Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חצית צמתים

חן ג.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר הרבה זמן שאני כותב כאן. כתבתי על שמירת רווח, כתבתי על עצירה בשוליים. נו, אז כתבתי. עזר? אני מקווה שכן! ועכשיו, ברוחם של כמה שרשורים, נראה לי נכון לפנות לנושא נוסף חשוב והוא חציה נכונה של צמתים. לכאורה - פשוט מאוד: יש ירוק - נכנסים ויוצאים (... :twisted: ) ונגמר העניין.

אבל, כשמישהו אחר נכנס לצומת באדום באותו זמן - התוצאות יהיו רעות. פגיעת חזית-צד, גם במהירויות נמוכות, היא מסוכנת מאוד כי אמצעי הריסון פחות יעילים בה וכי לא ניתן להכניס בדלתות אזור קריסה גדול כמו בחזית הרכב או אף בחלקו האחורי. הסבירות לפגיעה - גבוהה יותר ממה שנדמה: בכל צומת גדול, נהג עובר באדום בערך פעם בחצי שעה!

אז מה הפתרון? שהנהג השני לא יעבור באדום? כן, אבל לנו יש את הכוח להשפיע רק על עצמנו ולכן אנחנו צריכים לוודא שאנחנו לא עוברים בירוק בזמן שנהג אחר עובר באדום. בסוד אני אגלה לכם שזה אפילו די פשוט - רק צריך להקפיד על כמה צעדים פשוטים: קודם כל, להתרכז בכביש ( !Thank you, Captain Obvious ). השלב הבא הוא לבדוק מראות לפני ההתקרבות לצומת ואז לבדוק את הצומת, אפילו שיש לנו אור ירוק.

שו הד'ה לבדוק את הצומת? פשוט, מבט לשמאל, מבט לימין ומבט לנתיב לפניה שמאלה של התנועה ממול - אין מכוניות? מצוין. יש מכוניות שעומדות בקו העצירה? טוב כמעט באותה מידה. אם יש מכוניות והן לא עצרו - יש להמשיך לפקוח עליהן עין וללוות אותן במבט כדי לוודא שהן מאטות לקראת עצירה ולא עומדות לפרוץ לצומת. ואני חוזר - אפילו שיש לנו רמזור ירוק!

בכל מקרה, יש להרפות לרגע מדוושת הדלק לפני שנכנסים לשטח הצומת ולקרב את הרגל לבלמים או אפילו לגעת בהם קצת. ככה, גם אם בכל זאת נופתע (שוב, אפילו שיש לנו רמזור ירוק!! ) - אפשר לקצר את זמן התגובה ולבלום בלימת חירום. יודעים מה? נניח שגם רכב ייכנס באדום, גם יצליח להפתיע אותנו וגם לא ייאפשר לנו לעצור בזמן - עדיין יש לנו הגה ואפשר לסטות הצדה תוך כדי בלימה.

לאן לסטות? חפשו מראש נתיב מילוט פנוי. זה יכול להיות נתיב ריק ממכוניות, זה יכול להיות שטח הצומת שבדרך כלל "בולט" מספר מטרים לצד בכל כיוון. בצמתים גדולים עם נתיב לפניה שמאלה ישנו גם שטח "מת" במרכז הצומת שגם יכול לשמש כנתיב מילוט. תכנון מוקדם של נתיב מילוט יעיל גם כדי להימנע מסכנה מאחורה אם נאלצים לבלום.

אפילו אם כל הצעדים נכשלים (וזה כבר ממש נדיר) - כל עוד הורדנו מהירות והסטנו את הרכב ככל הניתן, הפגיעה תהיה קלה מאוד. כמובן שבשביל זה יש להשתמש כראוי באמצעי ריסון כמו חגורות בטיחות והתקני ריסון לילדים וכמובן שגם רכב בטיחותי יכול מאוד לעזור.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן - הכל טוב בתיאוריה. במציאות אתה מסתכן בפגיעה מאחור על ידי נהג שאינו צופה שמי שלפניו יאט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרפיה מהגז בכניסה לצומת לא מסכנת אף אחד בפגיעה מאחור. בלימת חירום כבר כן יוצרת סיכון, אבל במקרה חירום זה לא שיש לך ברירה אחרת. הייתי אפילו אומר שעדיפה הפגיעה מאחורה במצב כזה מהפגיעה ברכב ממול. חוץ מזה, הצעתי שני צעדים למצב שבו יש סכנה מאחורה:

1. בדיקת מראות מראש

2. תכנון נתיב מילוט מראש

כמו כן, ברגע האמת ניתן לבלום בלימה "נסוגה" שתאפשר לנצל את כל הרווח בינינו לבין המכשול, וכן לשמור את כוח המנוע זמין ברכב ידני על ידי שימוש במצמד. בקיצור, יש פתרונות!

פורסם

אני חוזר ואומר. בתאוריה אתה צודק, ואישית אני בהחלט נוהג להרפות קצת מדושת ההאצה לפני צומת, אבל:

1. בהרבה צמתים שדה הראיה שלך לא מספיק רחב, אם בשל מבנה הצומת, אם בגלל שילוט ואם בגלל רכב שכן.

2. אני בכלל לא בטוח שפגיעה מאחור במהירות גבוהה תהיה פחות מסוכנת, כיון שתזרק לכיוון לא צפוי. זה יותר מזל משכל.

3. נתיב מילוט - קשה לתכנן אותו כיון שבצמתים היותר גדולים יש כמה טורי רכב וכמעט תמיד יהיה מישהו צמוד מימין או משמאל, אש שהסטיה הנדרשת כדי לחמוק ממנו תהיה חדה יחסית למהירות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זו לא תאוריה, זו פרקטיקה ואם עושים אותה נכון היא עובדת!

1. אם שדה הראיה לא מספיק רחב - מאטים עוד מראש (באופן שאינו מסכן אותנו בפגיעה מאחור) ככה שבשלב שבו ניתן לראות את אגפי הצומת - עדיין אפשר לעצור בבלימת חירום מבלי להיכנס לשטח הצומת.

2. פגיעה מאחור במצב כזה היא חלופה הגיונית לחלוטין לפגיעה בחזית או בצד הרכב.

3. לכן ציינתי מספר נתיבי מילוט אפשריים: ברוב הצמתים, שטח הצומת עצמו "בולט" לכיוון הכביש החוצה כך שניתן לסטות לשם. כמו כן, בדרך כלל יש שטח מת במרכז הצומת כי בכל צד יש נתיב לפניה שמאלה ולכן שני המסלולים משני עברי הצומת אינם מקבילים לחלוטין. כמובן שלפני הסטיה יש לבלום ככל הניתן - התחמקות ממכשול של קורס נהיגה מתקדמת הכי בסיסי.

ברוב המקרים אפילו לא תידרש לבלימת חירום אמתית כי תוכל לצפות מראש שנהג עומד לעבור באדום על ידי שימוש מושכל במבט. זה כל הרעיון - לא להסתכל רק על מצב החירום שנוצר בשניה-שתיים שלפני התאונה, אלא על הסימנים המקודמים שמגיעים כמה שניות לפני כן!

נ.ב. הזכרת לי דבר אחד ששכחתי והוא שאם אנחנו עומדים בצומת - בין אם אנחנו ראשונים או שניים בטור - ברגע שהרמזור מתחלף לירוק אין להיכנס לצומת מיד אלא להיכנס בזחילה אטית תוך בדיקת הצומת ורק לאחר שוידאנו שהצומת ריק יש להאיץ. השיטה הזאת עוזרת להימנע מפגיעת חזית-צד בסיטואציה הכי מסוכנת, אבל גם באמצע הירוק צריך להיזהר!

פורסם

אני אוסיף עוד משהו בהמשך למה ש SPERIAL רשם, אם אתה מגיע לצומת ועסוק יותר מדי בלהסתכל ימינה שמאלה + להסתכל על הרכבים שעדיין לא הגיעו לקו עצירה שלהם + לוודא שאין רכבים מימין ומשמאל, אתה לא רואה את הרמזור, ואם זה רמזור שאין לו ירוק מהבהב, גם די סביר שיקרו לך מקרים שתעבור באדום מרב יותר מדי בדיקות.

בתחילת נסיעה, אין ספק, להסתכל ימינה ושמאלה ולצאת, תוך כדי נסיעה, אפשר להעיף מבט מהיר ימינה ושמאלה ולראות שאין רכבים שטסים אלייך, מעבר לזה - לא פרקטי.

פורסם

חן, יש לי בקשה אישית, קשה לי לקרוא כשרשום כ"כ הרבה. מה רשמת בכלל? :-)

(סתם, אני צוחק)

- חציית כל צומת או פס רכבת או מדרכה או כל צומת בעצם, מחייבת זהירות כי אנחנו לא רוצים שמישהו יתנגש בנו. זה מובן מאליו. אני לא מבין איך אפשר להיות אחרת. יש נהגים שנוסעים ישר בלי להסתכל? בעיה שלהם. אתה דואג לעצמך כמו שאמרת. ולא צריך להרחיב. שלום.

- הרפיה מדוושת הגז (וכמעט לחיצה על ברקס) בעת חציית צומת - אין חוק בעניין הזה. רק חוק הזהירות, ולכן אם מלכתחילה ראית שהצומת פנוי, אין צורך לעזוב מהגז. אולי אפילו ללחוץ יותר אם הרמזור עומד להתחלף! כמובן, שחוק הזהירות מעל הכל.

לסיכום, 1 כן, 2 לא חייב.

פורסם
בתחילת נסיעה, אין ספק, להסתכל ימינה ושמאלה ולצאת, תוך כדי נסיעה, אפשר להעיף מבט מהיר ימינה ושמאלה ולראות שאין רכבים שטסים אלייך, מעבר לזה - לא פרקטי.

תמיד אומרים את זה. היו נהגים שגם אמרו לי ששמירת מרחק זה לא פרקטי. איך בדיוק? אמרו לי ששמירה על הימין זה לא פרקטי. אפשר להגיד את זה על הכל, אבל זה לא טיעון. זה כל הרעיון של תכנון מראש: אם אתה מבצע את כל הפעולות ההלו במרחק מהצומת ובשאיפה מוקדם ככל הניתן אפשר לעשות זאת מבלי לפספס את הרמזור. אני עושה זאת כל פעם מחדש וזה עובד!

נהג שלא בודק שהצומת פנוי - מבחינתי נושא באשמה בהתנגשות לפחות באופן חלקי. נהג שנפגע בתאונה כזאת וטוען לחפות מפשע מיתמם!

פורסם

חן - כמות המידע שאתה יכול לקלוט בזמן נתון מוגבלת, ובשלב הבא גם כמות המידע שאתה יכול לעבד. איש המחשבים הציג זאת בצורה חדה מאוד. אולי אתה ניחן ביכולות טובות בתחום זה, אני, בגילי המופלג, כבר יותר איטי. מספיק שרכב בסביבה צופר - אתה בודק במראה אם הוא מאחוריך - והופ - פספסת את הזמן לתכנון המדוקדק של חצית הצומת. וכיון שכמות הגירויים בכביש עצומה (ואני מדבר על גירויים משמעותיים לנהיגה, לא הסחות דעת לא רלונטיות כגון חדשות ברדיו או צלצול טלפון) כל מה שאתה כותב נכון אולי בתיאוריה, אבל היכולת ליישם אותו מוטלת בספק.

אני מודע למגבלותי ולמגבלות הנהגים שסביבי, נוהג מתון ולא מפריח סיסמאות.

פורסם

זה תירוץ של נוחות: אפשר להגיד את זה על כל דבר - למה לשמור מרחק? לא פרקטי. למה להתאים מהירות לתנאי הדרך? לא פרקטי. למה להדליק אורות? לא פרקטי. זה פשוט לא טיעון הגיוני!

אם אתה מתכנן מספיק מראש - אז יש לך זמן להפנות קשב לכל סכנה אחרת בכביש. אין שום בעיה לסרוק כל צומת בכביש. אני מסוגל לעשות את זה וגם כל נהג חדש דנדש יכול! כולו להפנות את המבט קצת שמאלה וימינה ולראות מה קורה. כל מי שלא עושה זאת - מהמר על חייו בכל פעם שהוא חוצה צומת. זה באמת לא סיפור.

מה שכן מורכב זה כל העניין של תכנון נתיב מילוט וכדומה וכאן אני מודה שמדובר באלמנטים מתקדמים של נהיגה - אבל בכל זאת ראיתי לנכון לציין אותם. אבל בעקרון מה שחשוב זה פשוט לבדוק שהצומת פנוי וגם לעזוב קצת את הגז. שני צעדים פשוטים שיכולים לחסוך המון סבל!

פורסם
...ואני מדבר על גירויים משמעותיים לנהיגה, לא הסחות דעת לא רלונטיות כגון חדשות ברדיו או צלצול טלפון) ...

צילצול טלפון, כיוון תחנה ברדיו, בכי של תינוק (בעיקר אם אתה רווק). כל אלה הינם כן גירויים משמעותיים לנהיגה, התאונות הכי קשות יכולות לקרות בשברירי שניה של הסחת דעת.

פורסם
זה תירוץ של נוחות: אפשר להגיד את זה על כל דבר - למה לשמור מרחק? לא פרקטי. למה להתאים מהירות לתנאי הדרך? לא פרקטי. למה להדליק אורות? לא פרקטי. זה פשוט לא טיעון הגיוני!

אם אתה מתכנן מספיק מראש - אז יש לך זמן להפנות קשב לכל סכנה אחרת בכביש. אין שום בעיה לסרוק כל צומת בכביש. אני מסוגל לעשות את זה וגם כל נהג חדש דנדש יכול! כולו להפנות את המבט קצת שמאלה וימינה ולראות מה קורה. כל מי שלא עושה זאת - מהמר על חייו בכל פעם שהוא חוצה צומת. זה באמת לא סיפור.

מה שכן מורכב זה כל העניין של תכנון נתיב מילוט וכדומה וכאן אני מודה שמדובר באלמנטים מתקדמים של נהיגה - אבל בכל זאת ראיתי לנכון לציין אותם. אבל בעקרון מה שחשוב זה פשוט לבדוק שהצומת פנוי וגם לעזוב קצת את הגז. שני צעדים פשוטים שיכולים לחסוך המון סבל!

לא הבנתי מה הקשר לשמירת מרחק או לנסיעה בנתיב הימני, זה לא דומה בכלל.

בקשר לזה שאמרת שאפשר לעשות זאת לפני, זה גם לא נכון, מפני שבד"כ, יש רכבים לפניך שמסתירים לך או שאין לך שדה ראיה לרכבים המגיעים מכל סיבה אחרת.

מאוד לא סביר שתעשה בדיקה יסודית כמו זו שאתה מציע + תסתכל על הרמזור + לא תהיה מוסח מדברים אחרים שיש בכביש

פורסם

מנסיוני ומנסיונם של אחרים - זה כן אפשרי וזה כן עובד. ברוב המקרים כל מה שצריך לעשות זה להעיף מבט. לעתים צריך להמשיך להסתכל לעוד רגע או שניים, רק כדי לוודא שהמכוניות האחרות אכן מאטות ועוצרות - וזהו.

פורסם

חן צודק , אם תתרגלו זאת , זה יהפוך להיות דרך מבט ונהיגה נכונה .

עם הזמן , אתם תראו ברגע במבט הקפי רכבים אחרים ומכשולים , ואפשרויות מילוט .

וכמובן בהגעה לצומת שחרור דוושת הגז , והכנה ללחיצה על הבלמים , ואחיזת ההגה נכון לאפשרות תמרון .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...