Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת שמן במנוע TSI 1.8

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין מנוע טורבו שלא אוכל שמן. מטבע הדברים, השמן משמש גם לסיכוך המגדש (למעשה ציר המגדש "צף" על שמן במעין מיסב שתוכנן לך) ולכן מטבע הדברים נוצר פחת בכמות השמן לאורך זמן. כל העניין תלוי כמובן בסגנון הנהיגה. מי שגודש את הרכב למוות בכל יציאה מרמזור וטוחן את המנוע בסל"ד גבוה כל היום - שלא יצפה מהמנוע שלו לא לאכול שמן. לנטיס שלא צורכת שמן? הצחקת אותי - שם השסתומים מתקתקים כמו רקדן סטפס והשמן פשוט הופך לבוצה בראש המנוע...

אני נוסע בסגנון כמעט חנוני. רגוע, 110 קמ"ש גג, פתיחות רגועות. את השאר אני שומר לאופנוע שלי שעובד רוב הזמן על 8000 סל"ד ולא צורך גרם שמן

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש מנוע טורבו שלא אוכל שמן, קוראים לו 1.6THP אשר נמצא בפיג'ו/סיטרואן/BMW.

אני כבר שנה וחצי עם המנוע ויכול להעיד בוודאות מוחלטת כי הוא אינו אוכל שמן!

אני בטוח ש-VAG היו שמחים לדעת איזה סנגורים יש להם בפורומים השונים...

הפעם באמת הצחקתם אותי... מנוע THP שלא אוכל שמן?! אתה יכול לשאול את לובינסקי מדוע הם הורידו את מרווחי הטיפולים במנועים האלה מ-30 אלף ל-20 אלף ק"מ. אני אגלה לך בסוד שזה בגלל שהלכו מנועים כי אנשים לא היו ממלאים שמן בין הטיפולים. ושוב - אין מנוע טורבו שלא צורך שמן - אם יותר ואם פחות.

We are the Human Race

פורסם

מסתבר שכולנו מצחיקים אותך ושיש לך הרבה סודות :roll: :roll:

יפה, רק תאמר לי, כול המידע הזה כי היו לך גם לאנטיס וגם רכב עם מנוע THP וגם את כלל הרכבים של VAG שיש בהם מנוע 1.8T?

או שזה כמו רבים אחרים שמתבססים על שמועות/קריאה באינטרנט?

פורסם

אני מעריך שזה אכן מתבסס על סגנון הנהיגה.

18K ק"מ (בנתיים כבר שני טיפולים שיזמתי עצמאית במוסך מורשה) ולא התבקשתי ע"י המדיד או המחשב להוסיף שמן. בכלל.

אולי אני לא לוחץ מספיק? :roll:

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
הפעם באמת הצחקתם אותי... מנוע THP שלא אוכל שמן?! אתה יכול לשאול את לובינסקי מדוע הם הורידו את מרווחי הטיפולים במנועים האלה מ-30 אלף ל-20 אלף ק"מ. אני אגלה לך בסוד שזה בגלל שהלכו מנועים כי אנשים לא היו ממלאים שמן בין הטיפולים. ושוב - אין מנוע טורבו שלא צורך שמן - אם יותר ואם פחות.

אני שמח שהצחקתי אותך, זהו ייעודי בפורום.

אתה מוזמן לנגב לי, את מדיד השמן כמובן, ולראות בעצמך באם הרכב "אוכל" שמן או שלא.

אה כן, ומרווחי הטיפולים בהחלט לא ירדו!

כמו כן, לא שמעתי אפילו על מקרה אחד של מנוע THP שהלך.

אבל אני לא רוצה להפריע לך להפיץ שמועות..

פורסם

יכול להגיד לכם שאני את התופעה לא הכרתי,נתקלתי בזה לראשונה לפני יומיים שחבר עם אודי a3 שלושה חודשים על הכביש עם 3k נדלק מנורה של מינימום שמן הייתי פשוט המום והמלצתי לו ללכת למוסך בדחיפות

עריכה:

מנוע 1.8t

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם

בפעם הראשונה שזה קרה, נכנסתי לתחנת דלק הקרובה ולקח 10 דקות להבין מספר הרכב איזה שמן בדיוק צריך כי ההגדרה שם שונה מהמקובל. בנוסף, שמן 5W40 לא ניתן להשיג בתחנות דור אנרגיה למשל וחלק מתחנות "דלק" (שנתיים שאני מחפש...)

נהג/ת שלא מתמצאים ומתדלק מצוי שלא מבין הרבה יכולים להכניס כל סוג של שמן ואחרי כמה אלפי קילומטרים מתקבל סלט של שמנים שלא עושה טוב למנוע.

פורסם

בקשר לזה אתה יכול למעשה פשוט לקנות מכל של 1 ליטר שמן ולשים בתא מטען, ככה כשיהיה צורך תוכל להשלים, גם בלי לחפש וגם בצמיגות הנכונה.

לא יודע איזה שמן יש לך כרגע, אבל למשל בקבוק כזה יכול לסדר אותך http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Castrol-Magnatec-5W40-1

פורסם

אהלן חברים,

בבעלותי סיאט לאון 1.8TSI משנת 2012, עד עתה לא נתקלתי שאני צריך למלא שמן אך יחד עם זאת עברתי סה"כ 2,000 ק"מ עם הרכב שזה כלום. בבדיקה אחרונה שעשיתי מדיד השמן היה באמצע שבין מלא לחסר, משהו תקין ובאמצע.

השאלה שלי, במידה וכן אצטרך להוסיף שמן לבד (לא בטיפול, אני מטפל פעם בשנה) - איזה סוג שמן אני צריך? איפה זה רשום? בספר רכב?

תודה לכם.

פורסם

מעדכן

היום החלטתי לבדוק שמן אחריי הרבה זמן שלא בדקתי ( לא קיבלתי שום התראה על חוסר שמן).

אכן היה חסר ולא מעט, מזל שיש לי במחסן שמן שקניתי בטיפול הקודם .

אכן המנועים צורכים שמן בלי שום קשר לאיזו שהיא תקלה.

פורסם

אני הייתי מתחרפן מרכב חדש שצורך שמן בכמות כזו. מבחינתי- למעט הדלק שנכנס כנוזל ויוצא כגזי פליטה- מנוע הוא מערכת סגורה, השמן לא אמור להשרף ולא אמור להיעלם(עם זאת, העלמות כלשהי אכן מתקבלת על הדעת כי זה לא עולם אידאלי, ומערכת סגורה הרמטית יש רק באגדות ובהרצאות של המרצים בטכניון).

נהיגה אגרסיבית? למה, המנוע שורף שמן ביחס לינארי לדלק? נשמע רקוב מהיסוד.

פורסם
שהלאון שלי היתה חדשה הוספתי קצת שמן לאחר איזה חצי שנה, מעבר לך לא הצטרכתי להוסיף.

מעדכן

היום החלטתי לבדוק שמן אחריי הרבה זמן שלא בדקתי ( לא קיבלתי שום התראה על חוסר שמן).

אכן היה חסר ולא מעט, מזל שיש לי במחסן שמן שקניתי בטיפול הקודם .

אכן המנועים צורכים שמן בלי שום קשר לאיזו שהיא תקלה.

יפה שאתה מספיק הגון בכדי לעדכן. יש לא מעט בעלי VAG בפורום אשר הולכים שבי אחר המותג ועיוורים לכל בעיה שעולה.

מבחינתם, אכילת השמן היא בכלל פיצ'ר.. :roll:

פורסם
בקשר לזה אתה יכול למעשה פשוט לקנות מכל של 1 ליטר שמן ולשים בתא מטען, ככה כשיהיה צורך תוכל להשלים, גם בלי לחפש וגם בצמיגות הנכונה.

לא יודע איזה שמן יש לך כרגע, אבל למשל בקבוק כזה יכול לסדר אותך http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Castrol-Magnatec-5W40-1

זה מה שאני עושה כאמור בשנתיים האחרונות.

השמן הוא סינטטי מלא 5W40 (לא זול)

• תוכן חדש...