Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(המלצה לרכב) דיזל עד 50K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש המלצות לרכב שיכול להתמודד עם נסיעה על קו ב"ש ירושלים בתדירות יומיומית.

בגלל הנסועה הגדולה באופן טבעי חשבתי על דיזל, ואני מחפש המלצות אילו רכבים מומלצים ואילו פחות.

הרכב ישמש לנסיעות פרטיות אבל לא איכפת לי אם הוא יהיה קנגו/ברלינו ודומיהם.

בנוסף מה דעתכם על קאיה ריו 2010 דיזל מבעלות פרטית ?

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מקפיץ ומוסיף שאלה, מה הסיכונים בקניית רכב שהיה מונית ? מעבר לקילומטרז' הגבוה יחסית לשנתון ?

בהנחה שהרכב טופל בצורה סדירה ועבר ~100K ק"מ.

תודה לעונים.

פורסם

אם מונית הייתה שמורה טוב ועברה כל הטיפולים בזמן אז הסיכונים כמו בקניית כל רכב אחר ואפילו פחות, כי נהג מונית שרכב משמש לפרנסתו מטפל מיד בכל דבר על מנת לא להתקע ולא לאבד ימי עבודה. אישית לא רואה מניעה מלקנות מונית לשעבר אם היא שמורה.

קיה ריאו דיזל בעלת מנוע 1.5, אני רואה שיש מספר מוניות כאלה שמסתובבות. יש גם רכבי קיה גדולים יותר שמשמשים בתור מונית, למשל סיד. בכל אופן לדעתי אוקטביה או מרצדס יהיו הרבה יותר מוצלחות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא מכיר את דגם הדיזל של הדור הקודם של קיה ריו כך שלא אוכל לתת לך חוות דעת לגביו.

מה שכן - מונית עושה בממוצע 100 אלף קילומטרים לשנה ורוב נהגי המוניות לא מוכרים את הרכבים שלהם אחרי שנה אלא יותר. אם מצאת מונית מטופלת עם 100 אלף קילומטרים אמיתיים זאת יכולה להיות קניה טובה במחיר הנכון, בהנחה ואתה לא מתכוון למכור את הרכב בעתיד הנראה לעין. רוב הסיכויים שלא תמצא מונית כזאת.

דיזל זה רעיון מצוין לנסיעות כאלו, אבל לדעתי לא בתקציב שלך. צריך הרבה סבלנות כדי למצוא רכב דיזל טוב בתקציב הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה פיק, בתקציב של פותח השרשור אין בעייה למצוא דיזל שמור. אין בעייה לקנות דיזל גם קילומטרז' גבוה. 300K ק"מ לאוקטביה שמורה זה לא הרבה, חצי מיליון למרצדס גם. עם קילומטרז' גבוה צריך לבחון כל מקרה לגופו. יש לי היום דיזל עם מעל חצי מיליון קילומטר, לפני זה היה לי דיזל עם 400K ק"מ. אין ולא היו לי עם זה בעיות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לך אין בעיה לקנות דיזל עם קילומטראז' גבוה, זה לא אומר שלנהג ההממוצע לא צריכה להיות בעיה לרכוש רכב כזה.

דיזל או לא דיזל, הרכב הוא הרבה יותר ממנוע והקילומטראז' שעבר המנוע פחות מטריד אותי. אבל כמו שכבר הסברתי בעבר, בקילומטראז'ים גבוהים שכאלו מתחילים להתקלקל מכלולים יקרים אחרים - משאבות (דיזל, הגה, מים וכו') שהשיפוץ שלהם אף פעם לא יהיה איכותי כמו המקור, חלקי מיזוג וחימום (שהחלפתם יקרה ומייאשת), חלקי חשמל ופלסטיק (שהחלפתם יקרה, או שצריך להתרוצץ בין פירוקיות כדי למצוא אותם) ועוד עוד.

בשורה התחתוונה - אלו רכישות שמיועדות בעיקר לחובבי הרפתקאות שמתעסקים בתחום. לא למי שרוצה לנסוע מטיפול לטיפול.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני ממליץ לחפש בכל הכיוונים, חוץ מרכבים מסחריים - הם פחות חסכוניים ולרוב עברו חיים לא קלים (בנוסף לכמות הנסיעות).

ריו רכב טוב, הוא גם יהיה הכי חדש לתקציב.

רנו מגאן - נוחה, בטיחותית וחסכונית מאוד.

רכבי TDI (פביה,אוקטביה,ג'טה,רומסטר) עם גיר ידני .

מה שתמצא במצב הכי שמור ועם נתונים טובים, זה מה ששווה לבדוק.

בנוסף, אם אין צורך ברכב גדול, סופר מיני מנוע בנזין גם יכולה לבוא בחשבון (הונדה ג'אז, למשל).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

דיזל או לא דיזל, הרכב הוא הרבה יותר ממנוע והקילומטראז' שעבר המנוע פחות מטריד אותי. אבל כמו שכבר הסברתי בעבר, בקילומטראז'ים גבוהים שכאלו מתחילים להתקלקל מכלולים יקרים אחרים - משאבות (דיזל, הגה, מים וכו') שהשיפוץ שלהם אף פעם לא יהיה איכותי כמו המקור, חלקי מיזוג וחימום (שהחלפתם יקרה ומייאשת), חלקי חשמל ופלסטיק (שהחלפתם יקרה, או שצריך להתרוצץ בין פירוקיות כדי למצוא אותם) ועוד עוד.

שוב נבואות סטנדרטיות על מה שעומד להתקלקל.

בדגמי דיזל מוצלחים משאבת סולר לא מהווה בעייה. חלקי מיזוג וחימום, משאבת מים שעולה כמה מאות שקלים ושאר דברים הולכים גם לרכבים שעוברים הרבה פחות, כך שלא היה צורך למנות אותם כהשוואה לקילומטרז'. להיפך, רכב שעבר יותר וכבר החליפו את המכלולים האלו זה יתרון.

רכב מונית ששימש לעבודה, הבעלים ששומר על הרכב החליף כבר את כל הדברים האלו שהלכו כי מונית ללא מזגן לא יכולה לעבוד. אותו דבר לגבי המתלים ושאר דברים שמתקלקלים.

אילו חלקי פלסטיקה אמורים להתקלקל כתוצאה מקילומטרז? גם באוקטביה עם 700K ק"מ לרוב כל הפלסטיקה מקורית, מקסימום אולי תריסים של המזגן וגם זה לרכב בן 10+ שעולה 10~15K.

אילו חלקי חשמל?

הרשה לי לישאול אותך ידידי: היה לך פעם רכב דיזל עם קילומטרז' גבוה מהדגמים שנחשבים מוצלחים או שהנבואות מתבססות על מה שכתבו חברי הפורום שגם להם לא היה רכב כזה? אני שואל כי בכל רכבי הדיזל עם קילומטרז' גבוה שנתקלתי לא ראיתי ולא שמעתי אישית על בעיות שמעלים פה חברי הפורום. אני הרבה בקשר עם נהגי מוניות ויכול להגיד שלרוב שאני מכיר יש אוקטביה או מרצדס, אין להם בעיות מיוחדות. מישהו שאני מכיר החליף בקקס במרצדס אחרי כ800Kק"מ ורק בגלל שנתן לנהוג במונית שלו למישהו שקרע לרכב שלו את הצורה.

פורסם

תודה על התשובות, אני אפרט יותר את הדרישות שלי:

אני מתחיל עבודה חדשה בירושלים וגר בב"ש, מכיוון שאינני מתכוון לוותר על הקליאו מצד אחד ולא רוצה "לטחון" אותה בקילומטרז' אך עדיין זקוק לכלי תחבורה יומיומי חשבתי לרכוש דיזל קטן וחסכוני שישמש אותי לנסיעות בלבד. כל "פינוק" מעבר למנוע ומושב הוא לא הכרחי בשבילי, זה יהיה כלי תחבורה שיכול להגיע לירושלים ובחזרה בלי לתפור לי את הכיס. אני לא מתכנן למכור את הרכב בקרוב אלא שהוא ישרת אותי כל עוד הוא יכול (כמו שכתבו פה יכול להחזיק 300-400K ק"מ בלי בעיות).

אינני מעוניין ברכבים עם ק"מ של 200K+ מכיוון שמספיקים לי הביקורים במוסכים עם הצרפתיה המפונקת שלי, ואני יודע שדיזל עם ק"מ בסביבות ה 100K בתקציב שלי זה מצרך נדיר. בהתחלה שללתי מוניות/רכב לימוד נהיגה אך הן היחידות שנכנסות לתקציב שלי בתנאים האלו.

אגב, אופציה אחרת היא להמתין לרנו מגאן דיזל סבירה שתצוץ בלוחות.

פורסם

שיקול נוסף הוא עלויות אחזקה, עלויות הביטוח לסקודות מרתיע אותי מצד שני לא בדקתי עדיין מהן העלויות בקיה.

פורסם

עשיתי בשבילך חיפוש זריז ביד 2 - מעל התקציב שלך ב10K וזה שנתון יחסית חדש והמנוע הזה סופר דופר אמין, תשאל כול מונית ותראה לאיזה ק"מ המנוע הזה הגיע, גילוי נאות: יש לי כזאת בבית, 2009, ולא סטיישן, אבא שלי מורה נהיגה והרכב הזה עובד קשה, ועד היום לא הייתה לו תקלה אחת, אם הוא שורד תלמידי נהיגה או יישרוד הכול ניראה לי.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CarID=2497299&SubCatID=1

יש את זו, קצת יותר ק"מ, http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CarID=2492851&SubCatID=1

פורסם
אני ממליץ לחפש בכל הכיוונים, חוץ מרכבים מסחריים - הם פחות חסכוניים ולרוב עברו חיים לא קלים (בנוסף לכמות הנסיעות).

ריו רכב טוב, הוא גם יהיה הכי חדש לתקציב.

רנו מגאן - נוחה, בטיחותית וחסכונית מאוד.

רכבי TDI (פביה,אוקטביה,ג'טה,רומסטר) עם גיר ידני .

מה שתמצא במצב הכי שמור ועם נתונים טובים, זה מה ששווה לבדוק.

בנוסף, אם אין צורך ברכב גדול, סופר מיני מנוע בנזין גם יכולה לבוא בחשבון (הונדה ג'אז, למשל).

בהשוואה למגאן דיזל, בכמה גרועה יותר הצריכה של הקנגו בעלת מנוע דומה?

בעיקרון אני לא פוסל רכבים מסחריים בעיקר בגלל ההצע הגדול יותר, לא כל מסחרית נשחטה בהעמסות ואני צריך למצוא רק אחת כזו :-D למרות שהגודל והמשקל יורידו את הכדאיות.

בגיזרת סופר-מיני שקלתי לחפש פונטו גרנדה/איבו, לדעתי מנוע ה 1.2 לא נשמע מתאים למשימה וגם אם כן, זה היה במחיר של צריכת דלק גבוהה יותר.

מה דעתכם על גירסת ה 1.4(75 כ"ס) ?

פורסם
עשיתי בשבילך חיפוש זריז ביד 2 - מעל התקציב שלך ב10K וזה שנתון יחסית חדש והמנוע הזה סופר דופר אמין, תשאל כול מונית ותראה לאיזה ק"מ המנוע הזה הגיע, גילוי נאות: יש לי כזאת בבית, 2009, ולא סטיישן, אבא שלי מורה נהיגה והרכב הזה עובד קשה, ועד היום לא הייתה לו תקלה אחת, אם הוא שורד תלמידי נהיגה או יישרוד הכול ניראה לי.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CarID=2497299&SubCatID=1

יש את זו, קצת יותר ק"מ, http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CarID=2492851&SubCatID=1

האופציה הראשונה נשמעת מעניינת, מעל התקציב אמנם אבל גם הוא דורש מעל המחירון (הוא לא שמע על משבר שוק היד 2 ?:lol: )

אבדוק מהם פערי הביטוח לכל המועמדות, ואתקדם בהתאם.

פורסם
האופציה הראשונה נשמעת מעניינת, מעל התקציב אמנם אבל גם הוא דורש מעל המחירון (הוא לא שמע על משבר שוק היד 2 ?:lol: )

אבדוק מהם פערי הביטוח לכל המועמדות, ואתקדם בהתאם.

אני ממליץ על ה1.9 TDI ידני בחום, מנוע מאוד חזק, אמין מאוד, צריכת דלק מחוץ לעיר אני מוציא ממנו בקלות 1/18-17 ואני עוד לא נוסע כזה רגוע איתו וזה עם מזגן תמיד, כמו כן המחוץ לעיר שלי זה לא ב"ש - ירושלים אלא יותר "פקוק" ככה שאתה תוציא לדעתי צריכה יותר טובה.

בקשר לפונטו/מנועים קטנים וכדומה, הייתי ממליץ לך לרדת מזה, אני נוסע נסיעות ארוכות עם I10, רכב של העבודה, מנוע 1.250, בלי קשר לחוות דעתי על הרכב- שהוא מזעזע מתחת לכול ביקורת ותהרוג אותי איך מישהו קונה כזה מכספו האישי ומבחירה אישית. זה פשוט יעייף אותך, אין לי איך להסביר את זה, אבל נסיעה של שעה ברכב הזה מתישה אותי כאילו נסעתי עם הלאנטיס שלי לאילת, וד"א אוגוסט האחרון עשיתי נסיעת לילה לאילת עם הלאנטיס ללא עצירות מלבד אחת של דקה להשתנה בשוליים וכשגעתי לא הייתי מותש כמו אחרי נסיעה של שעה ומשהו עם הI10, מנוע קטן לנסיעות ארוכות ועליות ניראה לי יתיש אותך

פורסם

לשאלתך לגבי צריכת סולר - היתה לי קנגו dci, ממוצא שח 1 ל 15.

מגאן dci עושה 1 ל 18.

אופן הטיפול זהה ביניהם.

האמת, מאוד אהבתי את הקנגו בתור רכב משפחתי - נוח, מרווח, בידוד רעשי דיזל מעולה.

תתחיל לחפש, אולי תמצא משהו מעניין.

במקומך לא הייתי מתפשר על נוחות הישיבה, יש לך המון זמן לבלות בכבישים.

אני אישית מאוד לא אוהב את המושבים של סקודה, גם של אוקטביה. אחרי שעה של נהיגה יש לי כאבי גב.

אבל אוקטביה זה רכב חזק וסוס עבודה (ידני במיוחד).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...