Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול מקיף למיצובישי סופר לנסר 97 - הצעות המלצות לפני שניגשים למוסך?

liav12
שימו לב! השרשור הזה בן 4093 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן,

השאלה בכותרת בעקרון..

אני צריך עצה טובה בשביל מה להחליף ברכב,

הרכב נסע 175000, הוחלפו גלגלים לפני כ 3 שנים ומאז 22000 ק"מ, טיפול אחרון בוצע לפני 7000 ק"מ והטסט מגיע בנובמבר.

אני מעוניין להחליף דברים כמו:

* תושבות גיר - (ישנם רעידות ב 100 קמ"ש שנעלמים ב 120 לפתע)

* תושבות מנוע

* יש רעידות כשהאוטו קר ואין לי מד סל"ד אז אני מנחש שהוא נמצא בערך ב 500- כשהוא קר, כשהמנוע מתחמם הכל מסתדר ואין רעידות, ישנם שריקות קטנות כשאני לוחץ על הגז כנראה מצינור אוויר של המנוע, ישנם רעשים של שריקות כמו גלגל חורק של עגלה כשמתניעים לאחר יומיים שלוש שהאוטו לא זז (כנראה רצועת אביזרים לפי מה שדובר איתי בעבר) - מפסיק אחרי חצי דקה בערך שהאוטו מונע.

* אני מעוניין להחליף בולמים כי מרגישים כל קפיצה מעצבנת ברכב, כמו כן רפידות ברקס ובלמים.

* וגם החלפת שמן גיר + התקנה של קולר גיר (או שאפשר לחכות החורף הזה?)

* בנוסף טיפול 10000 רגיל הכולל החלפת שמן (משתמש ב RP10/40)

*** יש לומר כי האוטו כמעט ולא צורך שמן, גם לאחר 7000 ק"מ שהאוטו נסע מאז המעבר לסינטטי מלא של רויאל פרפל המדיד עדיין באותו מיקום מבחינת הכמות שמן, על הרדיאטור אני חושב להחליף גם אני חושש מנזילה (לא יודע את גיל הרדיאטור והאם מקורי).

אני מתאר לעצמי שאני הולך להוצאי סכום נכבד, אבל אני אשמח להצעות יעול / תוספות כלשהן שעלי לקחת בחשבון.

אני מאוד אוהב את הרכב ולא חושב על מכירה/החלפה בקרוב (מקווה בע"ה).

מודה לכם מאוד.

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גש לבעל מקצוע שאתה סומך עליו ותן לו לאבחן את התקלות ברכב. אל תגש למוסך ותבקש שיחליפו לך חלקים על דעת עצמך , הרעידות שאתה מדבר עליהן במהירות גבוהה יכולות לבוא מאיזון גלגלים לקוי. הרעידות מהמנוע מהסלד הנמוך יכולות להתקשר לשריקות של המשיכת אוויר שאתה שומע. בכל מקרה גש לאבחון אצל בעל מקצוע פה בפורום קצת קשה לאבחן תקלות..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי ממליץ לבדוק משולשים וחופש בגלגלים..

מאיזה איזור אתה אולי אפשר להמליץ לך על מקום...

לגבי הגיר אני אף פעם לא ממליץ להחליף שמן למרות שיש דעות שונות בעניין.

אחי החליף שמן בקולט והלכו הסולנוידים.

Honda Civic 1997

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני גם מפחד מרעיון החלפת שמן גיר, הבעיה שהוא כבר ממש לא ורוד ומרגישים זאת בגיר לעומת לפני שנתיים. הרכב עבר כבר 20 אלף ק"מ מאז שהוא אצלי + 40/30 לפני כן שלא היה אצלי.

לגבי מוסך דיברתי עם מוסך רון בת"א אני גר בראשל"צ אז אני אקפוץ אליו בתקווה השבוע הבא.

אני לא רוצה להחליף על דעת עצמי אלא פשוט הרכב מאז שהוא אצלי כבר שנתיים בוצעו רק טיפולי 10000, לא היה צורך ביותר מזה אומנם כי הוא לא נוסע יותר מדי, בטיפול הקודן נאמר לי שרפידות בלם יחזיקו עד טיפול הקרוב, למען האמת הברקס בסדר גמור, אז ככה שאולי אני אוותר על זה, לגבי מהירות ורעידות ב 120 נעלמות כל רעידות מהרכב, ב 100 יש רעידות, משהו מוזר.

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אהלן,

השאלה בכותרת בעקרון..

אני צריך עצה טובה בשביל מה להחליף ברכב,

הרכב נסע 175000, הוחלפו גלגלים לפני כ 3 שנים ומאז 22000 ק"מ, טיפול אחרון בוצע לפני 7000 ק"מ והטסט מגיע בנובמבר.

אני מעוניין להחליף דברים כמו:

* תושבות גיר - (ישנם רעידות ב 100 קמ"ש שנעלמים ב 120 לפתע)-בצע איזון ב 4 גלגלים,אין קשר לתושבות גיר.בטסט יבדקו לך כיוון פרונט אם לא תקין תצטרך לבצע על מנת לעבור טסט-המלצה שלי לגשת למוסך לבדיקת רכב כללית לפני הטסט,אני עושה זאת כי אני חייב אישור רכב מיושן אך בפעם האחרונה התגלה מיסב גלגל אחורי רועש וחופשי מה שמנע התנתקות גלגל שעלולה היתה לקרות באמצע נסיעה

* תושבות מנוע-לא להחליף סתם חבל על הכסף

* יש רעידות כשהאוטו קר ואין לי מד סל"ד אז אני מנחש שהוא נמצא בערך ב 500- כשהוא קר, כשהמנוע מתחמם הכל מסתדר ואין רעידות, ישנם שריקות קטנות כשאני לוחץ על הגז כנראה מצינור אוויר של המנוע, ישנם רעשים של שריקות כמו גלגל חורק של עגלה כשמתניעים לאחר יומיים שלוש שהאוטו לא זז (כנראה רצועת אביזרים לפי מה שדובר איתי בעבר) - מפסיק אחרי חצי דקה בערך שהאוטו מונע.-לגבי סל"ד נמוך יש לבדוק מערכות דלק והצתה,כדאי עם סורק תקלות במוסך המתמחה ברכב.

לגבי חריקות,יש לבדוק מצב רצועות אביזרים,מנוע ומתיחה נכונה שלהן,במידה והבעיה לא נעלמת יש להחליף פולי מנוע.

* אני מעוניין להחליף בולמים כי מרגישים כל קפיצה מעצבנת ברכב, כמו כן רפידות ברקס ובלמים.-כדאי, זו השקעה טובה אם אתה תחזיק את הרכב ב4-5 שנים הקרובות

* וגם החלפת שמן גיר + התקנה של קולר גיר (או שאפשר לחכות החורף הזה?)-ההמלצה הגורפת לרכב כמו שלך היא החלפה חלקית של שמן גיר לסינטטי מלא בתקן SP3 עבור רכבי מיצובישי\יונדאי .אם יש לך תקציב תוסיף קולר,לא קריטי ודחוף לדעתי.

* בנוסף טיפול 10000 רגיל הכולל החלפת שמן (משתמש ב RP10/40)

*** יש לומר כי האוטו כמעט ולא צורך שמן, גם לאחר 7000 ק"מ שהאוטו נסע מאז המעבר לסינטטי מלא של רויאל פרפל המדיד עדיין באותו מיקום מבחינת הכמות שמן, על הרדיאטור אני חושב להחליף גם אני חושש מנזילה (לא יודע את גיל הרדיאטור והאם מקורי).-אל תחליף סתם רדיאטור אם הרכב לא מתחמם,חבל על הכסף,אתה יכול לאמת או להפריך חוסר של נוזל קירור אם קיימת העלמות יש לאתר את סיבתה ולא להחליף סתם חלקים.

לרכב הזה אתה יכול לשים שמן סינטטי שעולה שליש מרויאל פרפל תוסיף פחית של תוסף MOS2 של LM בעלות של 35 ש"ח והמנוע יהיה שקט וקריר כמו עם הרויאל פרפל שמכיל תוסף מסוג זה

אני מתאר לעצמי שאני הולך להוצאי סכום נכבד, אבל אני אשמח להצעות יעול / תוספות כלשהן שעלי לקחת בחשבון.

אני מאוד אוהב את הרכב ולא חושב על מכירה/החלפה בקרוב (מקווה בע"ה).

מודה לכם מאוד.

בהצלחה

ניצן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה על התגובות :)

לגבי השמן כבר קניתי שמן מנוע ככה שאני אשתמש בו בצורה הרגילה, הבדל של עוד 100 ש"ח זה לא כזה קריטי.

לגבי הקולר גיר הפחיד אותי כי הגיר בד"כ מתחמם בסופר לנסר, מצד שני החורף מגיע...

כל השאר אני אבדוק במוסך, תודה שוב :)

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4093 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...