Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשש: ניסאן תחסל את ה-GT-R

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פלג אתה נכנס פה לעניין לא רלוונטי בכלל עבור משתמשי הפורום (לעומת אנשים שיכולים לאפשר לעצמם פרארי ושם מה שכתבת מאוד מאוד רלוונטי).

עבו מי שלא יכול לקנות אותה הניסן היא חלום רטוב, עבור מי שיכול לקנות פרארי ה-GTR היא קודם כל ניסן.

אייל,

ידוע לכל ש-M3 אינה מתחרה בניסן המדוברת ושהיא נחותה ממנה בכל הפרמטרים של הביצועים (גם הM5 נחותה ממנה בביצועים) אבל זו היתה דוגמא לכך שיש כאלה, אני בינהם, שיעדיפו רכב חלש יותר אבל עם טונות של אופי מאשר פסגת הטכנולוגיה והביצועים באריזה ״קרה״.

זה הכל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חושב שהGT-R היא מכונה טובה, אמנם כן הטכנולוגיה מעיקה וסיפרתי על הניסיון האישי שלי איתה בעבר. כן בהשוואה למכוניות האחרות עליהן התנסיתי באותה התקופה קצת הסתנוורתי, אבל ללא ספק הניסאן היא מכונית שאהנה מאוד לנהוג ביום יום וזה משהו שקשה לי להגיד על הרבה מכוניות שעולות כפול ויותר.

זה מבאס אם ניסאן יחתכו את הדגם, דווקא הציפיה למחליפה מעוררת בי תאבון, ניסאן ידעו ועדיין יודעים לייצר מכוניות מהנות מאוד שגם פונות לרגש. לא לשכוח את כל הביקורות שהסקיילן הקודמת קיבלה.

וכן ליפנים יש מורשת ארוכת שנים של מכוניות מלהיבות, מהנות ואמינות, אפילו יפות!

haters will hate

פורסם
חוסר נשמה בקטגוריה הזאת, הנה פשרה בלתי נסבלת.

זה ההבדל שבין מכונה למכונית!

יש לך דוגמא מניסיון אישי?

כי אני, עם הניסיון המוגבל שלי, לא נהגתי אף פעם במכונית עם נשמה. אפילו המכונית הכי טובה שנהגתי בה בחיי לא הצליחה ליצור אצלי הבנה מהי נשמה במוכנית...

אני חושב שהGT-R היא מכונה טובה, אמנם כן הטכנולוגיה מעיקה וסיפרתי על הניסיון האישי שלי איתה בעבר. כן בהשוואה למכוניות האחרות עליהן התנסיתי באותה התקופה קצת הסתנוורתי, אבל ללא ספק הניסאן היא מכונית שאהנה מאוד לנהוג ביום יום וזה משהו שקשה לי להגיד על הרבה מכוניות שעולות כפול ויותר.

זה מבאס אם ניסאן יחתכו את הדגם, דווקא הציפיה למחליפה מעוררת בי תאבון, ניסאן ידעו ועדיין יודעים לייצר מכוניות מהנות מאוד שגם פונות לרגש. לא לשכוח את כל הביקורות שהסקיילן הקודמת קיבלה.

וכן ליפנים יש מורשת ארוכת שנים של מכוניות מלהיבות, מהנות ואמינות, אפילו יפות!

בנצי... מה אתה מבין?!

אתה רק נוהג על המכוניות האלו!

אם היית משנן מגזינים היית יודע "נשמה" מהי ומסביר לכולם איזו סופרקאר יותר מרגשת...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני בטוח שנהגת בכמה איטלקיות משנות ה 70... צריך הרחבה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אני בטוח שנהגת בכמה איטלקיות משנות ה 70... צריך הרחבה?

כן.

גם לגבי מכוניות נחותות מכאנית צריך הסבר.

נשמה קשורה לביצועים פחות טובים ממה שיש כיום?

פורסם

קל לשכוח את הימים שאפשר היה לזהות מכונית לפי הצליל שלה...

שלא לדבר על עיצוב שאינו מיינסטרים...

הוסף לזה חווית נהיגה מהנה, אך מחוייבת מיומנות (קלאצ' כבד, הילוכים שאינם מסתנכרנים כמו שצריך, ומעבר למגבלות באופן פתאומי).

הנ"ל התייחס לאותן נחותות מכנית (ג'וליות, GTV ועוד...)

וכשאתה מנתח את הרצון לשחזר את זה למרות אין סוף פאקים מכניים ותיכוננים - אתה יכול להסביר לעצמך שמישהו כישף אותך.

GT-R אולי מושלמת מכנית, אבל כאן, החשש הגדול, (מודה שלא נהגתי בה), היא פשוט חולה במחלה המודרנית של השתלטות האלקטרוניקה וניתוק הנהג. ברור שעם הספק מטורף וכל כך הרבה בקרות אתה עלול לחשוב שהפכת לסופרמן והכל ניתן לעשות מהר יותר. אבל זה נראה לי פחות מרגש ממכונית שברגע שאתה יורד אליה בבוקר אתה מתרגש מהעיצוב שלה, וכשהיא נובחת בהתנעה זה עושה לך משהו. וכן, גם הפנים שלה עשוי בצורה יותר מחמיאה מאשר סטייל פלייסטשן. מכונית שמזכירה משהו מהעולם הישן והטוב. וזה בעיני יותר חשוב מחצי שניה ל 100 או מהירות מרבית לא רלוונטית.

פורסם

דבר ראשון, על טעם ועל ריח אין מה להתוכח. האחד רואה ברכב שמרגש אותו "נשמה" האחר מסתכל עליו כ"גוש" מכלולים מכניים.

אין פה צודק וטועה, כל אחד יכול לחשוב על הרכב הזה מה שהוא רוצה, בין אם הוא נהג עליו ובין אם לא.

דבר שני, נקודה מסויימת שאני מעוניין להעלות:

עד היום ה"מיינסטרים" של המכוניות-על היה מנוע גדול, רועש, זללן בדלק, מינימום טכנולוגיה להענקת תחושה יותר פרימיטיבת של הרכב וסמל של מותג אקזוטי כזה או אחר. כל הדברים האלו נשברו כשהניסן GT-R יצאה מהמפעל, הרכב הזה הכניס לshock הרבה כתבים בחו"ל, ואותם הכתבים בחו"ל לא יכלו להישאר אדישים לנוכח ה"ייצור" הזה. הביצועים היו מדהימים ואפילו גרמו לפציעות(מי שזוכר את ג'רמי בטופ גיר), היה ברכב הזה כל מה שהם חלמו עליו אבל לא העזו לבקש.

אבל אחרי כל הרעש והצלצולים שהרכב הזה עשה, אותם כתבים התעוררו ונזכרו שרכב בלי הרעש, בלי המנוע הגדול, בלי זריקות הזנב ותחושה של פעם לא באמת מרגש אותם...כי המיינסטרים חשוב יותר, ומי זאת ניסאן עם מנוע 3.8 לעומת קורבט שמגרדת את האספלט תוך כדי שהיא שואגת...

אני חושב שלמרות שהניסאן היא אנדרדוג אמיתי בתחום הזה, אף אחד לא יכול להישאר אדיש אליה.

בסופו של יום כל אחד יבחר איפה לשים את הכסף שלו, ובינינו זה בטוח לא יהיה הכסף של רובנו כאן, הכי חשוב זה שיהיה מגוון, ולכן גם לניסאן יש מקום מכובד...חוץ מזה מה רע בקצת תחרות? הרי לשם כך המכוניות האלו נועדו "להתחרות" :)

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם

norco - בול!

ׁ(למעט - "מינימום טכנולוגיה". כי מכוניות כאלה תמיד נהנו מהמיטב)

פורסם
קל לשכוח את הימים שאפשר היה לזהות מכונית לפי הצליל שלה...

שלא לדבר על עיצוב שאינו מיינסטרים...

הוסף לזה חווית נהיגה מהנה, אך מחוייבת מיומנות (קלאצ' כבד, הילוכים שאינם מסתנכרנים כמו שצריך, ומעבר למגבלות באופן פתאומי).

הנ"ל התייחס לאותן נחותות מכנית (ג'וליות, GTV ועוד...)

וכשאתה מנתח את הרצון לשחזר את זה למרות אין סוף פאקים מכניים ותיכוננים - אתה יכול להסביר לעצמך שמישהו כישף אותך.

אני יכול להסביר את כל הדברים הללו בקלות, עיצוב, קושי דורש מיומנות בתפעול, משקל קל, העדר דיפונים מבודדי רעש וויברציות והחוויה שנותנים כל אלו (יותר קרובה למכונית מירוץ), אבל המיומנות והנשמה היא שלי, המכונה היא רק מכונה.

אני לא אוהב את המכוניות המודרניות והסיבה שכן אהבתי WRX, לדוגמא, למרות חסרונותיה, היא כי הרכב הרגיש פרימיטיבי לתקופתו (רועש, ברוטאלי, נטול עידון ודורש יד תקיפה מאחורי ההגה). זה אומר שהיתה לו "נשמה"?!

לא חושב.

אבל אם הדברים הללו מגדירים נשמה, הוא טחן כל אלפא בתקופתו מהבחינה הזו...

אבל אני לא מבין איך מישהו יודע מה הניסאן תעשה או לא תעשה לו בלי לנהוג בה ו/או במקבילותיה.

פורסם

אני חושב שבלקסיקון שלך המילה "נשמה" מיותרת. בלי קשר למוטוריקה.

אבל בהחלט מתרשם שניסית והצלחת להבין את כוונתי. גם אם בשורה התחתונה אין לך את המילה המתאימה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רכב שאתה מגדיר מהנה, בשבילך יש לו "נשמה". לכל אחד העדפות שונות ולכן אי אפשר לקבוע לאיזו מכוניות יש "נשמה" ולאיזה אין.

יש אחד שאוהב התנהגות ותחושה של "אוטו של פעם" ואחר שמתלהב כשהוא מוקף במסכי מגע ובגאדג'טים, עליונות טכנולוגית זה הכיף שלו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני חושב שבלקסיקון שלך המילה "נשמה" מיותרת. בלי קשר למוטוריקה.

אבל בהחלט מתרשם שניסית והצלחת להבין את כוונתי. גם אם בשורה התחתונה אין לך את המילה המתאימה.

יש לי את המילה בלקסיקון ואני יודע למה היא מתאימה. יותר נכון, למי.

לבני אדם יש נשמה. גם לחיות. מכונות הן רק מכונות, דבר פשוט, ואת כל התכונות שלהם ניתן למדוד ולהסביר. אין צורך להתשמש בביטויים ערטילאיים.

פורסם
יש לי את המילה בלקסיקון ואני יודע למה היא מתאימה. יותר נכון, למי.

לבני אדם יש נשמה. גם לחיות. מכונות הן רק מכונות, דבר פשוט, ואת כל התכונות שלהם ניתן למדוד ולהסביר. אין צורך להתשמש בביטויים ערטילאיים.

עברנו לפילוסופיה וזה מיותר בשרשור. אבל בעיני, יוצרים מיוחדים מצליחים להעביר ליצירות שלהם תכונות שהם יותר מההגדרה המדוייקת והמדידה של כל אחת מהן. יש ערך למכלול. זה נכון ליצירות אומנות כמו פיסול וציור וכן למוזיקה ועוד. והערך (המכלול) הזה יכול לדבר לרגש שלך. ואתה תתן לזה איזה הגדרה שתרצה.

• תוכן חדש...