Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתעניין בקניית רכב גדול ומרווח בתקציב נמוך עד 30-35 K ש"ח. חשוב לי רכב מרווח שיסיע 4-5 נוסעים ושיתן לי את הדרישות הבאות :

1. בטיחות גבוהה.

2. מנוע חזק וביצועים טובים , כלומר שגם באיזור הררי עם 5 נוסעים ומזגן יסחוב היטב.(ואפילו יותר מזה..)

3. מרווח , נוחות ואיבזור טוב.

4. עד כמה שניתן - אמינות סבירה ויכולת תחזוק סבירה (זמינות מוסכים וחלפים).

מבדיקות שעשיתי פה בפורום הבנתי שאני רוצה וצריך סאלון אירופאית בת 7-12 שנים . מצאתי כמה מועמדות ויש לי שאלה כללית :

מה עדיף ? מנוע 4 צילינדר רב הספק עם טורבו או לאותה מכונית מנוע חזק V-6 ?

לדוגמא - יש אודי A-6 עם מנוע 1.8 טורבו או V-6 בנפחים 2.4 -2.8 .

יש סאאב 9-5 מנוע 2.3 טורבו עם 4 צילינדר או V-6 3 ליטר.

יש וולבו 960 / S90 עם מנוע V-6 3 ליטר או 940 עם מנוע 2.3 טורבו 4 ציל'.

יש לנצ'יה קאפה 3.0 ליטר V-6 או 2.0 טורבו 4 ציל'.

מבחינת נתוני ביצועים יבשים המספרים (מהירות מירבית , תאוצה) די דומים, ברור לי שתצרוכת הדלק ב V-6 גרועה יותר, הטורבו

4 ציל' לכאורה חסכוני יותר אך האם מהווה מכשלה תחזוקתית בשנתונים אלו ?

בקיצור , מה עדיף ? באופן מעשי מי בעל ביצועים בפועל עדיפים ובעל רנטביליות עדיפה (צריכת דלק / עלויות אחזקה ) ?

פורסם

אתה מודע לכך שרכבים האלו כאשר נעשים זולים לקנייה לא הופכים לזולים יותר לאחזקה (במיוחד סאלון אירופאית)?

4 צילינדר טורבו? אוקטביה דיזל, בטיחות 4 כוכבים, חסכונית וסוחבת טוב בזכות גיר ידני, אמינה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

האודי בכל גירסותיה מלבד ה2.7tt רחוקה מלהיות רכב בעל ביצועים, מלבד זאת בשנתונים האלה הגיר לא היה עמיד במיוחד והרכב לא היה מגלה אמינות טובה בצד האלקטרוני

לא לקחת בחשבון את הפאסאט 1.8t..גם שם הגיר האוטומטי בעייתי אבל יש לא מעט ידניות בשוק והם נוסעות לא רע בכלל. 

פורסם

לכאורה, עדיף מנוע מופחת בוכנות עם טורבו . זו המגמה המודרנית אצל יצרני רכב - ראה לדוגמא BMW שממש לאחרונה

עוברים ממנועי שש בוכנות ל - 4 עם טורבו.

אבל , היות ואתה מדבר על רכבים די ישנים התמונה שונה. מנועי V-6 חזקים ועמידים מאוד. הם גם פחות רגישים לנהגים מתעללים

ולתחזוקה שאינה מיטבית. מנועי טורבו בדיוק ההיפך - אם לא טופלו היטב (שמן מתאים ובתדירות נכונה של החלפה, נוזל קירור ראוי)

ואם הנהג לא ממש שמר עליהם (כגון לחיצות במנוע קר)- אז הסיכון לכשלון מכני יקר גבוה.

בוא נחשב : מנוע טורבו 4 בוכנות חסכוני ב 20% מול וי -6. בשנה עם 15,000 ק"מ תחסוך כ - 2000 ש"ח . אם ילך מנוע או

טורבו מדובר בסכום של 5 ספרות.

פורסם

לדוגמא - יש אודי A-6 עם מנוע 1.8 טורבו או V-6 בנפחים 2.4 -2.8 .

באודי תעדיף את הגרסאות 6 צילנדר. ה-2.8 כמובן עדיפה.

יש סאאב 9-5 מנוע 2.3 טורבו עם 4 צילינדר או V-6 3 ליטר.

מנוע 2.3 עדיף משמעותית.

יש וולבו 960 / S90 עם מנוע V-6 3 ליטר או 940 עם מנוע 2.3 טורבו 4 ציל'.

2.3 ללא טורבו ב-940 ייתן לך את האמינות המקסימלית.

יש לנצ'יה קאפה 3.0 ליטר V-6 או 2.0 טורבו 4 ציל'.

2.0 או 2.4 שגם קיים עדיפים לדעתי על ה-3.0.

בקיצור , מה עדיף ?

תלוי ברכב הספיציפי - לכל אחד יש מנוע עדיף. אין חוק.

פורסם

שכחת את האלפא 166 בעלת מנועי ה3.0\3.2 V6

למרות שאני בטוח שהיא נופלת מהשוודיות בנושא הבטיחות.

וכפי שציינו כבר מנוע אטמוספרי יהיה בעל פחות פוטנציאל לתקלות יקרות.

פורסם

עם קצת סובלנות תמצא גם וולוו אס שישים 2.4 חמש צילינדרים שלדעתי יהיה תשובה טובה לכל הבקשות שלך

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

ניסן מקסימה היא אופציה נהדרת שנעדרת מהרשימה שלך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כמו שכתב כאן מישהו, ב.אם.וו. עברו לאחרונה ממנועי 6 צילינדרים למנועי 4 מוגדשים. נכון, מדובר ברכבים החדישים שלהם, אבל אני חושב שלפחות בעניין האודי, כאשר יש אופציה למנוע 1.8 טורבו, זו אופציה מעניינת מאוד, שכן הביצועים די קרובים לגרסת ה- 2.4 ליטר.

לגבי השאלה של פותח השרשור לעניין הוולוו, כאן כבר ההתלבטות המוצעת לגבי ה- 940 טורבו אינה מעניינת כלל, היות ומדובר ברכב ישן בעל הספק יחסית נמוך של מנוע הטורבו.

לאחר שנהגתי כשעה ורבע על בימר 328 חדשה ועליתי איתה לירושלים, אני יכול לומר בבירור שמדובר בהצלחה כבירה, מנוע 2 ליטר בעל ביצועים חמים מאוד. כמובן, יש גרסאות חזקות יותר, אבל לדעתי הגרסה של ה- 328 היא חזקה מאוד ומספיקה.

בהצלחה

פורסם
כמו שכתב כאן מישהו, ב.אם.וו. עברו לאחרונה ממנועי 6 צילינדרים למנועי 4 מוגדשים. נכון, מדובר ברכבים החדישים שלהם, אבל אני חושב שלפחות בעניין האודי, כאשר יש אופציה למנוע 1.8 טורבו, זו אופציה מעניינת מאוד, שכן הביצועים די קרובים לגרסת ה- 2.4 ליטר.

לגבי השאלה של פותח השרשור לעניין הוולוו, כאן כבר ההתלבטות המוצעת לגבי ה- 940 טורבו אינה מעניינת כלל, היות ומדובר ברכב ישן בעל הספק יחסית נמוך של מנוע הטורבו.

לאחר שנהגתי כשעה ורבע על בימר 328 חדשה ועליתי איתה לירושלים, אני יכול לומר בבירור שמדובר בהצלחה כבירה, מנוע 2 ליטר בעל ביצועים חמים מאוד. כמובן, יש גרסאות חזקות יותר, אבל לדעתי הגרסה של ה- 328 היא חזקה מאוד ומספיקה.

בהצלחה

מגדש הטורבו מעבר להוספת כ''ס מוסיף גם כמות נכבדת של מומנט שהיא קריטית יותר ברכב כבד כמו הוולוו ו,מה זה שווה אם לוולוו יהיה המון כוח שיתקבל בסל''ד גבוהה והוא חצטרך לסחוט את הדוושה על מנת לעלות את העליות,על ידי מומנט גבוהה הוא יוכל לנוע בקלות ובלחיצה עדינה על הגז ללא מאמץ.

בעניין הBMW בה התנסית,מדובר בשנות אור מהטכנולוגיה של הוולוו ששייכת לאלף הקודם,כיום ניתן להגיע להישגים טובים יותר בחיסכון ביצועים,גמישות ועוד ,הרכבים שמעניינים את פותח השרשור ישנים בהרבה ולא עומדים בקו אחד עם הטכנולגייה הנוכחית.

פורסם
האודי בכל גירסותיה מלבד ה2.7tt רחוקה מלהיות רכב בעל ביצועים, מלבד זאת בשנתונים האלה הגיר לא היה עמיד במיוחד והרכב לא היה מגלה אמינות טובה בצד האלקטרוני

לא לקחת בחשבון את הפאסאט 1.8t..גם שם הגיר האוטומטי בעייתי אבל יש לא מעט ידניות בשוק והם נוסעות לא רע בכלל. 

היי,

אני מעוניין לתקן אותך.

אני כבר שלושה וחצי חודשים מחפש רכב ידני טורבו בקצת מעל לתקציב הזה, ואני בודק פאסאט מידי יום, טורבו - יש, ידני - יש (שנתונים ממש עתיקים), טורבו+ידני? לא ראיתי אף לא אחת בכל הזמן הזה, ואני יותר מאשמח לקנות רכב כזה.

under construction...

פורסם

לדעתי בתקציבך תאלץ לרדת בשנתון,אסביר,

לא הייתי הולך על הB6 מאחר ויש לה גיר בעייתי ועוד כמה בעיות חשמל,סאאב בארצינו זאת הרפתקאה,שמתאימה יותר לחובבי המותג,

וולו מוגדשת,גם מאוד בעייתית.

אבל ישנן מספר אופציות גרמניות מסוף שנות ה90 לדעתי השילוב הטוב ביותר בין פשטות מכנית למודרניות.

נסה למצוא W202ׂC-CLASS 240,ׂאו אם יהיה לך מזל סידרה 3 323,328 E36 .

אם תמצא דוגמא שמורה שטופלה במוסך מתמחה ובחלקים מקוריים,הרכב יהיה אמין וקל לתחזוקה.

Porsche 944 turbo

פורסם

מה לגבי אמריקאית מסוף שנות ה-90. אני מוכר פונטיאק בונוביל 1998 SSEI. מנוע V6 3800עם סופרצ'ארג'ר. אני מציע לך לקרוא קצת על מנועי ה-3800 במאמרים מארה"ב, אתה תמצא שהמנוע הזה נבחר שם כמנוע האמין ביותר. מה עוד ששם נוסעים מרחקים עצומים בין עיר לעיר מה שאומר שהמנועים הללו מיועדים לגמוע מאות אלפי קילומטרים. המנוע ברכב שלי הוא מבוסס על אותו 3800 אבל בנוסף במקום סעפת היניקה העליונה מורכב סופרצ'ארג'ר אשר מוציא ממנו כ-240 כ"ס ו-38 קג"מ. אני מבטיח לך שגם עם 5 אנשים ומזגן לא תרגיש במחסור בכח. אתה מוזמן לבוא ולנסות. וגם בטוח שעלויות תחזוקה שלו יהיו זולות יותר מאשר וולוואים ובמווים ומרצדסים למינהם.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=442220

Pontiac Bonneville SSEI

• תוכן חדש...