Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכרה שלי הציגה בפניי שתי שאלות שנשאלה בתאוריה :

בתצוגת הרמזור - מה מגיע אחרי " צהוב מהבהב "? אני אמרתי שצהוב מהבהב הינו "תקלה" ,התאוריה אומרת "אדום".

בכניסה לכיכר -האם צריך לאותת ? אני אמרתי שלמיטב ידיעתי צריך לאותת ביציאה מהכיכר ,התאוריה אומרת "כן".

מה אתם אומרים,ללכת ולהפקיד את הרישיון שלי ? :roll:

Gn'f'R

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ללמוד ולהפנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה מגיע לקראת רמזור כשיש ירוק מהבהב :

אתה מאט ומתכונן לעצירה .

הירוק מהבהב הופך לכתום ואחריו מגיע אדום.

עכשיו אתה עומד ברמזור אדום - אחריו יש אדום וכתום ביחד ואחריהם מגיע ירוק.

איפה כתום מהבהב בכל הסיפור ?

Gn'f'R

פורסם

1. לפעמים יש צהוב מהבהב לפני אדום ולפני צהוב קבוע.

לא יודע מה זה אומר "תקלה" אחרי (!) צהוב מהבהב.

2. לפי התאוריה - צריך לאותת ימינה בכניסה לכיכר ושוב ימינה מיד לפני היציאה ממנה

פורסם

צהוב מהבהב ברמזור בד"כ מבשר על תקלה במערכת הרמזורים ויש להישמע לתמרורים.

למרות שיש רמזורים מסויימים שבשעות מסויימות הופכות ללא פעילות אז יש שם צהוב מהבהב.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

חד משמעית - אחרי צהוב מהבהב לא בא כלום - זו תקלה

בקשר לכיכר הדעות חלוקות. לכאורה ימינה בכניסה וימינה ביציאה.

זה אומר שהימינה הראשון מיותר. בכל מקרה איתות שמאלה בכיכר לא הגיוני בגלל שאתה פונה רק ימינה בכיכר

אז אין ממש סימוכין, אבל הכי חשוב שתשמור על הנתיב שלך בכיכר, ותאותת ימינה כדי לצאת בסדר בעיני הטסטר

פורסם

לא מזמן עברתי רענון רציני בדר"כ לךרשיון A1 שהוצאתי - בכניסה לכיכר אין צורך לאותת, רק ביציאה ממנה, לכיוון היציאה (ימינה :shock: )

זו הייתה טענתו של מורה הנהיגה שאני ועוד חבר התווכחנו איתו כי "לא לימדו אותנו ככה", יצאנו טמבלים כי מאוחר יותר זה אושר ע"י משרד הרישוי נתניה :roll:

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
פורסם

צהוב מהבהב יכול לסמן שני דברים:

1. מעבר חציה להולכי רגל (לפעמים מופגל גם ברמזור בעל 3 עדשות).

2. רמזור שאינו פועל (בשל תקלה או השבתה מכוונת, למשל בצמתים מסויימים בשעות הלילה).

יתכן שבמקרה השני לפני הפעלת הרמזור יהיה מופע אדום לכל הכיוונים על מנת למנוע מעבר רכב בכיוון ה"סגור" בעת הפעלת הרמזור כתקנו. איני מודע למנגנון האמור להסדיר את התנועה כאשר רמזור עובר ממצב הבתה (צהוב מהבהב) לפעולה סדירה, מישהו העלה פעם את ההנחיות להתקנת רמזורים, אולי התשובה תמצא שם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא מזמן עברתי רענון רציני בדר"כ לךרשיון A1 שהוצאתי - בכניסה לכיכר אין צורך לאותת, רק ביציאה ממנה, לכיוון היציאה (ימינה :shock: )

זה בדיוק מה שאני יודע, בגלל זה ביקשתי סימוכין ממי שמצהיר אחרת.

פורסם

כן.

צהוב מהבהב מעיד על תקלה/ רמזור לא פעיל. מי שמכיר את הרמזורים בכניסה לתחנת רכבת אוניברסיטה בת"א יודע שהם תמיד מהבהבים משום מה...

השאלה הזו הצליחה לבלבל אותי כל פעם מחדש כשלמדתי לתאוריה.

בנוגע לכיכר- אין לי מושג. חלק אומרים רק ביציאה, חלק אומרים לאותת ימינה גם בכניסה, ושמעתי גם גרסא שלישית שאומרת לאותת לפני הכיכר לכיוון שבו תצא מהכיכר, וגם ביציאה :roll:

ואם כבר בשלב לימודי התאורייה אין אמת אחת, לא פלא שתרבות הנהיגה על הפנים..

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מה הקטע של לחזור על כל דבר 700 פעם?

כבר כתבתי מה צהוב מהבהב ברמזור מורה. לא רמזור להולכי רגל, לא אדום מהבהב בכניסה לפסי רכבת, צהוב מהבהב ברמזור.

למה צריכים לחזור על התשובה 700 פעם? אני לא ארון איקאה שצריך חיזוקים.

פור גאד סייק!

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

לגבי הרמזור.

כמו שאמרו - רמזורים שרק עכשיו הותקנו והם לפני הפעלה, תקלה ברמזורים, רמזור שחזר אחרי הפסקת חשמל, וכמובן כתום מהבהב להולכי רגל.

באירופה אני יודע שצהוב מהבהב מציין גם שהרמזור עומד להתחלף לאדום. יכול להיות שגם פה יש כמה רמזורים כאלה? :roll:

לגבי הכיכר - אם הנכם נכנסים לכיכר, ואתם צריכים לפנות בה ימינה - יש לאותת לפני הכניסה.

בשאר המצבים לפי מה שידוע לי - אין צורך לאותת. ימינה בלבד לפני הכניסה לכיכר, שתפנו ימינה האיתות יתבטל כמובן אוטומטית.

• תוכן חדש...