Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לטובת הבורים: מאה שקלים נשמע יותר טוב.

דווקא כאן אני מצדד ברועי. במספרים העולים על 10 אפשר להשתמש ביחידת המידה בבודד ולא ברבים (כלומר ששה מטרים, אבל ששים מטר)

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אחרי שטעמתי מהפרי האסור של הטלת רפש, דיון ענייני כבר לא מושך אותי יותר.

חבל רועי, הרי בהטלת רפש נסיונך רב, גם באלימות מילולית, גם בפזור טענות ללא כל כסוי. עשית זאת בשרשורים רבים.

נסיוני בכגון אלו מוגבל יותר, תצטרך לסלוח לי על כך.

יחד עם זאת, יכולת הבטוי שלך טובה- אולי תקרא חמשה שה ספרים וכך תיתן תוקף לטענותיך.

מי יודע, אולי עוד תכתוב משהו נכון.

ספריאל- צודק, זה רק מצלצל לא טוב. מנפלאות האקדמייה. אגב, לא חובה אך עדיף אותיות ולא ספרות.

עידן, כמו שכתבתי קודם חג שמח למי שכאן ולמי שבניכר. לא רואה כאן אמת מוחלטת.

פורסם

ספריאל- צודק, זה רק מצלצל לא טוב. מנפלאות האקדמייה. אגב, לא חובה אך עדיף אותיות ולא ספרות.

בדרך כלל מקובל להשתמש באותיות בתחילת משפט, בהמשך אפשר במילים או ספרות. העניין הוא ששימוש באמילים בדרך כלל מכביד מאוד על הקריאה כך שאם לא מדובר במספר המבוטא במילה אחת יש העדפה לספרות. כך, לפחות, בספרות אותה אני קורא ובשפה האנגלית.

וכמובן שיש אופציה לייצוג מספר שלם על ידי אותיות (עבריות, או ספרות רומיות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פנדוב, מזל טוב.

אין לי מושג אם זו הפעם הראשונה, אבל היי, שיהיה במזל - הצלחת להרוס שרשור.

לו היית מעניק מהידע שלך (ובאמת שאני לא ציני), היינו יכולים להחכים. אבל מלבד כמה משפטים בודדים, לא ממש טרחת להסביר, אלא רק לומר כמה אתה מבין וכמה רועי לא מבין כלום מהחיים שלו.

בזה הצלחת לא רק שלא להראות אם אתה באמת מבין, אלא שגם הצלחת לקטוע את השרשור על ידי רפש והוצאת קיטור. נכון, גם רועי לא חסך דבריו, אבל הוא לפחות אמר עוד דברים, ואם הם נכונים או לא, זה פחות קריטי. הוא אמר, וזו מטרת השרשור - לחלוק ידע. אם טועים אז יש מי שיתקן. כאן לו היו טעויות, כמו שטענת, הרי שלא היו תיקונים. למה? יותר קל לשלוח אנשים לחפש לבד את מקור הטעות. כנראה. זה לפחות מה אתה עשית.

חבל.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

היי, מסכים במידה מסוימת. ברשותך מיספר הערות לא קשורות זו לזו:

כמדומני התנהלו בפורום שרשורים רבים בנושא זה ממש.

בשלב מוקדם ביקשתי מפותח השרשור שיכתוב כמה מילים על בעל הכתבה- דן מרגלית. אני בטוח שבר 72 בקיא בעניין וזה מעניין.

כידוע לך, שרשורים הולכים לכל מיני כיוונים. נניח מיורדים, למשבר עולמי, טעם החומוס בארץ וכדומה. גם מחלוקת היא לגיטימית אם כי זו חרגה לרעה. אם תשים לב, בהערות שלי יש מידע. כל שצריך הוא גוגל והופ, החכמנו קצת. איני יכול לשפוך כאן חומר של קורסים שלמים. אני כן נותן קצה חוט. היום נתתי גם יותר מזה- תקציר כלכלי בתשובה על ציטוט מויקי. תגובת בן שיחי היתה שכעת כואב לי הראש.

איו זו הפעם הראשונה שרועי נוקט אלימות מילולית שלא לצורך וצר לי אם במידת מה, אך לא באותה חומרה, הלכתי אחריו.

עדיין, אני מבטיחך שממה שכתבתי, ניתן ללמוד. קצת גוגל ורצון טוב. אפשר גם לשאול אותי במקום לטעון שאני פשוט מקשקש לשוא.

באמת סברתי אתמול וגם היום שישאל וילמד. זו לא בושה. הוא בחר לנגח.

לגופו של שרשור- יש כאן עובדות , יש ערכים, יש מסקנות. כאשר ראיתי שאדם מדבר דברים חסרי פשר, מסיק מסקנות בהתאם. ניסיתי לתקנו.

לשון אחרת- ניסיתי לצרף ידע לשרשור, בתחום מסוים.

אמרתי ולא בציניות שאשמח ללמוד מימנו בנושא אחר. זה כמובן כבר לא רלוונטי.

כאשר אנשים שואליפ בפורומים שאלות וביכולתי לענות, אני עושה זאת. בדוק והיוכח.

כאשר יש דיון ונאמרות בו שטויות, מחובתי לתקן. לא התכוונתי שיגלוש כך.

להבא אבין: לעיתים אנשים כותבים דברים ללא כסוי, אחרים עונים להם בלי לקרוא באמת מה שכתבו- מעין דו שיח של חרשים.

בכך איני מאשים את רועי. הוא רק הסימפטום לכך.

כתבת שמטרת השרשור לחלוק ידע. לא ידע מסולף או מומצא.

להבא אשתדל להמעיט במעורבות. אתה ודאי מבין שאין לי טעם להתדיין עם אנשים שתשובתם היא : לא נכון ולא נכון.

אני בדרך כלל מעורב בשרשור בו אני לומד, או מלמד או משועשע.

רצוי שלושתם. פה אין אף אחד מהם. על כן אני מותיר את הבימה לרועי.

חבל שראית לנכון לפנות רק אליי. אבל שיהיה.

חג שמח.

אה כן, את שם השרשור יש לשנות. למרות ההומור הפנימי- הוא פוגע.

פורסם

רק מילה:

המשבר הכלכלי בשנות ה-30 פרץ בגלל סיבות דומות למשבר הנוכחי: אנשים היו באקסטזה משוק המניות וקנו עוד ועוד; הבנקים, בתורם הלוו כסף(!) ע"מ שאנשים יוכלו לקנות מניות. כשהמניות האלו ירדו (בין השאר, בגלל פאניקה פתאומית בשוק, שבגללה ניתן לסגור את הבורסה למסחר לכמה ימים כשיש דבר דומה) אנשים לא יכלו להחזיר הלוואות עבור אותן מניות -> קריסה של הבנקים וכו' וכו'.

מדיניות הניו-דיל, אגב, או יותר נכון יעילותה מוטלת בספק. לא בטוח שזה מה שהציל את ארה"ב, ולא דווקא מלחה"ע 2 והצריכה התעשייתית שנגרמה בעקבותיה (למרבה האירוניה).

שני הסנט שלי בעניין הכללי של האשכול:

אני חושב שהבעיה היא לאו דווקא המחיה עצמה, אלא אי היכולת להתקדם. אם בארה"ב (למשל) - כמו שאמרו פה, אפשר להתחיל מאפס ולהגיע למצב שיש לך בניין שאתה משכיר - כאן זה כמעט בלתי אפשרי. גם אם אתה בעל תואר ועובד "במקצוע שלך", המשכורת שלך תאפשר לך במקסימום לחיות קצת יותר טוב. היא לא תאפשר לך לבצע קפיצה כלכלית.

כרגע מי שיכול לבצע את הקפיצה הזו אלו אנשים שקימבנו את עצמם במהלך ה60 שנים האחרונות (כל מיני משפחות על ששולטות במשק), או בן לאחת כזו, או סתם אנשים שמצליחים ל'סדר' לעצמם עסק טוב, ולרוב הם לא מה שנקרא "מלח הארץ"...

הבעיה היא כמובן במיסוי, שחלקו כורח המציאות, וחלקו סתם סחיטה של האזרח הקטן (מי צעק קצבאות למי שלא מגיע?). אבל צריך להבין שבכדי לשנות את הנאחס הזה, אי אפשר לרדת מהמדינה - כי זה פותר את הבעיה רק בטווח הקצר של אותו אדם ספציפי. כדי לשנות את השיטה, אפעס, צריך להישאר פה.

יצא לי לדבר עם חברים על 'תקרת הזכוכית' הזו. המציאות היא, שאם אתה רוצה לשכור דירה נורמלית / לקנות דירה, ומעוניין ברכב שהוא מעבר למשפחתית הממוצעת, או הוט האץ' בסיסית, יהיה לך קשה - על סף הבלתי אפשרי כדי לבצע זאת - במיוחד בתנאים של היום. אאל"ט, בכדי לקבל משכנתא, צריך הון עצמי של 40% מערך הדירה. אני לא מכיר הרבה אנשים שיכולים לומר שיש להם את הסכום הזה, גם לאחר שהם וזוגתם ערמו את כל הכסף המשותף שלהם + מה שהצליחו לגרד מההורים (בהנחה ודירה עולה מליון+- ש"ח) וגם אז יש לך הלוואה שאתה צריך לשלם על פני X שנים. במצב הזה, יהיה לך בעייתי משהו גם לעמוד בתנאי ההלוואה, גם לחיות מיום ליום (אפילו אם תחיה רק על קופסת חמוצים לשבוע...) ועוד לקנות לעצמך רכב מעניין (שהוא לא פרארי, אבל גם לא טויוטה קורולה {נו אופנס לבעלי הקורולות}) - נניח סדרה 5 והלאה (על רכבים שמגרדים את המליון אין על מה לדבר).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

תגובה סטנדרטית:

מסכים עם קייזר.קשה לדעת אם הניו דיל לבדו היה מסייע. אכן המלחמה סייעה לסיים המשבר, כדי להבהיר יותר את האבסורד, המשבר תרם לפרוץ המלחמה, שתרמה לסוף המשבר.

אשר לדברים האחרים שכתבת, נוטה להסכים אך הבעיה אינה במכונית גדולה יותר או פחות. רמת החיים חשובה אך איכות החיים הרבה יותר. על רכב, מוכן להתפשר. על בריאות, חנוך, מינהל תקין ועוד, פחות.

לאחר שפיצפוצים כתב לי מה שכתב)הופתעתי מחד צדדיות) עברתי שוב על מרבית השרשור.

יש אמת בהרבה הודעות. ההודעות שאיתן הזדהיתי הן3 12 20 25 47. שומו שמיים, אחת מהן של רועי.

אם נחזור לקייזר, בשני המקרים האזרח הקטן שילם המחיר והמדינה באה לתקן את שחוללו כוחןת השוק.

עניין נוסף, גל גלובליזציה היה לפני מלחמת העולם הראשונה. נגמר במלחמה.

היה פחות לפני המלחמה השנייה.

פעם לא היה אינטרנט. היה אספרנטו.

פורסם

אשר לדברים האחרים שכתבת, נוטה להסכים אך הבעיה אינה במכונית גדולה יותר או פחות. רמת החיים חשובה אך איכות החיים הרבה יותר. על רכב, מוכן להתפשר. על בריאות, חנוך, מינהל תקין ועוד, פחות.

וודאי, אך העיקרון נשמר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

"איזו כותרת מתאימה לשרשור?

1. נפולת של נמושות

2. אוכל בצ'ילה

3. אידאולוגיות ציוניות

4. דקדוק עברי

5. היסטוריה פיננסית במאה ה20

6. כל התשובות נכונות."

אנא, בחרו את המתאים ביותר. מי מתנדב לשנות את הכותרת ? :wink:

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• תוכן חדש...