Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חצית צמתים

חן ג.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ושוב, לא ברורה העקשנות, הגובלת לפעמים בחמורות ואהבלות (ע"ע גששים) לא לקבל טיפ לנהיגה נכונה, אלא ישר לתת דוגמאות למה זה לא טוב, למה זה לא יעיל ועוד אלף ואחת תגובות נגד.

זה לא בושה להגיד "וואלה, יש מצב. אני אנסה לעשות את מה שכתבו בפורום"

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שביט - אף אחד לא טען שלא מדובר בגישה נכונה. בעולם אידיאלי היה צריך לנהוג כך, מאידך בעולם אידיאלי אף אחד לא היה עובר באור אדום כך שהעצה היתה מיותרת.

הטענה שלי ושל הטוענים כמוני היא שהיא לא ישימה, כיון שיש הרבה מאוד גורמים המונעים לנהוג לפיה במקרים רבים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זו כוונתי- במקום לכתוב למה לדעתך היא לא ישימה, נסה ליישמה ולפעול לפיה.

ניסית ובכל זאת לא הצלחת? לא נורא, העיקר שניסית.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ואיך אתה יודע שהוא לא ניסה? לא צריך לקחת את זה אישית- אם העצה נכונה- סבבה

ואם מישהו לא מסכים (אגב - אפשר לא להסכים רק עם חלק מהדברים) , ויש טיעונים - למה לא להציג את הדעה האחרת - אולי נכונה יותר?

וזה שכל אחד חושב שהוא מבין יותר טוב מהאחר - זה ברור, אבל זה גם עובד לשני הכיוונים.

מי צודק? מי שנוהג יותר טוב כמובן - הוא יותר מומחה להבין.

ומי נוהג יותר טוב? מי שמנוסה יותר, ולא עשה תאונות, ונוהג לנצח במרוצים. כלומר, אני :-)

אז מה שומאכר אומר?

כשאת/ה חוצה צומת - עשה זאת מתוך כוונה אמיתית שלא להיות חלק מתאונה. כלומר - תסתכל היטב וסע במהירות הרצויה.

ומה שומאכר אומר על מי שמאיט או בולם לפני מעבר צומת?

אם אין בכך צורך, אז אין בכך צורך. זה יגרום לנהגים אחרים גם להאיט. תמיד טוב לנסוע במהירות של התנועה, ולא לעכב אותה - כי זה מסוכן. וכמובן, רק במקרה שלי - טוב לנסוע מעט יותר מהר מאחרים. כל האחרים צריכים להשאר בדבוקה. ושוב -

nicht verlangsamen, ohne Grund. Durchfluss mit dem Verkehr

:-)

פורסם

אתה מקצין: אף אחד לא אמר לך לרדת על הבלמים: בסך הכל ביקשו ממך לעזוב לרגע את הגז (מקסימום לגעת בבלמים) וגם זה רק לשניה בכניסה לצומת. זה לא יגרום לך לחטוף מאחורה, זה לא יפריע לתנועה - זה לא יגרום לשום נזק.

אבל! חלק גדול מזמן התגובה של הנהג אינו רק בקליטת הסכנה אלא בפעולה הפיזית במעבר מגז לברקס (בערך חצי שניה) ועוד שתיים-שלוש עשיריות שניה עד שמערכת הבלמים מגיבה - כך ניתן לחסוך זאת ולקצר את זמן התגובה!

מסתבר שגם איתי חושב ככה:

btzMVLVm3qw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא מבין את האנטי של שני הבחורים פה בשרשור.

לא רק שזה לא מסוכן להאט לפני רמזור, זה אפילו קורה בפועל.

בכל (!) הרמזורים שעברתי בהם היום רוב הנהגים האטו לפחות ב- 20 קמ"ש. (ירדו ממהירות לא חוקית למהירות החוקית מינוס.) לא בבלימה, אלא במרחק מספיק גדול מהצומת, פשוט מרימים רגל מהגז. פשוט.

אני בטוח שרוב הנהגים פוחדים מהמצלמות החדשות, אבל גם אם כן, זה פועל. רק צריך לשים לב למה שקורה מסביב.

פורסם

אין לי שום אנטי, ולא דיברתי על האטה לפני רמזור, נא לא לעוות דברים שאחרים רושמים.

להפך ממה שאתה מציג, אני נוסע בצורה בטוחה וזהירה, מסתכל לפני כל יציאה מרמזור וגם בהתקרבות לרמזור, מוריד את הרגל מהגז, מוודא שאין איזה מטורף חוצה ואז ממשיך, אבל מפה ועד ליישום מה שרשם חן, המרחק מאוד גדול ואפילו מסוכן.

פורסם

כמישהו שיצא לו לחוות first hand פגיעה חזיתית ברכב בצומת (ועוד על אופנוע, לא פחות) והסיק מסקנות מהאירוע כנראה שיש לי מה לתרום כאן.

1. אין שום הבדל בין צומת מרומזרת וצומת לא מרומזרת. אם אתה חושב שיש ואתה מרשה לעצמך לנסוע בצמתים מרומזרות (או מתומררות לטובתך) כמו שאתה נוסע בצמתים שבהן אין לך זכות קדימה - כבר אתה עושה משהו לא בסדר. יכול להיות שתנהג שנים ולא יקרה כלום ויכול להיות שתמצא את עצמך יום אחד עם מבט מופתע על הפנים וכלי רכב במשקל טון וחצי שמתקרב לכיוון שלך בלי שתהיה לך שום יכולת להגיב באופן איכותי בזמן.

2. 99.99% ממשתמשי הדרך נכנסים לצמתים הרבה יותר מדי מהר. לפני שאתם מסתכלים לצדדים תתחילו בלהאט. תאיטו מראש באופן צפוי כדי שלא תפתיעו משתמשי רכב שנמצאים מאחוריכם.

3. צריך להביט טוב לפני חציית צומת. כשאני אומר להביט טוב אני לא מדבר על להעיף מבט לצדדים כמו שאתה עושה לפני שאתה עובר מעבר חצייה. להעריך מרחקים\מהירות של רכבים כשאתה נייח זה קל, אותה משימה כשאתה נוהג\רוכב זה כבר משימה לטייס קרב. לא רק שזה לא פשוט - יכול מאד להיות שתסתכל טוב, תראה רכב מתקרב ובזמן שאתה מתלבט אם הוא הולך לעצור\מהווה איום וכו' כבר התקדמת 20 מטר לתוך הצומת והוא לתוכך. כמו כן ישנן צמתים שבהן בלתי אפשרי לזהות תנועה חוצה שמגיעה מהר (לא חסרות כאלה ברחובות ראשיים). כך שמבט יכול לעזור אבל הרבה יותר יעזור אם מלכתחילה תסע לאט.

4. אם יש סוג תאונה אחת מיותר זה תאונה שמתרחשת בדיוק בהתחלפות רמזורים. עמדת ברמזור אדום, הוא התחלף לירוק. תסתכל. תבדוק שכל המכוניות בנתיב החוצה עצרו טוטאלית או שהנתיב ריק. ברגע שווידאת באופן מוחלט (כמו שהיית עושה אם עכשיו היית צריך לחצות כביש סואן ברגל) שהכל טוב אז תסע.

ב- 3 החודשים האחרונים חילקו מעט המצלמות רמזור שהציבו 00 דוח"ות, אז רק תדמיינו כמה נהגים יש שם שגונבים אדום, באופן מודע או לא מודע. להיות בצד "הצודק" של כזאת תאונה זה עניין של ק"מ ומזל רע, עם קצת רצון ומאמץ אפשר אבל למזער את הסיכוי שזה יקרה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

האמת, אתם צודקים. צריך להאט לפני כל צומת. אבל נגיעה בברקס זה יותר מהאטה -זה מאותת לנהגים אחרים שמשהו *אולי* לא תקין בכביש, וכדומה, ובגדול מפריע לתנועה - אתה שם ברקס, ההוא אחריך רואה אורות אדומים שם גם כן, וההוא שאחריו גם... ופתאום יש לנו תאונה בכביש החוף כי נהגים עצרו במקום שאין בו רמזור בכלל.

לכן - האטה מומלצת היא פשוט לעזוב את הרגל מהגז. בלי ברקס. זה משדר פחד.

נסיעה בטוחה היא לא תמיד האיטית/זהירה יותר. עודף זהירות מסוכן מדי. בסוף אתה תתרגל ללחוץ על ברקס ותשכח להסתכל בצומת - שזה יותר חשוב לכל הדעות.

• תוכן חדש...