Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבלי לגרוע מהכעס שלך, נדמה לי שלא מדובר בנהיגה אלימה או מסוכנת באופן קיצוני. האשמה כאן היא בפירוש על התשתיות. הכביש צר מידי, לא מסומן היטב ללא שוליים וכ"ו.

הנהג ממול עשה טעות אין כאן ספק, אבל זו איננה נראת לי טעות קיצונית. כלומר אני יכול לראות כל נהג מבצע טעות כזו. וכביש שבו כל נהג עלול לבצע בתום לב או מתוך חוסר צומת לב קטן (לא מצדיק קריאת עיתון או SMS בנהגיה) ולגרום לתאונה חזיתית קשה הוא כביש מסוכן מאוד.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הנהג ממול עשה טעות אין כאן ספק, אבל זו איננה נראת לי טעות קיצונית.

אתה קורא למעבר לנתיב הנגדי בסיבוב עיוור, עבירה שיכולה לגרום ישירות לתאונה חזיתית קטלנית, "טעות לא קיצונית"?

מישהו שמתקשה לשמור על הנתיב, שיחזיר את רישיון הנהיגה שלו. נקודה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה קורא למעבר לנתיב הנגדי בסיבוב עיוור, עבירה שיכולה לגרום ישירות לתאונה חזיתית קטלנית, "טעות לא קיצונית"?

מישהו שמתקשה לשמור על הנתיב, שיחזיר את רישיון הנהיגה שלו. נקודה.

מערכת התחבורה הציבורית בארץ תקרוס תוך יום.

פורסם

כן - זוהי תעוט נפוצה שנגרמת מאי הבנת הדרך ושיקול לא נכון (נסיון ליצר קו סיבוב נעים יותר) הטעות היא שהנהג איננו מבין את ההשלכות של הטעות הקטנה הזו. זו טעות שנגרמת בתום לב ולא מתוך אלימות או במודע, כמו למשל מעבר באור אדום או חציית פס לבן, נהיגה בשכרות וכ"ו.

אין לי וויקוח אתך על התוצאות האפשריות האיומות של הטעות. אולם אלו טעויות שקרו קורות ויקרו. טעויות בשיקול דעת ברמה הזו הן חלק מהחיים. התשתית חייבת להיות סלחנית לטעיות כאלו. לא ניתן למנוע אותן ע"י אכיפה למשל.

פורסם
נראה שאתה מאלה שרוצים להוכיח שהם הצודקים. בשביל זה גם שמת את המצלמה.לא כדי להימנע מתאונה.לא נסעת נסיעה מונעת.לא היית צמוד לימין לפני העקומה שמה שקרה בה היה צ"ל לך אפשרות צפויה ומהירותך מנעה ממך להגיב בזמן ולרדת לשול.אם זאת גישתך על הכביש - התאונה האמיתית לא רחוקה.

חיים, בנוסף לשתי האופציות להיות חכם ולהיות צודק, יש עוד אחת שלא מנית והיא לשרוד. במצב המדובר הכי חשוב לי זה שלומה של המשפחה שלי. את המצלמה שמתי כי אני מתלהב מהנוט 2 החדש שברשותי, רק שהפעם יצא לי לתעד סיטואציה מסוכנת על הכביש.

לגבי התגובה, מקומה של תגובת חירום לא בכל הסיטואציות, על אחת כמה וכמה כשמדובר על עקומה אפילו שיש ABS באוטו. על כל תגובה יש את תגובת הנגד. אני מודע לכישורי הנהיגה שלי, לא יודע מה עם היצור שבא ממול.

תגובה צריכה להיות בהתאם למצב אליו אתה נקלע.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם
הסטטיסטיקה מוכיחה שאתה טועה.

לא כל סטייה מנתיב נגמרת בתאונה.

אבל כמות "הסוטים" שאותם אני פוגש ביום היא מבהילה.

אם זה בפנייה מצומת T בעלת יותר מנתיב אחד, אם זה בכביש מהר שהוא לא ישר(ולפעמים גם כשכן אבל זה בד"כ

כתוצאה משליחת SMS, גילוח, קריאת מסמכים, חלומות בהקיץ ונטיות אובדניות)

פורסם
כן - זוהי תעוט נפוצה שנגרמת מאי הבנת הדרך ושיקול לא נכון (נסיון ליצר קו סיבוב נעים יותר) הטעות היא שהנהג איננו מבין את ההשלכות של הטעות הקטנה הזו. זו טעות שנגרמת בתום לב ולא מתוך אלימות או במודע, כמו למשל מעבר באור אדום או חציית פס לבן, נהיגה בשכרות וכ"ו.

אין לי וויקוח אתך על התוצאות האפשריות האיומות של הטעות. אולם אלו טעויות שקרו קורות ויקרו. טעויות בשיקול דעת ברמה הזו הן חלק מהחיים. התשתית חייבת להיות סלחנית לטעיות כאלו. לא ניתן למנוע אותן ע"י אכיפה למשל.

קשה לי להאמין שיש אנשים שחושבים כמוך. זאת לא טעות. זאת עבירה חמורה ומסוכנת, נעשית במודע ומסוכנת לפעמים אף יותר מאשר מעבר באור אדום. זאת תרבות של זלזול במשתמשי הדרך. צריך לבער את התופעה המעצבנת הזאת.

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם
כן - זוהי תעוט נפוצה שנגרמת מאי הבנת הדרך ושיקול לא נכון (נסיון ליצר קו סיבוב נעים יותר) הטעות היא שהנהג איננו מבין את ההשלכות של הטעות הקטנה הזו.

זו טעות "קטנה"?

זו הסיבה מס' 1 לתאונות דרכים קטלניות.

מה בדיוק "קטן" פה?

אני מעדיף מישהו שעובר באור אדום במודע, ממישהו שסוטה לנתיב הנגדי לסיבוב, כי הוא לא מסוגל לנהוג. לפחות הראשון מודע למצב.

פורסם
לא כל סטייה מנתיב נגמרת בתאונה.

אני התייחסתי לאוטובוסים.

שים לב שיחסית לנסועה, מוניות ואוטובוסים כמעט לא מעורבים בתאונות דרכים.

פורסם
חיים, בנוסף לשתי האופציות להיות חכם ולהיות צודק, יש עוד אחת שלא מנית והיא לשרוד. במצב המדובר הכי חשוב לי זה שלומה של המשפחה שלי. את המצלמה שמתי כי אני מתלהב מהנוט 2 החדש שברשותי, רק שהפעם יצא לי לתעד סיטואציה מסוכנת על הכביש.

לגבי התגובה, מקומה של תגובת חירום לא בכל הסיטואציות, על אחת כמה וכמה כשמדובר על עקומה אפילו שיש ABS באוטו. על כל תגובה יש את תגובת הנגד. אני מודע לכישורי הנהיגה שלי, לא יודע מה עם היצור שבא ממול.

תגובה צריכה להיות בהתאם למצב אליו אתה נקלע.

בכל תגובה שלך אתה מחזק את זה שנסעת מהר מדי.

אם בטיחות משפחתך חשובה לך אל תיסע מעל המהירות בה אתה יכול לסטות בחדות ,לעצור חירום או לעשות כל דבר ששני משוגעים שעוקפים אחד את השני בסיבוב עיוור ובאים מולך היו מחייבים אותך. מה שקרה זה בפירוש לא האפשרות הכי גרועה שהיה עליך לצפות.

אתה לא נהג דפנסיבי, אתה נהג שרוצה מחיאות כפיים על סרט שעשית שמראה שהשני עוד יותר גרוע ממך.

יש יותר גרועים ,אז מה ? (ואם זאת סבתא שטעתה ולא ילד משוגע ? גם כאלה יש, ואולי תהיה אתה כזה בעקומה הבאה. טועים.)

פורסם

אם בטיחות משפחתך חשובה לך אל תיסע מעל המהירות בה אתה יכול לסטות בחדות ,לעצור חירום או לעשות כל דבר ששני משוגעים שעוקפים אחד את השני בסיבוב עיוור ובאים מולך היו מחייבים אותך. מה שקרה זה בפירוש לא האפשרות הכי גרועה שהיה עליך לצפות.

אתה לא נהג דפנסיבי, אתה נהג שרוצה מחיאות כפיים על סרט שעשית שמראה שהשני עוד יותר גרוע ממך.

יש יותר גרועים ,אז מה ? (ואם זאת סבתא שטעתה ולא ילד משוגע ? גם כאלה יש, ואולי תהיה אתה כזה בעקומה הבאה. טועים.)

אתה הגיוני תגיד לי?? בואו ניסע כולנו 30 קמ"ש מחוץ לעיר כדי שבמקרה הצורך נוכל לעצור ולא נגרום לתאונה :loco:

זה לא מעניין אף אחד אם זאת הייתה סבתא או נער בן 18 שהחליט לבדוק את הרכב שלו, מי ש"טועה" בכביש לא אמור לעלות על רכב, חד וחלק. זה אותו הדבר כמו שחייל "בטעות" יכוון עם הנשק שלו על חייל אחר או "בטעות" יפלוט כדור על המפקד שלו,

אותו הרעיון כמו לחצות ב"טעות" באור אדום או בטעות לזרוק סיגרייה ביער ולשרוף חצי עיר.

בן אדם צריך לדעת שהוא עומד אחרי המעשים שלו, אומנם אנחנו כמעט מדינת עולם שלישי, אבל עוד לא אז..

פורסם
נראה שאתה מאלה שרוצים להוכיח שהם הצודקים. בשביל זה גם שמת את המצלמה.לא כדי להימנע מתאונה.לא נסעת נסיעה מונעת.לא היית צמוד לימין לפני העקומה שמה שקרה בה היה צ"ל לך אפשרות צפויה ומהירותך מנעה ממך להגיב בזמן ולרדת לשול.אם זאת גישתך על הכביש - התאונה האמיתית לא רחוקה.

לא רק שהוא היה צמוד לימין הוא נסע לאט.

לא מבין איך אתה יכול לרוץ להאשים את מי שלא ביצע עבירה...

פורסם

חיים, לא שלא יכולתי לסטות בחדות, המצב לא דרש את זה. עיקר העניין בנושא הוא התנהגות של יצור שבא מולי. כאמור לסטות בחדות ניתן בכל מהירות, מה גם שאני יודע שהאוטו שלי מטופל, הצמיגים מצויינים וגם לחץ אוויר תקין.

אני לא בא פה לשנות את תפיסת עולמך, אבל אני שמח שאני מחזק משהו...בכל מקרה.:wink:

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם
לא רק שהוא היה צמוד לימין הוא נסע לאט.

לא מבין איך אתה יכול לרוץ להאשים את מי שלא ביצע עבירה...

לפי מס' תגובות קודמות של חיים שקראתי כאן, הוא מאלו שחושבים שהפתרון להכל הוא פשוט לנסוע הכי לאט שאתה יכול. כל מי שנוסע יותר מהר ממהירות X, שהיא המקסימלית שנראת הגיונית לחיים, הוא מתלהב שמחפש להרשים את הסביבה שלו ולא "נוהג דפנסיבי" (לא בטוח שאני מבין מה הביטוי הזה אומר בכביש, אני שמעתי אותו בהקשרים של נהיגת מסלול בעיקר).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...