.

פורסם

לא קראתי את כל השרשור כי אין לי כוח זה 4 עמודים.

אני מציע שכן תנסה לעשות משהו עם הסרטון הזה, גם אם זה תביעה והנהג הזה ירד מהכביש לכמה שנים וגם אם בזכותך יסמנו בכביש הזה קו ללא עקיפה!!!

זה באמת כביש מסוכן נסעתי בו פעם אחת ותמיד הייתי דרוך לכל אורך הכביש כי תמיד יכול לקפוץ לך מישהו כמו זה.

לפי דעתי לא נסעת מהר, כשהייתה לי מצלמה ברכב, כשהייתי בודק סרטונים במחשב הבנתי שבמצלמה רואים שאני נוסע מהר...

מקס.

פורסם
יש לי מעט ענין להתווכח עם האבסורדים שאתה מייחס לי ("הכי לאט שאתה יכול "? אני כתבתי ? אז אמרת.), אבל נכון, אני חושב שהאויב העיקרי של הבטיחות בכביש היא המהירות. (שאין לה שום סיבה בארץ - לא המהירות המירבית קובעת את זמן ההגעה אלא המהירות הממוצעת של האוטו האיטי ביותר בין קבוצת המכוניות - ויש מעט טעם להגיע לקבוצה הקדמית יותר -,באותו קטע של נסיעה .כלל זה טוב כמעט לכל הכבישים בארץ,ואפילו לרוב האוטובאנים/דרכי האאוטבק חסרי מגבלת המהירות.) אני שמח, לפי מספר המצלמות שמציבים עכשיו, להיות עם עוד רבים וקובעים שחושבים כך.אין בארץ שום ארגומנט לטובת נסיעה מהירה מ 80. נגד יש הרבה.

חיים, תודה לך על השיעור במתמטיקה. אני חושב שהאויב העיקרי של הבטיחות בכביש היא אנשים שלא יודעים לנהוג. הם מסכנים אותך ואת הסובבים את עצמם בכל מהירות שהיא. והנה, כדוגמא קטנה, בדרכי לעבודה עכשיו הייתי עד לתאונה בין רוכב אופנע לנהג של מכונית פרטית. שניהם נסעו במהירות של 40-50 קמש, ועדין נכנסו זה בזה, כיוון ששניהם נהגו כמו מטומטים.

אתה, כמו ה-"רבים והקובעים" שאתה ככ מעריץ, לא מסוגל ולא רוצה להבין או לטפל בבעיות אחרות שיש בכבישים פה, אז הכי קל זה להכריח את כולם להוריד את הרגל מהגז (אם אנחנו לרגע עוזבים את נושא הרווחיות של המצלמות). סלח לי, אבל זו גישה מפגרת. אני או שאר הנהגים הנורמטיבים לא אשמים בזה שיש טרולים בכבישים, שנוסעים ב80 בנתיב השמאלי, ובכך מורידים את המהירות ההמוצעת שלי ב-20-30 קמש. לא אני אשם בזה שנהגים לא יודעים לאותת, או להשתמש במראה, או חושבים שהם צריכים להתגלח באמצע איילון צפון. אם אתה לא מצליח להבדיל בין עבריין לבין נורמטיבי, וחושב שכל מי שנוסע מעל ל80 הוא עבריין וחושב שאין סיבה לנסוע יותר מהר מ80, יש לך בעיה מאוד חמורה בהנת המציאות החוקית והרעיונית בכבישים ובחיים בכלל.

ד"א, אתה בתגובה שלך הצדקת והסכמת עם מה שכתבתי עליך 3 תגובות מעל. אם אתה חושב שהאויב מס' 1 של כולנו זו המהירות, אז כן, אתה במילים אחרות מציע לכולנו לנסוע הכי לאט שאנחנו יכולים. אתה גם לא ממש סותר את זה, כשאתה מציע להגביל את המהירות ל80 קמש לכל היותר.

לא יודע מה יוצא לך מזה שאתה מגיע לפורום של חובבי הגה, (שחלק כזה או אחר ממנו גם עוסקים בספורט מוטורי ברמות שונות, ועוברים הכשרות של נהיגה מתקדמת וכו'), להתריס פעם אחר פעם נגד המהירות ולהראות כמה שאתה שמח ממה שמעציב את רוב המשתמשים האחרים פה. נשאר לי רק לתהות אם אתה חי עפ"י העקרונות שלך עצמך, ונוסע ב-80 בכבישים המהירים (ובאמת גם לא מבין שבכך אתה מגדיל את הסיכויים לתאונה בכל רגע נתון, כשאתה מכריח אנשים לעקוף ללא סיבה ממשית).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
הבעיה הכי גדולה בסרטון היא שאין קו הפרדה ואי אפשר להאשים את הנהג הזה כמעט בכלום.

אני מציע לך לחזור דחוף לספר התיאוריה ולהוראות החוק לגבי מיקום הרכב בנתיב/כביש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אם הוא היה בולם חזק, הייתה תאונה קטלנית. עקומה. אין יותר לאן לברוח. הדרך הטובה ביותר זה להיכנס לקו הפנימי ביותר של העקומה. בלימה חריפה הייתה מקשה קצת על ההיגוי בכניסה לעקומה, וממשיכה ישר, היישר לאף של הרכב השני. או מצב של היגוי יתר, שבכל מקרה היה ממשיך לכיוון של הרכב השני.

אתה לא יכול לשכתב חוקים בנהיגת חירום. כל מה שכתבת תקף למקרים מסויימים. אי אפשר להכליל.

העקומה קלה מאוד והיה אפשר לבלום, בטח ברכב עם ABS, בלי שום השפעה מיוחדת על ההיגוי, בטח שלא יצירת היגוי יתר. בסוף הבלימה ההיגוי היה חד בהרבה. בלימה במצב חירום קודמת להיגוי. לא בכדי בכל קורס נהיגה מתקדמת מלמדים בלימה והתחמקות ולא התחמקות ללא בלימה. מה גם ששיקולי הנהיגה במצבי חירום אינם קשורים רק להתנהגות כביש אלא גם לשיקולים נוספים כמו אלו שציינתי בהודעתי הקודמת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ותמצית הדברים למי שאין כח לקרוא את הכתבה או לקשקשנים שמקובעים בדעה שמקומה באמצע המאה הקודמת :

"במשרד התחבורה מציינים כי החלטת השר כץ התקבלה "לאחר שהתברר כי בכל אותם כבישים שבהם עלתה מהירות הנסיעה ל-100 או ל-110 קמ"ש לפני כשנתיים, לא נרשמה כל השפעה שלילית ולא חלה כל הרעה בבטיחות הנהגים".

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תוכן חדש...