Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הדייהו שבחתימה כנראה סיימה את תפקידה על הכביש.

סיפור המעשה בקצרה:

הגברת הראשונה עמדה בשעת ערב בעמדת מילוי האוויר בתחנת הדלק ומילאה אוויר. נהגת, שככל הנראה הסתבכה עם כיוון פתח המילוי והמשאבה והשד יודע מה, ביצעה רוורס פראי, ישר לתוך הצד הימני של הרכב-בחלק הקדמי.

(ומזל שזוגתי היקרה כבר עברה כמה שניות קודם לכן לנפח את הגלגל האחורי- שמאלי, אחרת הדייהו ממש לא היתה הסיבה לדאגה כרגע).

הנזק -כנף קדמית מעוכה לחלוטין דלת ימין קדמית לא נפתחת. לא ניכר נזק למתלה קדמי, אבל אני לא שמאי...

הרכב הגיע בנסיעה ל"ד"ר פח וצבע" ברעננה ונבדק גם ע"י שמאי רכב של "ביטוח ישיר".

הפוגעת לא עונה לטלפון שהשאירה לזוגתי, וככל הנראה לא דווחה על הפגיעה לחברת הביטוח שלה.

בידנו סרטון מצלמת האבטחה של תחנת הדלק ופרטי המתדלק שהיה עד לאירוע.

פנינו לביטוח ישיר (שכרגיל, נרתמו מיד לסייע, למרות שהפוליסה שם היא צד ג' בלבד)

השאלות:

1. השמאי טוען שמאחר ואין מחירון לרכב (...) הוא מעריך את הרכב "לפי פרמטרים". מה זה "פרמטרים", ואיך יוצא לו משקלולם שהרכב שווה אלף ש', כשכדי לרכוש רכב מקביל אני אזדקק לבערך פי שלושה מזה? הרי מטרת הביטוח היא "שיפוי", לא?

2. במקרה ואני מקבל את האקספרטיזה שלו- הרי ברור שאין כאן שיפוי. האם אני יכול עדיין לתבוע את נזקי האמיתיים מן הפוגעת?

3. הוא המליץ לזוגתי "לקבל פיצוי גלובלי" ולא לתקן את הרכב. מה זה אומר, ברשותכם? אם אני לא מתקן (וגם לא מוריד את הרכב מהכביש), על סמך מה נקבע אותו פיצוי?

4. במקרה והרכב יורד מהכביש- הפוגעת (ככל הנראה) עדיין לא דווחה על התאונה. מי מקבל אחריות על השרידים? (אם נקבל את השמאות של אלף שקל הרי שיש פה בוודאות אבדן גמור ולא אבדן להלכה) אני לא מתכוון להשאיר את הרכב ללא רישוי וביטוח בחניה ציבורית!

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

הרשה לי להגיב,

בלי לראות את הרכב ובלי לדעת מה הפרמטרים שגרמו לשמאי לתת את הערכתו עדיין גובה הפיצוי נראה לי תמוהה ולו רק בגלל עניין הגריטה שבמידה ותביא את הרכב למצב נסיעה מינוס תוכל לקבל עליו מחיר של 3000 ש"ח.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

1. גם בלי להיות איש מקצוע בתחום השמאות - הערכתו של השמאי נראית לי די מגוכחת.

2. לעניות דעתי שווי מינימלי של רכב (במצב נסיעה) בימים הוא לפחות 3000 ש"ח בגלל תוכנית הגריטה.

(גם כלי רכב שקבלו הורדה מהכביש והם בני יותר מ-15 שנה יכולים להכלל בתוכנית)

3. פיצוי גלובלי הוא קבלת סכום מסויים לכיסוי התביעה ללא תיקון של הרכב - לא ברור לי איך תקבל "פיצוי גלובלי" אם אין פוגע.

כמו"כ היות שערך התיקון הינו יותר מערך הרכב נראה לי שהוא סותר את עצמו.

4. אתה יכול למכור את הרכב במצבו (או לגרוט אותו) לאחר שתתעד בצילומים (רצוי של שמאי נורמלי בצירוף חוות דעתו) ואז תוכל לתבוע בתביעות קטנות מהתובעת את כל נזקיך, כאשר בית המשפט יקח בחשבון את הסכום שקבלת בעבור השרידים כחלק מהפיצוי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה לשניכם.

מדובר,אכן ברכב , שלמרות גילו ,הינו מטופח ומטופל היטב, ושהיה עשוי (וכך אכן היה מתוכנן) לנסוע לפחות את השנה וקצת עד למועד הגריטה שלו.

זה לא שאין פוגע- יש פוגעת, זהותה ידועה,פרטיה בידינו,יש צילומי וידאו ,יש עדים רבים (יש בידנו פרטים מלאים של מתדלק צעיר שהבטיח להעיד אם יהיה צורך). הבעיה- למעט הודאתה בע"פ בזירת התאונה, ומסירת פרטיה היא לא עונה לטלפונים שלנו וככל הנראה (לדברי ביטוח ישיר) עדיין לא הודיעה על התאונה לחב' הביטוח שלה.

לא שאני בונה על זה-הבחור הנחמד במחלקה המשפטית בביטוח ישיר, לקח את מס' הטלפון שלה ואמר ש"להם יש דרכים ליצור קשר עם אנשים כאלה" (וואוו,מפחיד:lol: )

לגבי הפיצוי הגלובלי- הוא ככ"הנ מתכוון שאקח 400 ש' ואעזוב את העניין (40% משווי הרכב,לשיטתו...)

מתחוור לי מדבריכם שהסתבכתי עם שמאי לא מקצועי.

נדבר איתו ונראה לאן עניינים יתגלגלו.

אם יוצא שאני צריך לשלם עבור שמאות נוספת, אז אני מפסיד בכל מקרה...

פורסם

אתה לא מפסיד - את כל הוצאותיך תתבצע מהפוגע.

בבואך לפגוש את השמאי תביא כל מסמך שיתמוך בעובדה שהרכב היה מתוחזק לעילא.

לפני כ-15 שנה נכנס מישהו באופל אומגה שנת 1988 שהיתה ברשותי. מחיר המחירון שלה בעת הפגיעה היה 17000 ש"ח.

הבאתי מסמכים מהמוסך על הטיפולים שהיא עברה, וכן על האבזור הייחודי שהיה בה - חברת הביטוח של הפוגעת שילמה 32000 ש"ח טבין וטקילין.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם יוצא שאני צריך לשלם עבור שמאות נוספת, אז אני מפסיד בכל מקרה...

לא בהכרח, כי גם את שכרו של השמאי מטעמך אתה תובע מהגברת.

אבל דבר ראשון, אתה צריך לדעת את מי אתה תובע: את הגברת, או את הביטוח שלה. ברגע שאתה יודע מי, אתה שולך מכתב יפה ורשום עם אישור מסירה ובו כתוב "בתאריך זה וזה פגעת ברכבי וגרמת לנזק של כך וכך שקלים. נא לשלם בהקדם".

מכאן תמשיך הלאה בהתאם לתגובה (או חוסר התגובה).

דני

פורסם

למה אתה אומר שלרכב אין מחירון?

בדקת בעצמך?

במחירון "יד2" בהחלט ניתן לבצע שקלול. להזין ק"מ ומקבלים מחיר.

עבור 200K ק"מ מקבלים 3500 שקל למשל.

לא בדקתי בלוי יצחק כי לא היה לי כח.

מאחר ומדובר בתביעת נזיקין רגילה ולא תביעה לפי פוליסת ביטוח מקיף, אז אתה לא כבול דווקא למחירון לוי יצחק.

אתה רק צריך לתת תמחור משכנע של הרכב זה הכל.

אם לוי יצחק כבר לא מעריך את הרכב הזה אז הערכה של "יד2" גם טובה, למה לא?

לגבי גריטה - כמובן שלא רלוונטי כרגע - רק ב 1.1.2014.

לגבי פיצוי גלובלי - מדובר על פיצוי מוסכם עם חברת הביטוח של הפוגע מבלי שתצטרך להוריד מהכביש או לעשות כל פעולה,

אתה חופשי לעשות מה שתרצה עם הכסף ועם הרכב. השאלה היא כמה יסכימו לתת...

לגבי מה לעשות עם הרכב - אם הוא כרגע נוסע אז לא הייתי ממהר לזרוק אותו לפירוק.

תראה קודם כל מה מתפתח מול הפוגע.

לפירוק יתנו לך כמה מאות שקלים וזהו.

אם תמכור אותו AS-IS לנסיעה ייתכן שיבוא איזה מישהו שיש לו בן-דוד פחח ויקנה אותה ב2000 שקל בכיף.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הרכב עם 140K ק"מ. אמיתיים.

גם אני נכנסתי אתמול ליד2. אמנם יצא לי 3600, אבל רכבים מקבילים נמכרים בכ-2500 ש', ככה שאני קצת בצרות עם זה.

בכל מקרה, זה לא אלף שקל!

הרכב נוסע. דלת ימין קדמית לא נפתחת. אין לי בעייה לסדר את זה, אפילו לבד, לא לרמה של פח ישר, אבל לרמה שהדלת תתפקד.

נפלתי עם השמאי הזה. דיברנו איתו אתמול שוב. הוא אומר שהוא לא יודע מה לעשות.

אמרתי לו- "קח החלטה. מה שתגיד אני הולך איתך. לא מדובר פה בתביעת מליונים. הרי כל הנזק שלי עלול להסתיים באלפיים שקל,במקרה הגרוע."

הוא אומר שהוא יחזור אליי, שהוא יתייעץ, שאני אנסה בנתיים לדבר עם הפוגעת ולהסתדר איתה, שזה הכי טוב לכולם (מגלה את אמריקה, אם היא רק היתה עונה לי, הייתי משכנע אותה שכולם ירוויחו מזה.)

נראה לי שאני יורד מהשמאי הזה, ומתחיל לפעול לפי עצותיהם הטובות של וויל דני וZVIT.

תודה לכולכם.

כמובן אעדכן כשיהיו התפתחיוית.

פורסם

ממליץ לך לפנות אל אלי אמרן (כותב פה בפורום), הוא שמאי שעזר להרבה אנשים פה בפורום בעבר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

היי. אני מקווה שהגשת תלונה למשטרה בנושא הפגיעה וזאת מכמה סיבות :

1. הנך מחוייב לעשות כן עפ"י החוק

2. כפי שאתה מתאר הדברים, נראה כי מדובר בהמצאת פרטים שקריים (שזה יכול להשתוות לפגע וברח,היה לי מקרה דומה בעברי,אני הייתי הנפגע)

3. דיווח למשטרה עשוי "לשכנע" את הפוגעת לדווח לביטוח שלה, לאחר שתזומן לחקירה (כמעט בוודאות)

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לא בהכרח, כי גם את שכרו של השמאי מטעמך אתה תובע מהגברת.

אבל דבר ראשון, אתה צריך לדעת את מי אתה תובע: את הגברת, או את הביטוח שלה. ברגע שאתה יודע מי, אתה שולך מכתב יפה ורשום עם אישור מסירה ובו כתוב "בתאריך זה וזה פגעת ברכבי וגרמת לנזק של כך וכך שקלים. נא לשלם בהקדם".

מכאן תמשיך הלאה בהתאם לתגובה (או חוסר התגובה).

דני

הגשת התביעה היא כנגד הגברת הפוגעת וחברת הביטוח שלה.

בברכה

מוטי

פורסם

עדכון:

השמאי התקשר הרגע.

קבע לנו פיצוי גלובלי של 714 ש"ח+שכ"ט שמאי.

אישרתי לו להעביר את זה הלאה (לביטוח ישיר, ומשם לתביעה נגד הביטוח של הגברת הפזיזה).

לטענתו של השמאי כל הפגיעה היא הכנף, שמאחר והתעקמה מאד היא מפריעה לצירי הדלת להפתח.

הסכום אמור להספיק לתיקון הנ"ל (בדקתי עם חבר פחח).

בכל מקרה, הרכב ככ"הנ ימכר בקרוב AS-IS והגברת הראשונה תשתדרג לדייהטסו טיריוס או יונדאי גטס (כן, בחירות "קצת" קפריזיות ורחוקות זו מזו, אבל מי שיש לו אומץ להתווכח עם מרוקאית, מוזמן. אני התייאשתי מזמן :lol: ).

ברור לי שאני יוצא פה מופסד מעט, אבל אין לי את הכוחות והזמן להשקיע כדי לשפר את הפיצוי.

גם הללו שווים כסף, ולא מעט.

תודה לכל מי שטרח וסייע.

אני בטוח השרשור הזה עוד יסייע רבות למי שנמצא במצב דומה.

נתקו

פורסם

אם הרכב עושה את העבודה והוא שמור כפי שציינת בהודעה קודמת, למה התאונה הזו גרמה לך להחליף אותו עכשיו?

אל תעשה תיקון פח מלא אלא את המינימום הנדרש כדי שהדלת תיפתח .

כדאי לך למשוך איתו עוד שנה ולגרוט אותו. בעוד שנה יהיה שווה לפחות 3000 ש"ח. אני בטוח שזוגתך תבין את היתרון הכלכלי.

פורסם

לא התאונה גרמה לה לרצות למכור.

היא חושבת על זה כבר הרבה זמן, וכל הזמן הזה אני משכנע אותה להמתין עוד קצת לגריטה.

היא אפילו חידשה לו את הרשיון (טסט) לפני חודשיים.

מאחר והיא עובדת מדינה, היא קיבלה הזדמנות לקחת כרגע סכום כסף מוגבל (16,000) ש"ח בהלוואה ללא ריבית בכלל (דרך "אשמורת" ובנק "מסד", ואגב-כדאי לכל מי שזכאי לבדוק את זה,זה משתלם!), וזה היה הטריגר למכור עכשיו ולא להמתין לגריטה, עוד לפני התאונה.

הרכב נראה יפה ונחמד לגילו, והק"מ נמוך. היא סברה שתוכל (עם סבלנות במכירה) לקבל עבורו כ-2000 ש' ותמורת אלף השקלים שהיא "מפסידה" בכך שלא המתינה לגריטה, תסע ברכב חדש יותר כבר עכשיו.

בנוסף, היא תקבל את ההחזר עבור הרישוי.

פורסם
לקבל עבורו כ-2000 ש' ותמורת אלף השקלים שהיא "מפסידה" בכך שלא המתינה לגריטה, תסע ברכב חדש יותר כבר עכשיו.

התכוונת תמורת אלף השקלים הנ"ל+העברת בעלות (200 ש"ח)+מלוא ירידת הערך של הרכב החדש יותר על פני שנת 2013.

אם זה מה שהיא רוצה אז לבריאות, אבל אני במקומך הייתי מתנה את זה בכך שקודם כל יימכר הרכב הזה ורק אז יירכש רכב חדש יותר.

לא פשוט למכור היום אוטו (אם כי אין לי מושג מה קורה בסגמנט ה"אוטו במחיר של אייפון משומש") וחבל לשלם במקביל 2 טסטים, 2 ביטוחים, ובסוף עוד להיתקע עם הרכב לא מכור.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...