Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ברכב ידני, אחרי שעצרתי, הרמתי בלם יד, צריך לשלב קלאץ והילוך (אחורי או קדמי) ואז לכבות את הרכב, תוך כדי שהקלאץ לחוץ? או שאחרי שאני מכבה את הרכב בניוטרל, ללחוץ על הקלאץ ולהעביר להילוך?

ניסיתי את האופציה השניה והרברס פשוט לא נכנס, הוא נמצא על מעין מצב ביניים, לא בניוטרל ולא בהילוך, ונגיעה קלה בו הקפיצה אותו חזרה לניוטרל, מהי הצורה הנכונה?

בנוסף, בשל העובדה שלא נהגתי בידני הרבה זמן, קרו לי כמה מקרים שבאים הסל"ד עלה לכיוון 4.5-5 (מקסימום) גם אחרי מספר מועט של דקות נסיעה (למרות שמד החום היה כבר באמצע), בנוסף מקרה שיש לי חשש שהכנסתי הילוך שהקלאץ היה כמעט עד הסוף אבל לא ממש דבוק לרצפה, וכאמור, המקרה ההוא בחניה שנגעתי נגיעה קלה בידית הילוכים (ללא קלאץ) והיא קפצה חזרה לניוטרל, יש לדברים האלה משמעות אמיתית ברמה המצטברת או שזה זניח?

תודה רבה

פורסם

בדרך כלל מחנים/חונים (מה המילה הנכונה ?! ) את הרכב בהילוך 1 או ברוורס כשאתה מחנה בירידה ועושים את זה ליתר בטחון במקרה שיש כשל בבלם יד ההילון בעצם ימנע את הדרדרות הרכב.

לפי מה שידוע לי עדיף לשלב הילון כשהרכב מונע,תשאיר את הקלאץ' לחוץ עד שאתה מוציא את המפתח מהסוויץ כדי שהרכב לא יקפוץ וגם על תשכח להניע את הרכב עם קלאץ' לחוץ בדיוק מאותה סיבה .

לילה טוב .

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

בנוסף לזה תשים לב לכיוון ההגה, בירידה ההגה צריך להיות מסובב לצד ימין, בעליה לצד שמאל במידה ויש מדרכה וכו, הגיון בעיקר

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

חניתי בירידה ולכן רציתי לשלב רברס,

אבל לפי מה שיצא לי לראות, אנשים מעבירים את ההילוך לאחר הכיבוי, זו לא הצורה הנכונה?

מה בנוגע לחלק השני של השאלה שלי?

תודה

פורסם

אני עושה זאת (לעיתים רחוקות מאוד) כשהרכב מונע כי זה פשוט הגיוני יותר, הרי הסיכוי ששילוב הילוך ברכב מונע "יזיק" פחות מאשר כשהמנוע כבוי.

קח טיפ קטן - אם אתה מתכוון לשלב הילוך בחניה, כדאי שתעשה זאת באופן קבוע, תתרגל לזה, ובכך תמנע הנעה בגיר-ללא קלאצ' שעושה רע מאוד למכלול הגיר.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

אני מניע תמיד עם קלאץ לחוץ.

השאלה אם זה הגיוני שאני לא יכול לשלב אחורי שהרכב כבוי?

והאמת שיותר חשוב לי התשובות בנוגע לחלק השני של השאלה

"בנוסף, בשל העובדה שלא נהגתי בידני הרבה זמן, קרו לי כמה מקרים שבהם הסל"ד עלה לכיוון 4.5-5 (לא יותר מזה) גם אחרי מספר מועט של דקות נסיעה (למרות שמד החום היה כבר באמצע), בנוסף מקרה שיש לי חשש שהכנסתי הילוך שהקלאץ היה כמעט עד הסוף אבל לא ממש דבוק לרצפה, וכאמור, המקרה ההוא בחניה שנגעתי נגיעה קלה בידית הילוכים (ללא קלאץ) והיא קפצה חזרה לניוטרל, יש לדברים האלה משמעות אמיתית ברמה המצטברת או שזה זניח?"

פורסם

הגיוני + ובגלל שבהילוך אחורי הגלגלי שיניים שלו לרוב לא מקבילים ולכן הוא לא נכנס.

באיזה רכב מדובר? האם הוא חדש?

ברוב הרכבים האטמוספריים 4.5-5 זה טווח תקין ואצלי למשל הוא אפילו מומלץ כדי לנצל את מלוא ההספק של הרכב.

שילוב הילוך "בחצי קלאצ'" פעם פעמיים לא יזיק, אבל לאורך זמן זה יהרוס לך את הגיר, אז אל תתעצל.

פורסם

בוקר טוב,

לגבי החלק השני - לא קרה כלום ושום נזק לא נגרם מפעולה חד פעמית כזאת. וגם אם הגעת ל 5000 סל"ד כמה פעמים - שום דבר מיוחד לא קרה.

ולגבי החלק הראשון - אני ממליץ לך בחום לקחת את הדברים קצת יותר בקלות.

זה לא ממש משנה, איך ובאיזה מצב תשלב הילוך.

אני שנים רבות משלב להילוך בחניה לאחר שהמנוע כבר כבוי.

היו לי כ 10 מכוניות עם גיר ידני, ותאמין לי שבאף אחת מהן לא הלך גיר בגלל זה.

פורסם

אם הרוורס לא נכנס הסיבה נעוצה בכך שאין לו סינכרון כמו ליתר המהלכים.

הפתרון לבעיה: להכניס להילוך שלישי ואחכ לרוורס.

לגבי הסלד הגבוהה? הרכב לבד מעלה את הסלד?

נדב.

פורסם

כן, זה רכב חדש

הטווח האדום מתחיל ב6.5, דאגתי יותר בגלל שהאוטו היה מונע רק כמה דקות קודם (כמו שאמרתי המד טמפ' היה על אמצע שזה קרה) ובגלל שזה רכב עם 40 ק"מ ובתאוריה לא רצוי להגיע לסל"ד גבוה.

לא, הסל"ד עלה כי לחצתי על הקלאץ ושחיררתי את הגז קצת באיחור

לא ממש שילבתי בחצי קלאץ (כלומר בנקודת החיכוך), הקלאץ היה הרבה יותר לחוץ, רק לא "דבוק" לרצפה.

ובנוגע להילוך שקפץ בנגיעה חזרה (ללא קלאץ), זה משהו שעלול להזיק?

תודה רבה לכולם

פורסם

כמו שאני וקודמי אמרנו, כל עוד מדובר במקרים ספורים אזיי נזק כלשהוא לא יגרם.

תשתדל לא לעבור את ה3.5 RPM באלף הראשונים, תיהיה עדין עם הקלאצ' ועם זאת לא איטי מידיי.

סע להנאתך והסר דאגות... רכבי ליסינג "נקרעים" ברמות שלא יתוארו ועדיין שומרים על אורך חיים מפתיע.

בלי קשר, אני ממליץ לך לקרוא את ספר הרכב, זה יעזור לך מאוד להכיר את הרכב ולהמנע ממצבי "שימוש לא נכון"

פורסם

קראתי את כולו אתמול :)

כשרשמת "כל עוד מדובר במקרים ספורים אזיי נזק כלשהוא לא יגרם" דיברת רק על הסל"ד או גם על שאר המצבים שתיארתי?

• תוכן חדש...