Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בסרטון האחרון אין כל התיחסות לסימון הצהוב (נת"צ).

זה נראה לי איילון צפון.

שם הנת"צ תקף רק בשעות הבוקר (6 וחצי עד 9 בערך).

ביתר היום זה נתיב שמאלי רגיל.

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

SEAT Ateca FR 2021 | Volkswagen Golf Comfortline 2016 | Volkswagen Polo Comfortline 2014 | Volkswagen Polo Trendline (manual) 2007 | Daewoo Lanos SE 1.5L automatic 1999

פורסם
לגבי הראשון: מניין לך?

לגבי השני: ממתי צריך לתת זכות קדימה למי שרוצה לעבור נתיב? (שזה מה שהוא עושה)

חפש ביוטיוב סרטונים שמסבירים על נהיגה בכיכר.

שום הסבר שלי לא יהיה מוצלח כמו סרטון

פורסם (נערך)

אני לא בטוח למה אתה מתכוון. יש המון סרטונים. לינק יעזור.

נגיד שכך, סרטוני יוטיוב מכתיבים את החוקים? בתיאוריה אין התייחסות, שזה באמת לא בסדר. אבל אתה מצפה מהנהגים לחפש הוראות ביוטיוב?

לתת זכות קדימה לעובר נתיב זה לא הגיוני בעליל ולפנות שמאלה מנתיב פנימי זה מתכון לתאונה.

כמובן שאפשר להחליט על מוסכמה כזו, אבל כל עוד שלא החליטו, או שהחליטו אבל הציבור לא מודע, הסכנה בעינה.

עדכון: הסרטון הבא למשל, אומר בדיוק ההפך ממה שאמרת (שמאלה מנתיב פנימי ומתן זכות קדימה במעבר נתיב) וגם מסתדר עם ההגיון הישר.

עריכה אחרונה על ידי eli.eli
פורסם
עדכון: הסרטון הבא למשל, אומר בדיוק ההפך ממה שאמרת (שמאלה מנתיב פנימי ומתן זכות קדימה במעבר נתיב) וגם מסתדר עם ההגיון הישר.

בבקשה, גירסה תואמת לישראל (אין סאונד) -

פורסם

בתיאוריה עובד הכל יפה.

בצילום המצורף, הרכבים האדום והירוק נכנסו לכיכר ראשונים, כאשר הירוק מתכון להמשיך ישר והאדום מתכנן לעשות פרסה.

בנקודה המצולמת מגיע רכב כחול מצד ימין ומכיון שהוא יכול להיכנס מבלי להפריע לתנועה הוא נכנס ונוסע קצת יותר לאט מהרכב האדום, רכב נוסף כחול מגיע מהחלק העליון וגם הוא נכנס לכיכר.

כאשר הרכב האדום מגיע ליציאה המתוכננת שלו הוא צריך לחתוך שני רכבים, אך הוא יצליח במשימה?

לכידה.JPG

פורסם
אני לא בטוח למה אתה מתכוון. יש המון סרטונים. לינק יעזור.

נגיד שכך, סרטוני יוטיוב מכתיבים את החוקים? בתיאוריה אין התייחסות, שזה באמת לא בסדר. אבל אתה מצפה מהנהגים לחפש הוראות ביוטיוב?

לתת זכות קדימה לעובר נתיב זה לא הגיוני בעליל ולפנות שמאלה מנתיב פנימי זה מתכון לתאונה.

כמובן שאפשר להחליט על מוסכמה כזו, אבל כל עוד שלא החליטו, או שהחליטו אבל הציבור לא מודע, הסכנה בעינה.

לגבי הסרטון ששמת, כבר ענו לך - וגם נתנו לינק לסרטון טוב.

ברור שסרטון יוטיוב לא מכתיב חוקים, אבל האם משתמש כמוני בפורום מכתיב אותם?

אני אומר את מה שאמרתי על סמך ידיעתי בלבד. יתכן שאני טועה, ויתכן שאני צודק.

מצטער שאין לי סימוכין.

אני מסכים איתך שאין בארץ כמעט מודעות לחוקי התנועה בכיכר, פרט לכך שזכות הקדימה שייכת למי שנוהג בכיכר.

הרבה נוטים להתבלבל ולחשוב שזכות הקדימה שייכת למי שמגיע משמאל, אבל אולי זו גם טעות נפוצה?

לדוגמה: מה קורה אם אתה נכנס לכיכר ריק, וכמה שניות לאחר מכן פוגע בך רכב שהגיע משמאל?

הרכב השני נכנס שניה אחריך לכיכר. אז, למי היתה זכות הקדימה?

יש שיגידו לרכב שהגיע משמאל, ויש שיגידו שהזכות שייכת לך, כי אתה נכנסת לכיכר שניה לפניו.

בקיצור, למיטב ידיעתי, נתיבים בכיכר דינם שונה מנתיבים בכביש רגיל.

הנוהג במעגל החיצוני צריך לתת זכות קדימה למי שמעוניין לצאת מהמעגל הפנימי ללא הצורך לעבור קודם נתיב.

ולסיכום - הכלל שאותי תמיד הנחה ועד היום מנחה אותי - זהירות קודמת לכל, ביחוד כשכולים חושבים שונה אחד מהשני.

איך הוא יצליח במשימה?

ע"י איתות ימינה לקראת היציאה, וקבלת זכות קדימה מהרכבים במעגלים החיצוניים.

פורסם

נכון, שאלתי התייחסה לאלה שחושבים שרכב שנמצא בנתיב הפנימי ושמאותת ימינה, זאת "בעיה שלו" בגלל שכביכול הוא נמצא בנתיב לא נכון.

פורסם
שניים מהתקופה הזו

לא הייתה בעיה אם היית נוסע כחוק, בנתיב הימני, הפרש המהירויות בינך ובין המשאית ממש זניחים.

כיכר שני נתיבים, רכב פונה ימינה מהנתיב השמאלי! ובלי להודיע

הבעיה היא שאתה יוצא ביציאה ב-270 מעלות לכניסה שלך דרך הנתיב החיצוני.

יציאה מהנתיב הפנימי לנתיב השמאלי מותרת (בתנאי שביציאה יש יותר מנתיב אחד), לעומת זאת יציאה ב-270 מעלות לכניסה שלך דרך הנתיב החיצוני - אסורה בהחלט.

אל תנסה את זה באירופה, ואם הייתה תאונה הייתה באשמתך המלאה.

2. לאין כניסה מותר להיכנס ברברס?

אח שאלה עתיקה כמעט כמו המכונית עצמה.

טנדר מתעלם מזכות קדימה

(זה ניראה לי או שהמצלמה מרחיקה אובייקטים?)

לדוגמה אני מטר וחצי מול מכונית, בצילום זה ניראה רחוק יותר

לפעמים מרחיקה, לפעמים מקרבת, תלוי במיקום האובייקט בעדשה של המצלמה שלך ובעדשה עצמה כמובן.

לא מתווכח לגבי האיתות, אבל אין לי ספק שמבחינת נהג הואן היית בשטח מת בשעה שיצאת לעקיפה וסיכוי טוב שלא ראה אותך במראות. והתחושה - שיתכן שנובעת מתכונות הצלמה - היא שהמהירת שלך מוגזמת לתנאי הדרך. אבל, כאמור, יתכן שיש כאן אשליה אופטית.

אייל, מה שקרה כאן הוא בדיוק מה שאני טוען הרבה לגבי רוכבי דו"ג - הם אינם מבינים את שדה הראיה של נהג הרכב ארבעה גלגלי והפרש של חצי שניה בזמן הסטיה הוא ההבדל בין להיות נראה ללהיות בלתי נראה.

עם כיוון מראות נכון - כמעט ואין שטח מת, בטח לא במיקום שבו היה אייל, עוד חצי מטר או מטר הרחק מהרכב - כן (ואז הוא היה צריך לסובב את הראש כדי לראות אותו, מצד שני אז אייל בכלל לא היה בסיכון).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא הייתה בעיה אם היית נוסע כחוק, בנתיב הימני, הפרש המהירויות בינך ובין המשאית ממש זניחים.

למה אתה מאשים שאני לא נוסע כחוק?

ואם לאחר 5 שניות בסוף הסרטון עקפתי את המשאית?

פורסם

אז עדיין נסעת שלא בנתיב הימני, גרמת לעיכוב בתנועה.

העובדה היא ששני רכבים עקפו אותך מימין, ציטוט מתאים נמצא בחתימה של amir74: אם עקפו אותך מימין - כנראה אתה בנתיב הלא נכון.

אם אתה רוצה לעקוף את המשאית - תאיץ ותסיים את העקיפה, עקיפה בהפרש מהירויות כזה גם מסוכנת וגם מסכנת, וגם גורמת לאנשים לעקוף אותך מימין כפי שראית.

ספרתי 17 שניות שבהן לא עקפת את המשאית

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אלי, שמת לב ששמת סרטון כשהנהיגה באותה מדינה היא בצד השמאלי של הכביש?

וכמובן שלא שמת לב, למרות המבטא..

לא ברור לי מה זה אמור להביע.

דווקא התלבטתי אם להזכיר את הנקודה, אבל חשבתי שזה יהיה מיותר.

מה זה משנה? נתיב פנימי זה נתיב פנימי בכל מצב. מה הסיפור להחליף הוראה לפניה ימינה להוראה לפניה שמאלה?

הנקודה היא, שהסרטון מוכיח בצורה ברורה את שני טענותי ואגב, הוא מגוף רשמי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...