Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(המלצה לרכב) דיזל עד 50K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי, תודה.

איך המנועים של רנו? האם מגאן/קנגו עם 200K צריכה להרתיע אותי?

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אישית מאוד לא אוהב את המושבים של סקודה, גם של אוקטביה. אחרי שעה של נהיגה יש לי כאבי גב.

מתפלא לשמוע. אומנם באוקטביה דור ראשון מושבים לא מדהימים, אבל בהחלט סבירים גם בנסיעות ארוכות. כאבי גב בדרך כלל בגלל תנוחת ישיבה לא נכונה, מושב נהג של אוקטביה ניתן ליכוון בטווח רחב מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אוקי, תודה.

איך המנועים של רנו? האם מגאן/קנגו עם 200K צריכה להרתיע אותי?

אל תקפוץ על רכבים עם 200 אלף ק"מ, לא משנה רנו או סקודה - תמתין למשהו עם נתונים יותר טובים.

צבי,

כל אחד והגב שלו :lol:

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש גם כמה C4 ו C3 דיזל שמסתובבות. אם תצליח לשים יד על C3 דיזל היא הפיתרון האידיאלי בשבילך ושווה גם הלוואה קטנה שתוחזר מההפרש בעלות הדלק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ממליץ בחום על הפאביה דיזל.

ממה שהבנתי- היא אפילו יותר זולה בתחזוקה השוטפת ביחס לאוקטביה בעלת "מנוע זהה".

למה במרכאות? כי באוקטביה, יש למשל, אגן שמן שונה שגם יותר יקר משמעותית לתיקון במקרה של פגיעה (דבר נפוץ ברכבים אלו- האגן יושב נמוך ולא סלחן באם תיסע מהר מדי על פס האטה וכדו').

בפאביה האגן שמן נחשב לאגן הותיק יותר והפשוט יותר- ולכן עולה כ300 ש"ח, בעוד שבאוקטביה יכול לעלות סביב ה1500-2000 ש"ח (יש איזה חיישן מיוחד שם שמייקר את העסק).

ישנו גם הבדל בגיר. בפאביה הוא מוצלח יותר וזול יותר בחלפים ותחזוקה (אם צריך להחליף קלאץ'- בפאביה ההחלפה זולה יותר משמעותית מבאוקטביה, וגם בפאביה הוא מחזיק יותר זמן). ואני מדבר על הידני (בשניהם).

יש עוד הבדלים קטנים.

אגב- ההבדלים הנ"ל מתייחסים רק לפאביה החדשה אל מול האוקטביה/ ג'טה משנת 2006 ואילך. בישנות יותר- זהות למה שיש בפאביה החדשה/ הישנה וזולות יותר לאחזקה.

אבל- אני הייתי הולך דווקא על האוקטביה, ואם מחירי הביטוח מרתיעים- אז יש את ג'טה/ בורה/ טולדו. וזה בגלל כמות הנסועה והנוחות. אבל שכל אחד יעשה את שיקוליו.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אהלן yairba,

החלטה נבונה שבחרת לקנות רכב סולר ולא לעשות את המרחק הרב עם הקליאו שלך. הטיפולים של הקליאו יקרים מעט יותר, צריכת הדלק גדולה מרכב דיזל ונוחות הנסיעה גם היא לוקה בחסר (למרות שבהחלט היית נהנה יותר מהדרך).

באפשרותך לרכוש רנו מגאן דיזל שנחשבת לחסכונית מאוד (1/18 ק"מ לליטר). ההיצע קטן אבל ניתן למצוא כזו עם קילומטראז' לא גבוה יחסית לרכבי דיזל, מכיוון שחלקן הגדול שימשו לצרכים פרטיים.

גם הרנו קנגו יכולה להיות אופציה מעניינת. אני מבין את החששות מרכב מסחרי שיהיה רועש ומזהם יותר, אך יש לזכור שבתקציב תוכל לרכוש אחד משנתון מתקדם יותר על פני המגאן.

בכל מקרה, אני ממליץ ליצור איתנו קשר בטלפון 5503* - יבדקו אם קיימת מגאן דיזל במלאי, וכן יתאמו לך נסיעת התרשמות ברנו קנגו.

פורסם

תודה, ארים אליכם טלפון ונתרשם.

אגב, למרות ההמלצות החמות (גם בפרטי) על האוקטביה החלטתי לרדת ממנה, עלויות הביטוח שלה פשוט מפגרות !

ביטוח מקיף לאוקטביה 2008 עבור נהג מעל 30 ללא תביעות/שלילות עם עבר ביטוחי עולה 6,000 ש"ח. ובאיזור שאני גר יש סיכוי טוב שבוקר אחד לא אראה את הרכב בחניה. הפאביה שפוייה יותר (2,000 ש"ח פחות) וזריזה יותר כי המנוע זהה.

כמובן שהרנו הכי זולה לביטוח כי אחרי הכל מי רוצה לגנוב רנו ??

פורסם

טוב חברים, צריך את עזרתכם לגבי שני רכבים ספציפיים :

הראשונה פאביה דיזל 1900 שנת 2008, עברה כ 130K ק"מ פרטיים

השניה פונטו איבו מולטי-אייר (105 כ"ס) גיר רגיל 6 הילוכים שנת 2010 שעברה כ 60K.

פער הביטוח בינהם עומד על יותר מ 1600 ש"ח בשנה לטובת הפונטו והק"מ הנמוך יותר קורצים לי (בנוסף ל 7כ"א ואיבזור מפנק יותר ושנתון מתקדם)

מצד שני מנוע הפאביה ידוע כסוס עבודה אמין, וזה מה שאני בעיקר צריך.

טיפולים בפאביה מבוצעים כל 15K ואילו בפונטו כל 30K,

טיימינג בפאביה כל 90K ובפונטו כל 120K

אני מחפש להשוות צריכת דלק, עלויות טיפולים וטיימינג ואמינות כללית של הפונטו בהשוואה לפאביה. האם הטיפול במנוע המולטי-אייר הוא מסובך/בעייתי ?

להערכתי אני אסע עם הרכב כשנתיים בהם הוא יעבור כ 45K בשנה.

בכוונה אני מתעלם ממחיר הרכישה כי הוא לא רלוונטי לי.

פורסם

ממליץ על פאביה דיזל למרות הביטוח. היא הרבה יותר נפוצה, עובדת הרבה גם במונית, יש הרבה מוסכים שיודעים לטפל בה וחלקי חילוף זמינים. פונטו דיזל מאוד נדירה בארץ ולא יודע איך המנועים האלו שורדים קילומטרז' גבוהה.

כמו כן אני מאמין שפאביה דיזל יהיה לך יותר קל למכור אחרי זה כי זה רכב שאנשים מכירים אותו לטובה. למשל לא ידעתי שיש בארץ פונטו דיזל, עכשיו חידשת לי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

המולטי-אייר היא בנזין, גירסת הדיזל לא יובאה לארץ.

אמנם בק"מ שאני מתכנן לנהוג יש הצדקה לדיזל אך בנסיעה שהיא 95% בין עירונית הצריכה של הפונטו צריכה להיות סביב ה 1:18 אם לא יותר. כך שהחיסכון בדלק של הפאביה נעלם ונשארת רק היכולת לעבור מאות אלפי ק"מ בלי בעיות.

הבנתי שלפאביה יש תדירות טיפול של 15K בו מבצעים טיפול "קטן" וכל 30K טיפול "גדול", יש לך מושג מה כל אחד כולל ?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון.. עדכון.. עדכון..

לאחר חיפושים רבים ובעיקר סבלנות נמצאה הכלה !

רנו מגאן 2007 חמושה במנוע DCI בנפח 1500 סמ"ק וגיר רגיל, הרכב עבר כ109K ק"מ (יד ראשונה) והיא ברמת גימור EX. העברת בעלות בוצעה היום וחצי שעה אח"כ רכשתי לה נעלים מסוג מישלין טריים.

אחרי נהיגה של יום אחד אוכל לציין לזכות את הנוחות המפתיעה (בעיקר אחרי נסיעה בקליאו) השקט המופתי ושפע תאי האכסון. לחובה אציין את ההגה המת ביותר שאחזתי בו בעיקר כי אני רגיל להגה הידראולי.

אגב, אחת ההמלצות פה הפנתה אותי לפאביה שנת 2008 שגם אותה בחנתי וגם התכוונתי לרכוש, הרכב במצב מעולה ! פנימית וחיצונית נראה כמו חדש ומאוד שמור, עם 123K ק"מ והבעלים כרגע עושה רושם של אחד שמבין עניין והרכב טופל באהבה.

אינני יודע אם מישהו רכש אותה, אבל במידה ולא, ומישהו מחפש רכב בתקציב של 60K אני יכול לתת המלצה חמה לרכב זה.

פורסם

תתחדש ותהנה!

מצאת רכב עם נתונים טובים מאוד.

אכן, מזיכרון שלי עם קנגו DCI, לא שומעים את רעשי המנוע בתוך הרכב בכלל, כאילו זה לא רכב דיזל.

נוחות, מרחב פנים, בטיחות וחיסכון - אלה היתרונות של מגאן DCI.

האם רצועת טיימינג הוחלפה ?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תתחדש!

ד״א אני הפניתי אותך לפאביה ללא שום ידע מוקדם לגביה :-) שמח שהסתבר כרכב טוב אפילו שלא רכשת אותו בסוף

פורסם
תתחדש ותהנה!

מצאת רכב עם נתונים טובים מאוד.

אכן, מזיכרון שלי עם קנגו DCI, לא שומעים את רעשי המנוע בתוך הרכב בכלל, כאילו זה לא רכב דיזל.

נוחות, מרחב פנים, בטיחות וחיסכון - אלה היתרונות של מגאן DCI.

האם רצועת טיימינג הוחלפה ?

הוחלפה כקיט (מותחן+רצועה) לפני 3 חודשים יחד עם רצועת אביזרים, אך מותחן רצועת האביזרים לא הוחלף. אני אחליף אותו בהקדם בשביל להיות בטוח.

תתחדש!

ד״א אני הפניתי אותך לפאביה ללא שום ידע מוקדם לגביה :-) שמח שהסתבר כרכב טוב אפילו שלא רכשת אותו בסוף

תודה! לדעתי הבחור מכר את הרכב, הוא היה שווה קניה גם במחיר מחירון.

פורסם

תתחדש! עשית בחירה מעולה.

• תוכן חדש...