Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

תגידו האם זה תקין לעשות את הדבר הבא

להעביר לP מD/R שהרגל על הברקס

לשים האנדברקס ולכבות מנוע ואז להרים את הברקס?

יש משהוא לא בסדר בלהחזיק את הברקס שניה אחרי שמדוממים?

ועוד שאלה קטנה יש לי הרגל לשים ברקס לפני התנעה משום מה (ידני) האם זה בסדר לעשות את זה באוטומטי? נראה לי זה עושה רעש כזה אבל אני לא בטוח כי האוטו ישן אז אולי זה מדברים אחרים.

תודה.

מסרב לחתום:evil:

פורסם

כל מה שאתה עושה תקין. כאשר אתה מגיע לחנייה יש ללחוץ על הבלם, להעביר את ידית ההילוכים ל P, להרים את בלם היד, לשחרר את הברקס ולדומם את הרכב. לא יקרה שום דבר אם תדומם את המנוע כאשר הבלם עדיין לחוץ אך זה מיותר.

בשעת ההתנעה יש ללחוץ על דוושת הבלם מסיבות בטיחותיות ובדיוק בשל כך במרבית הרכבים לא תוכל להניע ללא לחיצה על הבלם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם החניה היא בעליה/ירידה ופועלים בדרך המתוארת, לאחר שיחרור דוושת הבלם הרכב ידרדר כמה ס"מ אחורה/קדימה ובמשך כל זמן החניה תושבות מנוע וגיר יהיו "מתוחות".

הדרך הנכונה היא למשוך בלם יד, לאחר מכן לשחרר דוושת בלם, לתת למשקל הרכב לעובר קדימה/אחורה בהתאם לשיפוע, ואז להעביר ל P ולכבות מנוע.

איתמר - באיזה רכב (ידני) לא ניתן להניע ללא לחיצה על הבלם?

פורסם

אם הוא הרים את בלם היד הרכב לא ידרדר ולו מילימטר בודד. הרכב כן מדרדר קצת אם שמים את הרכב על P ללא הרמת בלם היד.

אני חושב שלא יצא לי לנהוג ברכב מהשנים האחרונות בו לא נדרשה לחיצה על הבלם בכדי שהרכב יניע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אם החניה היא בעליה/ירידה ופועלים בדרך המתוארת, לאחר שיחרור דוושת הבלם הרכב יתדרדר כמה ס"מ אחורה/קדימה ובמשך כל זמן החניה תושבות מנוע וגיר יהיו "מתוחות".

הדרך הנכונה היא למשוך בלם יד, לאחר מכן לשחרר דוושת בלם, לתת למשקל הרכב לעובר קדימה/אחורה בהתאם לשיפוע, ואז להעביר ל P ולכבות מנוע.

איתמר - באיזה רכב לא ניתן להניע ללא לחיצה על הבלם?

אכן זאת הדרך הנכונה .

שיטה אחרת עלולה לפגוע בפין הנעילה בגיר.

כנראה התכוון שללא לחיצה על הברקס (כשהרכב מונע) לא ניתן להעביר הידית מ P למצב אחר.

אגב, בחלק מהמכוניות האמריקאיות הידניות, ללא דריכת קלאץ' אין סטרטר.

רענן

פורסם

אל דאגה, פין הנעילה לא יפגע אם תשלב הילוך ואז תפעיל בלם יד (גם בחייה במדרון).

יהיה רעש ואולי גם קושי בשחרור ממצב P אבל שום נזק לא יגרם.

פורסם

באמת לא יצא לי לנהוג על הרבה מכוניות מהמודלים האחרונים.

כמעט בכל רכב אוטומטי (מהעשור האחרון וגם לפני) לא ניתן להוציא מ P ללא לחיצה על הבלם.

יש מכוניות עם גיר ידני שלא מניעות ללא לחיצה על הקלאץ'.

לא נתקלתי עדיין בשום רכב ידני שלא מניע ללא לחיצה על הבלם. יכול מאוד להיות שאני פשוט לא מעודכן.

פורסם
איתמר - באיזה רכב (ידני) לא ניתן להניע ללא לחיצה על הבלם?

אומנם לא קוראים לי איתמר, אבל למיטב ידיעתי זה המצב באלפא 159 וב-BMW E90. בשתי המכוניות הללו ההתנעה מתבצעת באצעות כפתור.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בקורס נהיגה ממשלתי כלשהו לימדו אותנו קודם למתוח עעעעמברקס, אח"כ לשלב ל-P ואח"כ לכבות את הרכב.

הסיבה היתה שמתח נעילת הגלגלים יהיה על העעעעמברקס ולא על תה"ל.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

זה לא נכון ,גם אצלי בקורולה 08 הרובוטית חובה ללחוץ על הבלם לפני ,בל יזה הרכב לא מניע .

שאלה ,מדוע זה ככה?(לחיצה על הבלם לפני התנעה)

פורסם
אם הוא הרים את בלם היד הרכב לא ידרדר ולו מילימטר בודד.

בלמים רגילים בולמים את ארבעת הגלגלים. בלם יד בולם רק 2 גלגלים, ברוב המוחלט של המקרים את האחוריים.

כשאתה בשיפוע, מושך בלם יד ומשחרר דוושת בלם, הרכב לא בדיוק מדרדר, אלא יותר נכון לאמור - משנה תנוחה על המתלים.

הגלגלים הקידמיים, שלא נבלמים יותר נוסעים קצת אחורה או קדימה. אם נניח אתה בירידה, החלק האחורי של האוטו יעלה קצת, ואם אתה בעליה, אז הוא ירד.

בכל מקרה, יש שינוי מסויים ב"תנוחה" של הרכב, ורצוי שבעת השינוי הילוך P לא יהיה משולב.

• תוכן חדש...