Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רבע הכוונה שמהמינימום למקסימום יש כ 3/4 מהכמות. המדיד מוכנס בצורה מלאה והחלק שעוצר את צלילתו קבוע. בדקתי את זה מספר פעמים בכמה תחנות דלק שונות והתוצאה אותו הדבר.

אם אתה מודד שמן בתחנת דלק אתה מפסיד כמה מ"מ - כי לא כל השמן ירד בחזרה לקרטר

עדיף למדוד בבית לפני הנעת הבוקר הראשונה - זה הכי מדויק

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חייב לבדוק במשטח מפולס.

רבע זה כלום. אתה יכול להוסיף חצי ליטר או פחות כל 6000 ק"מ.

לא מצב אידיאלי, אבל אפשר לחיות עם זה (אין עילה לתביעה. אין תקדימים לפחות)

אל תוסיף שמן אם אתה לא מתקרב למינימום. אולי צריכת השמן גבוהה יותר כשיש יותר שמן.

תעקוב כל חודש.

פורסם

סתם כיוון, אולי מומחי הפורום יוכלו לבסס את זה.

מדוע יש נזילת שמן? זה לא תקין 100 אחוז, זה אומר שיש בעילה כלשהי. איזה בדיקת יכולה לאתר שהמנוע לא 100 אחוז?

אם בעל הרכב יעשה בדיקת קומפרסיה ולחצים, או את הבדיקה הנחוצה, והיא תתגלה כלא תקינה לרכב חדש, בעל הרכב יכול לקבל מנוע חדש במסגרת האחריות?

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

אין מנוע שלא מאבד שמן!

כולם מאבדים מעט מאוד.

כידוע, בתהליך הייצור חל שיפור אבל לא כל המנועים זהים 100%, ויש גם חלקים שמורכבים ביד.

אני מניח שאין דפורמציה בקרטר/מכסים וכל האטמים תקינים וחלק קטן מהשמן עובר את הרינגים שלא צברו מספיק פיח והאטימה שלהם לא מליון אחוז. מה הצרכן יכול לעשות? רק להקפיד על הרצה נכונה, ולהתפלל.

יש גם תוסף שמעודד את הפיוח של הבוכנות והרינגים, שנחוץ במידה מועטה.

פורסם
חייב לבדוק במשטח מפולס.

רבע זה כלום. אתה יכול להוסיף חצי ליטר או פחות כל 6000 ק"מ.

לא מצב אידיאלי, אבל אפשר לחיות עם זה (אין עילה לתביעה. אין תקדימים לפחות)

אל תוסיף שמן אם אתה לא מתקרב למינימום. אולי צריכת השמן גבוהה יותר כשיש יותר שמן.

תעקוב כל חודש.

האם יכול להיגרם נזק כלשהו אם אמשיך לנסוע כשהשמן לא על המקסימום?

פורסם
האם יכול להיגרם נזק כלשהו אם אמשיך לנסוע כשהשמן לא על המקסימום?

לא.

מנסיון של 12 שנה עם מכוניות יונדאי שונות - אטוס, גטס 1.35, גטס 1.4 ו I20, בשניים הראשונות היתה צריכת שמן נמוכה מאד ובשניים האחרונות לא היתה צריכה כלל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אם אתה מודד שמן בתחנת דלק אתה מפסיד כמה מ"מ - כי לא כל השמן ירד בחזרה לקרטר

עדיף למדוד בבית לפני הנעת הבוקר הראשונה - זה הכי מדויק

בכך (מילוי בתחנת דלק) אתה מסתכן שימלאו גם יותר מדיי שמן (שזה גם לא הכי טוב בלשון המעטה), ואני לא מדבר גם על התאמת סוג השמן וצמיגותו.

אין בעייה ליסוע עם כל רמת שמן שהיא בין המינימום למקסימום שבמדיד השמן (אך לא יותר מהמקסימום ולא פחות מהמינימום).

ברר מהו השמן המומלץ לרכבך, וקנה לך שיהייה ברכב (גם לסוע למוסך כל הזמן = בזבוז זמן).

alfa 156 2.5.

פורסם

אף פעם לא שמתי לבד שמן באוטו. תמיד לקחתי למוסך בגלל שהאוטו באחריות, אז אין לי ממש מושג איפה ממלאים את השמן ומה האביזרים שצריך כדי לעשות זאת

פורסם

קצת מפליא שיש גולשים בפורום רכב שלא יודעים למלא שמן, אבל הנה סרטון:

ההבדל בין המינימום למקסימום הוא ליטר פחות או יותר. אסור למלא יותר מדי, ולוקח לשמן דקה או שתיים עד שכולו שוקע ואפשר למדוד את המפלס. לא חייבים משפך (אבל בקבוק חתוך מנוגב היטב ממים גם יהיה משפך מצויין)

בכל מקרה לא כדאי לשפוך שמן מחוץ לפתח המילוי.

הכל מופיע בספר רכב (אותו מומלץ לקרוא בכל מקרה)

עריכה: גם לא צריך כפפות, פשוט הבחור בסרטון הוציא את השמן המשומש רגע לפני כן. לזה כן מומלץ כפפות!

פורסם

צילמתי תמונה של כמות השמן כדי שתגידו לי אם יכול להיות שאני מדמיין וזה אמור להיות ככה אחרי כ 2000 ק"מ. התמונה של המד לא הכי חדה אבל לדעתי אפשר להבין

vzei9z.jpg

פורסם
התמונה שהעלית זה שמן ברקס (נוזל בלמים) ולא שמן מנוע. הוא נראה מלא.

אתה לא שמת לב למדיד שמן. הוא לא בפוקוס פשוט

פורסם

באמת תהיתי מה זה אבל הבהרת את עצמך :-)

זה נראה נורמלי כל עוד זה בטווח בין מלא לריק. אחרי כמה זמן הוא יורד לחצי מדיד?

פורסם
באמת תהיתי מה זה אבל הבהרת את עצמך :-)

זה נראה נורמלי כל עוד זה בטווח בין מלא לריק. אחרי כמה זמן הוא יורד לחצי מדיד?

מה הכוונה אחרי כמה זמן? נראה שהוא כבר עכשיו מתקרב לחצי

• תוכן חדש...