Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מישהו יודע איזה סוג שמן מנוע ממליצים בהונדה ישראל ל-CIVIC 94 ?

אותה שאלה לגבי מים לרדיאטור.

כמו כן האם מישהו יכול להמליץ לי מנסיונו על תחליפים זולים וטובים לשמן ומים שמומלצים בהונדה ?

תודה

דרור

פורסם
שלום,

מישהו יודע איזה סוג שמן מנוע ממליצים בהונדה ישראל ל-CIVIC 94 ?

אותה שאלה לגבי מים לרדיאטור.

כמו כן האם מישהו יכול להמליץ לי מנסיונו על תחליפים זולים וטובים לשמן ומים שמומלצים בהונדה ?

תודה

דרור

שמן מנוע 10W40 או 15W40

נוזל קירור ZEREX (של וולווליין) או PRESTONE

פילטר שמן חליפי טוב לרכב שלך: RABBIT. המקורי עולה בסביבות 80-100 שח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שמן מנוע 10W40 או 15W40

נוזל קירור ZEREX (של וולווליין) או PRESTONE

פילטר שמן חליפי טוב לרכב שלך: RABBIT. המקורי עולה בסביבות 80-100 שח.

איציק

איציק

יש לך מושג אם פילטרשמן של סיוויק מתאים גם ל הונדה CR-V?

איפה אפש להשיג חליפי ולא מקורי? האם בהכרח החליפי יהיה פחות טוב מהמקורי?

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם
איציק

יש לך מושג אם פילטרשמן של סיוויק מתאים גם ל הונדה CR-V?

איפה אפש להשיג חליפי ולא מקורי? האם בהכרח החליפי יהיה פחות טוב מהמקורי?

להונדה יש כ-2 סוגים של פילטר שמן, אחד רחב ונמוך, שני ארוך וצר.

אני לא יודע איזה מהם מתאים לרכב שלך. לי יש ניסיון עם פילטרים של RABBIT כבר המון שנים ומאוד מרוצה. מה-גם שלרכב שלי RABIT הוא המקורי כך שאין לי בעיה מיוחדת עם העניין :mm_wink:

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
להונדה יש כ-2 סוגים של פילטר שמן, אחד רחב ונמוך, שני ארוך וצר.

אני לא יודע איזה מהם מתאים לרכב שלך. לי יש ניסיון עם פילטרים של RABBIT כבר המון שנים ומאוד מרוצה. מה-גם שלרכב שלי RABIT הוא המקורי כך שאין לי בעיה מיוחדת עם העניין :mm_wink:

איציק

זה תמונה של הפילטר, אולי תזהה....

http://www.drivah.com/marketplace/popup_image.php/pID/236?osCsid=3602b32829c07dbdc2a2bd10fddd69fc

טוב שיש אנשים כמוך בפורום הזה... בכל דבר מבינים! :)

ותגיד, מה עם טבעת אטימה לבורג ניקוז, הבנתי שצריך כזה חדש, לא?

ולאחר שהשגתי הכל, איך בדיוק לבצע את החלפת השמן? תוכל להסביר צעד אחרי צעד?

ובעיה קטנטנה... נראה לי שבמוסך המרכזי משתמשים בשמן בעל צמיגות של 5W40, ואילו אני מעוניין לסים את המלצת היצרן של 10W40... מה לעשות בקשר לשינוי בצמיגיות...?

בתודה מראש על העזרה

רמי

פורסם
זה תמונה של הפילטר, אולי תזהה....

http://www.drivah.com/marketplace/popup_image.php/pID/236?osCsid=3602b32829c07dbdc2a2bd10fddd69fc

טוב שיש אנשים כמוך בפורום הזה... בכל דבר מבינים! :)

ותגיד, מה עם טבעת אטימה לבורג ניקוז, הבנתי שצריך כזה חדש, לא?

ולאחר שהשגתי הכל, איך בדיוק לבצע את החלפת השמן? תוכל להסביר צעד אחרי צעד?

ובעיה קטנטנה... נראה לי שבמוסך המרכזי משתמשים בשמן בעל צמיגות של 5W40, ואילו אני מעוניין לסים את המלצת היצרן של 10W40... מה לעשות בקשר לשינוי בצמיגיות...?

בתודה מראש על העזרה

רמי

טבעת אטימה חדשה תבטיח אטימה טובה לאחר הסגירה. בחלק נכבד מהחלפות השמנים (גם במוסכים) לא נוטים תמיד להחליף את הטבעת, מהסיבה הפשוטה שברוב המקרים היא מחזיקה יותר מסגירה אחת (למרות שהיא חד פעמית).

מומלץ להחליף, העלות אפסית.

בנוגע לשמן מנוע, דיי מעניין. אם בארץ ממליצים על 5W40 והיצרן על 10W40 - זה משהו שכדאי לבדוק לעומק מאחר ובארץ יש נטיה דווקא לעלות ברמת הצמיגות ולא לרדת.

אם היצרן ממליץ 10W40 - אז עדיף שתשתמש ב 10W40 (באקלים שלנו כל עוד אין דרישה מפורשת של היצרן לשמן בצמיגות 5W40, עדיף ללכת על שמן 10W40 שהוא שמן בסיס 10 - קצת יותר סמיך משמן בסיס 5 ומספק הגנה עדיפה באקלים חם).

אגב, לפי התמונה קשה לנחש אם מדובר ברחב או בצר - אבל הימור שלי אומר שמדובר בצר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
טבעת אטימה חדשה תבטיח אטימה טובה לאחר הסגירה. בחלק נכבד מהחלפות השמנים (גם במוסכים) לא נוטים תמיד להחליף את הטבעת, מהסיבה הפשוטה שברוב המקרים היא מחזיקה יותר מסגירה אחת (למרות שהיא חד פעמית).

מומלץ להחליף, העלות אפסית.

בנוגע לשמן מנוע, דיי מעניין. אם בארץ ממליצים על 5W40 והיצרן על 10W40 - זה משהו שכדאי לבדוק לעומק מאחר ובארץ יש נטיה דווקא לעלות ברמת הצמיגות ולא לרדת.

אם היצרן ממליץ 10W40 - אז עדיף שתשתמש ב 10W40 (באקלים שלנו כל עוד אין דרישה מפורשת של היצרן לשמן בצמיגות 5W40, עדיף ללכת על שמן 10W40 שהוא שמן בסיס 10 - קצת יותר סמיך משמן בסיס 5 ומספק הגנה עדיפה באקלים חם).

אגב, לפי התמונה קשה לנחש אם מדובר ברחב או בצר - אבל הימור שלי אומר שמדובר בצר.

איציק

טעות שלי איציק, במוסך מילאו לי 15W40... ולא 5W40... ואילו אני קניתי מהפרסי 10W40 של LM... האם זה בריא לערבב שני צמיגויות של שמנים? ומה יקרה בטיפול הבא שאותו אעשה במוסך (כיוון שהוא כולל עוד הרבה טיפולים ולא רק שמן מנוע ופילטר... ) אז ישימו לי שוב פעם 15W40... דרך אגב, גם במוסך לא היו עקביים... האחראי דיבר על זה ששמים שמן מנוע 15W40 ואילו המחסנאי אמר שרק 10W40 מתאים ל CR-V... מצחיק, אה?

לפי התמונה מדובר בארוך וצר (כולה בממש מעט מילימטרים) האם זה משנה הסוג/דגם? כשביקרתי היום במוסך הסתכלתי על הפילטר המקורי של הונדה (דרך אגב, מחיר מופקע של 97 שקל לפני מע"מ, ואילו החליפי של RABBIT שקניתי אצל הפרסי עלה לי בערך 25-30) והוא ארוך מעט יותר. האם לחזור והחליף לארוך וצר או שזה גם טוב הקצר ושמנמן מעט? לפי אתרי אינטרנט שהסתכלתי עליהם וחיפשתי מידע על פילטרי שמן מתאימים ראיתי שם שגם הפילטרים הארוכים וצרים מתאימים וגם השמנמנים וקצרים (היה אפשרות בחירה איזה מהם להזמין.... ולא היה העדפה לאחד או לאחר)

הנה אתר לדוגמא שמציא מבחר אופציות:

http://www2.autopartsauthority.com/parts/autopartsauthority/wizard.jsp?year=2000&make=HO&model=CRV-4WDEX-001&category=A&&part=Oil+Filter

הפילטר שאני קניתי (של RABBIT) ממוספר כ RB 150

15400-PH9-004

15400-679-004

ואילו לפי דף הטיפול הגדול שעשיתי במוסך רשום שהפילטר המקורי של הונדה הוא מדגם

15400-PH1-F03

רמי

נ.ב

יש ל-RABBIT האלה איזהשהו אתר שאפשר לראות איזה פילטר מתאים לאיזה רכב? טבלה/רשימה או משהו כזה?

פורסם

מנסיון של שנים !! ולא רק שלי ..

נוזל קירור הכי טוב שיש זה של פז (פזכולנט6)

ותיזהר לך !!!!!!!! פילתר שמן רק אורגנלי שלא תחסוך בזה !! פילתר שמן זה הלב של המנוע , לכן חשוב מאוד שיהיה אורגנלי !

בקשר לשמן ,10W40 AcDelco

מאוד מומלץ !

JDM :twisted:

פורסם
טעות שלי איציק, במוסך מילאו לי 15W40... ולא 5W40... ואילו אני קניתי מהפרסי 10W40 של LM... האם זה בריא לערבב שני צמיגויות של שמנים? ומה יקרה בטיפול הבא שאותו אעשה במוסך (כיוון שהוא כולל עוד הרבה טיפולים ולא רק שמן מנוע ופילטר... ) אז ישימו לי שוב פעם 15W40... דרך אגב, גם במוסך לא היו עקביים... האחראי דיבר על זה ששמים שמן מנוע 15W40 ואילו המחסנאי אמר שרק 10W40 מתאים ל CR-V... מצחיק, אה?

לפי התמונה מדובר בארוך וצר (כולה בממש מעט מילימטרים) האם זה משנה הסוג/דגם? כשביקרתי היום במוסך הסתכלתי על הפילטר המקורי של הונדה (דרך אגב, מחיר מופקע של 97 שקל לפני מע"מ, ואילו החליפי של RABBIT שקניתי אצל הפרסי עלה לי בערך 25-30) והוא ארוך מעט יותר. האם לחזור והחליף לארוך וצר או שזה גם טוב הקצר ושמנמן מעט? לפי אתרי אינטרנט שהסתכלתי עליהם וחיפשתי מידע על פילטרי שמן מתאימים ראיתי שם שגם הפילטרים הארוכים וצרים מתאימים וגם השמנמנים וקצרים (היה אפשרות בחירה איזה מהם להזמין.... ולא היה העדפה לאחד או לאחר)

הנה אתר לדוגמא שמציא מבחר אופציות:

http://www2.autopartsauthority.com/parts/autopartsauthority/wizard.jsp?year=2000&make=HO&model=CRV-4WDEX-001&category=A&&part=Oil+Filter

הפילטר שאני קניתי (של RABBIT) ממוספר כ RB 150

15400-PH9-004

15400-679-004

ואילו לפי דף הטיפול הגדול שעשיתי במוסך רשום שהפילטר המקורי של הונדה הוא מדגם

15400-PH1-F03

רמי

נ.ב

יש ל-RABBIT האלה איזהשהו אתר שאפשר לראות איזה פילטר מתאים לאיזה רכב? טבלה/רשימה או משהו כזה?

RB150 הוא אכן הנמוך והרחב יותר. לפי מה שבדקתי בעבר, לשניהם אותה ההברגה רק הבעיה מתחילה שבחלק מהדגמים (מרוב שהמיקום צפוף) אין אפשרות להכניס את הרחב בגלל הכמה מילימטרים הללו, ולכן שמים את הצר יותר.

אם הוא נכנס אצלך - אין לך ממה לחשוש, מדובר למעשה באותו המסנן.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...