Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלו חברה, הדבר רשום בספר הרכב.

היום רוב המנועים הקטנים אוכלים שמן(לא בצורה מוגברת אבל רבע מהמדיד ב7 אלף ק"מ זה תקין לגמריי), הם מתוכננים כך על מנת להשמר לאורך תקופה ארוכה יותר. כל המנועים העממיים המודרנים הם כך.

כמו כן פיאט, סיאט, פולקסווגן בוודאי שסקודה גם, קאיה ועוד....

(כמובן שיש משתנים אשר גורמים לצריכה מוגברת)

לבעל היונדאי, אל תתרגש יותר מדי, פשוט כל 5 אלף תבדוק שמן ותמלא מה שחסר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז ככה. חוץ משאר הטיפולים שעשו לאוטו, מילאו גם שמן. היום אני שם לב שהשמן שמילאו לי עובר את קו המקסימום במשהו כמו חצי.

האם אני צריך ללכת ולבקש שירוקנו וישימו בדיוק כמה שאמור להיות?

הרי ככה יקרה מה שקרה פעם קודמת. בגלל שיש עודף, לא תהייה אינדיקציה נכונה לאכילת השמן, לא ככה?

פורסם

האמת שגם לי מילאו טיפה מעל המקסימום במדיד השמן אחרי טיפול במוסך מורשה ב-i10 שלי שעשיתי לפני שבועיים. אבל בינתיים

אני לא הבחנתי באיזשהן בעיות.

HU-Pioneer 4250SD, Comp- Morel Tempo 6, Sub- ES200, AMP- Hertz HE4

פורסם

יש סיבה שיש מקסימום, אחרת היה מסומן מינימום וזהו. אסור שהשמן יעבור את קו המקסימום. לא רק אינדיקציה לצריכתו אלא גם נזקים מלחץ שמן גבוה מדי. כשאתה רושם חצי, למה אתה מתכוון?

פורסם

אני מתכוון שלהערכתי מילאו שם משהו כמו אקסטרה חצי קילו של שמן.

פשט חובבנות לשמה במוסכים שלהם. גם בעפולה וגם בחיפה. אפילו שמן לא ממלאים כמו שצריך

פורסם

אתה לא לבד, גם כשאחי טיפל בסוזוקי המשפחתית במוסכים מורשים הם מילאו כמויות של שמן הרבה מעל הנחוץ, וגם חייבו על כך ברוב חוצפה.

דרך המדיד, באמצעות מזרק וצינורית או כל מה שתמצא לנכון, שאב את השמן המיותר ושמור למקרה של חוסר.

פורסם

אין לי אפשרות לשאוב לבד את השמן. אני אלך למוסך ושהם יעשו זאת. פשוט חוצפה. איך ממלאים ככה שמן בעודף כזה כשזה יכול לגרום לנזקים

פורסם
אז ככה. חוץ משאר הטיפולים שעשו לאוטו, מילאו גם שמן. היום אני שם לב שהשמן שמילאו לי עובר את קו המקסימום במשהו כמו חצי.

האם אני צריך ללכת ולבקש שירוקנו וישימו בדיוק כמה שאמור להיות?

הרי ככה יקרה מה שקרה פעם קודמת. בגלל שיש עודף, לא תהייה אינדיקציה נכונה לאכילת השמן, לא ככה?

סליחה אם אולי לא עקבתי כמו שצריך אחר הפרטים...כמה ק"מ יש לך היום במד אוץ?

פורסם

כתוב בהודעה הפותחת...13K.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אז הנה העידכון... מאז הפעם האחרונה שהאוטו יצא מהמוסך עם מד שמן מלא, עשיתי כ 2000 ק"מ לערך, ונחשו מה? מד השמן ירד ברבע... עדיין חושבים שאין פה בעיה והכל תקין?

פורסם

רבע מה?

אתה בטוח שהמדיד מוכנס כל פעם בצורה מלאה למקום שלו? האם החלק שעוצר את צלילתו פנימה קבוע, או שיש "משחק"?

פורסם

רבע הכוונה שמהמינימום למקסימום יש כ 3/4 מהכמות. המדיד מוכנס בצורה מלאה והחלק שעוצר את צלילתו קבוע. בדקתי את זה מספר פעמים בכמה תחנות דלק שונות והתוצאה אותו הדבר.

מה עכשיו? שוב מוסך? שוב יבדקו ולא יסדרו? וככה אני אמור להתנהל כל זמן שיש לי את האוטו? לנסוע למוסך כל 2000-3000 ק"מ למלא שמן? נשמע לי לחלוטין לא מקובל

פורסם

מה היית רוצה שיקרה?

פורסם

ברוב המכוניות זה לא ככה.

היצרנים מכסת"חים עצמם ומגדירים כמות אכילת שמן כנורמטיבית.

יתכן ששלך בטווח הזה.

יחד עם זאת, אני מבין את תחושת האכזבה.

אני מעריך שהרכב שלך חריג יחסית למקובל ב i10 עם נסועה דומה.

מעניין לקבל רשמים מבעלים אחרים.

אתה יכול, ובצדק, להמשיך לעמוד על שלך.

• תוכן חדש...