Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי רכב שלא הוזז/הונע כשנה, לפניי שהעמדתי אותו רכשתי מצבר חדש אך לצערי שכחתי לנתק את המינוס והוא כנראה התרוקן לגמריי, היום הבאתי בהשאלה מחבר מצבר תורם חדש וחזק וחיברתי אותו למצבר הריק ברכב בעזרת כבלים עבים ואיכותיים שבניתי בעצמי, הרכב הניע מיד ואף נשמע טוב ועגול ,בכל הזמן שהכבלים היו מחוברים המנוע עבד יפה מאוד כשעה וחצי ואף נסעתי עם הרכב וברגע שניתקתי את המצבר התורם (הטוב) ישר המנוע דומם ללא גימגום, במה עליי להתמקד כתקול, במצבר או אוליי בכלל באלטרנטור?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כדי לדעת איפה הבעיה עליך לבדוק את המצבר כאשר הרכב מכובה וכאשר הרכב דלוק לבדוק כמה האלטרנטור נותן. בדיקה פשוטה שתיתן לך את הכיוון היחסית מדוייק לבעיה.

פורסם

תניע עם מצבר עזר, תמדוד מתח על קוטבי המצבר.

אם המתח הוא בסביבות ה 14V אז האלטרנטור תקין והבעיה כנראה במצבר.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם
כדי לדעת איפה הבעיה עליך לבדוק את המצבר כאשר הרכב מכובה וכאשר הרכב דלוק לבדוק כמה האלטרנטור נותן. בדיקה פשוטה שתיתן לך את הכיוון היחסית מדוייק לבעיה.

הבדיקה הנ"ל מתבצעת ע"י רב מודד פשוט?

אתה יכול לתת לי בבקשה הסבר ברור מה לחבר למה ע"מ לבצע את הבדיקה ואילו ממצאים עליי לראות?

האם יתכן שמצבר שבקושי בן שנתיים ואומנם נפרק לגמריי רק פעם אחת כבר אינו בר שיקום?

פורסם

הנעתי שוב את הרכב כמו אתמול בעזרת מצבר תורם חזק וכבלים שחיברתי למצבר שלי(הריק) ובזמן שהמנוע פעל נגעתי בקוטביי המצבר הריק בעזרת הפרובים של הרב מודד והצג הראה 14.8 שזה למיטב הבנתי נחשב לטעינת ייתר, האם זה נכון שבמקרה כזה האלטרנטור מראה טעינת ייתר אך למעשה בכלל לא מטעין את המצבר?

כפי שכבר ציינתי ברגע שאני מנתק את המצבר התורם הרכב מיד נכבה וממש אין בכלל חשמל ברכב אפילו לא נורות בלוח שעונים כשפותחים סווי'ץ.

פורסם

את הטעינה שהאלטרנטור נותן צריך לבדוק שכל צרכני החשמל ברכב עובדים כדון: אורות, וישרים, מזגן, מפשיר אדים אחורי ורדיו. רק אז אתה תקבל נתוני טעינה מדוייקים שייתנו בין 13.8 ל-14.2 אולי טיפה מעל וזה יהיה תקין. חזור לעדכן.

פורסם

תימדוד כעת את המצבר הריק שלך- מה המתח שלו? תשווה עם המתח של המצבר הטעון,

אם ניראה שיש לך טעינה ועדיין ניכבה ללא עזרת המצבר התורם ואפילו אורות לא נידלקים כניראה המצבר שלך מת, אם המצבר עדיין באחריות גש להחליפו בחדש.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

למיטב ידיעתי והבנתי תפקידו של המצבר הוא רק לספק כוח/מתח התנעה ראשוני ולאחר מכן מי שאחראי על כל מערכות החשמל ברכב הינו האלטרנטור, אני טועה?

בהנחה שאכן הדבר נכון אז איך אתם מסבירים את זה שברגע ניתוק המצבר התורם ישר המנוע כבה? לפי הבנתי בזמן שהמנוע פועל הוא חיי רק על החשמל שיש במצבר התורם ולמעשה האלטרנטור אינו מתפקד בכלל,הריי בשורה התחתונה רכב יכול להניע ולהשאר מונע גם אם אני אנתק לגמריי את המצבר מהרכב (אני יודע שזה לא בריא לאלטרנטור).

פורסם

מה שאתה אומר הוא נכון אבל לא ממש מדוייק. המצבר משמש גם כמקור סגירת מעגל בין צרכני החשמל השונים וכן בין חיישנים למיניהם כך שברגע שהמצבר גמור והאלטרנטור תקין לחלוטין זה יהווה מיכשול לעבודה תקינה של הרכב.

פורסם

יתכן שיש מעגל הגנה באלטרנטור שמונע טעינה לא מבוקרת ומיד מפסיק את אספקת החשמל במידה ואין מצבר או מצבר מת בעל נתק. למרות מה שאמרתי לעיל החלפתי (בטיפשותי) בסיטרואן שלי מצבר בזמן שהמנוע מונע והמנוע לא כבה.

פורסם

גם המצבר נותן לאלטרנטור את זרם העירור שלו - זה זרם קטן שהופך את המגנט של האלטרנטור ל"יותר מגנטי" וככה מאפשר לו לתת את ההספק שלו.

פורסם
יתכן שיש מעגל הגנה באלטרנטור שמונע טעינה לא מבוקרת ומיד מפסיק את אספקת החשמל במידה ואין מצבר או מצבר מת בעל נתק. למרות מה שאמרתי לעיל החלפתי (בטיפשותי) בסיטרואן שלי מצבר בזמן שהמנוע מונע והמנוע לא כבה.

לא קיים מנגנון כזה באלטרנטור.

איזה כייף לי :)

פורסם
מה שאתה אומר הוא נכון אבל לא ממש מדוייק. המצבר משמש גם כמקור סגירת מעגל בין צרכני החשמל השונים וכן בין חיישנים למיניהם כך שברגע שהמצבר גמור והאלטרנטור תקין לחלוטין זה יהווה מיכשול לעבודה תקינה של הרכב.

לא הבנתי כלום ? ואתה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אלטרנטור יש לבדוק תחת עומס - דהיינו:

1.בדוק את מתח המצבר כאשר הרכב כבוי. (במצבר במצב סביר עד תקין צריכים לקבל בין 12 ל- 12.8 וולט, ואולי טיפה יותר אם המצבר ממש חדש)

2.התנע את הרכב.

3.במצב סל"ד סרק, בדוק את המתח בין קטבי המצבר ללא צרכנים.(אמורים לקבל 13.5-14.2 וולט כאשר האלטרנטור תקין)

4.בשלב זה, כאשר הרכב מונע הדלק צרכנים כבדים כגון: אורות + מפשיר אדים של החלון האחורי בו זמנית - ומדוד שוב את הקטבים בין קטבי המצבר. אם האלטרנטור תקין אתה אמור לקבל משהו כמו 13.1-14 וולט. אם אתה מקבל בסביבות 12.5 וולט ומטה, כנראה שהאלטרנטור שלך תקול ואינו מספק טעינה.

הבדיקות הנ"ל בעזרת רב מודד בייתי פשוט מספקות ע"מ לתת אינדיקציה לגביי מצב האלטרנטור?

אגב, בהנחה שהבעיה היא במצבר מת ולא באלטרנטור תקול הוצא לי אתמול מצבר אמריקאי 62 אמפר בעל קוטביי צד של acdelco בעל שנתיים אחריות במחיר של 800 ש"ח כולל מע"מ לאחר הנחת עובד מוסך, איך המחיר לדעתכם?

• תוכן חדש...