Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

1) לפני כ-3 שנים החלפתי מנוע בפיאט בראבה שברשותי ואיתו ביחד הוחלפה גם רצועת המנוע והמותחנים.

עברתי עד כה רק כ-30k קילומטר מאז. מתי מומלץ להחליף את רצועת התזמון?

2) ישנה תופעה בעייתית ברכב: כשהמנוע קר, הטורים בהתנעה מעט גבוהים מהרגיל אך כשהמנוע מתחמם לרמה סבירה הם מתייצבים ברמה נורמלית. בנסיעה בעיר או במאמץ כשהמנוע מתחמם קצת יותר הטורים כבר נמוכים מאוד ובעמידה המנוע כמעט ונכבה. מה יכולה להיות הבעיה? פלגים לא תקינים אולי? חיישנים לא תקינים?

3) התיבה ברכב היא אוטומטית. בזמן האחרון כשאני מאט לכדי עצירה לעיתים ההילוך הראשון נכנס לא בצורה עדינה ומרגישים דפיקה קלה. האם זה סימן לבעייה עתידית בגיר?

תודה.

פורסם

לגבי רצועת הציזמון בערך כל 80 אלף קמ מחליפים או 5 שנים כמדומני המוקדם מביניהם. לגבי הטורים בצע ניקוי מצערת ומנוע צעדים וסיכוי שהבעיה תחלוף. לגבי הגיר ככל הניראה שסתום בגיר לא מתפקד כך שבתור התחלה החלף שמן ופילטר עם אופציה לתוסף טוב וייתכן והבעיה תיפתר.

פורסם

למיטב זכרוני רצוי לחליף כל זמן קצר יותר, כל שלוש שנים. יתכן שאני טועה. צלצל למוסך מורשה פיאט ושאל. עלות כמדומני כאלף ששמאות שקלים או יותר כולל עבודה.

בעניין זה וגם באחרים פנה למוסכים מורשים יקרים או למוסכים שעוסקים ברכב. בראשון לציון מומלץ מוסך הברושים, יש גם אחרים.

בפתח תקווה מומלץ התילתן בקרית אריה.. במקומות אחרים, איני מכיר. אם תחליף שמן בתיבת הילוכים, נסה להיצמד לשמן המקורי, למרות שאינו זול.

ספר אחר כך על מימצאיך. בהצלחה.

פורסם

לדעתי,כאשר החליפו מנוע החליפו גם את רצועת התזמון.

ברר מה מרווח הזמן או הק"מ ונהג לפי המוקדם מביניהם (גם אם עברו נניח 40,000 ק"מ אבל 3 שנים וממליצים להחליף כל 3 שנים או X ק"מ -תחליף עכשיו).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...