Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני חייל ואני מעוניין לקנות רכב חדש מ2012.

ההתלבטות שלי היא בין קיה פיקנטו לטויוטה אייגו.

מבחינת צריכת דלק אייגו עושה 1/18 (בפועל לפי KML) בעוד שהפיקנטו עושה 1/14.

לעומת זאת, הפיקנטו היא אוטומטית עם מנוע 1.2 והאייגו היא אלקטרונית (רובוטית גירסא 2) עם מנוע 1.0...

אני אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, מה אתם ממליצים,

והאם החיסכון של עד 100 ש"ח בחודש דלק (אם אקח את האייגו) שווה את הנסיעה הפחות נעימה וההתבלות של המנוע.

תודה ענקית,

ספי :-)

פורסם

צריכת הדלק שרשומה באתר KML לא תמיד קשורה למציאות. האייגו ותאומותיה (107 ו-C1) אכן חסכוניות יחסית בזכות הגיר הרובוטי שלהן אבל 18 קילומטרים לליטר תקבל רק אם תיסע הרבה מחוץ לעיר ובצורה רגועה. הפיקנטו האוטומטית לא נחשבת לחסכונית במיוחד, וגם כאן הנתון של 14 קילומטרים לליטר נראה לי אופטימי מידי.

תעשה נסיעת מבחן על הגיר הרובוטי ותראה כמה הוא מפריע לך. חוץ מזה, האייגו קטנה מהפיקנטו, אין לה חלונות אחוריים ותא המטען שלה בגודל של תא כפפות ממוצע. גם תא הנוסעים פשוט יותר ובסך הכל האווירה היא של קטנוע על ארבע גלגלים. זה לא נורא במיוחד, אבל הפיקנטו מהבחינה הזאת מרגישה "יותר אוטו".

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מבחינה כוללת הפיקנטו רכב הרבה יותר טוב מהאייגו.בנוסף, היא מאובזרת ו"מפנקת יותר". תוסיף גם אחריות של 7 שנים למכלולים החשובים ותקבל עסקה מעולה.

לגביי הגיר הרובוטי: אני לא רוצה לפתוח את הויכוח הישן. לדעתי, מדובר בגיר גרוע מאוד, בעיקר בעיר ולקראת עצירות. ממליץ לבצע נסיעת מבחן ארוכה, כדיי לקבל התרשמות. ד"א, אני גם לא חסיד של גירים אוטומטיים, אבל זה של הפיקנטו נעים יותר משל הטויוטה.

לגביי צריכת הדלק בפיקנטו: יש כאלה שטוענים שהרכב עושה 11 ק"מ/ ליטר ויש כאלה שמציינים גם 16-17 ק"מ/ ליטר באותם תנאים בדיוק (יש קבוצה של פיקנטו בפייסבוק, ממליץ להתעדכן ממנה).

אני לא הייתי חושב פעמיים.

פורסם

אני קצת משוחד משום שיש לי את ה 107 עם גיר רובטי. לגיר מתרגלים ממש מהר ו"הבעיה" היא בהעברה בין הילוך 1 ל- 2.

כשאני קניתי את הרכב בדצמבר שעבר (מבצעי סוף שנה) יכולתי לקנות רכבים אחרים בערך באותו הסכום שרכשתי את ה 107, אתה צריך לעשות חושבים מה חשוב לך ברכב בשני המצבים לא מדובר ברכבי פאר, מדובר ברכב נוח שיקח אותך מנק' א' ל- ב'.

כשאני קניתי עניין אותי אך ורק צריכת דלק ומעבר לכך לא שינה לי עיצוב, פינוקים וכו'.

אני עושה בשבוע +- 600 ק"מ בעיקר נסיעות בין עירוניות כביש 6 (במהירות מותרת) ויוצא לי צריכה של 1:18 גם בחודשי הקיץ החמים בנסיעה עם מזגן.

אני מאוד ממליץ על ה - 107 ואחיותה וגם כשאני מגיע לעיר ממש תענוג עם הרכב.

אשמח לעזור ולסייע בכל שאלה כבעל רכב...

פורסם

פיקאנטו אוטומטית בוודעות יותר בזבזנית מכנופיית האייגו, 107, C1 רובוטיות וזאת משום שיש לה מנוע 4 צילינדר 1.2 ליטר לעומת 3 צילינדר 1.0 ליטר בכנופייה.

אין מה לעשות נפח גדול יותר=רכב בזבזני יותר.

המלצתי, לעשות נסיעת מבחן ולהחליט איפה יותר נוח, נעים, יפה בעינייך.

בהצלחה

רומן

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

ל107 אכן תא מטען קטן,אך זה מתבטא יותר בנוחות העמסה,היתרון שלו שהוא עמוק לכן יכול להכיל יותר ממה שנדמה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...