Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(כמה שאלות בנוגע ל) ליסינג פרטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. משתלם למשפחה העושה בסביבות 15-20KKM בשנה?

2. למשל אני עושה ליסינג פרטי משלמה סיקסט, אני מקבל רכב חדש מהניילונים כאילו קניתי מהחברה? אני בוחר צבע ורמת גימור?

3. מישהו יודע האם עובדי מדינה הזכאים לקבל החזר על טסטים וביטוחים יקבלו החזר על רכב מליסינג פרטי?

4. משנה איזה אוטו לוקחים? (אנחנו מתכננים להמשיך בליסינג, כלומר אחרי 3 שנים לקחת רכב אחר)

5. האם זה נכון שהמקדמה שנותנים בתחילת התשלומים נשמרת לאחר החלפת הרכב?

6. יש תנאים שונים בין החברות השונות? (שלמה סיקסט/אלדן/אויס וכד'.)

תודה מראש.

פורסם

לא בטוח שהבנתי נכון אבל אתה בעצם מתכוון לרכוש רכב בפריסת תשלומים כמו ליסינג?

אם כך הדבר - אתה בעצם לוקח הלוואה מהבנק ומקפיא סכום מסויים(עד כ-50 אחוז משווי הרכב) ואת החצי השני אתה מכסה באמצעות מקדמה + תשלומים חודשיים + ריבית. את הכסף שהקפאת אתה בעצם סוגר(ללא ריבית. הסכום לא משתנה) ל-שלוש שנים. את ההלוואה אתה מקבל מהבנק(או כל גוף אחר שמוכן לתת אותה).

לא משנה איזה רכב לוקחים. אם כי כנראה במידה ואתה לוקח את ההלוואה מאלבר אז אתה תהיה כבול כנראה לרכבים שיש לאלבר להציע. מנגד, אם אתה לוקח את ההלוואה מהבנק אתה יכול לבחור כל רכב שתרצה. אתה לא כבול ליבואן אלא לבנק.

העניין אגב, לא כולל תחזוקת רכב כמו בליסינג דרך חברה. אפשר להוסיף את זה ומן הסתם זה יעלה את התשלום החודשי.

המקדמה לא נשמרת זה כסף שיורד לך מהתשלום הסופי/החודשי על הרכב.

מה שקורה זה שאחרי שלוש שנים אתה מוכר את הרכב באופן עצמאי או בטרייד אין בחברה וההפרש בין סכום המכירה והסכום שסגרת זו המקדמה לרכב החדש(כמובן במידה ויש לך עוד כסף אתה מוזמן להוסיף אותו למקדמה).

משתלם לא קשור לעניין פה. העניין הוא אם יש לך את הממון לרכוש כעת רכב חדש או אין אבל אתה יכול לעמוד בתשלומים חודשיים + תשלום מקדמה.

תזכור - חברות שמספקות לעובדיהן רכבים בשיטת הליסינג מזמינות כמות נכבדה של רכבים מה שאומר שהסכום שעובד נאלץ לשלם והסכום שאתה, כלקוח פרטי תצטרך לשלם, לא יהיה אותו סכום. לכן לא יודע עד כמה זה משתלם.

פורסם

אוקיי, חישבתי את זה וזה יוצא עוד 5K בסך הכל.. ממש לא נורא, עדיף מאשר היאוש של לנסות למכור מכוניות היום.

הרכב שאני בוחר מגיע חדש כאילו קניתי אותו בסוכנות ואני יכול לבחור צבע ורמת גימור?

פורסם

אלעד, לא יודע אם זה עונה לך בדיוק על השאלות, אבל כמה דברים שאתה צריך לקחת בחשבון:

היום לדעתי בערך כל יבואן מציע עסקאות מימון כאלה, דרך בנקים, חברות צד שלישי וכו', וזה לא חייב להיות דרך אלבר, אלא יכול להיות דרך הסוכניות עצמן.

בעסקאות מימון מכל סוג שהוא, אתה תמיד תשלם אחוז מסויים יותר על הרכב ממה שהוא עולה בפועל. כמובן שאתה יכול לחשב כמה בדיוק במעמד הקנייה. שני הדברים שמייקרים את האוטו כבר במעמד הקנייה הם תשלום על עצם העסקה שיכולה לקחת החברה שמארגנת את המימון \ מממנת לך את העסקה, וכמובן גם הריבית על ההלוואה שסביר להניח שתצטרך לשלם.

קח בחשבון שכשאתה מוכר את הרכב בעצמך, אתה פחות או יותר קובע את המחיר ויכול לנסות למכור בכמה שבא לך, בהתחשב במחירון. בעסקאות מן הסוג הזה, הסוכנות אומנם תקנה ממך את הרכב בסוף התקופה, אבל בחלק מהמקרים (למשל במקרה צ'מפיון מוטורס) פשוט לא תעמוד בהבטחות שינתנו לך בתחילת התקופה ותקנה ממך את הרכב במחיר נמוך בעשרות אחוזים ממחיר המחירון שלו, תוך שהם ימציאו לך מגוון סיבות ללמה זה קורה, ויבטיחו לך שבעסקה הבאה "יהיה בסדר".

אם אתה בונה על לחדש עסקה כזו פעם בשנתיים - שלוש, בהתאם למה שמציע הגוף הרלוונטי שדרכו אתה קונה, תנסה לקבל מהם התחייבות לטרייד אין במחיר מחירון בסוף התקופה, או לפחות תנסה להוציא מהם כמה הם באמת יתנו על הרכב הישן בסוף, אם אתה לא מתכוון למכור אותו לבד. כמובן שגם בעסקאות כאלה אתה תמיד יכול למכור את הרכב לבד ולהחזיר להם את הכסף, אבל כאמור אחת מהסיבות לעסקה כזו מלכתחילה, זה הנוחות שבטריידאין.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

האמת שזה תלוי במצב הרכב. אנחנו עשינו טרייד אין לרכב הקודם שלנו ב3K מתחת למחיר המחירון(18 במקום 21) והסכמנו לכך כי זה חסך לנו המון כאב ראש ובלאגן וסופק לנו רכב חלופי בחינם.

אם הרכב במצב טוב שאי אפשר לערער עליו אני לא רואה סיבה להורדה רצינית במחיר מהמחירון.

בכל מקרה, תמיד אפשר למכור את הרכב לבד.

פורסם

אלדד - "ליסינג פרטי" אינו אלא הלוואה לרכישת רכב, שיכולה להיות מתאימה או לא מתאימה לצרכיך.

עליך להשוות אות התנאים לאפשרויות מימון אחרות - כגון רכישה על חשבון חסכונות או נטילת הלואות מהבנק או חברת מימון אחרת.

התאור של Smiro מצויין, ואני רוצה להדגיש כמה דברים, שחלקם כבר צוינו:

1. למעשה מה שאתה עושה הוא לקחת הלואה בשני מסלולים: האחד הוא הלואה רגילה לתקופה של 3 שנים, השני הוא הלוואת "בלון" שה אתה משלם משך 3 השנים ריבות ואת הקרן מחזיר בתום התקופה.

2. הלואה בנקאית רגילה תוכל לפרוס על פני 5 שנים, ואם, מבחינת הבנק, אתה "לווה טוב" גם הריבית שתשלם תהיה יותר נמוכה. כמוכן - אם יש לך חסכונות או השגעות בבנק תוכל לשעבד אותם במקום את הרכב, מה שיחסוך לך את בעיית הסרת השעבוד בסיום תקופת ההלוואה. מצד שני, אם הבנק "עושה פרצופים" ולא רוצה לתת לך הלואה (או שדורש ריבית גבוהה) כדאי לך מאוד לחשוב פעמיים אם העסקה כדאית, הבנק מכיר את כושר ההחזר שלך, ואם מבחינתו אתה "לווה מסוכן" מוטב שתמנע מנטילת הלואה כלשהי. מסיבה זו אני ממליץ לך לבחון נטילת הלואה מהבנק בו מתנהל חשבונך, גם אם בסופו של דבר תקח את ההלוואה ממקור אחר.

3. ברכישה עם הלואה בנקאית הרכב ירשם על שמך כיד ראשונה (עם שעבוד לטובת הבנק). ברכישה מחברת ליסינג או שהרכב ירשם על שמה, או שתרשם כיד שניה (עם הליסינג כיד ראשונה). בשני המקרים תפסיד ערך כיון ברשיון הרכב יצויין "מקוריות - החכר" (ולא פרטי. מצד שני - אם אתה רוכש את הרכב בהוזלה משמעותית הדבר יכול לקזז את ההפסד בערך המכירה.

4. אם בעוד 3 שנים תרצה למחזר את העסקה באותה חברה או סוכנות תהיה מוגבל למבחר הרכבים שאותה סוכנות תציע, לא יהיה לך החופש לבחור בכל דגם שבו תהיה מעוניין.

5. הדוגמא של Smiro לטרייד אין קצת מטעה - הוא מסר רכב ישן ולכן ההפסד היה קטן (3,000 ש"ח הוא, בקו התחתון, סכום קטן מאד במחזור הכספי של משפחה). במכירת רכב בן 3 ההפסד יכול להגיע לעשרותאלפי ש"ח.

6. עסקואת ה"ליסינג הפרטי" בנויות על מחזור החלפת רכב של 3 שנים. אם אתה מעוניין להחזיק ברכב תקופה קצרה או ארוכה יותר תזקק ממילא למימון של קרן הלואת ה"בלון" - האם הסכום נמצא בידך או שיש לו מקור מובטח? לכן עדיפה הלואה בנקאית שמאפשרת לך לשלם את כל הסכום במסגרת ההלואה, גם אם היא לתקופה יותר ארוכה. כמוכן בהלואה בנקאית (ב"כ צמודת פריים) אין "עמלת פרעון מוקדם", כלומר אם מגיע לידך סכום משמעותי תוכל להחזיר חלק או כל סכום ההלואה לפני הזמן, וכך לקצר את משך ההחזר או להקטין את ההחזר החודשי - וכך לחסוך ריבית. אני לא יודע מה תנאי פרעון מוקדם בעסקואת "ליסינג פרטי", הן מחייבות בירור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עוד שני דברים קטנים:

1) שאלת לגבי המקדמה שאתה משלם ואם היא נשמרת - יכול להשאר סכום מסויים לעסקה בהתאם לגודל הלוואה שאתה לוקח והתשלומים החודשיים שלך. למשל, אם אתה קונה רכב שעולה 100,000 ומשלם מקדמה של 20,000, זה אומר שלקחת הלוואה של 80,000. נניח שפרשת את התשלומים לשנתיים, כך שבסוף התקופה אתה חייב עוד 20,000. הסכום שיש לך לעסקה הבאה הוא לחלוטין פונקצייה של הסכום בו יקנו ממך את הרכב הישן: אם הוא שווה יותר מ20,000 (נניח 40,000) - מה טוב, נשארו לך 20,000 לעסקה הבאה. אם מסיבה כלשהי הוא שווה רק 10,000, לא רק שלא נשאר לך כלום לעסקה הבאה, אתה גם חייב עוד 10,000 לחברה.

2) נראה לי שגם התייחסת לזה, אבל חשוב להדגיש שבניגוד לליסינג שנותנים במקומות עבודה כאלה ואחרים, בעסקאות מימון מהסוג הזה, כל העלויות של הטסט, טיפולים, חידוש רישיון רכב וכו' הן עליך וזה עוד משהו שצריך לזכור ולקחת בחשבון. אם אתה עושה עסקה של שנתיים וחצי וקונה רכב שלא דורש כלום ב30,000 הראשונים זה עוד יכול להיות בסדר, אבל מעבר לזה, זה כמובן יכול להגיע לעוד כמה אלפים בשנה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

תודה לכם על התגובות.

כשנרצה לקנות את הרכב כבר יהיה את הסכום, גם כמעט לקנות את הרכב במלוא הסכום, פשוט זה סכום שיש לנו כל 6 שנים ובזמן הזה האוטו מתיישן.. ראיתי באתר של שלמה סיקסט כמה עולה עסקה עם הרכב שאנו רוצים.. זה 40K מקדמה ועוד 1300 כל חודש.. יוצא אחרי 3 שנים בסביבות 80 אלף. אם אני רוצה לקנות את הרכב אני צריך להוסיף עוד 60K~, ואם אני ממשיך בעסקה? אני גורר חוב של 60K? או שאני לא משלם אותו ופשוט אם ארצה לאחר מכן גם רכב שדורשים על מקדמה של 40K ויתנו לי על הרכב 40K אז אני פשוט ממשיך בתשלומים.

אגב ראיתי באויס שיש להם אפשרות לעשות ליסינג פרטי כאשר הרכב רשום על שמי אך משועבד להם (כנראה שאצטרך שהרכב יהיה על שמי כי יש לנו החזרים על ביטוח וטסטים ונראה לי שזה מחייב שהרכב יהיה רשום על שמי..) ובאפשרות הזו הם גם עושים לי את כל הטיפולים ברכב, כמו בליסינג תפעולי.

זה נראה לי מאוד נוח כי הרכב בסה"כ הוא לאמא שלי והיא ממש לא בנויה להתרוצץ במוסכים וכד'.

מה אתם אומרים? חישבתי לפי שלמה סיקסט ואם הייתי קונה את הרכב לאחר 3 שנים זה יוצא רק 5K מעל המחירון שלו..

אנחנו משפחה שבכלל לא מזניחה את הרכב, ושומרים עליו מכל משמר. אם לא יהיו לו פגיעות כלשהם אני לא חושב שיורידו לי הרבה מתחת למחירון.. מה גם שנראה לי שאפשר לסכם איתו שירכשו ממני את הרכב במחיר מחירון.

ושוב אני שואל, אני מקבל מהם רכב חדש כאילו קניתי מצמפיון? (הרכב הוא סקודה אוקטביה) אני יכול לבחור צבע ורמת גימור?

פורסם

הנה, נתת את התשובה בעצמך. זמן המחזור שלך הוא זמן המחזור של קרן ההשתלמות.

השאלה הראשונה שעליך לשאול את עצמך היא האם קרן ההשתלמות נועדה, מבחינתך, להחלפת רכב, או לחסכון לטווח יותר רחוק, אפילו לפנסיה.

בשלב הבא - עניין התזמון: אם אתה רוצה להשתמש בקרן ההשתלמות לרכישת רכב, האם אתה ממתין לפתיחתה או רוצה לקחת הלואה קודם, ולהחזירה עם פתיחת קה"ש.

לפי החשבון שלך בתום 3 שנים אתה תהיה חייב משבו בסדר גודל של 40.000 ש"ח. שיהיה עליך להחזיר. צפוי שיהיה לך סכום כזה בעוד 3 שנים?

ועניין אחרון - אם אתה לוקח תוכנית שכוללת שירות וביטוח - מה נכלל בשירות ומה עלותו? יתכן שהשירות אינו כלכלי בעליל. כמוכן, אם אתה רוכש את השירות - האם הוא כולל לקיחת הרכב למוסך? האם השירות ניתן במוסכים מורשי יבואן? יתכן שהחברה משלמת תמורת הטיפולים, אבל על השוכר לקחת את הרכב למוסך בעצמו, כך שאמך לא תפטר מהעול של נסיעה למוסך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רגע, תענה לי בפשטות.

בעוד חצי שנה~ אמי תקבל בסביבות 70K, והאוטו שלנו יהיה שווה בסביבות 40K כשנמכור אותו. זה אפשרי שהכסף ממכירת הרכב הנוכחי יהווה המקדמה, ומה70K ירדו במשך שש שנים (יחרוג מזה ב6 שנים אך נסתדר) התשלומים השוטפים של שני רכבים (כלומר אחרי 3 שנים רכב אחר)?

ולפי מה שרשום באויס הם בעצמם לוקחים את הרכב ומטפלים בו, ובמוסכים מורשים.

אני בטוח שזה מייקר את העסקה, אך יחסוך כאבי ראש רבים, ואם האוטו יהיה על שמה מה טוב, היא תקבל החזרים על ביטוחים וטסטים.

פורסם

ושוב אני שואל, אני מקבל מהם רכב חדש כאילו קניתי מצמפיון? (הרכב הוא סקודה אוקטביה) אני יכול לבחור צבע ורמת גימור?

כן, אתה מקבל רכב חדש לחלוטין ויכול לבחור צבע ורמת אבזור.

אבל, כל הרעיון של ליסינג פרטי מתבסס על זה שאתה תלוי בהיצע הרכבים שחברת הליסינג בכל מקרה קונה. אם תבחר לרכוש למשל אוקטביה 1.8TSI, דגם שחברות הליסינג לא כל כך קונות, יכול להיות שתצטרך לשלם יותר וכמובן לחכות קצת יותר עד לאספקת הרכב.

באופן כללי ינסו לכוון אותך לדגמים ולגוונים שיש לחברות הליסינג במלאי המיידי, אבל כעיקרון כל דגם של רכב אפשר לקנות היום בליסינג פרטי. הכל שאלה של מחיר.

ולפי מה שרשום באויס הם בעצמם לוקחים את הרכב ומטפלים בו, ובמוסכים מורשים.

אני בטוח שזה מייקר את העסקה, אך יחסוך כאבי ראש רבים, ואם האוטו יהיה על שמה מה טוב, היא תקבל החזרים על ביטוחים וטסטים.

חבילת אחזקה + ביטוחים היא בדרך כלל בתוספת תשלום. זה משהו שקיים בכל החברות, לא רק באוויס. בדרך כלל במהלך התקופה הרכב רשום על שם חברת הליסינג אבל יש חברות שרושמות את הרכב על שם הרוכש. אבל אז אתה נחשב ל"יד שנייה" כשהיד הראשונה היא חברת הליסינג. אם אתה רוצה להיות היד הראשונה של הרכב תצטרך לרכוש אותו ישירות דרך היבואן ולקבל ממנו מימון בתנאים דומים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ליסינג פרטי זאת תכנית מימון למי שאין כסף מזומן לרכוש מכונית חדשה או שמעדיף לשמור את הכסף לצרכים אחרים וצריך עזרה בפריסת תשלומים. היא טובה כמו כל תוכנית מימון או הלוואה אחרת - כלומר יקרה! תבדוק את כל התנאים בעזרת רואה חשבון שלך. אנשים נוטים להסתכל על הסכום החודשי ולשכנע את עצמם "אה, 1,300 בחודש אני יכול לעמוד בזה" ואחר כך לא מבינים איך חלפו שלוש שנים ועוד לא שילמו חצי מהרכב. צריך להבין טוב טוב את המילים והאותיות הקטנות, בדרך כלל החברות דורשות ביטוחים יקרים ומיגונים ולפעמים גם ביטוח חיים וכו'. מאחר ואתה למעשה לוקח הלוואה, תעשה סקר שוק כי תוכניות מימון והלוואה יש לא מעט וההבדלים ביניהם יכולים להיות משמעותיים. כאמור, אם יש לך רואה חשבון, תן לו לחשב את הכדאיות

פורסם

ליסינג פרטי הוא רכישת רכב לכל דבר, רק בעסקת מימון נוחה.

כך שהקילומטרז' שאתה מבצע אינו רלוונטי, אלא אם כן אתה משווה לליסינג תפעולי, ולדעתי לא זה המצב.

ההשוואה הסבירה היא בין ליסינג פרטי לבין רכישת רכב חדש / משומש, ואז אתה משלם על כל ליטר דלק שאתה צורך.

בליסינג פרטי אתה מקבל רכב חדש לחלוטין, עם הניילונים, אתה בוחר את רמת הגימור, הצבע וכו' (עסקת המימון כמובן מושפעת מהפרמטרים הללו שכן הם משפיעים על מחיר הרכב). חברות רבות מציעות ליסינג פרטי, לכל חברה דגמים בהם היא אטרקטיבית יותר או פחות, תלוי בהסכם הרכש שיש לחברה עם יבואן הרכב.

מבנה העסקה הוא מקדמה, תשלומים חודשיים ויתרה בסוף התקופה.

בסוף התקופה עושים חשבון כמה הרכב שווה, כמה שילמת וכמה נשאר – ואיך ניתן לעבור לרכב הבא באותה המתכונת.

פורסם

נקודה מאוד מאוד חשובה.

אם תגיעו עם מזומן(שלכם או מהבנק) ותסכימו לקנות את הרכב מחברת הליסינג במקום, בלי ליסינג יציעו לכם הנחה מאוד גדולה.

לדוגמה, קיה פורטה הוצעה ב-97K ש"ח לחדשה עם 0KM מליסינג (נדמה לי אצל סיקסט אבל גם לשאר יש אותם מבצעים). אם תקחו ליסינג מלא אתם משלמים מעל ל-20% ריבית!!! ל-3 שנים, כלומר, עדיף לכם להציע לחברת הליסינג למכור לכם את האוטו ולקחת הלוואה מהבנק , מה שיכול להוזיל את העסקה בענק.

נ.ב. לכל ההזהרות הקודמות לעסקאות הליסינג שאנשים אחרים הסבירו לך. מחזור עסקת ליסינג הוא בד"כ בתנאי שהרכב לא עבר תאונות רציניות/ק"מ גבוהה, ואם עבר, אתה תקוע עם רכב שגם רשום על שם חברת הליסינג כיד ראשונה וגם בעייתי מבחינת השאסי/תאונה/ק"מ.

ובקיצור, לכו למספר בנקים קבלו הצעות מימון לרכב, לכו למספר חברות ליסינג קבלו מספר הצעות לקניה במזומן או בליסינג וגם ליבואנים עצמם, חשבו ירידת ערך ליסינג וכו' ותגיעו למסקנה הנכונה. בקיצור, תתחילו להיות צרכנים נבונים. שיהיה בהצלחה.

• תוכן חדש...