Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, כן, ברור לי מדוע ייצור המוני של מכוניות קונבנציונליות בישראל הוא לא רעיון עסקי אטראקטיבי. אולם מה באשר למכונית לא קונבנציונלית? מכונית של יצרן בוטיק קטן, המתמחה באקזוטיקה ואשר מייצר "לפי הזמנה" הוא דבר יישים, על פניו. לכמה וכמה מדינות שאינן נמנות על הכלכלות הגדולות בעולם יש כבר מכונית על מייצור דומסטי (פולין היא דוגמא טובה, לאחרונה).

את המכלולים העיקריים המהווים אתגר הנדסי בבניית מכונית ניתן יהיה לרכוש מאחת מיצרניות הרכב הגדולות (לוטוס רוכשת מנועים ותיבות הילוכים מטויוטה, לדוגמא), כאשר כל השאר, כולל הגוף, יתוכנן וייצור in house. אני מתאר לעצמי שבכל הקשור לרוח היזמות העסקית וההון האנושי הישראליים, יש חומר גלם טוב לעבוד איתו. מכיוון שהשוק המקומי למכוניות על הוא זעום, החברה תיסתמך על ייצוא לחו"ל.

אם כך, האם זה רק עניין של זמן, עד שתיוצר מכונית על ישראלית? האם רק צריך לחכות לאוליגרך ציוני שמשוגע מספיק על מוטוריקה ומוכן להשקיע את כספו באפיק שלא צפוי להניב לו רווחי עתק?

:idea:
  • תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האם רק צריך לחכות לאוליגרך ציוני שמשוגע מספיק על מוטוריקה ומוכן להשקיע את כספו באפיק שלא צפוי להניב לו רווחי עתק?

זה כל מה שצריך. וזה בדיוק המתכון לנפילה.

פורסם

כן, הייתה לי הרגשה שזה יעורר קונוטציות שליליות (המקרה של TVR). אולם נניח והוא שם כסף על השולחן ועוזב את החדר, אפשר להרים פרויקט כזה מחר בבוקר?

במילים אחרות, בהנחה שהמשקיע לא מתערב בתכנון ונותן יד חופשית למתכננים ולמהנדסים, האם יש כוח אדם מוכשר דיו כדי להוציא לפועל תוכנית שכזו בהצלחה או שמכיוון שישראל חסרה מסורת ייצור בתחום התחבורה, אנחנו נמצאים בנחיתות גם כאשר מדובר בייצור על פי דרישה?

עריכה: כן, שמעתי על הסברה. סליחה על ההתבטאות, אבל זה מה שקורה כשעושים half assed job. מכאן שזה לא הוריד לי את הרוח מהמפרשים הרעיוניים.

פורסם

השאלה היותר הגיונית שלי היא, למה לעזאזל לא מייצרים מכוניות בישראל?

רוצים כחול לבן במדינה הזאת, אז למה לא מייצרים אחת כזו? יש פה מספיק אנשים חכמים ובעלי ידע ונסיון.

Opel Adam S 2017

פורסם

יש זילות של המינוח "מכונית על".

קיימים בלי סוף יצרני מכוניות ספורט עם יכולת כביש ייחודיות. מן קארטינגים מגודלים עם רישיון לכביש...(והתאמות אלמנטריות)

את זה, אני מאמין שניתן לייצר כאן ואפילו להגיע לתוצאה מהנה.

אבל, לייצר מכונית על, במלוא מובן המילה...אני סקפטי מאוד.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לא חושב שניתן לעשות את זה .תגידו מה שתגידו אין פה אנשים עם מספיק ניסיון בתחום הזה שהשתפשפו בסצנת המרוצים ,ומכוניות העל ויצטרכו לייבא את כולם.

פורסם

אבל, לייצר מכונית על, במלוא מובן המילה...אני סקפטי מאוד.

ובכן, למען הסר ספק, אני לא מדבר על מכונית על עתירת טכנולוגיה אלא על מכונית על "טיפשה" יחסית, כגון לוטוס(?) למיניהן, וייפר, או אולי הנובל שכיכבה בעונה האחרונה (נדמה לי) של Top Gear. עדיין בעיה?

מה המכשולים העקריים באשר לייצוא לחו"ל - עמידה בתקנים שונים ומשונים, הקמת רשת שיווק ותמיכה וכו'?

פורסם
ובכן, למען הסר ספק, אני לא מדבר על מכונית על עתירת טכנולוגיה אלא על מכונית על "טיפשה" יחסית, כגון לוטוס(?) למיניהן, וייפר, או אולי הנובל שכיכבה בעונה האחרונה (נדמה לי) של Top Gear. עדיין בעיה?

מה המכשולים העקריים באשר לייצוא לחו"ל - עמידה בתקנים שונים ומשונים, הקמת רשת שיווק ותמיכה וכו'?

זה בדיוק העניין. לטעמי, ההגדרה שלך אינה ראויה לתואר "מכונית על". מה גם, שהדוגמאות שלך, גם הן, לא סבירות להשגה, כאן. (ולא ממש "טיפשות")

Supercar is a term used most often to describe an expensive high end car. It has been defined specifically as "a very expensive, fast or powerful car". Stated in more general terms: "it must be very fast, with sporting handling to match", "it should be sleek and eye-catching" and its price should be "one in a rarefied atmosphere of its own".

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לישראלי הממוצע יש בעיה לטוס לערב הסעודית, קטאר, דובאי ויתר חברות איחוד האמיריות, רק זה "סגר" לך פינה של קהל לקוחות מאוד גדול.

מעבר לזה יש עניין של מיתוג וסטטוס ומכונית על ישראלית, טובה ככל שתיהיה לא תיהיה תשמע סקסית כמו פרארי, למבורגיני ושות'.

תצרף לכך עלויות ייצור גבוהות במדינה אוהבת מיסים כישראל ותגלה שאתה לא יכול לתת הרבה תחרות מול מכוניות על אחרות כי את הרווח הגדול שכל מכונית כזאת אמורה לתת אתה תחלוק עם משרד האוצר.

מבחינת יכולת ייצור- סטודנטים מהטכניון בנו "מפעל טקסטיל" בדימונה כמעט מאפס, נראה לי שהם יוכלו לתכנן ולבנות מכונית, בין אם עממית או "על", כמובן בתנאי שהסרת את בעיית התקציב העצום הדרוש לשם הקמת פס ייצור שכזה.

בהנחה ואתה מדבר על מכונית היפר "בוטיק" כמו פגאני, נכון שאין שם פס ייצור אוטומטי יקר כמו אצל פרארי למשל, אבל זו חברה שמאז הקמתה ב-97 אם אני זוכר ייצרה עד היום סביב 200 מכוניות ואת המכלולים שהיא רוכשת מספקים אחרים (מנוע למשל, מחטיבת AMG) היא משנעת בקלות באירופה.

אנחנו לא באירופה ושינוע יעלה המון כסף שעוד יותר ייקר את העסק, מעבר למלחמות שיהיו למסכן שיצטרך להסביר שהמכולה שהגיעה עם 5 מנועי AMG תקינה וניתן לשחרר את המנועים....

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

רוצים כחול לבן במדינה הזאת, אז למה לא מייצרים אחת כזו? יש פה מספיק אנשים חכמים ובעלי ידע ונסיון.

אין כאן שום תשתית יידע וניסיון ואין שום סיבה כן לייצר מכוניות בישראל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מי שיש לו את הכסף והידע יכול להרים כמעט כל פרוייקט.

העניין הוא שאין שום סיבה לעשות את זה בארץ כי הבירוקרטיה תהרוג אותך והספקנים יגרמו לזה שישימו לך תרתי משמע מקלות בגלגלים.

במדינות אחרות יש תקינה ספציפית וחוקים לבניית רכבים מקומיים. כל עוד אתה עומד בתקנות,אין לך בעיה.

בארץ פתאום יגידו שמשהו קטן לא עומד בתקנים ונדפקת. זה יכול להיות בורג, פנס או סתם התעכבות במשרד הרישוי כי לא באת טוב לעין של הבוחן.

עדיף לעשות את זה בחו"ל.

פורסם

מכוניות על נמכרות בעיקר לאנשים עם יותר מדי כסף שעשו בקלות.

שייחים סעודים ,כווייתים וכול השאר הם הרוב והם לא יקנו את המכונית.

אז אין לך לקוחות.

אפשר משהו זול יותר שבנוי על חלקים שאפשר למצוא בארץ כמו חלקים של סובארו WRX או אפשר לקנות סובארו brz בלי להתאמץ

אייל

פורסם

מיסוי חסר סיכוי,

מחירי חלקים לא טובים,

חוסר רצון להשקיע בפרויקט כזה.

מה שכן, יש לנו את הצד ההנדסי, לדעתי הכי טוב בעולם, בשילוב עם תעשיית ההיי טק שלנו...

פורסם

ישנם כמה דרכים לייצר מכוניות

מכונית מפיתוח עצמאי - לישראל אין שום ידע או מסורת בתחום, ולהתחיל מ 0 בימינו זה בלתי אפשרי, אלא אם יקציבו לכך עשרות מיליארדים, ממש כך.

הרכבה ממיכלולים מיובאים - כל עוד מכוניות הורכבו ידנית וכוח העבודה בארץ היה זול יחסית, היה זכות קיום למכוניות כאלוץ

הפורד אסקורט נמכרה כאן בהצלחה גדולה מ 68' עד 81'.

בשיטות ההרכבה האוטומטיות מיוצרות הרבה מכוניות ליום, ומאחר והשוק הישראלי קטן מאד, נאלץ לייצא אותן, רק העיניין הוא שאין ממש לאן..

ייצור מכונית ספורט - על פניו נשמע פשוט יותר, אבל לא מציאותי.

אין לישראל שום מסורת או כוח משיכה, וללא ייצור מאסיבי אין לה שום סיכוי.

ייצור רכבים ייעודים - בזה תעשיית הרכב הישראלית הצליחה יותר, בעיקר בתחום הרכב הממוגן ואפילו הרכבת הג'יפים הצליחה כאן לא רע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...