Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לאחר התנעת הרכב באמצעות רכב אחר כבה את הרכב האחר ואז בדוק טעינה מה שקיבלת בבדיקה שעשית זה כנראה הטעינה של הרכב האחר .

בברכה

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוליי לא הסברתי את עצמי טוב, בשום שלב לא הנעתי את הרכב בעזרת רכב תורם מונע אלא פשוט השאלתי מחבר לעבודה מצבר חדש לחלוטין בלבד והנחתי אותו על הרצפה קרוב לגלגל וחיברתי אותו בעזרת כבלים עבים וקצרים למצבר הריק של הרכב, בפתיחת מתג ההצתה/סווי'ץ למצב של התנעה הסטרטר הסתובב מאוד מהר והמנוע הניע כבר בניסיון הראשון(להזכירכם המנוע לא הונע במשך כשנה),השארתי את הכל מחובר ומנוע פועל בסרק ומידיי פעם העלתי את הסל"ד לטורים גבוהים במשך כשעה שלמה והכל נשמע טוב ופעל עגול ויפה עד שניתקתי את הכבלים מהמצבר התורם(החדש) ולא עברו יותר משלוש שניות והמנוע פשוט דמם ללא שום גימגום או התראה מוקדמת, וישר כאשר ניסיתי להניע שוב באמצעות רק המצבר של הרכב לא היה בכלל חשמל ברכב אפילו לא בלוח שעונים או בפנים הרכב ובטח שלא שום צליל של סטרטר או ניסיון התנעה, ואני שואל איך זה שאחריי כל כך הרבה זמן שהמנוע פועל והמצבר התורם מעביר למצבר של הרכב חשמל/כוח ולאחר כיבוי הרכב אין בכלל חשמל ברכב אפילו בצרכן הכי קטן, איפה פה הבעיה במקרה הזה?

פורסם

מאור, אבל המצבר אפילו לא בין שנתיים נרכש באוקטובר 2010 , ישר שרכשתי אותו נסעתי ברכב מספר ימים בלבד ואז העמדתי את הרכב אך לצערי שכחתי לנתק את כבל המינוס ולכן הוא כנראה נפרק לגמריי, יכול להיות שבמקרה כזה כבר לא ניתן להציל/להטעין את המצבר הזה ? אוליי רק בטעינה איטית באמצעות מטען חיצוני אצל חשמלאי רכב ?

מה לגביי המחיר עבור המצבר שציינתי בהודעה 15 ,משתלם?

אגב, אז לדעתך אין שום קשר לאלטרנטור תקול שאינו מספק טעינה?

פורסם

אני מבין את הבאסה לחלוטין אבל מה לעשות, מצבר מחובר שלא מקבל טעינה פשוט פורק את עצמו ולא מדובר פה על שבוע או חודש אלא על שנה שלמה כך שבספק אם ניתן להציל משהו למרות שתמיד ניתן לנסות בטעינה איטית מאוד למשך לילה שלם. מה גם תסתכל אם קיים בו ביכלל מיים מזוקקים אם זה מצבר לא סגור כי יש מצב שפשוט מהחום עם הזמן כל המיים נעלמו להם. לגבי מחיר המצבר אני א הייתי משלם יותר מ-500 ש"ח למצבר ויש מצברים במחירים האלה כמו וולטה או וורטה שבהחלט יעשו את העבודה אף יותר טוב משנפ ועוד טוב יותר מהרבה חברות מצברים מוכרות. והאלטרנטור תקין לחלוטין לדעתי כי הטעינה שלו הוא כן מספק לפי היתרשמויות שרשמת.

פורסם

האם יש אפשרות לבדוק תקינות/מצב אלטרנטור כאשר הוא מפורק מהרכב?

מאור, לפי איזה ממצאים/נתונים שציינתי הסקתה שהאלטרנטור תקין לחלוטין והבעיה היא ללא ספק במצבר גמור?

פורסם

קרא בתגובה הרביעית בשירשור שפתחת. הערכים שרשמת לגבי בדיקת הטעינה נראים כתקינים (היות והבדיקה נעשתה שצרכני החשמל ברכב כבויים) ומכך ניתן להסיק שהאלטרנטור תקין. מה גם אם האלטרנטור לא היה תקין היית מקבל נורת חיווי טעינה בלוח השעונים.

פורסם

במקרה של טעינת ייתר משמעותית גם תופיעה נורת חיווי בלוח השעונים המתריעה על אלטרנטור תקול?

זה נכון שכאשר מופיע בעת הבדיקה טעינת ייתר אז למעשה האלטרנטור בכלל לא מספק טעינה למצבר?

פורסם

כל עוד המצבר התורם החזק מחובר אני יכול לכבות ולהדליק בשנייה את המנוע כמה פעמים שרק ארצה.

רכשתי היום מצבר של acdelco ושניגשתי להרכיבו ברכב נוכחתי לגלות שהקטבים הפוכים, כאשר פניתי לחנות שממנה רכשתי אותו הם טענו שלא יכול להיות ובדגם הזה אין קטבים הפוכים, יכול להיות דבר כזה?

פורסם

הרכבתי כרגע מצבר חדש, אנא עזרו לי לפענח את תוצאות הבדיקה אשר מדדתי עם הרב מודד כדיי להבין האם האלטרנטור שלי תקין או לא, להלן הנתונים שקיבלתי:

1- מתח מצבר בין הקטבים כאשר המצבר אינו מחובר לרכב= 12.26

2-מתח מצבר בין הקטבים כאשר המצבר מחובר לרכב=12.03

3-מתח מצבר בין הקטבים כאשר הרכב קר ומונע בסרק=14.10

4-מתח מצבר בין הקטבים כאשר הרכב חם בטמפרטורת עבודה בסרק=13.70

5-מתח מצבר בין הקטבים כאשר הרכב מונע בסרק+הדלקת צרכניי חשמל כבדים(מפשיר אדים אחורי+אורות גבוהים)=13.80

6-מתח מצבר בין הקטבים כאשר הרכב מונע בסרק+הדלקת צרכניי חשמל כבדים(מפשיר אדים אחורי+אורות גבוהים+מאוורר מנוע)=13.50

7-מתח מצבר בין הקטבים כאשר הרכב מונע בסרק+הדלקת צרכניי חשמל כבדים(אותם צרכניי חשמל כמו בסעיף 6+מזגן)=12.60

8- אחרי כעשרים דקות לאחר שסיימתי לבצע את כל המדידות הנ"ל כיביתי את הרכב ומיד מדדתי שוב מתח מצבר בין הקטבים והפעם קיבלתי =12.60

אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית בעניין ע"מ להבין בוודאות מה מצבו של האלטרנטור אצלי ברכב כדיי שגם המצבר החדש שרכשתי לא התרוקן .

פורסם

מרק, על סמך תוצאות הבדיקות שהתקבלו אתה יכול להסיק בוודאות שאכן האלטרנטור תקין לחלוטין ומספק את מירב תפוקתו או שהוא עובד אך לא בשיאו ויש מקום לשיפוץ?

פורסם

1. אם הייתה בעיה באלטרנטור אזי בזמן הפעלת אורות גבוהים+מפשיר אדים המתח היה נופל מתחת ל-12.6 וולט.

2. מנורת חיווי על בעיית טעינה לא דולקת.

מכאן אני מסיק שהאלטרנטור תקין.

בכול מקרה בזמן הפעלת צרכנים כבדים היית צריך לעלות את סל"ד המנוע ל-1800-2000 סיבובים לדקה.

איזה כייף לי :)

פורסם
על סמך הבדיקות שעשית נראה שהאלטרנטור תקין.

בצע בדיקה לגילוי צרכני זרם פרזיטי.

מרק, אתה יכול בבקשה לתת הסבר מפורט כיצד הדרך הטובה והיעילה ביותר לאיתור צרכניי זרם פרזיטי באמצעות רב מודד?

• תוכן חדש...