Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוקיות ביטוח רכב

Guest signed incognito
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה כמו השאלה - מי הנהג העיקרי באוטו?

בסופו של דבר - אתה יכול להמציא כל אגדה שאתה רוצה... אבל...

ביום שתגיע לתביעה ובמקרה שלמישהו מהביטוח תידלק איזהשהיא נורה - הם יכולים לטעון שהמידע שנמסר להם הוא לא נכון (למשל שX עם רישיון הוא הנהג העיקרי כשזה בעצם אתה) והדבר יבטל את הפוליסה לגמרי.

עצה - תגיד את האמת.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"באותיות הקטנות" של הפוליסה, יש לרוב, פיסקה בנוסח [דומה] -

"..המידע הנמסר על ידי המבוטח, או מי מטעמיו,..הינו עניין מהותי..מידע שאינו מלא או כנה עשוי לגרוע מסך תגמולי הביטוח..", וכן הלאה.

Guest signed incognito
פורסם

כמו שכבר אמרתי, אף אחד לא מנסה לשקר. אין לי שום כוונה להתסיר פרט כזה או אחר מסוכן הביטוח.

יחד עם זאת אין לי שום בעיה להשתמש בפרצות בגדר.

יש באשכול הזה 2 שאלות פשוטות.

בהנחה ומוסרים את כל המידע לחברת הביטוח:

1.האם ניתן לבצע ביטוח על שם אדם שהרכב לא רשום על שמו?

2.האם ניתן לבטח על שם אדם שאין לו רשיון נהיגה?

לדעתי 2 השאלות הן הכי שחור ולבן שיש.

*לא חושב שזו כזו בעיה להוכיח מי היה הנהג בזמן תאונה,הנהג הריי מחליף פרטים עם הצד השני שמעורב בתאונה,ובמקרים רבין אף מגיעה ניידת.

פורסם

אכן, ניתן לבצע ביטוח על שם אדם שהרכב לא רשום על שמו. אך השאלה החשובה היא מה תכתוב בשדה של נהג עיקרי, כי לזה יש את ההשפעה הגדולה על עלות הביטוח.

נקח לדוגמה מקרה: אתה או אותו סוכן תרשמו פרט לא נכון בשדה זה. שים לב שכל מה שמעניין את הסוכן זה למכור ולקבל את העמלה שלו. יתכן שיהיה מוכן לשקר בשביל זה, הרי אתה בסוף חותם על כל הפרטים ואם חתמת על פרטים שגוים האחריות עליך. נניח שלאחר מספר חודשים הרכב נגנב בעודו חונה מתחת לבית שלך. לחברת הביטוח יש חשד שאתה הנהג העיקרי ברכב והיא שולחת חוקר לתשאל את השכנים שלך. חברת הביטוח מגלה את האמת, מתנערת מאחריות עקב פרטים שקריים שדווחו לה ואין לך מה לעשות בנידון כי אתה חתמת על פרטים אלו.

לסיכום, שים לב טוב-טוב מה נרשם בטפסים ולא מה נאמר בעל פה (בין אם על ידך ובין אם על ידי הסוכן).

וזה כנראה גם עונה על השאלה השניה שלך. סביר להניח שבעל הפוליסה יכול להיות אדם ללא רשיון אך הוא לא יהיה הנהג העיקרי. סתם לדוגמא, אדם שמחזיק נהג פרטי קבוע ולא נוהג בעצמו. מה שחשוב לעלות הביטוח זה העבר הביטוחי של הנהג, אך במקרה של תביעה בעל הפוליסה יקבל את הפיצוי ולא הנהג.

Guest signed incognito
פורסם

OK זה כבר עושה את הדברים לברורים יותר.

אז עם את הביטוח אני עושה על שם סבא חסר רשיון אבל בשדה של הנהג העיקרי אני רושם את השם שלי...אז בעצם אין שום בעיה...ואם אני אקבל תעריף לפי ההיסטוריה של הסבא, מי שפישל זה הסוכן ביטוח?

כלומר מה שתופס מבחינת מימוש הביטוח זה השדה של "נהג עיקרי"?

*הדוגמה שלך לגביי אדם שאין לו רשיון נהיגה אבל מחזיק נהג פרטי היא מעולה היא מכסה בדיוק את כל החוסר בהירות לדעתי.

אפרופו לפי ההגיון הזה אם ניקח מקרה של אבא שהפוליסה רשומה על שמו והוא הנהג העיקרי ונניח שהבן שלו הוא זה שעשה את התאונה חברת הביטוח יכולה לעשות לו בעיות...כי הריי המושג הזה, נהג עיקרי הוא ברוב המקרים חסר תוכן. מה עם משפחות בהן יש רכב משפחתי אחד וכולם נוהגים בו.

אני אבל מסכים שאם הפוליסה רשומה על סבא חסר הרשיון ורשום שם שהוא הנהג העיקרי אז זה בהחלט נופל תחת הגדרה של שקר כי אסור לו בכלל לעלות על ההגה ובמקרה כזה לחברת ביטוח באמת יש קייס.

פורסם

חברת הביטוח לא פריירית. אם תשים כנהג עיקרי נהג חדש ללא רקע ביטוחי, עלות הביטוח תהיה בהתאם.

לגבי

ואם אני אקבל תעריף לפי ההיסטוריה של הסבא, מי שפישל זה הסוכן ביטוח?
אני שוב מדגיש שתקרא טוב-טוב מה כתוב בפועל בטפסים ולא מה הסוכן אמר לך בעל פה. אתה חתום על הפרטים והאחריות על נכונותם היא עליך.

סתם לדוגמה, אם תרצה להשתמש בנהיגה ברכב של הוריך כעבר ביטוחי שלך, רוב החברות ישאלו האם נהגת ברכב שלהם לפחות 3 פעמים בשבוע בממוצע. נניח שבפועל היית בצבא ונהגת רק פעם אחת בשבועיים. חלק מהסוכני (מכירות) הביטוח ישאלו אותך האם נהגת בדרך קבע ברכבם של ההורים ואתה תגיד כן. בפועל, בטפסים יהיה כתוב שנהגת לפחות 3 פעמים בשבוע. אתה חושב שתוכל להאשים את הסוכן שדיברת איתו בטלפון ולקבל תגמולים אם חברת הביטוח תחליט להתנער מאחריות? לא הייתי בונה על זה (הם לעומת זאת יוכלו להשתמש בכל מה שאמרת בטלפון נגדך).

לזהות בעל הפוליסה אין חשיבות רבה מעבר לזה שהוא זה שזכאי לקבל את התגמולים במקרה של תביעת ביטוח.

פורסם

עלות הביטוח תהיה תמיד לפי הנהג ה"מסוכן" ביותר. לכן אתה יכול לרשום את סבא כבעל הפוליסה, אבל כדי לכסות אותך יהיה צורך לבטח לפי דרגת הסיכון שלך, שהיא דרגה די גבוהה.

הסיפור של ביטוח מוזל לפי מקום עבודה או גוף צרכני זה או אחר כלל אינו רלונטי: אותה סוכנות תציע ביטוח מוזל בהתאם לדרגת הסיכון של הנהג ה"מסוכן ביותר" - אם כי יתכן מאוד שבהנחה, אפילו משמעותית, בהשואה לפוליסה הנרכשת שלא במסגרת אותו הסדר הנחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

Guest signed incognito
פורסם

אבל בעיה להגדיר "נהג הכי מסוכן"

בו נניח והאבא הוא נהג זהיר ואין לו תאונות וכנ"ל גם האמא אבל הבן הוא נהג פרוע ומסוכן.

בשנה הראשונה רושמים את הפוליסה על שם האבא ושמים אותו כנהג העיקרי ברכב(והוא באמת זה שנוהג לרוב ברכב)...אבל כמעט כל פעם שהבן עולה על ההגה הוא דופק את האוטו או עושה תאונה. הביטוח מכסה את הנזקים אבל משחיר את היסטוריית הביטוח של האבא.

מגיע הזמן לחדש את הביטוח רושמים את הפוליסה על האמא ושמים אותה כנהגת עיקרית(היא נוהגת ברכב לא פחות מהאבא)....היסטוריית הביטוח שלה נקיה...הבן עולה שוב על ההגה ועושה תאונה אחרי תאונה וגם במקרה הזה חברת הביטוח תצטרך לשלם.

אפשר לסכם את זה בצורה פשוטה.

1.אפשר לרשום פוליסת ביטוח גם על עז אבל אי אפשר לציין את העז כנהגת עיקרית.

2.הנהג העיקרי של הרכב צריך לנהוג ברכב כמות מספקת של פעמים כדי שחקירה של סוכנות ביטוח תגיע למסקנה שהוא לא סתם שם על הטופס ביטוח(ביחוד עם מי שנוהג בפועל ברכב מרבה לעשות תאונות).

פורסם
לי הייתה בעיה דומה.

בגלל שאני צעיר ואין לי עבר עם ביטוחים (לא עשיתי ביטוח על שמי אף פעם אז אין לי "העדר טביעות"), הביטוח רצה, לאותו החדש שלי, מעל 13,000 ש"ח רק מקיף (על שירוקו 2009).

הפתרון שעשיתי הוא צירפתי את A שהינו נהג ותיק עם "העדר טביעות", ועליו רשמתי את האוטו, ואת הפוליסה רשמתי על שמו ועל שמי ביחד, כך ש: א. המחיר ירד ב-10,000 ש"ח. ב. בעוד 3 שנים יהיה גם לי (בע"ה) העדר טביעות.

אני אותו הדבר רק בלי השירוקו. הסיפור אצלי:

אני, א׳, בעל הרכב והבעלים היחידים. פוליסת הביטוח רשומה על ב׳ ו/או על א׳. ככה רשום בדיוק ובסדר הזה.

ב׳ הוא אחי מבוגר בעשור וללא תביעות.

פורסם

אני חושב שיש סלט בין המושגים, לא רק פה אלא בעיקר בעולם הביטוח.

קצת סדר: יש ביטוח חובה שלרוב מכסה כמעט כל נהג (מגיל מסוים). שם המושגים הם מעט מעורפלים. יש נהג דרך קבע ונהג מזדמן. לפשט: גם פעם בחודש זה דרך קבע, אם זה רק במקרים חריגים בלבד/חירום אז הנהג נחשב לא דרך קבע.

שם הפרמטרים הם אותם פרמטרים שמופיעים במחשבון ביטוח של משרד האוצר, אין צורך לשגע את הסוכן על כך, המחיר יהיה אותו מחיר בדיוק, וניתן לשחק עם הפרמטרים (רק להעתיק 4 אותיות מסכנות בכל פעם) ולראות מה קורה.

ביטוח צד ג' הוא יותר זול, ובביטוח מקיף מדובר במונחים שונים: רק בביטוח מקיף ניתן לנקוב בשמות ספציפיים של המורשים לנהוג ברכב (2-3) אפשר גם לא להגביל לשמות ספציפיים אלא רק לגיל/וותק. כאן אין כל כך מושגים מעורפלים כמו בביטוח החובה.

מה שכן, לפעמים הסוכן נותן הנחה נוספת אם אתה עושה את שני הביטוחים אצלו (במקרה הזה ההנחה היא מהצד ג' או המקיף, כי מחיר החובה קבוע ולא ניתן לשינוי בחברה המבטחת).

פורסם

אל תנסו התחכמויות וטריקים. נניח ש"סדרתם" רישומים, אפילו העברתם בעלות לסבא או לשכנה, ברגע של אירוע ביטוחי כל פרט יחשף, כל "חשבתי ש.." לגבי נהג עיקרי ומישני יתגלה, והחברה תתנער מתשלום. חפשו על כך בפורום ובגוגל תמצאו מקרים רבים מאוד כאלו שכבר קרו.

רכב יכול להיות רשום על כל שם: אדם, חברה, חיית מחמד לצורך ההקצנה.

כל נתון שאתם מוסרים בשיחה הטלפונית או לסוכן - משוקלל בהצעת המחיר. כל נתון שאינו מדוייק - פותח מקום לבעיות.

אם חלק מהכותבים גם מתבטאים בע"פ כמו שאתם כותבים פה - אתם מקרה קל לחוקרים של חברות ביטוח.

חבל להתאכזב ברגע שתצטרכו את הביטוח, וחבל על הוצאות משפטיות רבות שיהיו גבוהות פי כמה מעלות החסכוןף ולא בהכרח יבטיחו את קבלת הביטוח. קל זה לא יהיה.

... מחיר החובה קבוע ולא ניתן לשינוי בחברה המבטחת).

לא נכון!

כל חברה יכולה לתת מחיר כרצונה. דוגמה: לפני כחודש היו לי 3 הצעות לחובה בחברות שונות - הבדל כ-10%.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

שני השקל שלי לדיון..

יש צורך לעשות הבדל בין בעל הפוליסה לבין הנהג העיקרי או לחילופין הנהגים העיקריים.

ייתכן ובעל הפוליסה יכול להיות כל אחד, אפילו D. אבל בפעם האחרונה שעשיתי ביטוח ביקשו רישיון נהיגה בתוקף על הכלי רכב המבוטח.

לעניין הנהג העיקרי, סוכן ביטוח אמיתי צריך לשאול אותך מי הולך לנהוג על האוטו ובהתאם להתאים לך מחיר, למשל נהג חדש וצעיר ישלם המון לדוגמא גם אם בעל הפוליסה הוא הדוד מאמריקה שמשלם את הפוליסה.

במקרים כאלה, צור קשר עם סוכן אמיתי ולא עם טלפן שמקרה עובד בחברת ביטוח, ז״א עם אחד שמבין עניין.

Guest signed incognito
פורסם

odedos,

זו בדיוק הנקודה,אין כל כך הרבה "סוכני ביטוח אמיתיים" הנה רק לפני כמה חודשים(ביררתי היום) קרה מקרה להלן:

זוג נשוי ולו יש בן היו צריכים לחדש את הביטוח, לזוג היו תאונות ולכן רצו לרשום את הביטוח על שם הבן(לא ניכנס ספציפית בדוגמה זו לנהג עיקרי) הגיעו לסוכן ביטוח שעובד שנים רבות בתחום והוא הסביר להם שהם חייבים לרושם את הרכב על שם הבן...למה כובע?

הם עשו את זה ואיבדו יד על הרכב

הסוכן הסביר להם שברגע שהרכב עובר בעלות מבחינת חברת הביטוח היסטוריית התאונות של הרכב נמחקת....כלומר לפי ההכיון של הסוכן ביטוח בעל עבר עשיר בתאונות פשוט צריך להחליף את הרכב שלו מדיי פעם ואף אחד לא יזכור לו את התאונות שהוא עשה כי היסטוריית תאונות מקושרת לרכב ולא לבעלים והיסטוריה זו מתאפסת בכל העברת בעלות.

...שתבין הסוכן אמר להם לרשום את הרכב על שם הבן שלהם וגם את הפוליסה לרשום על שמו....בפועל הבן לא נוהג ברכב בכלל....עכשיו בו תגיד לי מה יקרה כאשר הם ינסו לממש את הביטוח.

האמת הזוי כל העניין הזה, נושא הביטוח פרוץ כמו אני לא יודע מה,מצד אחד הכל חצי מעורפל(עובדה בדיון הארוך הזה כל אחד אומר משהו אחר וודאות בינתיים אין פה) ומצד שני כל חודש חברת הביטוח מקבלת את הכסף שלה...ישראבלוף אמיתי,צריך לעשות פאקינג תואר בביטוח רכב על מנת שהביטוח באמת יכסה אותך כי על מי שרושם את הפוליסה אין מה לסמוך.

Eily,

אז לעשות עוד קצת סדר בדברים.

ביטוח חובה כשמו הוא, ביטוח שבלעדיו לא ניתן לעלות על הכביש...זה ביטוח שמכסה נזקי גוף לנהג לנוסעים ברכב ולצד ג(אדם) שיפגע.

ביטוח צג ג\ביטוח מקיף...מה ההבדל בינהם?

למה בכלל קיים הבדל בצורת הרישום בין הביטוח חובה לביטוחים האחרים?

רוכב בודד,

אף אחד לא מנסה להתחכם. אני רוצה פשוט להבין את החוקים היבשים...לא רוצה תחום אפור.

אני אשאל אותך מה עושה אדם שיש לו רכב ונכות(אין לו ידיים) והוא מחזיק נהג צמוד....אתה רוצה שהוא יעביר את הבעלות של הרכב על שם הנהג שלו. הסיבה היחידה שכל האשכול הזה עלה לפורום היא כי כמו שכבר כתבתי....חברות הביטוח\סוכנים\מחוקק עושים שכונה מהמושגים. דברים כאלה צריכים להיות נהירים וצריכים להיות שחור ולבן.

פורסם

לא נדיר למצוא סוכן ביטוח אמיתי, הבעיה היא שלאוכלוסיות בעייתיות הם ישלמו לא מעט בגלל היותם בעייתים ואנשים מחפשים את הקומבינות בשביל עלק ביטוח זול שלא יתפוס ברגע האמת.

הדוגמא של הנהג נורא פשוטה, הפוליסה תהיה על שם הנכה, אך הנהג העיקרי יהיה בעצם הנהג והמחיר יהיה על פי היסטוריית הנהג.

הסוכן שאמר את השטות הזאת על העברת בעלות מדבר שטויות, היסטוריית תאונות של הנהג, ולא של הרכב.

נעשה קצת סדר :

ביטוח חובה - מכסה נזקי גוף של הנוסעים ברכב ושל משתמשים אחרים בדרך.

ביטוח צד ג׳ - מכסה פגיעות רכוש שנגרמו למשתמש צד ג׳, זאת על פי רוב עד סכום מסויים, לרוב חצי מיליון בתוספת השתתפות עצמית סמלית. לדוגמא, נסעת ברכבך והורדת בטעות למרצדס את המראה, אתה משלם השתתפות עצמית והשאר חברת הביטוח.

ביטוח מקיף -מכסה פגיעות רכוש שנגרמו לך ולרכבך. שריפה, גניבה וכו׳

• תוכן חדש...