Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אשתי לקחה את הרכב שלה לטיפול של שנה והעברת טסט. הרכב המדובר הוא אופל קורסה אוטומט 1.4, חודש עלייה לכביש נובמבר 2010, עבר 13,000 ק"מ. אני נוהג עליו לא מעט ולא שמעתי שום רעשים או שריקות, לא הרגשתי רעידות בהגה, שום דבר שמעיד על כך שהברקסים גמורים ושיש צורך בהחלפתם וגם בהחלפת צלחות בלימה.

בכל אופן, זה מה שאומרים במוסך המורשה. מה דעתכם, האם שווה לקחת את הרכב לחוות דעת נוספת במוסך אחר?

נ.ב. - נכון, יש אצלנו עליות וירידות בעיר (גרים באזור הררי), אבל אנחנו לא מאלה ששורפים בלמים (לא לוחצים עליהם כל הזמן כאשר יש ירידה) וכן יודעים להוריד הילוכים כשצריך. בקיצור, לא למדנו אתמול נהיגה ובהחלט יש לנו ניסיון רב.

תודה רבה.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

לכל רכב ולכל סוג רפידות יש בלאי שונה.

לעיתים אין צורך בהחלפה.

צריך למדוד את עובי הצלחות כדי לדעת אם הן מאפשרות חריטה.

יש מוסכים אשר מחליפים את צלחות הבלימה בצלחות חדשות ולא עושים חריטה.

יש סיבה כלכלית: המוסך מרוויח יותר ממכירת חלף חדש. הוא גם לא מבזבז זמן בהמתנה לעבודת החריטה המתבצעת מחוץ למוסך.

יש גם סיבה מקצועית: המוסך מניח כי עד למועד הטיפול הבא יהיה צורך בהחלפת הצלחות ולכן הוא מעדיף לבצע החלפה מוקדמת.

פורסם

אני יודע שהניסוח נראה לא משהו ואני מתנצל מראש-אך יתכן שבגלל שהיא לקחה את הרכב למוסך, המוסכניק חשב שיש לו טרף קל. יתכן שאם אתה היית מגיע לטיפול, העניין בכלל לא היה עולה על הפרק.

קפוץ אתה למוסך וקח מהם הצעת מחיר (אל תגיד שהיית שם קודם :wink: ). במידה ויופיעו שם בלמים, קפוץ למוסך יבואן אחר ובקש מהם את אותו הדבר. במידה וגם בהצעה שלהם יופיעו בלמים, יתכן ובהחלט צריך להחליף בלמים וצלחות.

משום מה זה לא נראה לי תקין שאחרי 13000 ק"מ צריך להחליף את הבלמים והצלחות. ממה הרפידות עשויות, קרטון? :lol:

ד"א, כמה עולה ההחלפה אם אפשר לשאול?

פורסם

להחליף, גם צלחות וגם ברקסים (אני מניח שכשאומרים ברקסים מתכוונים לרפידות). מוסך מורשה.

ותודה לכולם על התגובות.

פורסם

בדרך כלל מוסך מורשה לא יציע מרצונו לבצע חריטה.

אם מצב הבלמים מחייב החלפה, המוסך לא היה "ממליץ" אלא מבצע זאת.

כנראה שיש עוד "בשר". הרכב נסע רק 17000 קילומטר בשנתיים.

מציע ש The Who יבדוק עם המוסך האם חובה לבצע זאת עכשיו , האם אפשר לחרוט, ומה ההפרש בעלות.

צריך לוודא גם שהם לא משתמשים ברפידות ודיסקים חלופיים שעלולים לגרום לרעשים או לשחיקה מהירה יותר מן המקוריים.

פורסם

קומנדר, תודה על התגובה. אגב, הרכב עשה רק 13K ולא 17K כפי שציינת. בכל אופן, הם אמרו לאשתי שמדובר בערך ב-400 ש"ח. האם הגיוני שהחלפת צלחות ורפידות יעלו רק 400 ש"ח? בקיצור, משהו לא נראה לי הגיוני, נראה לי שמנסים להשחיל אותנו במקרה הזה (אולי הם כועסים שאת הרכב השני שלנו כבר לא קנינו מהם, לא יודע, יש לי כל מיני השערות בראש).

פורסם

400 ש"ח לא סכום מתאים להחלפת דיסקים. האם הבנת נכון את דברי המוסך? זו יכולה להיות עלות של דיסק בודד.

בכל מקרה אתה אמור לקבל פירוט של מחירי חלקים בחשבון.

אני לא חושב שיש כאן קונספירציה ומנסים להשחיל אותך, השאלה היא למה אתה מכניס את הרכב למוסך שאין לך אמון בו.

בסך הכל מדובר בטיפול תקופתי פשוט. טיפולים כאלה הם בדרך כלל יקרים יותר במוסך יבואן מאשר במוסך מתמחה.

פורסם
קומנדר, תודה על התגובה. אגב, הרכב עשה רק 13K ולא 17K כפי שציינת. בכל אופן, הם אמרו לאשתי שמדובר בערך ב-400 ש"ח. האם הגיוני שהחלפת צלחות ורפידות יעלו רק 400 ש"ח? בקיצור, משהו לא נראה לי הגיוני, נראה לי שמנסים להשחיל אותנו במקרה הזה (אולי הם כועסים שאת הרכב השני שלנו כבר לא קנינו מהם, לא יודע, יש לי כל מיני השערות בראש).

400 ש"ח זה פחות או יותר טווח המחירים לסט דיסקים ורפידות קדמיות לרכב

בבעלות מודל 2002 וכאשר החלפתי את הדיסקים זה היה העלות.

לא מדובר בתוצרת סין אלא תוצרת ספרד. יותר איכותי.

שמע..בטיחות זה לא משהו שמשחקים ובמחירים הללו..מחליפים...13000 ק"מ שלדעתי נעשו רק בעיר הם דיי גומרים את הבלמים...

פורסם

החלפת רפידות / דיסקים - תלוי מאוד גם בצורת הנסיעה (יש נהגים שבולמים יותר ויותר אגרסיבי, ויש שלא. ראיתי את הערתך בקשר לסגנון נסיעתכם, אולם אני בטוח שאם הייתם גרים באיזור מישורי, הבלמים היו נשחקים עוד פחות ממה שהם היום).

כ"כ (איני יודע איך זה ברכבך) - ישנם רכבים בהם ההחלפות של הרפידות (לפחות) הן יותר תכופות (לפי מה ששמעתי - סוזוקי סוויפט החדשה).

אם אתה רוצה, אפשר בהחלט לקחת את הרכב למוסך אחר ולקבל עוד חוות דעת.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...