Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע ראיתי חיפושית, ושמתי לב שתא המטען שלה נמצא מקדימה וחשבתי לעצמי, זה רעיון נחמד לשים סאב וופר מקדימה ולא מאחורה איפה שהוא תמיד, כי הוא אמור להיות הרבה יותר מורגש לא? גם מצטמצם המרחק מהנהג לסאב וגם הסאב פתאום לכיוון שלך.

האם יש הבדל בין סאב מקדימה לבין סאב מאחורה? מאוד סיקרן אותי העניין.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

מהבחינה התיאורטית - סאב בקדמת הרכב זה דבר שגוי.

מהבחינה המעשית זה נשמע נפלא וזה פותר לחלוטין את כל הצורך להתעסק עם השהיות זמנים ופאזות ונקודות חיתוך בכדי לגרום לבאס ברכב להשמע מקדמת הבמה.

למה זה שגוי?

כי הסאב וופר גם ככה מנגן גלי קול שאורכם הפיסי הוא מספר מטרים ואינם כווניים ולכן, אם תכוון נכון את הפאזות ונקודות החיתוך והשהיות הזמנים בין המידבאסים\וופרים לבין הסאב - הוא ישמע מקדמת הרכב ולכן חבל בכלל על המאמץ.

מה גם שאתה יושב במרחק נכון יותר מבחינת אורכי הגל לעומת לשבת ממש קרוב לסאב וופר שם אתה יושב בפחות מרבע אורך גל לרוב התחום שהוא מנגן - בגלל זה אמרתי שזה שגוי באופן תיאורטי, בפועל, זה פשוט נשמע מדהים רק שאני ממליץ לעבוד עם סאב וופרים קטני קוטר וקטני נפחים של תיבות - בין שמונה לעשרה אינטש ולא יותר מכך.

בחיפושית אפרופו עד כמה שזכור לי קיר האש מאוד עבה והוא פוגם בביצועי הסאב, בנוסף לכך מאחורי המושבים האחוריים בחיפושית יש מקום אחסון קטן שניתן לעשות לו מגש ובקלות להתקין שם סאב וופר, הגג העגול של החיפושית רק תורם כאן לאקוסטיקה ולכן דווקא עדיף יהיה להתקין בחיפושית סאב וופר מאחורי המושבים האחוריים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...