Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תרבות, עזוב נהיגה רגע, תרבות, מתחילה בזה שכשאתה רואה את הבחור יוצא מהחניה, תן לו להשתלב.

ברור שאתה לא חייב, והחוק לצידך, אבל תן לו. הוא ירגיש טוב, ואולי אם מספיק אנשים יעניקו לו את המחווה הנחמדה הזאת, הוא יתחיל גם לנהוג כך.

היום בבוקר בדיוק הייתי במצב הזה. הגעתי לצומת, אני חייב שמאלה (ימינה לוקח אותי לכניסה לחניון בסופו של דבר, אין אפשרות לפרסה, קו לבן), וכמובן פקוק ואני לא יכול להשתלב מבלי להידחף. עמדתי, עם איתות וחיכיתי, כי מה לעשות, זה מה יש. אבל אז אחד הנהגים סימן לי שאכנס כשמגיע תורו לחלוף על פני. ויודע מה, הייתי מחכה גם דקות ארוכות אם זה לא היה קורה. אבל היה מישהו נחמד ונתן לי להשתלב.

ככה נוהגים.

עריכה אחרונה על ידי Caveman

!AWDSOME

פורסם

איש מערות, כשיש לי ספק אם הבנאדם הוא נורמלי והגיוני (נניח מחכה שם, או שהוא הרגע יצא) אני תמיד נותן להשתלב.

אבל כשהוא מתנהג ככה לנהג אחר, אני לא אתן לו להשתלב, אני לא אעניק לבנאדם כזה שום מחווה.

כי זה מעביר את המסר הלא נכון, "אני אצעק, אני אשתולל, וייתנו לי להיכנס".

כשאתה נותן לבנאדם כזה להשתלב אתה בעצם מעודד אותו להמשיך. אני לא לוקח חלק בעידוד של התנהגות כזאת, ובמקרה הזה אני אתעקש על זכותי החוקית עד למילימטר האחרון בה.

אני בדיוק כמוך מחכה שייתנו לי להשתלב.

אם הבחור הזה היה מתנהג אחרת הוא היה נכנס לפניי בלי לבקש.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לגיטימי, אבל בעצם תרמת למצב שבו נתיב נגדי נחסם על ידי רכב עומד, וממשיך להיחסם כאשר הנהג מתחיל לנסוע עליו בכיוון ההפוך.

אז מה שקורה כאן זה שכולם על האיקס שלך, ונגרם מצב בעייתי בכביש- גם בגללך, וגם בגלל נהגים אחרים שלא איפשרו לרכב לפניו, ולו להשתלב- העיקר שאתה מרגיש שחינכת אותו.

אז גם לא חינכת אותו, וגם במחווה פשוטה של "מה אכפת לי עכשיו מלחנך אותו, שישתלב ודי", יכולת לחסוך את כל המצב הזה, ואת הזמן המבוזבז שלנו בצפייה בעוד חלק משעמם בסרטון.

זה גם היה תורם לך להרגשה הטובה, תאמין לי.

אל תבין אותי לא נכון, אם המצב היה הפוך, כלומר שהוא מנסה להידחף מיציאה בחלק הימני של הכביש, קרי, אל תוך הנתיב שלך מבלי לחסום נתיב אחר, מוצדק יהיה לא לתת לו להיכנס כי אתה לא חייב. סביר שגם אני הייתי נוהג ככה, אם הייתי רואה שהוא לא ממתין בסבלנות כמה שניות וישר מנסה להידחף.

!AWDSOME

פורסם

לא שמענו צפירות וצעקות, הנהג ניסה להשתלב פעמים ואף חזר לאחור כשראה שהוא חוסם את הדרך.

כשראה שאיו כוונה לתת לו להשתלב נאלץ להמשיך בנתיב הנגדי, אז נכון שזכות מקבלים ולא לוקחים, אך מה לעשות וכל הנהגים נדבקים לרכב שלפניהם ולא נותנים לאף אחד להכנס.

לצפות ממנו לפנות ימינה ושןב ימינה זאת חוצפה, אתה לא יודע לאן מועדות פניו ויתכן גם שהוא משתמש בוויז והנ"ל אומר לו פנה שמאלה.

אך בטח מה אפשר לצפות ממישהו שבחיים לא חשב לוותר אף במעט ולמעט על הכביש.

פורסם

יש לי רק משהו אחד לומר על זה-

לפעמים עדיף להיות חכם מאשר צודק.

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם (נערך)
לגיטימי, אבל בעצם תרמת למצב שבו נתיב נגדי נחסם על ידי רכב עומד, וממשיך להיחסם כאשר הנהג מתחיל לנסוע עליו בכיוון ההפוך.

אז מה שקורה כאן זה שכולם על האיקס שלך, ונגרם מצב בעייתי בכביש- גם בגללך, וגם בגלל נהגים אחרים שלא איפשרו לרכב לפניו, ולו להשתלב- העיקר שאתה מרגיש שחינכת אותו.

אז גם לא חינכת אותו, וגם במחווה פשוטה של "מה אכפת לי עכשיו מלחנך אותו, שישתלב ודי", יכולת לחסוך את כל המצב הזה, ואת הזמן המבוזבז שלנו בצפייה בעוד חלק משעמם בסרטון.

זה גם היה תורם לך להרגשה הטובה, תאמין לי.

אל תבין אותי לא נכון, אם המצב היה הפוך, כלומר שהוא מנסה להידחף מיציאה בחלק הימני של הכביש, קרי, אל תוך הנתיב שלך מבלי לחסום נתיב אחר, מוצדק יהיה לא לתת לו להיכנס כי אתה לא חייב. סביר שגם אני הייתי נוהג ככה, אם הייתי רואה שהוא לא ממתין בסבלנות כמה שניות וישר מנסה להידחף.

הוא חסם את הנתיב הנגדי כשהראשון לא נתן לו להשתלב, כשאני לא נתתי לו הוא פשוט מיד המשיך לעקוף על הנתיב הנגדי.

אני לא צריך לחנך אותו, אני כן לא רוצה לשתף פעולה עם הבהמתיות שלו.

את ההרגשה הטובה יש לי מהרבה נהגים אחרים שאני נותן להם להשתלב, מאחד כזה שנותנים לו בננה והוא מקפץ לא הייתי מרגיש יותר טוב.

כל אחד מאיתנו יכול לחסוך הרבה מצבים על הכביש אם פשוט לא ייצא מהבית. עד אז יש תקנות ותמרורים שמסדירים את התנועה בכביש.

לא שמענו צפירות וצעקות, הנהג ניסה להשתלב פעמים ואף חזר לאחור כשראה שהוא חוסם את הדרך.

כשראה שאיו כוונה לתת לו להשתלב נאלץ להמשיך בנתיב הנגדי, אז נכון שזכות מקבלים ולא לוקחים, אך מה לעשות וכל הנהגים נדבקים לרכב שלפניהם ולא נותנים לאף אחד להכנס.

לצפות ממנו לפנות ימינה ושןב ימינה זאת חוצפה, אתה לא יודע לאן מועדות פניו ויתכן גם שהוא משתמש בוויז והנ"ל אומר לו פנה שמאלה.

אך בטח מה אפשר לצפות ממישהו שבחיים לא חשב לוותר אף במעט ולמעט על הכביש.

אני לא מקליט עם קול אף פעם מפאת ביטחון מידע, לכן אתה לא תשמע כלום ובסרטונים הראשונים שלי אמרו שחסר מוזיקה אז הוספתי מהרשימה של יוטיוב.

הוא חזר לאחור לא בגלל טוב ליבו אלא בגלל שצפרו לו.

הוא בוודאי לא "נאלץ לנסוע בנתיב הנגדי"! (שוב עניין העברית החמקמקה הזאת), זה לא שאני והרכבים האחרים פתחנו חנייה לאורך הרחוב והוא נאלץ לנסוע בנתיב הנגדי.

הבחור הראשון בחר שלא לאפשר לו להשתלב, הבחור הזה בחר להתעצבן, לצעוק, לצפור, לחזור ברוורס בעל כורחו, ואז לנסות שוב להידחף ושוב להתעצבן לצעוק ולצפור, ואז הוא בוחר שלא לחכות ולנסוע על הנתיב הנגדי, זו בחירה מודעת בעבריינות. פשוט לא מעניין אותו כלום חוץ מאשר עצמו.

אני יודע לאן הוא נוסע, וזה לא משנה, ימינה וימינה זה בדיוק כמו שמאלה ושמאלה, מביא אותך בדיוק לאותו מקום.

ואם וייז היה אומר לך לבצע פרסה בקו לבן? היית עושה כי וייז אמר? זה ילדותיות. וייז אמר להרים ידיים.

וייז היה גם מסתדר אם הוא היה פונה ימינה ומכוון אותו מחדש, אני גם לא מדבר איתך על איזה אוטובאן שהפניה הבאה בעוד 20 קילומטר, כל הרחובות האלה באורך של כמה מאות מטרים לכל היותר.

לאנשים כאלה אני לא מוותר, לא על הכביש ולא מחוץ לכביש, אני גאה בזה.

לאנשים אחרים שלא מתנהגים בבהמתיות אני נותן להשתלב בכיף, שים לב למשל לסרטונים אחרים.

--------------------------------

כולם מדברים על חינוך של הילדים, חוסר חינוך, תחושת המגיע לי, אני ואפסי עוד בגלל היעדר גבולות של ההורים והמורים.

אתם חושבים שבכביש זה שונה? שבבונים כאלה לא מרשים לעצמם לעשות דברים כאלה בגלל אותו חוסר חינוך? בגלל אותה תחושת מגיע לי? בגלל אותה תפיסת "אני ואפסי עוד"? בגלל היעדר גבולות (של המשטרה במקרה הזה)?

בוודאי שכן.

במדינה מתוקנת הוא לא היה מעז לעשות תרגיל כזה לעקוף על הנתיב הנגדי פקק.

אתם מוזמנים להמשיך להתלונן ולעודד באופן פסיבי ואקטיבי עוד דור של נהגים כאלה, ואז לצקצק בלשון בדיונים "תרבות נהיגה" ולמה לא נותנים זכות קדימה להולכי רגל.

לא נותנים זכות קדימה להולכי רגל כי האנשים האלה רגילים שכולם מתרפסים בפניהם, שאם הם הגיעו מגיע להם הכל, אז יש להם רמזור ירוק מה ההולך רגל מחפש שם?!

אתם יכולים להמשיך לטמון את הראש בחול ולחשוב שזה לא שתי פנים לאותה מציאות.

אבל אל תתפלאו אם בעוד שנה להיות הולך רגל זה יהיה רולטה רוסית.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

במקום לעשות הבדלה בין אחד לשני אולי אם אנשים כמוכך יתחילו להתייחס לכולם כשווים אנשים יתנהגו פחות כמו ח*רות ואימהות של שופטי כדורגל על הכביש.

תחשוב על זה ככה, כל פעם שמישהו מתנהג ככה וזה לא משנה מאיזה כיוון זה מגיע אם אתה זה שמנסה להשתלב או זה שלא נותן להשתלב. זה רק מדרדר את החומר האנושי על הכביש.

מחשבה משנה מציאות.

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

די!

תסתכלו על הדפים האחרונים בשרשור הזה, הכל ויכוחים.

מספיק.

שm3.... יעלה איזה סרטונים שהוא רוצה ותפסיקו לתת ביקורת (גם אם היא נכונה וגם אם לא, זה לא משנה).

אני נכנס לפה על מנת לצפות בסרטונים של נהגים דבילים ולא לשמוע ביקורות (שכבר נשמעו כמה וכמה פעמים).

הפורמט צריך להיות משהו כזה:

סרטון - תגובות מצומצמות על האירועים בסרטון - סרטון - תגובות מצומצמות... - וחוזר חלילה.

אני לא מעוניין לראות:

סרטון - ויכוח - מענה לויכוח\טענה - הוכחה+ציטוט לטענה מקודם - אמירות על נהיגה נכונה - .... - (לאחר עמוד או שניים של תגובות) סרטון.

אני בטוח שאחרים חושבים שההודעה שלי היא עוד אחת מההודעות של הויכוח שמנסות להוכיח מי צודק ומי טועה ואפילו לא יטרחו לקרוא אותה (לכן ההדגשות).

עריכה זריזה:

מי שמעוניין יכול לשלוח למשתמש הודעה פרטית ולהסביר לו למה הוא חושב שהוא טועה.

פורסם

טוב, אז בואו נתקדם באמת- עוד פרווה אבל זה מה יש;

והעליתי לפורום לפני כמה ימים, פגשתי בנהג ישן:

סליחה על הצפירה אבל הייתי חייב להעיר אותו.

פורסם

אין על מה להתנצל, עשית את הדבר הנכון. אני פועל בדיוק באותה הצורה ואפילו מוסיף לאנוס עוד מס' שניות את הצופר. למה? שי/תפסיק לסמס/להתאפר/ללדת ת"כ נהיגה.

פורסם
במקום לעשות הבדלה בין אחד לשני אולי אם אנשים כמוכך יתחילו להתייחס לכולם כשווים אנשים יתנהגו פחות כמו ח*רות ואימהות של שופטי כדורגל על הכביש.

תחשוב על זה ככה, כל פעם שמישהו מתנהג ככה וזה לא משנה מאיזה כיוון זה מגיע אם אתה זה שמנסה להשתלב או זה שלא נותן להשתלב. זה רק מדרדר את החומר האנושי על הכביש.

מחשבה משנה מציאות.

מה נראה לך? שלא עושים הפרדה על סמך התנהגות בכל מקום?

מי שרוצה להתנהג כמו בהמה שיידע שיקבל גם יחס כמו בהמה.

כשאני מנסה להשתלב אני לעולם לא אתנהג ככה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
די!

תסתכלו על הדפים האחרונים בשרשור הזה, הכל ויכוחים.

מספיק.

שm3.... יעלה איזה סרטונים שהוא רוצה ותפסיקו לתת ביקורת (גם אם היא נכונה וגם אם לא, זה לא משנה).

אני נכנס לפה על מנת לצפות בסרטונים של נהגים דבילים ולא לשמוע ביקורות (שכבר נשמעו כמה וכמה פעמים).

הפורמט צריך להיות משהו כזה:

סרטון - תגובות מצומצמות על האירועים בסרטון - סרטון - תגובות מצומצמות... - וחוזר חלילה.

אני לא מעוניין לראות:

סרטון - ויכוח - מענה לויכוח\טענה - הוכחה+ציטוט לטענה מקודם - אמירות על נהיגה נכונה - .... - (לאחר עמוד או שניים של תגובות) סרטון.

אני בטוח שאחרים חושבים שההודעה שלי היא עוד אחת מההודעות של הויכוח שמנסות להוכיח מי צודק ומי טועה ואפילו לא יטרחו לקרוא אותה (לכן ההדגשות).

עריכה זריזה:

מי שמעוניין יכול לשלוח למשתמש הודעה פרטית ולהסביר לו למה הוא חושב שהוא טועה.

ת'כלס צודק.

השרשור הזה הפך לשרשור חפירות וויכוחים סתמיים.

אולי כדאי לפתוח שרשור באוף בצמוד לגיבוב בו M3X מתווכח עם כל העולם ואשתו.

אמנם כל אחד יכול לומר כאן מה שהוא רוצה בגבולות הטעם הטוב אבל אני מקווה שאחד המנהלים ישים לזה סוף.

משהו מאוד מוזר לי בסרטונים ש-M3X מעלה. איך יכול להיות שאתה נתקל בכל כך הרבה עבירות תנועה (גם אם רובן המוחלט של העבירות הן סתמיות וגוררות ויכוחים סתומים עוד יותר)? אתה לא חייב לפרסם כל טמבל שעושה עבירה מפגרת שכולם פוגשים בה ללא הרף על הכביש. תעלה קצת את הרף.

אני נמצא על הכביש לא מעט ועדין אני לא רואה כל כך הרבה עבירות. האם יכול להיות שחלק מזה זה בגלל הנהיגה שלך? באמת אני שואל בלי טיפת ציניות.

פורסם

אני נמצא על הכביש בין 3 ל-4 שעות ביום לפחות, לפעמים גם 5 שעות ויותר.

מה גם שאני נוסע באיזור המרכז שהרבה יותר מועד לפורענות.

חלק לא קטן מהסרטונים שהעליתי מתבצע באותם כבישים ידועים לשמצה, גם למשטרת התנועה שלפעמים מתפרסת במקומות הללו.

לא פעם ראיתי שוטרים ברחוב בן גוריון שם צילמתי חלק גדול מחלקים דו"חות, פעם אחת אפילו באחד הסרטונים יש כאן שוטר תנועה על קטנוע שייתכן שמתחיל להתארגן כדי לחלק דו"חות.

רוצים העלאת הרף? אין בעיה, Will do.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני מדי פעם מסתכל במראות, שמתי לב לטוסטוס, הבנתי שהוא הולך לעקוף לא משנה מה אז זזתי קצת ימינה, הפוקוס שלפני לא.

לא נראה לי שהרוכב הזה הולך להיות על הכביש עוד הרבה.

עולות הרבה שאלות, אבל אם אני אוותר על רובן (כמו לאן הוא ממהר, מה גודל הביצים כדי לעשות דבר כזה) נשארת לי שאלה אחת.

אם נצא מנקודה שהוא הולך לעקוף בכול מקרה, למה הוא לא בוחר את השול הימני היותר רחב?

אני חושב שהפוקוס לא הפחידה אותו יותר מדי. כי הנה מה שהוא עשה כמה שניות מאוחר יותר.

הייתי בטוח שהוא הולך לעוף אל גדר הבטיחות בצד הנגדי...

*לפדנטים: אני מניח שהשעה אצל אחד מאיתנו פשוט לא מכוונת, אין פה ספק שמדובר באותו אידיוט.

Ford Focus estate ; Subaru XV

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...