Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מכיוון שאין לי אספירציות להיות פוליטיקאי, האלטרנטיבה היחידה שלי היא למצוא אנשים שמצאו פתרון עדיף - ולתמוך בהם.

עד שימצא פתרון עדיף, אמשיך לראות במצב הקיים כרע במיעוטו.

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוני אני מסכים איתך בדבר אחד, שהילדה לא הייתה צריכה להגיע למצב הזה של להיכלא/להאסר.

אבל לפי דעתי אמרו להם שיש להם זמן מוקצב? קיבלו את זה? שיעמדו במה שהם צריכים לעמוד בו שזה לצאת!

למה המדינה צריכה להפעיל משאבים וכסף כדי להוציא אותם?!

אז אין דרך אחרת היא התחמקה מהיציאה, שתקבל את העונש המגיע לה ושיטיסו אותה חזרה הביתה.

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

פורסם

כל הכותבים פה על הגירה לא חוקית מפספסים את הנקודה המרכזית: אשרת העבודה של האם אבדה כי היא העיזה להכנס להריון וללדת ילדה.

לעבדים המיובאים מותר לעבוד פה, אבל לא לחיות חיים שלמים, כמשפחה

1. כשהילדה נולדה, הכלל אמר שלא מגרשים ילדים והוריהם.

2. הכלל זה שונה רטרואקטיבית, כשהילדה היתה כבר בת 4.

3. האב שוהה חוקי.

נוצר פה מצב בו משפחה נענשת, רטרואקטיבית, כי העזה להיות משפחה.

זה בלתי נסבל.

מה שצריך זה לתת אשרות גם לאם וגם לבת, עד שאשרת האב תפוג. אז שיעזבו, כמשפחה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כל הכותבים פה על הגירה לא חוקית מפספסים את הנקודה המרכזית: אשרת העבודה של האם אבדה כי היא העיזה להכנס להריון וללדת ילדה.

לעבדים המיובאים מותר לעבוד פה, אבל לא לחיות חיים שלמים, כמשפחה

1. כשהילדה נולדה, הכלל אמר שלא מגרשים ילדים והוריהם.

2. הכלל זה שונה רטרואקטיבית, כשהילדה היתה כבר בת 4.

3. האב שוהה חוקי.

נוצר פה מצב בו משפחה נענשת, רטרואקטיבית, כי העזה להיות משפחה.

זה בלתי נסבל.

מה שצריך זה לתת אשרות גם לאם וגם לבת, עד שאשרת האב תפוג. אז שיעזבו, כמשפחה.

1. העובדת ידעה, עוד בטרם הגיעה לארץ שאלה הם התנאים, היא יכלה לקבל אותם או לא לקבל אותם. אי אפשר להסכים לתנאי כלשהו ואח"כ לטעון שאיננו אנושי.

2. משום מה מתגנב חשד ללבי, שהבאת הילדה לעולם פחות תמימה ממה שאתה מציג ושתפקיד הילדה לשמש מגן מפני גירוש (עיין בסעיפים 1-2 שבהודעה שלך).

3. מכיר את המשפט "המנוולים שינו את חוקי המשחק אבל הם שכחו להודיע"? - אם זה מותר בארה"ב אז מותר גם כאן.... (למרות שהמשפט מתייחס לשערוריית ווטרגייט).

4. האב יכול לעזוב יחד עם המשפחה שלו, נתב"ג פתוח גם לו.

פורסם
אני מניח שאתה מתכוון אליי? הטענה שלך היא כל כך פאקינג מגוחכת שאני לא מתכוון אפילו להתייחס אלייה מעבר למה שרשמתי כאן.

בית סוהר זה בהחלט לא מקום נחמד,אולי תקרא לי פחדן אבל בחיי לא ישבתי אפילו דקה מאחורי סורג ובריח. אני אזרח שומר חוק, משלם מיסים וכיוצא בזה. אין שום סיבה שבעולם שאשב בבית סוהר. אם כן אז כנראה שהיה מגיע לי ואם לא היה מגיע לי אז תודה להרצל וחבריו אנחנו חיים במדינת חוק. זה שיש פאשלות זה נכון אבל עדיין לא כולאים אנשים במדינה הזאת סתם.

ובוא ואומר לך עוד משהו, גנבו לי אופנוע בעבר, אני יודע במיליון אחוז מי הגנב ועדיין אי אפשר להושיב אותו בבית סוהר. יודע למה? כי אצלנו כולם חפים מפשע עד שהוכחה אשמתם. זה למה.

חבר, מדינת ישראל יודעת שיש מחסור חמור באנשים שירצו לעבוד בתחום הסיעוד באותה מידה שאמריקה יודעת שיש מחסור חמור באמריקאים שיקטפו תותים או חסה בקליפורניה. לכן, מדינת ישראל כמו ארה"ב מוציעה וויזות זמניות לפועלים הללו בכדי שיבואו חוקית ויוכלו לעבוד בעבודות הללו. אתה אולי תחשוב שזה ניצול אבל זה לא. לוקחים אנשים ומציעים להם לעבוד בעבודות ולקבל סכומים שבארץ מולדתם הם היו יכולים רק לחלום עליהם. כאשר הוויזה נגמרת אז זהו זה. או שמחדשים או שעוזבים. עצם העובדה שמישהו שהה כאן בצורה בלתי חוקית לא מקנה לו אזרחות כלל וכלל. ושוב פעם, אם אתה חושב שמנצלים את התאילנדים בכך שמביאים אותם לכאן לעבוד בסיעוד ואחר כך שולחים אותם בחזרה אז תחשוב לרגע שבתיאלנד בחורות מוכנות לשכב עם גברים בעבור כמה דולרים. אז תחשוב לעצמך מה זה לשלוח הביתה מעל ל 1000 דולרים כל חודש רק בגלל שהם עובדים בישראל.

ואחרון חביב, אני מאוד לא בטוח כבר שבמידה וילד שנולד בארה"ב למהגרים לא חוקיים מקבל אזרחות. אובמה רוצה לעשות "מבצע" לרגל הבחירות בכך שהוא יעניק לכל ההיספניים בני ה18 ומטה אזרחות כל עוד הם לא היו מעורבים בפלילים ונולדו בארה"ב. אז כנראה שכבר לא מעניקים אזרחות אוטומטית למי שנולד שם.

האזרחות מוענקת אם ההורים שלך שוהים בארה"ב באופן חוקי בעת הולדתך.

אני חייב לתקן אתכם, לפי התיקון ה-14 לחוקת ארה"ב כל מי שנולד בארה"ב בין אם הוריו שהו כחוק או לא מקבל אוטומאטית אזרחות אמריקאית.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9F_%D7%94-14_%D7%9C%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%AA_%D7%90%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA

http://en.wikipedia.org/wiki/Anchor_baby

ואגב, הורים לתינוק שכזה יכולים להגיש מיידית בקשה לויזה על סמך זה ובד"כ מאשרים אותה אוטומאטית. יש הרבה רעש על זה בארה"ב עכשיו לקראת הבחירות.

ולגבי ישראל - עד שלא תהיה מדיניות הגירה ברורה, ועד שזמן העבודה של העובדים הזרים לא יוגבל לתקופה מדוייקת (נניח שנה?), כולל תקופות צינון ארוכות, ובמהלכה הם יוכלו לעבור ממעסיק למעסיק כרצונם אנחנו נמשיך לקשקש בנושא.

אז למה אין מדיניות ברורה? כנראה שזה נוח לשליטים שלנו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

זמן העבודה של עובדים זרים מוגבל ועוד איך - 63 חודשים. אלא מה, הוא מוארך מדי פעם לפעם בהארכות גורפות, פעמים קרבות אפילו בלי הטבעת אשרה בדרכוני העובדים הזרים, כי ככה נוח לאלה שהזמינו את כוח העבודה הזול.

למי שיש ספק - העובדים הזרים אולי רחוקים מלהיות עבדים, אבל חופשיים הם לא. הסכומים שהם מרוויחים הם באמת סכומי עתק ביחס למולדתם, אך זניחים לעומת מה שדורשים (או היו דורשים, לו היו מסכימים) ישראלים במקצוע דומה.

עולם העובדים הזרים זרוע בתחמנות חסרת תקדים של קבלני כוח האדם שמרוויחים בעיקר מיבוא (ולכן לא אכפת להם שיהיו שב"חים שכן הם יידרשו להביא חדשים תחתם) וסיפורים אנושיים, לצד תחמנות גם מהעובדים הזרים. רוב מבקשי המקלט, למשל, אינם אלא מהגרי עבודה, אבל בשל כך נדחים גם אלה שמגיע להם מקלט. על אותו עקרון נדונות גם רוב הבקשות לועדה לעניינים הומניטאריים וגם הבקשות הצודקות נדחות כלאחר יד. מה תגידו לזוג, טורקי מוסלמי ופיליפינית נוצריה, שהביאו ילד בישראל כי כאן הם חיו שנים רבות והכירו והתאהבו, ואם יורחקו ייפרדו כי אין להם חיים האחד במדינתו של השני? אין ספק שאין להם, כלשון השטאנצים של הפרקליטות, זכות קנויה לשהות בארץ. השאלה היא מה הלאה.

השרשור הזה נחלק באופן די ברור בין שמאלנים שצידדו בעו"זים וימניים שהתנגדו. בתור אחד שיש לו נגיעה בתחום הזה הסיפור הרבה יותר מורכב וכולו אפור. כמעט ואין שחור ולבן. המסקנה היחידה שאפשר להגיע אליה היא שפרט למסתננים, הזרים הובאו ארצה על ידי בעלי אינטרסים שהרוויחו על זה יופי, וחפצים להמשיך ולהרוויח על זה. כרגיל מי שסובל הם אותם הזרים ואת זה, משום מה, נוח לאנשים לשכוח. אם מישהו רוצה שלא יהיו כאן עובדים זרים הדבר הראשון שהוא צריך לעשות הוא להביא לכך שישראלים יתפסו את מקומות העבודה האלה, אין שום דרך אחרת.

לכל החכמים שיתקוממו על תגובתי - שמאלני אני לא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בכלל, כל העסק הזה של עו"ז כ"כ מלא באינטריגות ואינטרסים.

סתם לדוגמא, אני הייתי מעיף את כל התאילנדים חזרה לעבוד בתור ליידי בוי בפטפונג ומחזיר את הפלסטינאיות והערביות לחקלאות.

מה מעניין אותי התאילנדי, מצידי שימות מרעב בכפר שלו, אבל כשהשכן שלי מת מרעב בכפר השכן, פה זאת כבר נהיית בעיה גדולה של כולנו!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
השרשור הזה נחלק באופן די ברור בין שמאלנים שצידדו בעו"זים וימניים שהתנגדו. בתור אחד שיש לו נגיעה בתחום הזה הסיפור הרבה יותר מורכב וכולו אפור. כמעט ואין שחור ולבן. המסקנה היחידה שאפשר להגיע אליה היא שפרט למסתננים, הזרים הובאו ארצה על ידי בעלי אינטרסים שהרוויחו על זה יופי, וחפצים להמשיך ולהרוויח על זה. כרגיל מי שסובל הם אותם הזרים ואת זה, משום מה, נוח לאנשים לשכוח. אם מישהו רוצה שלא יהיו כאן עובדים זרים הדבר הראשון שהוא צריך לעשות הוא להביא לכך שישראלים יתפסו את מקומות העבודה האלה, אין שום דרך אחרת.

לכל החכמים שיתקוממו על תגובתי - שמאלני אני לא.

קראתי פעם, קראתי פעמיים ואני חותם על כל מילה שכתבת.

הערה אחת - נושא השרשור הוא עובדת זרה - שמנסה להנדס את החוק/שנפלה קורבן לנסיבות (מחק את המיותר) - שגרמה לפרץ אמוציות, כל אחד בהתאם לפוזיציה שהוא נמצא בה, הא ותו לא.

סתם לדוגמא, אני הייתי מעיף את כל התאילנדים חזרה לעבוד בתור ליידי בוי בפטפונג ומחזיר את הפלסטינאיות והערביות לחקלאות.

מה מעניין אותי התאילנדי, מצידי שימות מרעב בכפר שלו, אבל כשהשכן שלי מת מרעב בכפר השכן, פה זאת כבר נהיית בעיה גדולה של כולנו!

אתה מתחיל להדאיג אותי, בזמן האחרון אני מסכים אתך יותר מידי פעמים... :shock:

פורסם

תמיד טענתי שלשמאל אין שום בעיה להסתדר עם הימין, זה היה ככה פה ב 60 שנים הראשונות שלנו אבל כשהחברה כולה נוטה לקיצוניות אז פתאום שומעים בעיקר את אותם הזויים (משני הצדדים).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

דברייך מוזרים מאוד. חבר טוב שלי הוא בעל משק בצפון והוא משלם לעובדים של 6,500-7,000 שקל לאחר מיסים פלוס הוצאות מחייה ואוכל. כל זה בשביל לעבוד בקטיף של בננות, אבוקדו וכיוצא בזה.

תאמין לי שעובד זר מהפיליפנים משתכר הרבה יותר יפה מאחיו ואחיותיו שמיצרים נעליים עבור, נייקי, אדידס, פומה וכיוצא בזה.

אם אתה מודאג מכך שמנצלים אנשים אז דע לך שבסומלייה, תימן ומדינות מוסלמיות אחרות משתמשים בילדים בני 10 ומטה בתור חיילים. נכון, העולם הזה מלא באי צדק ובחוסר היגיון, לא חסר. אם אתה מרגיש שאתה רוצה להילחם למען זכויות אדם וכיוצא בזה לא חסר, העובדים הזרים בישראל ותנאי העסקתם צריכים להיות הדאגה האחרונה שלך. בלי שום קשר להשתייכות פוליטית.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...