Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב "משימות" כשמו כן הוא.

הרכב מחליף ידיים כמו נה וגם מריצים אותו חזק.

זה די פשוט, ככל שמאמצים יותר את המנוע כך הוא גם אוכל יותר שמן.

אם זה היה רכב פרטי רגיל אז היה פה חשד גדול יותר.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חזרתי מהמוסך והנה הרשמים... ב 7000 ק"מ שהאוטו עשה מאז הטיפול, האוטו אכל חצי קילו שמן. הנציג אמר לי שזה עדיין נחשב בגדר הנורמה אבל הוא אמר לי את זה עם פרצוף עקום שמזה אני מסיק שזה ממש גבולי.

עכשיו הם צריכים את האוטו במוסך מהבוקר עד הערב ליום שלם כדי לנקות ולבדוק שאין הצטברות של פיח וכו. הכל כמובן במסגרת האחריות.

בקיצור, סתם נסעתי למוסך. שמן יכלתי לשים כבר מזמן ולא לחכות שבועיים

פורסם

מה השלב הבא ? תביעת היצרן על זה שצריך למלא גם דלק באוטו שעבר רק 13K ק"מ ?

באמת, תהיה רציני. צריכת שמן מסויימת קיימת במנועים. תתרגל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כול מנוע צורך שמן בכמות כזו או אחרת לכן בכדי לבדוק אם צריכת השמן אצלך ברכב חריגה אני מציע שתבדוק עם בעלי רכב זהה לשלך את צריכת השמן ברכבם.

ישנם רכבים כמו הרכב שברשותיי גולף דור 5 מנוע 1.6FSI שצריכת השמן בין טיפול לטיפול (15K) היא אפסית וכמעט ולא ניתן לראות שינוי במפלס של השמן על המדיד.

מה שנאמר לך במוסך לגבי ניקוי פיח נראה לי משהו בסגנון סתימת פיות.

גם ברכב של זוגתי טויוטה ראנקס 2006 מנוע 1.6L צריכת השמן אפסית והיא לא מוסיפה שמן בין טיפול לטיפול (15K).

מצד שני הגולף הקודמת שלי גולף דור 4 מנוע 1.6L קוד מנוע AKL צריכת השמן עמדה על כ-0.5 ליטר ל-15K.

איזה כייף לי :)

פורסם

מהתיאור שלך נראה שהשמן הפך בעצמו לתוסף דבש :wink:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

האמת איתמר, זה אפשרי ;)

אני כבר לפחות חודשיים מנסה לשכנע את הסמנכ״ל שלי להכניס את הרכב לטיפול, זה לא בדיוק עוזר.

ברקסים וצמיגים הצלחתי לגרות להם להחליף, אבל טיפול קטן למנוע זה מבחינתם בגדר הלא סביר - ״זה רכב 2009, חדש! עשו לו טיפול לפני שנה״ (רק חבל שהוא נסע 45 אלף קילומטר בדנה הזאת)

פורסם

אגב, נאמר לי שהיה חסר חצי קילו שמן, אבל זה לא נכון, כיוון שכמו שכבר אמרתי, כשעשיתי טיפול מילאו לי משהו כמו רבע מעל המקסימום, ככה שב 7000 ק"מ שהרכב עבר מאז הטיפול, הוא אכל הרבה יותר מחצי קילו!

פורסם
אתה בטוח שבכל ספר רכב? אני מכיר את זה רק מספרות של VAG.

איתמר.

כקורא כפייתי של הוראות שימוש :oops: אני יכול להעיד שבכל הספרים של הרכבים שעברו תחת ידי ותחת ידי הורי צוין במפורש הרף התקין של קילו לאלף ק"מ.

לפותח השרשור, אני מצטרף לדיעה שאין שום פגם במנוע שלך ככל שזה נוגע לצריכת שמן.

פורסם

amiger - לצערי אני חייב לחלוק, למדתי בחיים שאין חכם כבעל הניסיון, ואני בטוח שאתה מבין על מה אתה מדבר וחלילה שאני לא מזלזל בך בשום צורה שהיא. שלא תבין את זה ככה מסיבה זו או אחרת.

אבל הרכב הזה נמצא אצלי מספיק זמן ומספיק קילומטרים ואני מדבר על נסיעות ברמה שבועית מצטברת של מעל 800 - 1000 קילומטר, לצערי נגזר עליי לבלות את הקילומטרים האלה ביונדאי I10

ולפי מה שנמסר לו במוסך הייתי צריך למלא שמן לפחות פעם בחודש, ואני מוכן להבטיח לך שאף אחד ברכב שלי לא בדק שמן מעולם! אני היחיד שמשקיע איכשהו ברכב ועוד מנקה אותו ופותח מכסה מנוע לבדוק פה ושם וחוץ מפעם אחת שמילאתי כוס חד פעמית של שמן לא היה שום תוספת של שמן ברכב, על פני כול הקילומטרים שלו.

רק נקודה נוספת - בדקתי עם חבר לעבודה שגם לו יש I10 (של החברה) שום צריכת שמן.

ותאמין לי שהרכבים האלה עוברים חיים ממש לא קלים (כיאה לרכבי חברה), אני אולי היחיד באיכשהו נוסע עם הרכב רגוע ושומר עליו עד כמה שאפשר, וזה רק בגלל שאני "שרוט" לדברי המנהלים שלי.

במעמד זה אני רוצה לציין משהו - הI10 אולי מזעזעת לדעתי, איטית, מקרקשת, לא חסכונית במיוחד כמו שחשבתי שהיא תיהיה, אבל מפגינה אמינות מופתית, 2 רכבים, מ2009, עברו התעללויות לא קלות, נסיעות שטח, סל"ד בקצה, וכ'ו וכ'ו, ושום כלום, אפס תקלות.

• תוכן חדש...